צפון איטליה
-
שלום לכולם!
כבר כתבתי פה על הטיול המתוכנן שלנו לצפון איטליה (5 ימים).
תכננו מסלול של יעדים כללים, אשמח אם תוכלו להמליץ על יעדים ואתרים ספציפים שמתאימים למסלול המתוכנן :
יום א': אגם גראדה, לינה - ריבה דל גארדה
יום ב': הרי הדולמיטים, לינה - ונציה
יום ג': ונציה, לינה - ונציה
יום ד': ורונה (אולי מוונציה נעבור קודם במוזאון פרארי), לינה - מילאנו
יום ה: מילאנו.
אני יודע שזמן השהות קצר ולכן אבקש אם תוכלו לתת לנו יעדים ספציפים שאסור לפספס במסלול הנ"ל
תודה לעוזרים !!!
-
צפון איטליהאני טס בעז"ה שבוע הבא לצפון איטליה וזה לא נראה לי שכדי לך יום אחד הרי הדולמינטים כי עד שתגיע אתה כבר תצטרך לרדת לוונציה עצתי לישון שם באזור ולטייל שם יום שלם
-
צפון איטליהבזמן כה קצר - לא הייתי מעלה על הדעת להגיע ממילאנו לדולימיטים...
באזור כדאי לבקר בסירמיונה.
-
צפון איטליהמה שאלתי ומה עניתם?!?!
-
צפון איטליהאם תרצו לבקר במוזיאון פרארי, למיטב ידיעתי הוא במרנאלו, ליד מודנה, אין צורך ולא יהיה גם זמן, לבקר בוורונה באותו יום. יש מספיק מה לראות בסביבה: מודנה, בולוניה, פארמה - לבחירתכם, ומשם תחזרו למילאנו.
-
צפון איטליה -
צפון איטליההזכרתי את זה ששאלתי כבר כאן, הפעם השאלה הייתה שונה. אני מכבד ומעריך את כל העונים והעוזרים, אבל כמו שאם היו שואלים אותי שאלה בנושא שאני מבין בו הייתי מנסה לענות על מה ששאלו אותי ולא על הדברים מסביב כך אני מצפה מאחרים...בכל מקרה אני מעריך כל תשובה ותודה שוב לכל העונים
-
צפון איטליהאני חושב שאפשר לוותר על אזור גארדה /סירמיונה בתקופה זו כל האטרקציות סגורות וקר באזור. אני מסכים עם המגיבה שהנסיעה לדולומיטים מתישה ארוכה ולא ממצה , תפסת מרובה..... עדיף להתרכז ברדיוס קצר ולהנות ממה שיש
-
צפון איטליהבאמת שמנסים לעזור לך
ענו לך כבר בשרשור הקודם- על עונת השנה, אי הרלוונטיות של האגם, עליה לדולמיטים לא לחצי יום.
יום א': אגם גראדה, לינה - ריבה דל גארדה
נחיתה במילאנו בשעה? 11.00? יציאה מהשדה אחרי השכרת רכב 12.30? נסיעה לאגם גארדה, וגם אם נניח שמזג האוויר יאיר לכם פנים-עדיין העיירות מתות למדי, ועוד יותר מזה בצהרי יום ראשון.
מרחק הנסיעה עד ריבה דל גארדה 215 ק"מ. בהנחה שתעצרו בסירמיונה אולי או בגארדה, למרות שנראה לי די מנומנם בשעות היום והחורף, תגיעו לפנות ערב לריבה דל גארדה.
תביאו בחשבון שקיעה בסביבות 17.00-17.30, אבל אם מעונן התחושה של ערב מוקדמת יותר.
יום ב': הרי הדולמיטים, לינה - ונציה
נניח שאתם נוסעים לאזור קנאזי מרמולדה ומעברי ההרים (בהנחה שפתוח) 155 ק"מ שהם לפחות שעתיים פלוס עד ההגעה.
ו... (עולים להר? מסתכלים מהכביש על השלג? )נניח ותסעו על דרך הדולמיטים עד קורטינה 60 ק"מ- כשעה וחצי-שעתיים ו...?
מכאן יורדים לוונציה עוד 155 ק"מ -כשעתיים וחצי
(לכל התחשיב תוסיפו 25-30% לפני עצירות)
כלומר נהגתם היום קרוב ל400 ק"מ בדרכים הרריות, מעברי הרים, דרכים עם קרח ושלג-- בעיניי לא ריאלי ואולי אפילו לא אחראי אפילו לעשות מסלול כזה.
יום ג': ונציה, לינה - ונציה
יום ד': ורונה (אולי מוונציה נעבור קודם במוזאון פרארי), לינה - מילאנו
אפשר לנסוע לורונה 120 ק"מ
ומשם לאזור מודנה (פרארי)
סטייה משמעותית מתוואי 4A עוד 130 ק"מ
ואל מילאנו עוד 180 ק"מ בערך
כלומר גם היום יש לכם מעל 400 ק"מ נסיעה בתוואי זה
יום ה: מילאנו.
סיכום כולל של מעל 1000 ק"מ בשלשה ימי נהיגה (כי ביום של וונציה לא נוהגים וביום של מילאנו לא נוהגים) גם בקיץ נשמע (לי) לא אפקטיבי, על אחת כמה וכמה בנהיגת חורף על כל המשמעות שלה.
אז אולי זו אינה התשובה לה ציפית, אבל המסלול שהצעת אינו ריאלי.
שוב - מציעה לך לקרוא את התשובות בשרשור הקודם- שהציעו לך חלופות אחרות.
וכן לפתוח מפה, אתרי מזג אוויר, תמונות לווין....
מציעה לך לחשב מסלול מחדש.
-
צפון איטליהקודם כל תודה על העזרה!!! 2. נחיתה במילאנו בשעה 8:50 בבוקר 3. אני לא מחפש אטרקציות מים בחורף ולא מקומות הומי אדם, ראיתי שאגם גראדה מקום יפה אז אמרתי נטייל מסביב. 4. בשירשור הקודם את זאת שהמלצת על הדולמיטים בחורף, למה פתאום זה לא מתאים?? 5. אנחנו נוסעים נטו לטיול, גם אם זה אומר לקום ממש מוקדם בבוקר ולחזור בערב, אנחנו לא יושבים במסעדות (בגלל כשרות) אז הטיול שלנו לא ממש "שנטי" אלא ניצול כל מקום אפשרי ומעניין. זה שאת שואלת אותי מה תעשו כאן וכאן לא עוזר לי, את המידע הזה אני צריך מכם - כאלה שהיו שם ומכרים את המקום, לכן בקשתי היא שתתנו את המקומות הכי מומלצים והכי שווים במסלול הנתון, זה מה שאני מבקש מקומות ספציפיים שאסור לפספס שאדע את מה לשים בסדר עדיפות גבוה ומה פחות חשוב... תודה לכולכם!!
-
צפון איטליהגם אני שומר כשרות וגם אני נוסע לשם השבוע הבא בעז"ה ואחרי כל מה שקראתי והומלצתי הטיול שלך קצת יומרני. יכול להיות שתצליח אבל לא תהנה כי אתה תיהיה בלחץ אסטרונומי שווה לך לישון לילה הדולמינטים וככה תרוויח יותר. בגמרא יש מושג "מאי שייר דהאי שייר" שהמשנה משיירת משהו היא שואלת מה התנא שייר עוד שהוא שייר את הפרט הנ"ל. בכל מצב לא תספיק הכל אז תספיק קצת פחות ותהנה יותר ממה שכן היית
-
צפון איטליהההמלצה על הדולמיטים הייתה לעשות את כל הטיול שם
לא חצי יום.