דרום מזרח ארה"ב חגים 2016
-
שלום לחברי הפורום, מבקשת להתייעץ לגבי הנסיעה הבאה לארה"ב.
אנחנו זוג + 2 בנות מתבגרות. נסיעה 3 לארה"ב עם הבנות. הראשונה היתה למערב השניה למזרח (בעיקר צפון אבל גם קריביים ואורלנדו). הנסיעה הבאה מיועדת לדרום מזרח מ- 28.9.16 ועד 27.10.16. המסלול תוכנן כבר די מזמן אחרי קריאה מרובה באתר אבל אחרי סגירת הטיסות יש לי יומיים נותרים ואני מתלבטת היכן כדאי להוסיף אותם.
התכנון כרגע הוא:
28.9 - 2.10 - ניו יורק
3-5/10 - אטלנטה (טיסה מניו יורק)
6/10 - Chatanooga
7-8/10 - נאשוויל
9-12/10 - הרי הסמוקי
13/10 - אשוויל
14-15/10 - צ'רלסטון
16/10 - סוואנה
17/10 - סיינט אוגוסטין
18-24/10 - אורלנדו
אני אשמח לשמוע דעות על המסלול בכלל וכמובן איפה כדאי להוסיף את היומיים הנותרים.
תודה
-
דרום מזרח ארה"ב חגים 2016סימה שלום
לקראת טיול במדינות הדרום המזרחיות (שהיינו אמורים לקיימו במאי יוני הקרובים), הכנתי תכנית שבקטעים מסוימים עוקבים לשלכם.
לאחר קריאה של הבלוג בתפוז של האיש והקרוואן -דוד פרנקל ,בנושא האזור הנ"ל ,הוספתי יומיים לאחר הביקור שלנו בנשויל ולפני ההגעה לסמוקי.
מדובר על קטעים/אתרים ידועים בדרום קנטקי ,ובמפגש משולש הגבולות של טנסי, וירג'ניה, וקנטקי.
אם תרצי לבדוק במה מדובר אצרף לך מיפוי מסלול שיכלול את נקודות העניין,ופירוט
שליקטתי מדיווחו של דוד.
מוני
-
דרום מזרח ארה"ב חגים 2016אשמח לקרוא
-
דרום מזרח ארה"ב חגים 2016קודם מיפוי מסלול ליומיים נוספים מנשויל ועד לסמוקי, על פי נקודות אפשריות לביקור,ומאחר וגוגל לא מאפשר יותר מ-10 נקודות אמפה בשניים.
https://goo.gl/maps/kvkT3MCCiCA2
https://goo.gl/maps/u6f7Gp7jAJ42
שמות האפשרויות במסלול-
Aviation Heritage Park
National Corvette Museum
mammoth cave national park ky
Cumberland Falls State Resort Park
נמצא ב-Daniel Boone National Forest
Cumberland Gap National Historical Park Visitor Center Middlesboro, KY
Pinnacle Overlook
העיר knoxville
והנה מה שרשם דוד פרנקל מהביקור באזור-
מעבר ההיסטורי - Cumberland Gap National Historic Park. מקום מיוחד במינו. מדובר במעבר צר והכרחי בין רכסי ההרים ומפגש גבולות משולש. ממש לפני שמגיעים אליו עובר כביש E25 את הגבול בין טנסי לקנטאקי בתוך מנהרה מתחת ל- Gap, הלא היא Cumberland Gap Tunnel. ממרכז המבקרים הנמצא בסמוך לעיירה Middlesboro מיתמר כביש צר ומתפתל מאד באורך ארבעה מייל המוביל לתצפית Pinnacle Overlook המשקיפה על המעבר עצמו ועל מפגש הגבולות המשולש: במקום נפגשים גבולותיהן של מדינות וירג'יניה, קנטאקי וטנסי.
התצפית עצמה היא מקום חריג במינו. אתה עומד על צוק נישא בתחום מדינת וירג'יניה. לרגליך, ממש למטה, העיירה Cumberland Gap שבתחום מדינת טנסי. כאשר הנך מסתכל חצי ימינה מונחים על כף ידך העיירה Middlesboro ומכרות הפחם והם שייכים למדינת קנטאקי. המקום הוא אתר היסטורי: במאה ה-18 היו הרי האפלאצ'ים חומה בלתי-חדירה ברוחב של 150 מייל שחסמה את דרכו של כל מתיישב פוטנציאלי שחשב על המערב. חומה שחסמה את הדרך מניו-אינגלנד עד אלבאמה. מעבר זה שנתגלה כאן, אפשר מעברם של 300,000 מתיישבים חלוצים לכיוון מערב ופתח פרק חדש בתולדות ההתיישבות בארה"ב. לאחר התצפית אנו נוסעים למרכז המבקרים הסמוך ע"ש Daniel Boone המפורסם, גם הוא אחד מן החלוצים שעברו כאן. במקום אוסף של פסלי ברזל אשר בליווי קולות רקע מוקלטים מייצגים ומספרים את סיפורו את כל מי שעבר במעבר הזה לראשונה.
פארק הלאומי Mammoth Cave, פארק שנועד לשמר את הלבירינת הענק של מערת ממות' יחד עם האזור היפיפה של Green River Valley וסביבתו. האטרקציה המרכזית היא כמובן סיורים במערה- וישנם כמה מסוגים שונים. אנחנו בחרנו בסיור המקיף ההיסטורי - סיור הנכנס דרך הכניסה ההיסטורית למערה ומלמד על עברה, התפקיד שמילאה במהלך מלחמת 1812 ומצביע על סימניהם ועקבותיהם של בני-אדם שהלכו ושהו במערה בתקופות שונות לאורך 4,000 השנה האחרונים. אורך הסיור כשעתיים
לשיקולך.
מוני
-
דרום מזרח ארה"ב חגים 2016תודה
-
דרום מזרח ארה"ב חגים 2016סימה ערב טוב,
אני בתחילת התהליך של לתכנן טיול דומה לשלך,אלא שאנחנו רק זוג, בעלי ואני, שמעוניינים לטוס באותם תאריכים, פחות או יותר לשלך.
ותהיתי אם תוכלי לשלוח לי את המסלול קצת יותר מפורט, ואני אדוג משם את המתאים לנו.
אשמח גם אם תוכלי להגיד לי אם אתם שוכרים רכב לכל התקופה, או טיסות פנים בלבד.
תודה
איריס