ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הפליטים בברלין כמטרד מסוכן

פורום אירופה
    12
    14
    4716
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ליאל_אורי
      ליאל_אורי נערך לאחרונה על ידי

ישבנו ברכבת התחתית למחרת פרסום הקלטת של דעא”ש שקראה לפגוע בישראלים. שתי קבוצות של ערבים ישבו בסמוך אלינו ופטפטו בניהם על כך שבני פלשתין הם בני עמם. הם צפו שוב ושוב במסר של דעא”ש. די חששנו וירדנו בתחנה הקרובה במטרה לעבור לרכבת הבאה… ממול המלון שלנו קבוצה של ערבים ירתה זיקוקין לעבר מכוניות חולפות...בליל הסילבסטר, בחגיגה הגדולה, קבוצה גדולה של ערבים, חלקם פליטים מסוריה, דחפה את כל האנשים במטרה להיות בקו התצפית הראשון… הערבית הופכת ל× �יות השפה השנייה ברחובות ברלין… בכניסה לחגיגות הסילבסטר, המאבטח שבדק אותנו היה פלשתינאי. את דוברי הערבית הוא העביר ללא בדיקה. לשאלתו מהיכן אנחנו? הודענו לו שאנו מפולין. רק חסר שנגיד לו שאנו ישראלים… הצעירים הערבים מתגודדים בקבוצות בלילות ועושים הרבה מהומות. ליד מלוננו הזמינו השכנים משטרה על מנת לסלק קבוצה שכזאת...ראינו במו עינינו קבוצה של ערבים מתנפלים על זוג גרמני..לכן, הזהרו. אל תבליטו את ישראליותכם לידם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • לִי
        לִי נערך לאחרונה על ידי

מוסיפה שבהתרשמות שלנו מלפני 3 שבועות, לא הרגשנו ככה..

היתה תחושת ביטחון בכל האזורים שטיילנו, ולא ראינו נוכחות משטרתית.

מניחה שבסילבסטר ההמולה גדולה ומשתכרים.. 

יונית, גם נזכרתי במקרי ההטרדות המיניות ההמוניות בערים בגרמניה, בחג - מדאיג!

ליאל אורי - מה שם המלון שלכם ובאיזה איזור?

• יונית
          יונית נערך לאחרונה על ידי

אני חושבת ,לי, שערב סילבסטר היה בעייתי ביעדים רבים בגרמניה, עם תופעות דומות שצוינו בכל התקשורת של אלימות מהגרים, שתיה, הצקה והטרדות מיניות.כ500 תלונות על הטרדה ותקיפה מינית הוגשו (וכמה לא הוגשו...) בקלן, המבורג .....

התחושה שלי (ורק תחושה אישית) שהשילוב של חגיגות השנה החדשה עם המהגרים היה לרועץ.

• ליאל_אורי
            ליאל_אורי נערך לאחרונה על ידי

חזרנו לפני שבוע משהות של שבועיים בברלין. בכל רחובות ברלין נתקלנו בשוטרים בכמת גדולה מהמקובל. אנו אומרים זאת לאור מספר ביקורים בברלין בשנים האחרונות. דברנו עם מקומיים שגם הם הדגישו את השינוי ברחובות ברלין שנוצר עקב הצפת העיר בערבים. אפילו הטורקים הותיקים כבר מתלוננים על כך. 

• שקד
              שקד נערך לאחרונה על ידי

יכול להיות שהסיבה לתגבור המשטרה היא הפיגועים בפריז ונסיונות הפיגוע בבלגיה ובגרמניה?

אני הייתי באוקטובר בגרמניה ולא שמתי לב לנוכחות משטרה מוגברת. לא נראה לי שכמות המוסלמים גדלה מאוד מאז. מצד שני, זה היה לפני הטרור באירופה.

• myny
                myny נערך לאחרונה על ידי

לצערי אנחנו מרגישים פחות ופחות בטוחים במדינות כמו גרמניה,צרפת,בלגיה,שבדיה ,אנגליה -לונדון לשימחתינו ישנם יעדים לא פחות נעימים ואולי נעימים יותר כמו אוסטריה,רומניה,צפון איטליה ,צפון אנגליה וכו שאפשר עדיין להרגיש בטוחים ולדבר בעברית להשויץ שאנחנו מישראל ולקבל חיוך-נקווה שגם שם המצב לא השתנה.

• kanilia
                  kanilia נערך לאחרונה על ידי

באנגליה ביורקשייר יש עיר בראדפורד שרוב האוכלוסיה שלה מוסלמית. לבנים מוכרים ובורחים משם. לוטון שבה איזי נוחתת גם אוכלוסייתה המוסלמית גדלה בקצב מדאיג. ובאנגליה כל ילד עשירי הוא מוסלמי. מי שרוצה ללמוד באוקספורד או קיימברידג ילמד עם מוסלמים שלא כבעבר. בקיץ האחרון היינו באלכסנדר פלאץ בלילה כבר אז הרגשנו לא נוח שם ושמחנו שלקחנו מלון במיטה.

• שמוליק ל
                    שמוליק ל נערך לאחרונה על ידי

אני לא מנסה להתעלם מהמצב, לא מציע לעצום עין לנוכח עובדות ולא מבקש לבקר אף אחד. 

אני כן מבקש להיות רגישים להכללות ולהתייחסויות מכלילות לעמים ולבני עמים. 

מי שמגיע לו שיתייחסו אליו כאל איום וכאל פושע - הרי שכך יש לעשות לגביו. 

היכן שראוי לנקוט בזהירות ולהיות מודעים - לא כדאי להתעלם מכך. 

ועדיין.... עם כל הקושי במיוחד מאיתנו כולנו מצופה להיות זהירים לא רק בנוסח אלא גם במחשבה. 

• segev17
                      segev17 נערך לאחרונה על ידי

להוסיף על שמוליק

החוויה הכי לא נעימה שהיתה לי באירופה בשנים האחרונות הייתה בשעת לילה באוקספורד סטריט בלונדון (שם היה המלון, נסיעת עבודה). כמות ההומלסים (רובם אגב נראו אנגלים למהדרין שהחברה זנחה אותם בצד, מעדיפה להתעלם, והם בעקשנותם מסרבים להעלם) ברחובות, יותר ממפחיד זה היה פשוט מאד עצוב.

Have you seen the old girl
                      Who walks the streets of London
                      Dirt in her hair and her clothes in rags?
                      She's no time for talking,
                      She just keeps right on walking
                      Carrying her home in two carrier bags.

• ?
                        משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

מסכימה עם שמוליק ו-segev.

אין ספק שהמצב כיום מורכב ומסוכן, לא ניתן ולא רצוי לעצום עיניים למה שקורה, ועדיין צריך להזהר מאוד מהכללות - לזכור ולא לשכוח שהן שיחקו תפקיד טראגי גם בהיסטוריה של עמנו.

• חבל
                          חבל נערך לאחרונה על ידי

היו כאלה שרצו שנקלוט פליטים מסוריה...

צריך להמנע מהכללות זה ממש לא יפה .להגיד על הפליטים שהם מטרד

או להגיד שהם אנסים זה גזענות כי לא כולם אנסים.

גם להגיד שיש יותר טרוריסטים אצל המוסלמים יותר מלבני דתות אחרות זה גזענות וזה פויה...

מצ"ב תמונה מרחוב אוקספורד לונדון

רחוב אוקספורד לונדון.jpg
                          • ציידת ערפדים
                            ציידת ערפדים נערך לאחרונה על ידי

חבל, לא הצלחתי לרדת לסוף דעתך ולא בדיוק הבנתי אם אתה מדבר בסרקסטיות או בהיפוך כוונות. חלקנו בעצמנו מהגרים ועברית היא לא שפת אמנו... לעניין התמונה, כבר כמה מאות שנים שלונדון עיר קוסמופוליטית מאד ורואים בה אנשים בכל הצבעים ובכל מיני בגדים. האיש שרואים בתמונה ממש לא נראה כמו פליט סורי. אני מנחשת שההון העצמי שלו גדול משלי Smile האם מפריע לך שהוא לבוש בבגדים מסורתיים? אם כן, למה? האם מפריע לך לראות יהודים חרדים לבושים בבגדיהם המסורתיים מסתובבים בלונדון או בניו יורק? מה ההבדל בעצם?

• Simon27
                              Simon27 נערך לאחרונה על ידי

עם כל הצער שבדבר אירופה נמצאת בתהליך התאסלמות מתקדם,תרצו או לא, אבל נראה לי שעוד 30 שנה בכלל לא נהיה מקובלים שם, החל מפקידי ההגירה בגבולות ועד האיש הקטן ברחוב, כל מוסלמי שמתחתן עם לא מוסלמית אז ילדיהם נחשבים אוטומטית בעיניו כמוסלמים (לפי האיסלם ,הדת נקבעת על פי דתו של האב).

המצב הולך ומחמיר בעניין משנה לשנה והאיזון הדמוגרפי של אירופה מתערער יותר ויותר.

ביקרתי בפריז ב2013 והמצב שם היה קצת מלחיץ , זכור לי לא מעט שנעצו בנו מבטים נוקבים והיום כבר אין מיותר להרחיב על מה שקורה שם.
                              בלונדון ביקרתי הן ב2013 ובאוקטובר האחרון , ישנה אמנם אוכלוסיה גדלה והולכת של מוסלמים אך עדיין העיר בטוחה לדעתי (בעיקר באיזורים המרכזיים).

בברצלונה נתקלתי גם במוסלמים אך נוכחותם פחות הורגשה ממה שקורה בערי אירופה הגדולות.

האירופאים טרם התעוררו למה שקורה סביבם,הימין הצרפתי רק מתחיל לבעוט ולנשום אך הוא גם אינו טוב ליהודים.

• חבל
                                חבל נערך לאחרונה על ידי

ציידת

1)- "חלקנו בעצמנו מהגרים ועברית היא לא שפת אמנו..."

ממש לא נכון .

מתוך מגילת העצמאות:
                                "בארץ-ישראל קם העם היהודי, בה עוצבה דמותו הרוחנית, הדתית והמדינית,

בה חי חיי קוממיות ממלכתית.

בה יצר נכסי תרבות לאומיים וכלל-אנושיים והוריש לעולם כולו את ספר הספרים הנצחי.

לאחר שהוגלה העם מארצו בכוח הזרוע שמר לה אמונים בכל ארצות פזוריו, ולא חדל מתפילה ומתקוה לשוב לארצו ולחדש בתוכה את חירותו המדינית"

(מצ"ב מטבע 'לגאלת ירושלים הקדושה' שאבותיך השתמשו לפני אלפיים שנה)

*

2)- מה מפריע לי ?

לא מפריע שיש חנויות בלונדון עם כיתוב בערבית, וודאי שלא אנשים עם לבוש מסורתי.

מפריע לי רק מה שמאיים עלי. מפריע לי שיהודי לא יכול להסתובב עם כיפה. ושרשרת מגן דוד. וכן כל בית כנסת או מוסד יהודי צריך שמירה.

התמונה היא רק להמחיש חנות עם כיתוב הערבית בלב לונדון.

* 

אני מפרגן פליטים לא רק לגרמניה אלא גם לשבדיה.

ואני מפרגן לפליטים גם שבדיות..

שבת שלום

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון