סין, סיבוב שני
-
שלום לכם

טוב, אז אחרי הטיול המדהים שהיה לחברה שלי ולי בשנה שעברה, הרבה בזכות העצות והעזרה שקיבלתי פה בפורום, השנה אני חוזרת לסיבוב שני. הפעם לבד.
היעד העיקרי הוא יונאן. אני רוצה לטייל לאט יחסית, אבל חוששת שיהיה לאט מדי (כלומר שאגיע למקום מסוים ואגלה שלא באמת יש לי מה לעשות שם). כדי שיהיה מדד - ביאנגשואו היינו 5 ימים. בשינגפינג 3. הזמן שהקצבנו לשני המקומות היה מצוין. בשינגפינג אפשר היה אפילו להוסיף עוד יום.
המסלול עליו אני חושבת בינתיים הוא מאוד ראשוני, ואשמח להערות והארות.
כל המלצה על מקום שכדאי להגיע אליו באזורים האלה תתקבל בברכה

עדיפות למקומות קצת פחות עמוסים בתיירים.
את המסלול אפשר גם לעשות הפוך מהקטע של גווילין (כלומר להגיע מבייג'ינג לגווילין ובסוף לטוס מליג'יאנג להונג קונג).
יום 1 - הגעה לבייג'ינג
יום 2-3 - בייג'ינג
יום 4 - טיסה לליג'יאנג (מה אמור להיות המחיר ומתי כדאי להזמין כרטיס?)
יום 5-10 (כולל) - ליג'יאנג + ערוץ דילוג הנמר, או כל מסלול אחר.
תחת ליג'יאנג אני מכניסה כל דבר שאפשר לעשות באזור, כולל לינה בכפרים סמוכים, הרים, טיולי יום וכו'. אשמח מאוד לשמוע המלצות.
יום 11-14 - אגם לוגו (הגעה יום, יומיים שם, חזרה יום).
יום 15 - ליג'יאנג
יום 16 - נסיעה לשאשי
יום 17-18 - שאשי
יום 19 - נסיעה לדאלי
יום 20-23 - דאלי והסביבה
יום 24 - הגעה לקונמינג
יום 25 - טיסה לגווילין
יום 26-27 - טרסות האורז
יום 28 - חזרה מהטרסות ורכבת לשנז'ן + מעבר להונג קונג (אפשרי ביום אחד? ראיתי שיש רכבת אחה"צ. אפשר לעבור את הגבול להונג קונג בשעות הערב המאוחרות?)
29 - הונג קונג
30 - טיסה לארץ
מה אתם אומרים?
תודה מראש לכל העונים.
-
סין, סיבוב שניאולי בכל זאת?
-
נראה יופי של מסלולחוץ משאשי, שאותה אני לא מכיר.
אני אולי הייתי מוריד יום אחד מדאלי לטובת הונג קונג. ולפחות יום אחד בקונמינג - בגדול זו עיר די מבאסת, אבל יש בה כמה מקומות נחמדים מאוד, בעיקר פארק האגם, וגם יער האבן בשילין הוא אחלה ולדעתי כדאי להגיע לשם. לליג'יאנג שווה להקדיש כמה ימים - נורא כיף שם. אגם לוגו יפה מאוד, אבל אני טיילתי שם לבד והספיקו לי יום הגעה, יום חזרה ומה שביניהם. אם היה לי פרטנר אני מניח שהיה יותר נחמד להסתובב איתו סביב האגם, אבל בגפי קצת השתעממתי. ולבסוף - למה טראסות האורז של גווילין ולא אלה של יונאן? אם את כבר שם אז נראה לי שעדיף ללכת על האפשרות המקומית, ואחר כך לתפוס טיסה מקונמינג לשנז'ן.
-
נראה יופי של מסלולהיי,
תודה על התגובה!
לגבי אגם לוגו -
הבנתי שההגעה לוקחת בין 7-9 שעות. זה שווה את הנסיעה בשביל יום אחד שם? כלומר, יום הלוך, יום חזור, ועוד יום אחד באגם? ואיפה היית ממליץ לישון? בכפר אליו מגיעים, או ב lige (ההמלצה שרשומה בלונלי פלנט)?
לליג'יאנג והסביבה אני מתכננת להקדיש 4-5 ימים. זה אמור להספיק?
לדאלי גם בסביבות ה-4 ימים שזה כולל טיולים באזור האגם ואולי לינה באחד הכפרים שם. זה יותר מדי לדעתך?
לגבי טרסות האורז, יש שני שיקולים מבחינתי להעדיף את גווילין. הראשון הוא שהן יהיו מוצפות במים ולא ירוקות כמו אלו ביונאן, מה שמבחינתי יותר אטרקטיבי כי אני רוצה לצלם את ההשתקפויות (ולוקחת איתי מצלמה dslr מהארץ). השיקול השני הוא נוחות ההגעה להונג קונג. אני יכולה לחזור לגווילין מהטרסות בצהריים ולקחת רכבת קצרה יחסית לשנז'ן. הבנתי שמעבר הגבול ממש בתחנת הרכבת ואני מניחה שלא אמורה להיות בעיה לעבור אותו בסביבות 8 בערב (או שאני טועה?). כך שזה יוצא יותר נוח.
האמת שבינתיים חשבתי לוותר על ערוץ דילוג הנמר שגם גילי וגם אנשים נוספים אמרו עליו שהוא over rated ולנסוע במקומו בהמשך הטיול (אחרי דאלי) ל Jianshui שכל כך הרבה ממליצים עליה. מה דעתך? היית שם?
-
טיעונים משכנעיםבאמת עשית שיעורי בית.

אני לא זוכר בדיוק איפה ישנתי באגם לוגו, אבל נדמה לי שזה היה במקום שציינת. באכסנייה של YHA ממש על האגם. אני אפילו לא הקדשתי לאגם יום שלם. הגעתי אליו בשעות הצהריים, טיילתי במשך אותו יום, ולמחרת בבוקר כבר חזרתי לליג'יאנג. זה הספיק לי לגמרי. כאמור, הייתי לבד [כלומר בנפרד מבת הזוג שסיימה את שנת הלימודים שלה בווחאן], וכבר די מיציתי את הקטע של להסתובב בנופים יפים בלי נפש חיה מסביב. ואיזור האגם זכור לי כשומם באמת. אבל אני גם לא מתחרט שהלכתי. מאוד יפה ומעניין שם.
דאלי והסביבה נחמדות, אבל הן לא מההיילייטים של סין מבחינתי. אבל גם כאן צריך לזכור את ההקשר - הייתי בסופה של תקופה לא פשוטה בסין, וכל מה שרציתי בשלב הזה היה לגמור כבר עם הטיולים ולהירגע קצת בדירה בווחאן לפני המעבר המיוחל להונג קונג אהובתי [ומשם הביתה, ברוך השם]. לכן גם המסלול שלי ביונאן היה סטנדרטי לגמרי, ולא הייתי במקומות כמו ג'יאנשווי. בדאלי הייתי מסתפק ביום אחד בהרים שמסביב ויום אחד באיזור האגם [ובערבים סיבוב בעיר העתיקה החמודה]. ערוץ דילוג הנמר זה אחלה מסלול, ולא הייתי מוותר עליו. נכון שלא מדובר בנופים עוצרי נשימה, אבל הם בהחלט ראויים לראותם.
ההסבר שלך על הטראסות נשמע הגיוני [למרות שאני מתקשה להבין את עניין הצילום]. אבל אם כבר הייתי הולך לשם לא הייתי מוותר על עוד כמה ימים ביאנגשואו, גם אם מדובר בסיבוב שני.

-
סין, סיבוב שניהייתי מציע להוסיף לאזור גוולין לפחות עוד יום.
-
סין, סיבוב שניבדאלי אפשר להסתפק ביום אחד מסביב לאגם (אוטובוסים וטרמפים למיניהם) ויום אחד מסלול בהר שמעל דאלי. בערבים אפשר להסתובב בעיר "העתיקה". אני לא הייתי מוותר על שנגרילה ויובנג במסלול כזה - במיוחד שאת לא מגיעה מסצ'ואן.
-
סין, סיבוב שניכתבת שאת מעדיפה מקומות קצת פחות עמוסים בתיירים אבל את משקיעה כמעט את כל זמנך בליג'יאנג ודאלי המתוירות לעייפה וממוסחרות בהתאם. ליג'יאנג מצליחה לשמר חלק מקסם העבר שלה, אבל אני הייתי מקצר את השהייה בדאלי או אפילו מוותר עליה לגמרי.
אזור אגם לוגו יפה ומעניין ולא הייתי מסתפק ביום אחד שם. בכפרים הנידחים יותר באזור (לא אלה המתוירים על שפת האגם) נשמרים עדיין המסורת והמנהגים המטריאכליים הייחודיים של שבט המוסו.
אם מעניינת אותך תרבות טיבטית כדאי להרחיק לשנגרילה ואולי אפילו לדצ'ין (ה"טרק" ליובנג יפה ומעניין יותר מערוץ דילוג הנמר), למרות הקור.
אם את באמת רוצה להתרחק מעדרי התיירים הסינים, סעי לעמק הנו-ג'יאנג.
-
סין, סיבוב שניתודה לכולכם על התגובות!
רוני, היית מוסיף עודף יום לגווילין עצמה, או לטרסות?
צביקה, אני באמת מחפשת מקומות פחות מתויירים, אבל מצד שני אני נוסעת לבד, ולכן אזורים ממש נידחים נראים לי פחות רלוונטיים. התרשמתי מהדברים השונים שקראתי באינטרנט ובלונלי פלנט שגם בדאלי וגם בליג'יאנג אפשר לצאת מהעיר עם אופניים, ברגל או באוטובוס, ולהגיע למקומות פחות מתויירים. בין אם זה כפרים או מקדשים או סתם טבע. האם זה נכון? כלומר, יש אפשרות להפוך את דאלי ואת ליג'יאנג לבסיס למשך כמה ימים, ומשם לצאת החוצה למקומות פחות עמוסים?
אגב, בליג'יאנג, הייתם ממליצים לישון שם, או בעיירה שוחה? אני קוראת שיש לא מעט אנשים שבוחרים לישון דווקא בשוחה כי זה יותר רגוע.
שנגרילה ודצ'ין ירדו מהפרק בגלל הקור. אני רגישה לזה יותר מהאדם הממוצע
. אשנה קצת את המסלול על פי ההמלצות שלכם, כך שבליג'יאנג ודאלי יהיו פחות ימים, אוסיף בשאשי יום (כי ממה שאני קוראת ושומעת כדאי מאוד להגיע לשם, ולא מעט כותבים שהיו רוצים להיות שם יותר זמן), ואכניס את Jianshui, עליה אוותר אם אראה שאני רוצה עוד זמן במקומות אחרים או אם פתאום אחליט כן לעשות את ערוץ דילוג הנמר (היא גם ככה בסוף של יונאן, לפני גווילין). גם בלוגו אשמור על גמישות - אם יהיה כיף, אשאר עוד יום. נראה לי ששלושה ימים "אקסטרה" עם "תכנית גיבוי" זה סידור טוב כדי לאפשר מרחב תמרון.
בערב אפרסם פה את המסלול עם השינויים. אשמח לשמוע מה דעתכם.
-
סין, סיבוב שנישוחה ובאישה הם שני כפרים מאוד נחמדים ליד ליג׳יאנג. שוחה תיירותית למדי אבל עדיין עם קסם - ראיתי שם כמה הוסטלים וזה באמת יכול להיות נחמד להיות שם, אבל מצד שני, גם בליג׳יאנג טוב ללון כי אז אפשר להסתובב בערב בעיר העתיקה היפה.
-
מסכים עם דניאלוסאין כמו האווירה של ליג'יאנג בלילה - כיפית, ידידותית ונעימה. אבל בהחלט מומלץ לטייל בבאישה ושוחה, ואולי גם להמשיך להר דרקון הירקן המושלג או איך שלא קוראים לזה - אני לא הספקתי אבל זה נראה יפה מאוד.
-
סין, סיבוב שניהיי, האם את פתוחה לצרף שותפה?
-
מסכים עם דניאלוסעשיתי כמה שינויים במסלול. אשמח לשמוע מה דעתכם. גם לגבי חלוקת הזמנים וגם לגבי המעברים בין המקומות - האם הזמן ריאלי, האם ניתן לקצר (למשל, האם ריאלי להגיע מג'יאנשווי חזרה לקונמינג ולהספיק לטיסה באותו היום לגווילין ובכך לחסוך יום?
יום 1 - הגעה לבייג'ינג
יום 2-3 בייג'ינג
יום 4 - הגעה ליג'יאנג
יום 5-7 ליג'יאנג
יום 8-9 אגם לוגו (יום הגעה, יום שהייה)
יום 10 - חזרה לליג'יאנג
יום 11 - ליג'יאנג
יום 12 - הגעה לשאשי
יום 13-15 שאשי
יום 16 - הגעה לדאלי
יום 17-20 דאלי
יום 21 - הגעה לקונמינג
יום 22 - הגעה Jianshui
יום 23 - Jianshui
יום 24 - חזרה לקונמינג
יום 25 - הגעה לגווילין
יום 26 - הגעה לטרסות
יום 27 - טרסות
יום 28 - חזרה לגווילין ונסיעה להונג קונג
יום 29 - הונג קונג
יום 30 - הביתה
על ג'יאנשווי אוותר במידה וארצה עוד זמן במקומות האחרים.
-
סין, סיבוב שניהיי רונה,
שלחתי לך הודעה פרטית.
-
מסכים עם דניאלוסהי,
לא יודע מה בדיוק התאריכים של הטיול אבל למיטב הבנתי מדובר על אותה תקופה בערך אז אם רלוונטי:
יש את פסטיבל המים במחוז שישואנגבאנה בדרום יונאן בין ה- 13-15 לאפריל.
חוויה מדהימה ומיוחדת, אחת הטובות שהיו לי בסין.
אם את אוהבת ציולמים של אנשים ולא רק נופים אז זו הזדמנות מצויינת (אם כי צריך כיסוי טוב נגד מים שמאפשר צילום). יום אחד כל העיר מלחמת מים, יום אחר תחרויות סירות מסורתיות (סירות משוטים של איזה 50 איש) והפנינג על גדת הנהר.
יש גם אפשרות לקחת אופניים ולצאת לשוטט בכפרים מסביב.
לטעמי הרבה יותר מיוחד ומעניין מדאלי, בטח ובטח מקונמינג, (אם כי משם יוצא האוטובוס לשישואנגבאנה).
-
מסכים עם דניאלוסקראתי על הפסטיבל הזה, וזה באמת נראה מעניין, אבל אני מגיעה ליונאן מאוחר יותר.