חשיבה נוספת לקיץ
-
אין בעיה, קח בחשבון זמן מעבר בין העריםזמן מעבר הוא כמובן לא רק זמן נסיעה נטו אלא גם צ'ק אאוט מהמלוןן, הגעה לאמצעי התחבורה הבין לאומי, הנסיעה הבין לאומית (טיסה/רכבת/אוטובוס/רכב...) קבלת מזוודות, העברה למלון החדש, צ'ק אין, התמצאות בסיסית ביעד החדש....
אם יש לכם נסיון נרחב בטיסות אני מעריך שהתהליך יקח כחצי יום, אם לא אז בטח יום, לבזבז 10% מהטיול על העברות במקום על טיול אכן נראה לי די קטלני אבל זו בחירה שלכם.
עם ילדים יש אופציה לנסוע למשל מלונדון לדיסני ביורוסטאר, יש להם סידורים לגלגול מהיר של המזוודות ואחרי דיסני תוכלו להמשיך לפריס.
-
חשיבה נוספת לקיץאנחנו בדרך כלל לנים במקומות שהם self catering או בשעת הדחק B&B. יש המון מקומות כאלו, בתים שאנשים משכירים או בתים שהם גרים בהם ומשכירים חדרים. לנו זה הכי נוח וזה גם זול משמעותית ממלון.
עם ילדים אנחנו תמיד עם רכב כך שאין לנו בעיה לנסוע קצת יותר רחוק ולקבל מקום קטן ושקט.
וויילס היא רק 5 שעות נסיעה מלונדון ויש בה המון המון אפשרויות לינה.
אנחנו מעדיפים לישון באותו מקום - זה נוח יותר גם לנו וגם לילדים וחוסך זמן משמעותית [לארוז/לפרוק] וממנו יוצאים כל יום לכיוון אחר ולעניין אחר.
קורה לנו לא פעם שאנחנו כן לנים לילה אחד באמצע הדרך, כי לא רוצים לנסוע את כל הדרך בפעם אחת. במקרים כאלו מחפשים את המקום הזול ביותר כי זה באמת רק ללילה, מסתפקים גם באכסניות וכדומה.
גם בלונדון אנו לנים בפרברים ולא במרכז העיר, זה מאפשר לנו יציאה נוחה מחוץ לעיר וגם הגעה נוחה לעיר - ולתוך העיר נכנסים בתחבורה ציבורית.
לקיימברידג' אפשר להגיע ברכבת מלונדון, זה שעה וחצי ברכבת מתחנת ויקטוריה. ממש לא צריך בשביל זה ללון מחוץ לעיר. כנ"ל warwick, שעה וחצי ברכבת מתחנת מרילבון. לברייטון שעה ו45 ד' מתחנת ויקטוריה. לקובנטרי שעה וחצי עם virgin trains מתחנת יוסטון. לכל המקומות האלו אנחנו נסענו כטיול יומי וחזרנו ללונדון.
כמובן שתלוי באיזו עונה נוסעים, בחורף זה פחות ריאלי כי בארבע כבר חושך, בקיץ יש מספיק זמן לנסוע, להנות ולחזור.
אם בכל מקרה אתם מתכוונים לטייל באזור, אז הגיוני לישון באיזור בירמינגהם/קובנטרי ומשם לצאת לטיולים. באופן אישי, אני מעדיפה ללון במקומות לא עירוניים שאני לא פוגשת בארץ וגם מתאימים יותר לצרכינו כמשפחה.
לגבי סטונהנג', אני לא הייתי נוסעת לשם במיוחד.
-
חשיבה נוספת לקיץמצעיה לך לראות קודם איזה מקומות מעניינים אתכם ולפי זה לנסות למצוא לינה מחוץ ללונדון לפי יעדי הטיול. נראה לי שאזור הקוטסוולד יכול להתאים לכם, בעיני יותר אטרקטיבי מאזור הדרום. סטונהג' זה משהו על הדרך ולא הייתי נוסעת במיוחד. ברייטון גם לדעתי פחות מלהיבה עבורינו כישראלים (יש לנו ים יותר שווה בארץ) והאזור הוא פחות נותן הרגשה של "אנגליה הכפרית" הקלאסית (עיירות, טירות וכד').
לא הייתי מציעה ללון בלונדון וליסוע ממנה במשך חמישה ימים לטיולי יום מחוץ לעיר, זה לא כלכלי כי הלינה בלונדון מאד יקרה, הכניסות והיציאות ברכב מלונדון יגזלו לכם זמן, אם הלינה היא במרכז העיר אז יש עמלת גודש בכניסה (תלוי בשעות). לא הייתי ממליצה על רכבות כי זה גם לא סיפור זול בטח לא למשפחה.
-
חשיבה נוספת לקיץמסכימה עם רונית, על מנת להרגיש את 'אנגליה הכפרית' אכן מומלץ להתמקם בקוטסוולדס במרחב הכפרי בין אוקספורד עד באת', יש שם המון עיירות וכפרים מקסימים שאפשר לשכור בהם קוטג'.
מאידך גם האיזור של קנט-דבון-סומרסט לא פחות יפה ומאפשר גם גיחה לברייטון ולכפרים הקטנים שלאורך החוף.