ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פוגן או הוכפוגן -- Fugen or Hochfugen

פורום סקי וסנובורד
    4
    8
    5849
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • sgebay
      sgebay נערך לאחרונה על ידי

שאלה למומחי הצילרטל ולמי שהיה

אני מתכנן כרגע חופשת זוגות קצרה בסוף פברואר (4 ימי גלישה) כאשר הגברים גולשים טוב והנשים מתלמדות. התכנון הוא להתפצל ביום ולהפגש בסוף יום הסקי. אנחנו עם רכב.

אני מתלבט בין שהיה בפוגן או בהוכפוגן.  היתרון של הוכפוגן זה סקי אין-אאוט ויותר מסלולים למתלמדים.  היתרון של פוגן זה שהיא קרובה בהרבה לכביש הראשי וקל יותר להגיע ממנה לאתרים אחרים כמו הוכצילרטל או צילרטל ארנה (ששם אני לפחות מתכנן לפחות יומיים לגלוש.

מה שכתבתי עד עכשיו מתבסס על המפה בלבד -- מעולם לא הייתי בעיירות האלה! גם מבחינת גלישה גלשתי רק בצילרטל ארנה ובצד של הוכצילרטל.

אשמח מאוד לקבל עצות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • הראל
        הראל נערך לאחרונה על ידי

דווקא פוגן ממוקמת יחסית בקצה העמק הכי רחוק משאר האתרים בו (למרות שבסך הכול מדובר בעשר - עשרים דק' לנוע ביניהם למעט הקרחון שממוקם ממש בצד השני ולא נראה לי שתגיע אליו)

חשבתם על קלטנבך? ממוקמת ממש במרכז העמק , על הכביש, קרובה לכל מקום, יצא לי לישון שם פעמיים והיה מצוין ואגב האתר שמעל העיירה קלטנבך שנקרא HOCHZILERTAL הוא הטוב בעמק לדעתי (ולא רק לדעתי)  

• sgebay

אני חולה על HOCHZILERTAL  ועוד יותר על Zillertal Arena.  בהחלט (הגברים) נגלוש שם.

המגרעת שאני מוצא בקלטנבאך (ואולי אני מגזים) זה שזה יותר אוסף כזה של בתים ומלונות ולא ממש עיירה.

אני יוצא מנקודת הנחה שבנות הזוג יתמקדו ב"בסיס" אחד לאור העובדה שהן מתלמדות ותעשינה שיעורים כל יום. זה יכול להיות קלטנבאך עם גלישה בהוכצילרטל אבל אז חסרה לי קצת ההרגשה האלפינית. לכן חשבתי אולי על פוגן או הוכפוגן.  אם הבסיס זה פוגן אז צריך לנסוע כל יום או להוכצילרטל או להוכפוגן שגם שם יש מסלולי לימוד טובים.  אם הבסיס זה הוכפוגן אז הנשים כבר במקום של סקי אין-אאוט אך הגברים (בימים שירצו לנדוד) יכנסו לאוטו ויסעו.  אלה השיקולים שלי ואני רוצה ללמוד מהנסיון שלכם.  

• ldude
            ldude נערך לאחרונה על ידי

בהוכפוגן לא הייתי, אבל גלשתי בקלטנבך ואם מדובר על החלק ה"אחורי" של האתר [יש שם מעין קישור לשני חלקים של האתר הרי שמדובר במקופם יפיפה אבל חור חור. וגם , אני די בטוח שלהגיע לשם מחייב סיבוב ארוך מהכביש הראשי. אם אתה עם רכב זה יסרבל מאוד את ההגעה לצילרטל ארנה, בטח עוד חצי שעה נסיעה. זה גם כביש צר , נתקעת מאחורי משאית, או שיש תנאי שלג לך תדע מה קורה.

לדעתי פוגן עדיף [בקלטנבך יש 2-3 צסלולים בחלק הקדמי שמצויינים למתחילים, אבל קצת עמוס שם].  למה שלא תעלו יותר "למעלה" ותתקרבו למיירהופן? יש סיבה להתקע בפוגן המרוחקת?

• sgebay

אני אסביר את השיקול.

יש לנו 4 ימי גלישה.  הנשים (מתחילות) יעשו את כל ארבעתם בהוכצילרטל.  אני רואה אותן גולשות, חוזרות למלון, ספא אוכל ולמיטה.

הגברים ככל הנראה (לא סופי) יום בהוכצילרטל, יומיים בארנה ויום במאיירהופן עם עליה מהורברג.

מאיירהופן העיר לא מושכת אותי.  הייתי ומיציתי. הפנקן נחמד מאוד אבל בעיני לפחות לא מתקרב לארנה.

לכן מבחינתי המיקום בעמק פחות קריטי ובפוגן ראיתי אוסף של מלונות במחירים סבירים ובהשוואה לקלטנבך נראה לי טיפה יותר הרגשה של "עיירת סקי". אבל אשמח לשמוע עוד על פוגן כעיירה כי לא הייתי בה.

• הראל
                הראל נערך לאחרונה על ידי

למעט מאיירהופן אין בעמק משהו שמתקרב לעיירה אמיתית

כל העיירות בעמק הן אוסף של כמה בתים או רחובות ועוד כמה חנויות.

אם אתה מחפש עיירה למה שלא תשנו במיירהופן?

זה לא מאלץ אותך לעלות לפנקן...

אני בחודש הבא במיירהופן, במלון קרוב לפאנקן ואין לנו תכניות לעלות לשם יותר מיומיים מתוך השבוע.

• sgebay

הפוקוס שלי הוא על נוחות בבוקר כאשר אני כל בוקר שם את הנשים בהוכצילרטל ואז ממשיך לדרכי. מהבחינה הזו לדעתי פוגן קרובה יותר. במאיירהופן הייתי בעבר וכעיירה היא נחמדה, אך לא יותר מזה. לדעתי...

• הרמינטור
                    הרמינטור נערך לאחרונה על ידי

אני נמצא כעת במאיירהופן. גלשתי יומיים בהוכזילרטל יומיים בארנה יום בפנקן ויום בהינטרטוקס. לדעתי המיקום האידיאלי הוא בזל אם זילר. קרוב מאוד לארנה וגם לקלאנטבכ ומיקום נמוך ולא מסוכן. 

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון