טיול היכרות עם אפריקה.
-
שלום. אנו שלושה חברים מעוניינים לטוס שבועיים לאפריקה, ומתלבטים בין כמה מקומות:1.דרום אפריקה, קייפטהאון ומפלי ויקטוריה. 2. טנזניה. 3. אתיופיה. . האם מישהו/י יוכלו להמליץ לנו על אחד מהיעדים הללו לטיול ראשון באפריקה כיעד מועדף? אנו בעיקר חובבי טבע ונוף, וגם כמה בערך עלויות חוץ מטיסות 1000$ מספיק? מספיק לנו ללון בגסטהאוסים אך לשכור רכב כמובן. נשמח אם מישהו יוכל לפרט לנו עד כמה שידו לא תתעייף מדאי.... תודה. צבי.
-
טיול היכרות עם אפריקה.אם בעיקר מעניין אתכם טבע ונוף, אז כל אחת מהאופציות יכולה בהחלט להתאים.
הייתי ממליץ לשקול גם את קניה - ספארי - 5-6 ימים, וטיפוס להר קניה - 4 ימים נוספים.
לשכור רכב - תלוי מה היעד הסופי. לספארי במזרח אפריקה, מזמינים ספארי מאורגן, שמגיע כבר עם רכב, דלק, נהג, מקומות לינה, כלכלה וכד'.
-
טיול היכרות עם אפריקה.לא ציינת באיזה מעונות השנה מתוכנן הטיול, זה גם שיקול.
לדרום אפריקה כולל מפלי ויקטוריה לדעתי התקציב לא מספיק. ציינת ש1000$ זה אחרי טיסות, האם הכוונה גם טיסות פנימיות ? כי אם תרצה דרא"פ כולל קייפטאון ומפלי ויקטוריה ואני מניחה שכולל קרוגר או ספארי אחר אז זה לפחות שלוש טיסות פנימיות. לא הייתי במפלי ויקטוריה אבל הבנתי שהטיסה לשם יקרה במיוחד.
-
טיול היכרות עם אפריקה.תודה עידו, כמובן שנשלב ספארי. טיפוס על הר קניה הכוונה לקילימנג'רו? , אם אנו בכושר סביר אך לא בכושר של מסע כומתה..., נסתדר עם הטיפוס?
-
טיול היכרות עם אפריקה.מאיזור 20/3 לשבועיים שלושה. אולי ניסע לקייפטהאון ברכב דרך כביש gorden roud, (לא יודע אם כתבתי נכון..) . ה 1000$ לא כולל טיסות פנים
-
טיול היכרות עם אפריקה.פחות עניין של כושר. יותר עניין של כח רצון ופגיעות למחלת גבהים. גם הטוב בספורטאים יכל להפגע במחלת גבהים.
-
טיול היכרות עם אפריקה.לא. יש את הר קניה (בקניה) ויש את הקילימנג'רו (בצפון טנזניה).
הקילימג'רו הרבה יותר מפורסם, מתוייר, ובעיקר יקר (גם במחיר ליום טיול, וגם בשל מספר ימים רב יותר הנדרשים לטיפוס עליו).
הר קניה, השני בגובהו ביבשת, הוא לא פחות יפה, פחות מתוייר, קל יותר לטיפוס, קצר יותר (כארבעה ימים), וזול יותר.
אם זמנכם קצוב, הר קניה הוא בהחלט אופציה מעולה.
בקשר למחלת גבהים - כמו שנאמר, קשור להסתגלות לגובה, ואין קשר לכושר. אפילו להיפך - ראיתי פעם מחקר שקבע שאנשים מעשנים נוטים לסבול פחות מאנשים לא מעשנים ממחלות גבהים, בשל אחוז גבוה יותר של כדוריות דם אדומות בדם (או משהו בסגנון, יכול להיות שאני טועה בסיבה לכך).
-
טיול היכרות עם אפריקה.תודה על המידע, באמת נחשוב על זה כאופציה
-
טיול היכרות עם אפריקה.ההבדל בין הר קניה לקילימנג'ארו הוא שבראשון אין אפשרות להגיע לפסגה (מחייב בסוף המסלול ציוד טיפוס מקצועי ובערך 3 ימים להגיע לפסגה מהנקודה שאליה הגעתם בטיפוס חפשי) ואילו לפסגת הקילי, אפשר להגיע בטיפוס חפשי ללא כל ציוד עזר.