קונקשנים ושאר ירקות
-
אהלן,
אז בשעה טובה אני ואשתי קנינו כרטיסי טיסה לתאילנד (אוגוסט), ויש לי כמה שאלות לגבי הקונקשנים.
מסלול הטיסה בהלוך: המראה בבוקר לבוקרשט עם חברת התעופה טארום. קונקשן של 55 דקות בבוקרשט. המראה לדוחה עם חברת התעופה של קטר. קונקשן של 3 שעות. המראה לבנגקוק עם קטר.
מסלול חזור: בנגקוק לדוחה עם קטר, קונקשן של 5 שעות, דוחה לעמאן עם חברת התעופה של קטר, קונקשן של שעה וטיסה לארץ עם חברת התעופה של ירדן.
את הכרטיסים קניתי דרך אתר Priceline.
שאלות: 1. קונקשן של 55 דקות בבוקרשט ובעמאן זה הגיוני? 2. דווקא הקונקשנים הקצרים הם גם אלה בהם אני מחליף חברת תעופה. האם יש לכך השלכות מבחינת מעבר המזוודות? אצטרך לאסוף ולשלוח אותן מחדש, באופן שיעכב אותי? או שהצוות מעביר אותן לבד בכל זאת, וברגע ששמתי אן בנתבג, הפעם הבאה שאראה אותן תהיה בבנגקוק, על אף שמדובר בשתי חברות תעופה שונות? 3. אם קניתי את הכרטיסים דרך פרייסליין, זה אומר שהמסלול תחת "אותה מקשה" (ז"א, הכל מסונכרן בין חברות התעופה והטיסות, ויש מי שמאגד את זה), או שכיוון שישנן שתי חברות תעופה שונות, אז האחריות כאן מבוזרת? 4. אם יש עיכוב באחת מן הטיסות של חברה מסוימת (לצורך העניין, טארום), יש מישהו שאחראי לגבי הקונקשן? טארום תצטרך לדאוג לי, או שדווקא קטר? או בכלל פרייסליין? דיי קשור לשאלה 3. 5. האתר פרייסליין אמין בעיקרון? מספק שירות טוב? 6. יש בעיה בקונקשן בדוחה מבחינה ביטחונית כלשהי? 7. יש דברים נוספים שכדאי לי לדעת ולא חשבתי עליהם?
*בדקתי חלק מהדברים עוד בטרם רכשתי את הכרטיסים, אך בימים האחרונים החלו לחדור אלי ספקות, בעיקר בגלל דברים סותרים שאני שומע מאנשים שונים. אשמח אם תוכלו לענות כאן על השאלות, ולא לנסות לחנך אותי וכאלה, כי זה סתם לא עוזר... *מקווה שהשאלה בפורום הנכון, חדש כאן
אם לא, אשמח שתפנו אותי לפורום המתאים.
*אגב, הכרטיס עלה 815 דולר, הלוך חזור. סביר?תודה רבה רבה!!
שיהיה סופשבוע נהדר ושקט, אלמוג
-
קונקשנים ושאר ירקותאיש יקר , אתה רואה שאף אחד לא מתיחס , כי הבאת פה ואחד שאלה שכולם מפחדים לקחת עליה אחריות , אבל אתה לא רוצה שנחנך אז ספר לנו איך היה ...
ואם בא לך , אז בטל את הכרטיסים כי בודאות יש דילים טובים יותר
-
קונקשנים ושאר ירקותזה עלה 815$ במקום ה 950$ אם היית הקונה מסודר דרך סוכנות נסיעות בארץ,
אם המזוודות לא יעברו ישירות יש לך בעיה גם בדוחא וגם בעמן כי לצאת ולעשות צ'ק אין מחדש אתה גם צריך ויזה וגם אין לך מספיק זמן,
תשובות תקבל רק מטארום,
אם המזוודות יעבור לבד אז הקונקשנים מספיקים אם ממריאים בזמן
-
קונקשנים ושאר ירקותהיי, תודה על התשובה לגבי משך הקונקשן!
התקשרתי לחבר'ה בקטר, ועל אף שאלו שתי חברות שונות בין הקונקשן, מסתבר שהן מעבירות את זה ביניהן ואני לא צריך לאסוף ולשלוח מחדש.
מקווה שעזרתי לבאים בתור שיתקלו בתשובה הזו.
בכל אופן, בעיקרון העדפתי לחסוך כ-135 דולר לכל כרטיס, כך שבמצטבר זה חוסך למעלה מ-1000 ש"ח. גם את רוב המידע אפשר למצוא היום לבד. מה שסוכני הנסיעות עושים, ומאגרי המידע שהם מחזיקים, אפשר לעשות ולמצוא גם לבד.
1000 שקל זה יחסית משמעותי עבורי
. מקווה שבעתיד כבר לא 
-
קונקשנים ושאר ירקותטיסות עם הרבה סיכונים. מכל הבחינות מקווה שיעבור בשלום
-
קונקשנים ושאר ירקות**מצטער שהשאלה יצאה מסורבלת מבחינת מרווחים וכו'.
כתבתי את זה דרך הטלפון, ומסתבר שזה פשוט שולח את ההודעה as is.**
-
קונקשנים ושאר ירקותלפי המסלול אתה הולך לחיות באוויר יום וחצי עם קונקשנים וטרטור מעיק... בשביל מה?? 1000 שקל?
להפסיד יומיים בערך מהטיול על טיסות הלוך ושוב ובשביל מה?? 1000 שקל? לא שיכנעת אותי!
ואגב...
אל תחשוב שאתה כזה חכם גדול...סוכנויות הטיולים יודעות להשיג דילים משתלמים וכנראה שיש להם גם הסכמים "בעל פה" עם נותני השירות שהמחיר שיציעו ללקוחות בטיסה מהארץ דרך אתר החברה לא יהיו לגמרי שונות מאלה שמספקות הסוכנויות
מבדיקה די רפרפנית שעשיתי..(פעמיים בערך)
נכנסתי לאתר של חברת התעופה וניסיתי לרכוש דרכם כרטיס על אותה טיסה שהוצעה לי על ידי אתר סוכנות נסיעות פה בארץ ואפס... לא היו כמעט הבדלים!

-
קונקשנים ושאר ירקותלא חושב עצמי לכזה חכם, המציאות פשוט מדברת בעד עצמה. גם סטטיסטית (לא סתם סוכנויות נסיעות נמצאות במגמות ירידה), וגם אני חוויתי אותה בעצמי.
מבדיקה שביצעתי עם מספר סוכנויות (באחת מהן אפילו עובדת גיסתי), ובמספר מנועי חיפוש, במשך כמה ימים, המחיר דרך Priceline (שירות הדומה לקיאק) היה הכי נמוך לאותו תאריך (יציאה וחזרה ספציפית באוגוסט).
בכל אופן, אם מצאת ביותר זול, תפאדל. אין כאן שום תחרות.
מבחינת פערים והבדלי זמן, אם הייתי טס בטיסה ישירה, הייתי חוסך 7 שעות. על 7 שעות (ולא יומיים כמו שציינת) אני מוכן להתפשר, ולחסוך יותר מ-1000 שקל.
אבל לא משנה. זה לא נושא הפוסט, אז מעדיף שלא להיכנס לדיון הארוך הזה.
העיקר שכולנו נהנה.
-
אתה יכול לצאת במונולוג ארוך ואחרי זה לסכם ב..לא רוצה להכנס לזה!!

לפי מה שאני מבין מדובר על בערך 18 שעות טיסה עם שני קונקשנים...לא יודע אם יצא לך לחוות טיסה כזאת...אם אתה חושב שאתה מגיע לאחר טיסה כזו למלון ויוצא לקרוע את העיר...תקשר אלי אחרי שתגיע..
בכל מקרה הכי חשוב שתהנו בטיול!! מסכים איתך בעניין זה!
מהטיול!! לא מהדילים!
-
קונקשנים ושאר ירקותלא מובן. בחרת מסלול תלאות עם 2 קונקשיין, עם סיכון, כל זאת בגלל 200$?
טיול ונופש מתחילים מרגע היציאה מהבית והטיסות הן חלק לא מבוטל מהעסקה. ניתן למצוא מסלולים נוחים יותר, במחיר דומה.
ולנושא הטיסה דרך קטר, רק מניח זאת פה. כדאי לקרוא:
http://www.mako.co.il/news-money/consumer/Article-93cc94ad1a cc531018.htm -
קונקשנים ושאר ירקותאין סיכון ביטחוני בטיסה דרך קטאר,
הבעיה בתוכנית שלו היא לא הקונקשן ( כי אלפי ישראלים עושים את זה כל שנה )
אלה זה שאין לו ביטחון בהעברת המזוודות כי הוא לא קנה כרטיס אחד ( כמו שקונים פה בסוכנויות אלה איחד 2 כרטיסים שונים)
-
לא רוצה לבעס אותך אבל.....אני מצטער מאוד לאמר אבל לצניעות דעתי 50 אחוז שאתה לא מגיע לבנגקוק בזמן. ממליץ לך לא לעשות תכנון ליום הראשון ( טיסת פנים, הזמנת טיול מאורגן ) כדי שלא תפסיד את הכסף אם לא תגיע
-
קונקשנים ושאר ירקות -lioכל מילה בסלע. אני רכשתי שלושה כרטיסים דרך פלייאיסט עם ארקיע והקטארים והחיסכון עבורי הוא לא פחות מ 250$ לכרטיס. פעמים רבות ,כך נוכחתי ,שווה לפנות לסוכן.