איטליה: מילאנו - ונציה
-
טוב שלום לכולם. כמו הרוב פה לפני נסיעתי קראתי כן חומר כמו כן גם ממקורות אחרים ונעזרתי, מטיפים של חוויות נוסעים קודמים. אז אשמח לתת כמה מילים גם ומקווה שיעזרו למטיילים הבאים. המקום הוא איטליה תחנה ראשונה מילאנו. נחמד לטייל בעיר כמובן יומיים מספיקים בהחלט. זה לטייל פשוט ברגל(וזה בתנאי שהמלון קרוס לדאומו משהו כמו אפילו חצי שעה ברגל אבל לא נורא) עד הדואמו.. לראות את כל החניות בעלי המותגים הגדולים להנות ומי שיש לו כסף בטח לקנות... מרכז הדואמו נחמד מאוד .. אוירה נחמדה ושווה לצלם, כמו כן אפשר להתרשם מהבנייה של הבנינים / משרדים מי שמתעניין כמובן זה דיי יפה לראות עתיק ויפה. מקום לינה: אנחנו הסתפקנו במלון 2 כוכבים. (טוב לא ברמה גבהוה) אבל בהחלט לפי התקציב שלנו היה אז זה מספק מלונות משפחתים לא משנה השמות אבל אפשר למצוא מראש..דרך סוכן או איטרנט.. וזה גם יעלה לכם יותר זול. ממילאנו פשוט אפשר להסתתדר ברגל..כלומר הרבה .. הליכה וגם למי שלא רוצה אז יש רכבת תחתית ואפשר לשאול..וזה דיי ברור במפות המקומיות שלהם.. עולה משהו כמו 1 יורו לכיוון נסיעה. ממילאנו***** אגב מעיר זו אפשר להגיע לכל איטליה ..וזה כמובן בתחנת הרכבת הגדולה שלהם. רכבות*** טוב לפני נסיעתי ניסתי פה לקרוא חומר לא ממש ראיתי וגם שאלתי פה את המטייל לא ממש ענו או לא..יכלו לענות לי מחוסר ידע או משהו אחר... אין לי מושג אז רק שתדעו...מרחקים בין מילאנו לוונציה ברכבת לא ברכבת ירו סטאר (זו הרכבת המהירה והיקרה) זה בערך 3 שעות בדיוק (זה רכבות IC או חברות אחרות). לאגם קומו ממילאנו זה משהו כמו 40 דקות. לאגם גארדה בערך שעה פלוס.. לוורנה זה שעה וחצי. כך שאתם יכולים להחליט אלו תחנות או איזה מקומות אתם רוצים לראות והכל בהתאם לתקציב ולזמן. אנחנו (בחורות 30+) החלטנו על מילאנו וונציה כי זה מה שהיה לנו זמן כמה ימים בודדים ותקציב קטן יחסית
. אז לקחנו רכבת ממלאנו לוונציה - אפשרי להגיע כל זמן לתחנת הרכבת ולעמוד בתור ולקנות למרות שיש תור זה זורם.. (לא צריך להלחץ מהתור ) אנחנו הגענו בבוקר שלמחרת יום השני שלנו במילאנו.. כך קנינו כרטיס במחיר של 21 יורו לכל אחת כולל ישיבה כמובן ונסענו לוונציה. (אין לי מושג עד איזה שעה יש רכבות זה צריך לשאול למי שמחליטו לנסוע מאוחר - בערב).
הרכבות בסדר . אפשר להעביר 3 שעות או במנוחה או בדיבור או בכירסום (ממתקים)..עובר הזמן.
ונציה**** טוב לינה בוונציה אפשרי בערים סמוכים אליה או בוונציה עצמה שוב הכל תלוי בתקציב יש הרבה גם איזורים קרובים לוונציה ויש תחבורה להגיע כמו באוטובסים וגם ברכבת
נסיעה של רבע שעה משהו כזה .
ונציה ***OK טוב זו עיר שאפשר הכל ברגל לטייל פשוט..לראות חניות יפות התעלות הכל ברגל. כמו כן גם מספיק יומיים בהחלט.
עוד טיפים: לגבי נסיעה ברכבת וכל זה מה שלא יודעים פשוט לשאול לשאול את האנשים מאיפה הרכבת יוצאת וכל זה.. וכן תתפלאו שיש איטלקים שיודעים לדבר אנגלית..ולא לשכוח לכרטס את כרטיסי הרכבת בתיבה צהובה.
לסיכום: סה``כ נסענו עם תקציב מאוד קטן וכן חסכנו במוניות ובאוכל במסעדות.(פשוט התפשרנו על אוכל פשוט יותר). אבל ראינו שתי ערים והיה נחמד מאוד.
כל אחד כמובן שיתכנן עפ``י מה שהוא אוהב.
ועפ``י תקציב. וזה ללא השכרת רכב. מכך שגם אפשר להסתדדר עם רכבת והליכה בעיר או תחבורה מקומית של כל איזור.
והכי חשוב נעלי הליכה נוחים... אני צעדתי במגפים את כל המימים האלו..ווואוב - הכי נכון נעלים נוחות.
אשמח אם האינפרומציה והידע תעזור למטיילים. ותודה למטילים הקודמים שהשאירו פה גם כתבות וזה עזר לי כמו כן אשמח לעזור לאחרים . תודה ובכיף וביי.
-
לא הבנתי מה היתה הבעיה עםהרכבות? לא מצאת את הפרטים האלה באתר של הרכבת האיטלקית? חבל שלא הייתי פה כדי לעזור לך בקטע הזה... אגב... למיטב זכרוני ההבדל בין ה-IC וה-ES (יורוסטאר) בקו הזה מבחינת זמן הוא לא גדול, ובהחלט משתלם לקחת את הרכבת היותר איטית. זה לא המצב בקטע שבין רומא-פירנצה-מילאנו. שם כמעט אין רכבות חוץ מיורוסטאר, ואם יש אז הן איטיות הרבה יותר. רכבת יורוסטאר נוסעת מרומא לפירנצה בשעה וחצי, והרכבות האחרות עושות את המרחק הזה ב-3 שעות. עוד דבר שחשוב לציין: ברכבת יורוסטאר יש חובה לקנות כרטיס לרכבת ספציפית, והכרטיס כולל תמיד מקום שמור. ברכבות רגילות בד``כ קונים כרטיס מנקודה לנקודה שטוב לכל הרכבות, ואם רוצים מקום שמור אז משלמים תוספת בנפרד. -
עוד הערה קטנה...יורוסטאר או אינטרסיטי הן לא חברות רכבות, אלא מותגים של חברת הרכבות הלאומית של איטליה - פרובי דלו סטאטי (בר``ת FS). יש כמה חברות רכבות אזוריות באיטליה שלא שייכות לרכבת הלאומית, למשל הרכבת שנוסעת לשדה התעופה מלפנזה של מילאנו, והרכבת מנאפולי לפומפיי, אבל זה לא המצב במקרה הזה. -
תודה מיכל! יכנס לטיפים!