שאלות לגבי רכבות JR ביפן
-
מתכננים את מסלול הנסיעה ברכבת מטוקיו לטקיאמה
מעלה תמונה של צילום מ-GOOGLE MAPS המציינת את הדרך. נראה כי ממרכז טוקיו עד לטקיאמה נדרש להחליף שלוש רכבות, רק על שתיים מהן מסומן JR.
האם מי שקונה כרטיס JR PASS יכול לנסוע גם ברכבות של TOKAIDO SANYO SHINKANSEN? או שבחלק הזה של הדרך נדרש כרטיס אחר?
המון תודה מראש
-
שאלות לגבי רכבות JR ביפןלמרות הערכתי הרבה לגוגל מאפס (ואני משתמש בו המון) את חיפוש הרכבות ביפן - מסלול, תחנות החלפה, סוג הרכבת ומחיר, עושים באתר hyperdia.com.
בזמן החיפוש יש לגלול למטה עד הסוף, לבטל את אפשרויות הטיסה, קוי רכבת פרטיים ואת רכבות השינקנזן מסוג NOZOMI / MIZUHO / HAYABUSA
כדי לראות שימוש נקי בפאס.
לא תמיד אפשר להימנע משימוש בקו רכבת פרטי, אבל אז תהיה התראה על אי מציאת קשר רכבות בין הנקודות.
אשר לקו טוקיו - טאקאיאמה יש חיבור JR. תלוי בשעה ביום, הוא כולל מהחלפה אחת עד מספר החלפות.
-
שאלות לגבי רכבות JR ביפןבדרך כלל נסיעה מטוקיו לטקיאמה תכלול עצירה אחת ב נגויה. רכבות Jr מכסות בוודאות את כל המסלול.
-
שאלות לגבי רכבות JR ביפןכל סוגי השינקנסן כולל Tokaido Shinkansen, הם רכבת של JR. לגבי Tokaido Shinkansen, יש 3 סוגי רכבות. המהירה ביותר היא Mozomi שעוצרת במעט תחנות אך היא לא מכוסה ע"י הפאס. השניה היא Hikari, יותר איטית אך מכוסה ע"י הפס והשלישית היא Kadama, הרכבת הכי איטית שעוצרת בכל התחנות וגם היא מכוסה ע"י הפאס. מה שצריך לעשות זה לבדוק ב Hyperdia את הקישור הכי מתאים מבחינת שעות של Hikari עד לנאגויה והרכבת מנאגויה לטאקיאמה.
-
שאלות לגבי רכבות JR ביפןהאם נדרש להזמין כרטיס מראש?
או שניתן להזמין כמה ימים לפני כן?
-
שאלות לגבי רכבות JR ביפןאני הייתי מזמין כרטיס מיד עם הגיעי לתחנה ב"נחיתה". זה נתן עוד גמישות. וקרה שלא הופעתי לנסיעה והמירו לי את ההזמנה בלי בעיה ובלי קנס. מדובר על הפאס. אני כמעט משוכנע שגם בכרטיס רגיל זה אותו המצב אם כי לא ניסיתי.
-
שאלות לגבי רכבות JR ביפןגם בכרטיס רגיל זה פועל אותו דבר. רוני לא ניסה, אני ניסיתי.
-
שאלות לגבי רכבות JR ביפןלא הזמנו שום רכבת מראש ולא היתה שום בעיה.
-
שאלות לגבי רכבות JR ביפןבעיקרון לא צריכה להיות בעיה לקנות גם לפני הנסיעה אלא אם כן זה תאריך "בעייתי".
אף פעם לא יצא לי להחליף כרטיס, אבל האם ההחלפה היא לכרטיס עם מקום שמור או רק למקום לא שמור?