סלע קיג'אר .
-
שלום לכולם ,
האם אפשר לקבל מידע ממישהו שהגיע לסלע קיג'אר ? הסלע התלוי בין שני הרים .
kjeragbolten. זה שמו באנגלית
-
סלע קיג'אר .הוא נמצא בקצהו של הפיורד
אפשר להגיע די קרוב במעבורת ציבורית ולטפס (טיפוס ארוך ותלול) או לערוך טרק על ראש ההרים בצד הדרומי של הפיורד.
המציאות שונה מהתמונות. לא להתרגש יותר מדי.
-
סלע קיג'אר .איתי ,
אפשר להגיע לשם באופן פרטי או להירשם לחברת תיור ( שרוצים 500 שקל על ההדרכה) מדברים שם על יום שלם - כ 12 שעות - של הליכה וטיפוס, האומנם?
או עדיף לקחת מעבורת לקרבת מקום ולעלות לבד, הטו יהיו שם עוד אנשים שעולים לבד.
-
סלע קיג'אר .שמי לא איתי ולכן חשבתי שההודעה אינה עבורי
בכל זאת:
תלוי באיזו עונה אתם מטיילים
הסלע הזה נמצא מעל קצהו הרחוק של פיורד LYSFJORD ָׂ שתי מעבורות מגיעות לכפר LYSEBOTH שממנו עולים רגלית בדרך מאוד תלולה ומפותלת עד לסלע.
מעבורת אחת יוצאת מפורדסאנד שנמצאת באמצע הפיורד ומעבורת אחרת מגיעה מSONGESAND שזה בקצה השני של הפיורד. (וגם בצד 'הלא נכון' אם באים מכוון סטוואנגר) אז צריך מעבורת אחת מסטוונגר לסונגסאנד ואחרת לליסבוט.
המעבורות לתיירים שטות רק בקיץ בדרך כלל. וצריך לדעת במדוייק מתי המעבורות יוצאות מהיכן ומתי הן חוזרות ושיהיה מספיק זמן לטפס ולחזור למעבורת. אחרת, תלונו ביער!
אז כמובן שאפשר להגיע באופן פרטי ללא מדריך אבל צריך להתכונן היטב, אחרת....
באופן עצמאי זה יהיה טיול לשני ימים אם נקודת ההתחלה תהייה סטוונגר.
אתם יודעים כמובן ש'סלע המטיף' נמצא על אותו פיורד....
-
סלע קיג'אר .תודה לך איתן,
אני מקווה שכתבתי את שמך נכון,
בכל מקרה , עזרת לי מאוד.
תודה שוב
-
סלע קיג'אר .שוב טעית בשמי, אבל זו אינה אשמתך כמובן, זו 'אשמת' הורי שבעניקו לי שם אחר
כדי שתבינו מעט יותר טוב לקראת מה אתם הולכים, הנה תאור קצר. כשיורדים מהמעבורת בלייסבוס, יש עליה תלולה מאוד ומפותלת של מעל 4 ק"מ אל מסעדה ששמה כשמו של הסלע. המסעדה צופה על הישוב ועל קצה הפיורד מהמסעדה יש הליכה בדביל הררי של בערך 5 ק"מ אל הסלע עצמו מכוון שאתם כבר בשיא הרמה, הרי אין יותר הרבה עליות או ירידות עד שמגיעים לסלע עצמו
באופן כללי יש באותו יום קרוב ל20 קילומטרים של הליכה כולל טיפוס וירידה תלולים מאוד וכדאי לכם לבחון את עצמכם.
מכוון שברצונכם לבדוק אפשרות ל טיול עצמאי, הייתי מציע לכם לכתוב לסוכנות הטיולים ולבקש איטינרארי שלם שלפיו תבינו מהיכן הם יוצאים והיכן הם הולכים.
אנחנו הגענו בטרק של 2 לילות בהליכה מכוון סונגפורד ולאחר הביקור בסלע, ירדנו למעבורת בליסבוס, שהחזירה אותנו לנקודת ההתחלה.
בהזדמנות אחרת, בקרנו בטיול יום בסלע-המטיף. יצאנו וחזרנו מסטוואנגר.
הפיורד עצמו הוא אחד המרשימים בנורבגיה.