שאלה- דמי פקדון
-
בוקר טוב
רגע לפני סגירת לינה במורזין, קיבלנו הודעה מבעלת הדירה כי בנוסף לתשלום על הדירה המקובל עלינו ותשלום לא ברור עדיין עבור מצעים ומגבות, היא מבקשת 450 יורו כפיקדון שיוחזרו רק חודש אחרי העזיבה,. האם מקובל כך?
לא חייבים לסגור איתה ושואלת רק למצב שדרישה כזו תחזור שוב בדירה אחרת.
בדירה השניה שסגרנו לא ביקשו מאיתנו תנאים כאלה
תודה
-
שאלה- דמי פקדוןפיקדון בדירות מאד מקובל
תתעקשו על החזרת הסכום עם העזיבה ולא חודש אחרי
אלא אם הפיקדון מתבצע בכרטיס אשראי.
זוהי דרכם של בעלי הבתים לוודא שהאורחים מתייחסים בכבוד לריהוט ולחפצים, לא נתלים על המנורה, אוכלים ממרח שוקולד במיטה או שוברים את האסלה.
יחד עם זאת, כאשר טווח ההחזרה הוא חודש אחרי השהות-יש בעיתיות מסוימת בכך שכל "תקלה" במהלך החודש שאחרי יכולה להיות "מגולגלת" עליכם.
אני אוהבת לצאת מבית עם "דף נקי" היא בדקה את הבית, ואני מקבלת את הפיקדון בצאתי.
-
שאלה- דמי פקדוןתודה יונית
הם מבקשים את התשלום בהעברה בנקאית ולא אשראי כמו שעשינו בדירה השנייה.
בהתחלה הכל נראה בסדר אבל כשנתנו את החוזה לדובר צרפתית הוא קצת נרתע מהקשיחות שהופיעה שם שלא נתקלנו בה במקומות אחרים.
תודה על העזרה.
-
שאלה- דמי פקדוןתודה יונית
הם מבקשים את התשלום בהעברה בנקאית ולא אשראי כמו שעשינו בדירה השנייה.
בהתחלה הכל נראה בסדר אבל כשנתנו את החוזה לדובר צרפתית הוא קצת נרתע מהקשיחות שהופיעה שם שלא נתקלנו בה במקומות אחרים.
תודה על העזרה.
-
שאלה- דמי פקדוןהי,
לאחרונה סגרתי 3 מקומות לינה באלפים הצרפתיים - באנסי, בשאמוני ובתוירי (ליד שדה"ת בג'נבה), וזאת אחרי שעשיתי בדיקה די מקיפה של דירות נופש באיזור.
גם אני קצת התפלאתי ונרתעתי מהתנאים הנהוגים שם - שנראו לי קשיחים בהשוואה למה שהורגלתי אליו באירופה, ואפילו פתחתי על זה כאן שירשור.
בשורה התחתונה, אכן נהוג לשריין פקדון מהסיבות שיונית ציינה, וראיתי כבר סכומים גבוהים בהרבה מזה שציינת, א-ב-ל לא ראיתי באף מקום שמחזירים אותו רק אחרי חודש! וראיתי הרבה מאוד מקומות ממגוון מקורות - בוקינג, Airbnb ואתרים מקומיים. בעיני זה ממש לא סביר.
כמו כן, במקומות בהם סגרתי לא מבקשים לתת ממש כסף כפקדון, אלא רק כרטיס אשראי ש"חוסמים" בו את סכום הפקדון מבלי לחייב, ומשחררים אותו במעמד הצ'ק-אאוט במידה ולא נתגלה כל נזק בדירה.
בדירה שסגרנו בשאמוני מול חברת ניהול נכסים חתמתי על חוזה באנגלית שהתנאים בו מאוד ברורים והוגנים. הם כותבים בו במפורש שלא יחייבו על נזק קטן כמו שבירת זגוגית או כוס. במידה ובמועד הצ'ק אאוט נתגלה נזק גדול, יש מנגנון ברור והוגן שמתאר את תהליך תיקון וחיוב הנזק.
עצתי אלייך בשורה התחתונה:
1. לא הייתי חותמת על חוזה שלא קראתי והבנתי היטב, ולא על חוזה דרקוני. זה לא הכרח המציאות. אני חושבת שאמה כתבה כאן בעבר שויתרו לה על חוזה כזה, אבל אם לא מוותרים - יש אופציות אחרות.
2. לעמוד על כך שתצאי מהמקום עם "דף נקי" כמו שכתבה יונית אחרי שבדקו וראו שלא הותרת כל נזק, ושיהיה בחוזה מנגנון ברור והוגן לטיפול במקרה שכן נתגלה נזק גדול שלא ניתן לתקן או אפילו לשערך על המקום.
-
שאלה- דמי פקדוןמסכימה עם כל מילה, קצת מלחיץ בפרט שנראה שאינם דוברי אנגלית היטב.
תודה שוב.
-
שאלה- דמי פקדוןסיפרתי כבר פעם..בעלת הדירה שלנו בטלואר ביקשה מקדמה סבירה מאוד בהעברה בנקאית וחתימת חוזה בצרפתית.ביקשתי מחבר לעבודה לקרוא ולתרגם לי.
הבחור בן האזור,בפרוש אמר לא לחתום על כלום..אם לא בעברית/רוסית.שפות בהן אנו שולטים.בכל מקרה,,בחוזה היו סעיפים שבשום מקרה אי אפשר היה לחתום עליו.הופעה בפני בית דין צרפתי ועוד..מה עוד,מאיפה לי היה לדעת מה מצב הדירה?מה מצב מוצרי החשמל בה?האם עובדים בכלל? נוזלים?מערכת החשמל תקינה או תעשה קצר נוראי??
כתבתי מכתב מנומס לבעלת הדירה עם הסבר מנומק למה לא נחתום על חוזה.סיכמתי איתה שכל צד משלם את עמלת ההעברה שלו.את יתרת התשלום נוכל לשלם למחרת היום בתנאי שהדירה תענה על הציפיות והתמונות.ואכן כך היה.
קיים תשלום בחלק מהדירות על מצעים ומגבות.הבאנו את שלנו(ישנים).והשארתי אותם שם.הזדמנות לחדש את מלאי הבית

בשמוני,ביקשו פקדון שיוחזר ביום האחרון או לאחר שבוע בהעברה.לא הסכמנו.
היו המון מלונות/פנסיונים מתאימים דרך בוקינג עם אפשרויות ביטול במחירים דומים...
-
שאלה- דמי פקדוןבצרפת יש מערכת של gite de France
שהיא מעין ארגון של בעלי בתים להשכרה (ב.ב. וכו)
הבעיה שהם מחתימים על חוזה די נוקשה, בצרפתית , עם העברות מקדמיות, כל התשלום לפני ההגעה וכו.
הבעיה היותר גדולה שהרבה מבעלי הבתים הקטנים "מעתיקים" את הנורמות של גיט דה פרנס, כנורמה עסקית אצלם.
היתרון בהזמנה ישירה - "מה שאתה רואה זה מה שאתה מקבל" כלומר בעל בית לא יצלם את הדירה של דודה שלו , יכול להיות שהדגש יהיה על החצר, על הנוף, שזווית הצילום תהיה מחמיאה וכו.
מאידך בדירות דרך חברות תווך מקומיות (והחוזה יכול להיות באנגלית, תנאים נוחים אולי יותר להסדרת תשלום באשראי) לא פעם נתקלתי בבעלי חברות ומתווכים שמפרסמים דירה עם תמונות- לכאורה של הדירה עצמה. בפועל גיליתי את התמונות באתרים אחרים ושל דירות אחרות (או מעצבי בתים וכו). כלומר בגלל ההיבט העסקי- לא תמיד מקבלים את הדירה ב"תמונה". לא תמיד זה רע, אבל לעיתים זה לא כל כך הגון.
(כי בדיוק בגלל השטיח עם פרוות הדלמטים בחרתי את הדירה הזו...)
-
שאלה- דמי פקדוןתודה לכולם, מנסה למצוא פתרון ובמקביל מחפשת דירות נוספות.
-
שאלה- דמי פקדוןאנחנו שכרנו דירה במורזין דרך home away, הם מציעים לעשות באמצעות האתר שלהם ביטוח למקרה שיגרמו נזקים לדירה בתקופת שהותנו שם. עשינו ביטוח וזה סיפק את בעלת הדירה. נכון שאת סכום הביטוח לא נקבל כשנעזוב את הדירה (סביר להניח שהכל יהיה בסדר) אבל הביטוח קונה לנו שקט נפשי.
-
שאלה- דמי פקדוןהיי
גם אנחנו הגענו לדירה דרך אותו אתר.
אשמח אם תוכלי לתת פרטים על עניין הביטוח, חדש לי...
תודה
-
שאלה- דמי פקדוןhttps://www.homeaway.com/guarantee/home.html
פרטים בקישור
-
שאלה- דמי פקדוןתודה רבה, למדתי דבר חדש.
-
שאלה- דמי פקדוןתעדכני אותנו מה התחדש