הכוונה כללית
-
שלום לכולם!
יש לי כמה שאלות שבטח ייראו לכן כלליות אבל אנסה את מזלי.
אני מתכננת לצאת לטיול הגדול שלי בדרום ומרכז אמריקה באזור נובמבר צדמבר.
נכון שיש עוד זמן אבל כדי שאדע אם אני אכן בכיוון הנכון אשמח לעזרתכם.
המסלול המתוכנן בגדול שלי הוא- ארגנצילה, בוליביה, ברזיל, פרו, אקוודור, קולומביה, פנמה, קוסטה ריקה, אל סלוודור, גוואטמלה, אולי הונדורס וסיום במקסיקו.
אז ככה- אני מתכננת את כל הטיול ל8 חודשים פלוס מינוס. האם הגיוני.?
והכי חשוב- האם מישהו יוכל לתת לי הערכה כללית וגסה של כסף?
אם מישהו ינסה לעזור אז אשמח לעזור לו קודם ולהסביר שאופי הטיול שלי יהיה לרוב בהוסטלים ודורמס, לנסות לחסוך בכספים בכל הקשור לתחבורה ציבורית וכאלה.אני כן מעוניינת לטרק ולעשות אטרקציות מטורפות אבל לא יותר מדי וגם חופים וכאלה אבל לא ברמה של להיזרק באיזה חוף למשך חודש.
ממש חשוב לי להבין את החיסכון הכללי שאני אמורה שיהיה לסוג כזה של טיול.
שאלה אחרונה- אני יודעת שאזור נובמבר זה זמן סבבה להתחיל את המסלול מארגנטינה אבל האם הודשים מסתדרים עם העונות המומלצות לטיול במשך כל המסלול או שבמרכז אמריקה זה שונה לגמרי?
תודה רבה על העזרה

-
נתחיל בשאלה הראשונה, כי ממנה כל השאר נגזראת מתכוונת לבקר ב-13-12 מדינות בשמונה חודשים. ולחסוך על אמצעי תחבורה, כלומר שאפילו לטוס ממדינה למדינה זה לא בתוכנית, באופן כללי. זה נראה לי קצת כמו מירוץ עכברים. אני במקומך הייתי מקצץ במספר המדינות באופן דראסטי, כי במקרה הזה נראה לי ש'תפסת מרובה לא תפסת' תופס. למה דחוף לך לבקר גם בדרום אמריקה וגם במרכזה? למה לא לעשות טיול מקיף באיזור אחד, ולשמור את השני לפעם הבאה? רק בשביל לסמן וי על כמה שיותר מדינות?
את אמריקה התיכונה אני לא מכיר, אבל לפחות בכל מה שקשור לדרום היבשת, לדעתי חבל להקדיש לכל אחת מהמדינות שם פחות מחודש או חודש וחצי, ובחלק מהן [פרו, ברזיל, ארגנטינה] גם חודשיים לא בטוח שיספיקו.
-
נתחיל בשאלה הראשונה, כי ממנה כל השאר נגזרמבינה אותך ומסכימה באיזשהו קום.
זה לא עניין של "לסמן" מדינות אלא כי באמת חשוב לי לעשות הטיול הזה ולצערי בגלל דברים כאלה ואחרים אני יודעת שאם אפצל אותו לשניים אני כנראה לא יחזור לטיול נוסף.
ובכל אופן.. אם הייתי מאריכה את הטיול לאזור ה10 חודשים עד שנה אני מאמינה שזה יעבוד יותר טוב?
ותוכל להגיע לי מאיפה לאיפה עשית וכמה הטיול בגדול עלה לך?
תודה
-
נתחיל בשאלה הראשונה, כי ממנה כל השאר נגזרמסכים עם החתול. זה יותר מדי מדינות במעט מדי זמן.
אני עשיתי טיול דומה, ללא ברזיל (שהיא בגודלה כגודל כל שאר המדינות יחדיו, פחות או יותר) ולקח לי הרבה יותר זמן.
טיילתי בארגנטינה, צ'ילה, פראגואי, ורוגואי, בוליהי, פרו, אקוודור, קולומביה, פנמה, קוסטה ריקה, ניקרגואה, אל סלבדור, הונדורס וגואטמלה.זה לקח לי כמעט שנה וחצי, אבל טיילתי יחסית לאט, כי ככה אני אוהב לטייל. להערכתי, אפשר לעשות טיול כזה בשנה, אם זזים קצת יותר מהר ומוותרים על מדינה או שתיים, מהגדולות שבהן (למשל, בזיל ומקסיקו). וכמובן, לא לוותר על ניקרגואה שאותה השמטת מהתכנית.
אני יכול לומר כמה עלה הטיול, אבל זה כבר היה לפני 10 שנים, כך שזה לא יעזור לך יותר מדי. אבל בגדול, הדרך שבה אני פעלתי (ועדיין פועל) כדי להעריך את עלות הטיול מבעוד מועד (ולרוב זה עובד טוב) היא לבדוק עלויות של דברים יומיומיים כגון לינה בהוסטל פשוט, ארוחה במסעדה מקומית, שעת נסיעה ממוצעת, ועוד דברים שאת מתכננת לעשות ביום יום, לחשב עלות יומית של הדברים היומיומיים, להוסיף על זה 50% (או אחוז אחר שנראה לך, שהתאם לאטרקציות ולקניות שתרצי לעשות) ולקבל סכום שהוא הערכה כללית וגסה לעלות טיול שכזה. ככל שהטיול ארוך יותר, כך הוא יהיה זול יותר.
ובאופן כללי, אם את רוצה לחסוך, ולהנות יותר מהטיול כמובן, תלמדי ספרדית. זה יחסוך לך המון כסף, ויתן לך חווית טיול אחרת לחלוטין.
-
עוד לא יצאת וכבר יודעת שלא תחזרי?<למה הפטאליזם הזה על ההתחלה? איך את כבר יודעת שלא תחזרי? קשה מאוד לדעת מה צופן לנו העתיד, לטוב או לרע. אני חזרתי לסיבוב שני קצרצר פחות משנה אחרי הטיול הראשון - ולמדינות שכבר ביקרתי בהן, והרגשתי שלא מיציתי. על מרכז אמריקה אין בכלל מה לדבר. אני מקווה מאוד להגיע לשם ביום מן הימים, אבל לפני זה נראה לי שאעדיף לחזור עוד כמה פעמים לברזיל או לפרו...
גם אני טיילתי לפני עשור, אז קשה לי כיום להעריך מחירים [אמנם בשנתיים האחרונות הייתי בברזיל פעמיים, אבל לא כמטייל ובטח שלא כתרמילאי, אז אין טעם בהערכות כאלה]. הייתי באקוודור, פרו, צ'ילה, ארגנטינה, ברזיל, אורוגוואי, ברזיל, בוליוויה וקולומביה. זה נמשך כמעט שנה, ולמרות שסגנון הטיול שלי לא היה בדרך כלל איטי במיוחד [חוץ ממקומות באמת נפלאים כמו ריו דה ז'ניירו, סאו פאולו, קוסקו, בואנוס איירס או ארקיפה, שבהם כן השתקעתי, לפעמים למשך כמה שבועות], נאלצתי גם לעשות הרבה ויתורים, ויש לא מעט אזורים, יישובים, אטרקציות או טרקים שלא הספקתי להגיע אליהם.
אני לא זוכר בדיוק כמה עלה לי כל העסק, אבל השיטה שלי מבחינת הכסף הייתה פשוט לעבוד בפרך, ימים ולילות, בלי ביזבוזים ובילויים, במשך כשנה וחצי לפני שני הטיולים. בזכות ההיגיון הפשוט שלפיו המחייה במדינות שנסעתי אליהן זולה מהמחייה בישראל [ובזכות זה שכמעט לא הוצאתי כלום בתקופת החיסכון הזאת] זה החזיק אותי אחר כך במשך שנה ורבע בחו"ל, בלי להתקמצן יותר מדי או להתכלב, ואפילו חזרתי עם עודף די גדול. כאמור, לא שיטה מומלצת לממהרים.
-
הכוונה כלליתבניגוד לקודמיי אני חושב דווקא שזה אפשרי וישים, תלוי באופי הטיול,
לא חייב לנשום כל מדינה לעומקה.
נתחיל בזה שרשמת את כל מדינות אמריקה הלטינית בערך, אז כנראה שלא הקדשת מחשבה למסלול ספציפי וכך גם יהיה הטיול שלך - גמיש. יכול להיות שבפרו תחליטי לדלג על אקוודור ותטוסי לקולומביה או ישר למקסיקו לפגוש חברים שהכרת בטיול.
יש כל כך הרבה משתנים וכל כך הרבה דברים עוד ישתנו בהמשך שכמעט חסר טעם לרדת לפרטים, וכך גם לגבי התקציב, יכול להיות שתוציאי 3000 ש"ח בחודש בממוצע ואולי 7000, אז קחי טווח של 35,000-80,000 לטיול.
בהתחלה זה כנראה יהיה קרוב לחודש לכל מדינה ארגנצילה, ברזיל, בוליביה, פרו ואז בחצי הטיול כנראה שתתעייפי כבר ותתחילי להריץ דברים יותר מהר ותקדישי רק שבועיים לאקוודור, קולומביה, פנמה, קוסטה ריקה ואז תקנחי בחודשיים במקסיקו גוואטמלה ניקרגוואה, והופ, שמונה חודשים מהנים שבסופם תשאלי למה בכלל שאלת את השאלה הזאת בפורום -
הכוונה כלליתחבר שלי עכשיו בברזיל וממש עושה משהו דומה. קחי לך סביב ה80 אלף לא פחות.