נורבגיה בקיץ
-
נורבגיה בקיץאתם ארבעה
קחו מונית עד הצומת ל randsverk המרחק יחסית קצר. אולי עשרה ק"מ. לא יהיה כל כך יקר. משם בטוח תמצאו אוטובוס לOTTA
-
נורבגיה בקיץאנחנו רוצים דרך שמלכתחילה תהיה מאורגנת
יש אפשרות לשריין מונית לפני ?
אין אוטובוסים שם .?
אפשר אולי להאריך את המסלול ביום אחרון לעייריה אחרת ששם כן יש תחבורה?
-
נורבגיה בקיץמה אפשר לעשות בLOM חצי יום ?
ושאלה
טרק שקרוב לטרולטונגה של יום ?
-
נורבגיה בקיץלום ידועה כמקום עם הסטוריה עשירה. רבים מהמבקרים לנורבגיה באים במיוחד ללום בכדי לחזות ב'כנסיית-קרשים' (עץ) אוטנתית מהמאה האחת עשרה כמדומני.
האם הסתכלתם באתר VISIT NORWAY בקטע המוקדש לטרקים?
אם לא, תקרו באתר הזה בכדי למצוא מקום לטרק שיתאים לכם.
בהצלחה
-
נורבגיה בקיץלבסוף סידרנו שלא נצטרך לשהות שם יותר משעה
המסלול מוכן !!
-
נורבגיה בקיץרק איפה אפשר להשיג כרטיס סטודנט שנותן 50% הנחה?
-
נורבגיה בקיץכרטיס DNT יש מה לעשות כולנו ?
אם אנחנו לא נישן בבקתות ?
אפשר לעשות רק אחד ולקחת רק את המפות לא ככה?
-
נורבגיה בקיץגם אצלי נורבגיה עוד בתכנונים, אבל מעתיקה לך את מה שנירית כבר ענתה למעלה בשרשור זה עם כמה הדגשות :
"בשביל ללון בבקתה מאויישת אין צורך בחברות. אך היא מקנה הנחה לכל אחד בלינה .רק כדי ללון בבקתה בלתי מאויישת צריך מפתח ורק חברים זכאים לקבל כזה. בנוסף, על פי חישוב באתר עצמו רק משלושה לינות ומעלה ההנחה שמקבלים החברים מחזירה את דמי החברות. הכרטיס הוא אישי ואם אתם קונים אחד רק הוא יהנה מהנחה."
אם אתם מתחת לגיל 18 תהיו זכאים להנחה, תעודת סטודנט בינ"ל אין לכם איך להוציא כיוון שאינכם סטודנטים (אם הבנתי נכון שזה טיול לפני צבא?)
הנה לוח המחירים של חברות בDNT, בקתות, ופירוט ההנחות. זה אמור לענות על כל התהיות בנושא.
אם אתם לא מתכננים לישון בבקתות שימו לב שעליכם להיות מאוד מוכנים מבחינת ציוד - שקי שינה מחממים ואיכותיים, מזרוני שטח מבודדים (לא כאלו של 20 שקל מתחנת דלק), אוהל עמיד לגשם, קל להרכבה וקל משקל כדי שלא ייהרס לכם הגב, וכמובן ציוד בישול טוב שיחזיק מעמד אם תצטרכו לבשל במזג אוויר בעייתי. לדעתי אם אין לכם את כל הציוד הזה- שבהחלט עולה הרבה- ואין לכם ניסיון בלינה בשטח בתנאים כאלו עדיף שלא לעשות את טבילת האש בנורבגיה, ועדיף שלא לרכוש ציוד במיוחד, אלא פשוט לישון בבקתות.
שימו לב שגם על לינה באוהל בשטח קמפינג של הבקתות (עם שימוש בפסיליטיז של הבקתה) יש תשלום.
ועוד המלצה: יש המון המון מידע באתרי התיירות הנורבגיים (האתר של הDNT ואתר VISITNORWAT.COM) והם גם עונים למיילים מאוד מהר ומסייעים מאוד בתכנון, בשאלות שאולי לחברי הפורום אין בהם ידע (למשל לבדוק קווי אוטובוס- תשלח להם מייל ופשוט יפנו אותך לקו המתאים, או ימליצו לך על מסלול באזור מסוים)
-
נורבגיה בקיץכן ראיתי התעזרנו בהם המון. אנחנו נשן באוהלים יש לנו ציוד מאוד חזק מאחים שהיו בהודו נפאל.. ציוד בישול ? אנחנו נעדיף לישון ליד בקתות בקמפינג בתשלום. השאלה אם כל אחד צריך כרטיס סטודנט בינלאומי וגם כרטיס DNT? ( כרטיסים סטודנטים ביררתי ואנחנו יכולים להוציא) 200 קרונות Dnt 100 קרונות סטודנט בינלאומי וזה טיול לפני צבא
-
נורבגיה בקיץהתלבטות באיזה מסלול לבחור
-
נורבגיה בקיץ?
-
נורבגיה בקיץהי שוב,
לדעתי לא ענו לך כי גולשים מעטים בלבד כאן עשו כמה מסלולים באזור ויכולים לענות לך.
אנחנו עשינו את הבסגן הקלסי-בסירה עד ממרובו וחזרה ברגל. לא קשה לצעירים ובנוף מרהיב. אבל לא יכולה להשוות לשאר המסלולים המסומנים במפה
.הייתי פונה לפורומים בין לאומיים וממוקדים יותר.
שבת שלום ונעימה.
-
נורבגיה בקיץהבנתי, דיברתי עם Dnt והצליחו לעזור לי
בסה"כ סיימנו לארגן הכל ומחכין למאי להזמנת כרטיסי רכבת ואוטובוסים..
תודה על הכל -
נורבגיה בקיץמוראל שלום,
עקבתי במקצת אחרי השאלות שלך ואכן הטיול שאתם מתכננים קצת מסובך כי אין לכם רכב.
יש לך כאן יועצים נהדרים שמשקיעים רבות בתשובותיהם.
בכל אופן - נורווגיה מקסימה ואני בטוחה כי תהנו ותצברו חוויות רבות.
אני מצרפת לך את סיפור הטיול שלנו מהקיץ שעבר - אמנם טיול עם רכב, אך אולי תוכל לקבל רעיונות (כמו מה אפשר לעשות בלום).
בהצלחה,
שירלי
-
נורבגיה בקיץהיי שירלי קראתי ממזמן והייתי מרותק מהקריאה, עזר לי קצת אך הטיול מורכב מאוד שונה. לאור הצפיפות בשבוע האחרון שלנו יש לנו יום עד 16 לעשות את הטרול טונגה לקחת קו לodda ומשם אוטובוס לאוסלו תכננו להתחיל ב4 -5 את המסלול וב8 -9 שעות לפי המרחק 22 km נסיים השאלה אם יש חושך ואם זה אפשרי? יש מוניות מ תחילת המסלול אל odda ולא אוטובוס?
-
נורבגיה בקיץבברגן, Mount Fløyen ו ulriken מישו טיפס על שניהם עם שילוב של הרכבל??
-
נורבגיה בקיץאתה שואל שאלות על דברים מאוד קטנים שיתכן ורוב המטיילים לא עשו/לא יקראו את השאלה כיוון שמדובר בתגובה ה90+ על שרשור בנושא יותר רחב. אם קראת את הבלוג של שירלי ראית שהיא לא הייתה בטרול טונגה כך שלא נראה לי שיש טעם לשאול אותה על ההתנהלות שם. אני ממליצה לחפש את המקומות הספציפיים שאתה מחפש עליהם מידע בשורת החיפוש בראש האתר כדי להגיע לטיפים עליהם, וכמו כן לקרוא את שאר הבלוגים על נורבגיה כדי לראות מה אנשים עשו ולהוציא משם המלצות.
-
נורבגיה בקיץהנה למשל התוצאות הראשונות בחיפוש שמות שני ההרים שציינת בברגן בגוגל:
http://www.visitnorway.com/listings/ulriken-fl%C3%B8yen-(vid den)/9624/
https://www.tripadvisor.co.il/Attraction_Review-g190502-d352 9686-Reviews-Vidden_Trail_between_Mt_Floyen_and_Mt_Ulriken-B ergen_Hordaland_Western_Norway.html
מקווה שזה עונה על השאלה. את כל המידע הזה אפשר למצוא בחיפוש פשוט ברשת - המשתמשים באתר לא אמורים לעשות עבורך את עבודת ההכנה והחיפוש הבסיסית...