כמה שאלות .. (:
-
אז ככה , אני וחברה מתכננות לטוס לחודשיים/חודשיים וחצי לקוסטה ריקה-גואטמלה-בליז-מקסיקו-קובה
1.אפשר להספיק לחוות (ולא למהר) את המדינות האלה בזמן שיש לנו?
2. איך לחלק את הזמן בין כל מדינה? כולל נסיעות וכאלה
3.מתאים לטייל מבחינת מזג אוויר בחודשים יולי-אוקטובר ? אני קצת מבולבלת מכל המידע שיש באינטרנט
4. תקציב של 25k יספיק להכל ?
(לינה במקומות טובים+ (לא התכלבות) טיסות פנימיות, אוטובוסים/שאטלים, טיסה מקוסטה ריקה לגואטמלה , אטרקציות וכו׳ )
5.כמה עולה טיסה מקוסטה ריקה לגואטמלה וממקסיקו לקובה?
טווח מחירים פחות או יותר ..
6.על מה לא כדאי לוותר ומה אסור לפספס ?
• אם יש לכם עוד משהו להוסיף , זה יכול מאוד לעזור•
-
כמה שאלות ..
לדעתי האישית זה הרבה מדי מדינות בפחות מדי זמן. לא אגיד שאין מי שעשו את זה לפניכן, אבל כשאתן מגדירות מראש שאתן לא רוצות לרוץ את המדינות אלא לחוות אותן אני חושב שאפשר לומר בודאות שחודשיים זה לא מספיק זמן ויצור מירוץ אטרקציות ויעדים מרכזיים מזורז מאוד.
כמה דברים שחשוב להבין לפני שחושבים על איפה לבקר- מכסיקו היא הנעלם הגדול- זו מדינה ענקית עם המון מה לראות. כשאתן כותבות את רשימת היעדים שאתן רוצות לבקר בהן לי זה נשמע שמכסיקו בשבילכן זה החוף הקריבי ובערך זהו. ברגע שמבינים שזה לא לטייל במכסיקו אלא להיות באזור הקריבי- לחלוקת הזמן של החודשיים ומה אתן יכולות להספיק בו יש משמעות אחרת. אם אתן ממש רוצות לטייל במכסיקו ולא רק בחוף הקריבי- אז מראש 3 שבועות -חודש זה רק לציר של מכסיקו סיטי-קנקון.
מעבר לכך- אם יש לכן עניין לעשות בטן גב בחלקים של הטיול- חשוב להבין לכמה זמן. יש מי שיכול שבועיים ואפילו חודש להיות רק באזורי חוף, יש מי שאחרי 3 ימים הבין את העניין ורוצה להמשיך- זה עוד משתנה שחשוב להבין לגבי הרצונות שלכן כדי לדעת מה אתן כן יכולות להספיק בזמן שלרשותכן.
לגבי העונה- זו העונה הרטובה- תחת שאלות נפוצות בצד שמאל של דף הפורום יש הרבה תגובות של גולשים שאספתי על טיול בעונה הרטובה. אתן מוזמנות לקרוא ולהחליט בעצמכן. גם לסגנון הטיול יש השפעה בהאם לבחור לטייל בעונה הרטובה או לא.
לגבי התקציב- האם התקציב הזה כולל גם טיסות מ/ל ישראל? ..
טיסה מגווטמאלה לקוסטה ריקה בספטמבר חיפשתי עכשיו כיוון אחד וראיתי בכ-
.250$
יש לכן כ-6000$, אם בערך 500$ ילך על הטיסות במרכז. נשארו לכן 5500$ ל-60 יום, זה בגדול 90$ ליום ( לכ"א מכן אני מניח). זה בסך הכל סכום יפה אבל תנאים ובזבזנות זה כל אחד צריך להעריך לעצמו. תחת שאלות נפוצות יש הסברים שלי לבניית תקציב ותוכלו לעבוד איתם. או שאתן יכולות לעבוד קצת שונה- לעשות רשימה של האטרקציות שהכי חשוב לכן לעשות ואותן יהיה קל לתמחר כי כמעט הכל קיים היום באינטרנט ואז תראו כמה נשאר לכן למחייה והאם מה שתשיגו במחיר שנשאר מתאים לכן, ולעשות שינויים בהתאם.