שאלה לגבי טופס D160 וויזה
-
היי חברים,
יש לי ראיון עוד שבוע בשגרירות. זו לא הפעם הראשונה ואני מכירה פחות או יותר איך מתנהלים הדברים.
מילאתי טפסים דרך חברה וכזכור לי צריך שיהיה בידי טופס D160, אך הם לא שלחו לי אותו במייל ושלחו רק טופס עם ברקודים עליו.
האם יש מצב ששינו את הנהלים לגבי הטפסים? (הפעם האחרונה שהייתי בשגרירות הייתה בשנה שעברה)
ואם כבר אני פה, אז עוד שאלונת. אני בת 22 ונרשמתי ללימודים באוקטובר הקרוב אך עדיין לא שילמתי את שכר הלימוד רק דמי הרשמה. האם זה ישחק לטובתי? חשוב לי לציין שאף פעם לא סירבו לי לויזה ויצא לי לבקר בארה"ב הרבה מאוד פעמים.
תודה:)
-
שאלה לגבי טופס D160 וויזההיי
1. זה שהיית בארה"ב בעבר עוזר ויכול לעבוד לטובתך. זה מרגיע אותם כשהם רואים בהיסטוריה שאדם היה וחזר ללא בעיות וללא עבירות. זה שהיה לך ויזה מאושרת זה טוב. עם זאת, אם זה היה כשהיית קטינה (עם ההורים) אז יש מצב שזה לא כזה ירגש אותם ויתייחסו אלייך כמו אל "דף חלק". אולי אחרים ידעו להגיד יותר טוב לגבי זה.
2. לגבי הלימודים, האם יש מסמך מהמוסד הלימודי שמוכיח שנרשמת אליו? מסמך רשמי שהמוסד הלימודי מכיר בזה שאת אמורה להתחיל ללמוד וכו'.
דמי הרשמה נשמע כמו משהו שמצדיק כזה מסמך. תפני אליהם ותשאלי. אולי אפילו קבלות על התשלום, במידה ואין לך מסמך כזה.
3. לגבי הטפסים אני לא יודע, אחרים פה בטח ידעו.
-
שאלה לגבי טופס D160 וויזהתודה על המענה

האמת שהפעם האחרונה שהייתי שם הייתה ביוני, אז אני מקווה שהם כן יתייחסו לזה.
לגבי הטפסים, אכן יש קבלה אך האם זה באמת ירגש אותם? הרי כל אחד יכול להירשם ולאחר מכן לבטל
-
שאלה לגבי טופס D160 וויזהמה שחשוב לפקיד הקונסוליה שיהיה לך סיפור משכנע שיראה שאת רצינית בכוונת לבקר ולחזור לארץ
כן כל אחד יכול לגמגם שנרשם למשפטים כי חשוב ללמוד משהו ...
אבל אם תציגי את מסמך ההרשמה ותדברי בצורה שוטפת על כך שאת חוזרת לארץ ללמוד את ב... תאריך ... במקום... וכוונתך היא...
סביר להניח תרשימי את הפקיד בכוונת הרצינית וזה כל מה שהוא מחפש
להשתכנע שאת חוזרת לארץ
זה מה שהם עושים כל היום ,כל יום, לאבחן בכמה דקות מי מנסה להגר ומי רק לבקר.
-
שאלה לגבי טופס D160 וויזהגם מה שנאמר מעליי לגבי הגמגום אל מול דיבור בצורה שוטפת ובטוחה.
וגם, כל אחד יכול להירשם ללימודים, אבל התשלום הראשוני מראה על כוונה. לא יודע כמה התשלום הזה, אבל אני מניח שאנשים לא סתם ישלמו בשביל הראיון של הויזה.
חוץ מזה, שאמריקאים פועלים באופן מאוד בירוקרטי וטכני. קבלה = הוכחה של משהו. הם צריכים מסמכים, דברים "רשמיים". קבלה על תשלום ללימודים, גם אם רק מקדמה או ראשונית, מראה על כוונה ועל קשר לארץ.
לצורך העניין, אל מול רק אמירה של אנשים שהם "ציונים", "אוהבים את הארץ" ו "מתכננים ללמוד כשהם יחזרו". זה לא מעניין אותם.
-
שאלה לגבי טופס D160 וויזהקצת באיחור אבל תודה לכולם! אישרו לי את הויזה המיוחלת.
אכן התרשם מטפסי הלימודים והויזה הקודמת.
-
מזל טוב !