BURMA מיאנמר.
-
שלום לכולם ,
בא לי לראות את ההימליה מצד נוסף , אחרי נפאל ובהוטן - ארונצ'אל ונגלנד , שם דרך אגב הגבול חוצה מספר בתים בכפרים בצד ההודי.
*אז קודם כל אני מתכוונת לעשות טרק - איך אפשר בלי ?

Phongun Razi & the Burmese Ice Mountains בצפון מיאנמר = potau .
לפני או אחרי אני רוצה להוסיף את באגאן, מערות פינדאיאה אגם אינלה עם הגנים הצפים וקאלאו.
מאנדאלי וגשר הטיק - מצורפים לסוף הטרק.
מאד רוצה גם לנסות את הרכבת במיאנמר.
חשבתי לטוס לבאגאן מינגון- או לקחת רכבת לילה.
מבאגאן יבשתית ל thazi משם יש שוב רכבת לkalaw והלאה לכיוון אגם אינלה - התחנה היא shwenyuang.
מה דעתכם על התוספת וכמה זמן דרוש לדעתכם בקצב סביר .
חשבתי על 8-10 ימים .
ומה שכחתי שכדאי להוסיף.
הסיפור כולו עדיין רחוק - נובמבר - אבל מי כמוכם יודע שכאשר מחילים לחשוב על יעד אז רוצים להתחיל בתכנון מיד!!!

תודה מראש .
צילה
-
BURMA מיאנמר.צ'ילה את צריכה יותר זמן. מנדליי והאזור 3,4 ימים. ממליץ על שייט ממנדליי לבגאן על האירוואדי. באגאן והאזור 3,4 ימים ממליץ לבקר גם במוניווה בין מנדליי לבגאן. קאלאו פינדיה ואינלה 3,4 ימים יום יומיים לינגון ובאגו
-
BURMA מיאנמר.צילה - לפני שאכנס לפרטים תוסיפי ימים. זה לא מספיק למה שאת רוצה לראות.
שנית, האזור בו את רוצה לטרק שתול עמוק בצפון המדינה, אזור מטריד מבחינה בטחונית אבל יותר מכך מוגבל לתנועת תיירים. צריך לבדוק אם, נוכח השינויים שעוברת בורמה, נפתח מלא או חלקית לטיולים.
את הטיסה מינגון הייתי עושה למנדליי ומשם באגאן - טאזי - קאלאו ואינלה (באינלה זה לא "גנים צפים" אלא שדות חקלאיים "צפים"). חזרה לינגון אפשר לטוס מהאהו (He Hoe). רק זה + ינגון 10 ימים לפחות.
גם ב puta-o יש שדה תעופה (אני לא יודע על טיסות לשם) וזה יכול לקצר זמנים, אחרת, על המפה, זה לפחות יומיים הלוך ויומיים חזור.
-
BURMA מיאנמר.תודה יוסי ורוני.
הבנתי שיש להוסיף ימים.
לגבי הטרק לא לדאוג אני לא עושה אותו לבד אלא עם חברה בריטית שאני מכירה.
אם תהינה בעיות. לא יבצעו אותו.
התוספת היא עלי .
עשיתי מספר מפות לראות היכן ומהיכן. וכאמור יש עוד הרבה זמן.
תודה
צילה
-
BURMA מיאנמר.צילה,כפי שכתבו קודמיי משך הזמן שהקצבת איננו ריאלי.
לגבי טרק,עשינו טרק 3 ימים מקאלאו לאינלה ליייק.מאוד מעניין.לא קשה וגם לא בגבהים.בלילה הראשון ישנו ב-HOME STAY בבית של כפריי.ישנים על הרצפה על מחצלות/שמיכות,אין חשמל ,אין מים זורמים ויש שרותי בול פגיעה מחוץ לבית.אוכלים בישיבה על הרצפה ליד שולחנות נמוכים.
בלילה השני,ישנים במקדש.יש חשמל אבל שוב אין מים זורמים ואין שירותים.הולכים ביון כפרים ובתוך כפרים ובסיום הטרק שטים בסירה לצד השני של האגם(שייט של מס' שעות).
-
BURMA מיאנמר.תודה משה,
הטרק אותו אני רוצה לעשות הוא בצפון - אכן טסים לputao.
יש לי אפשרות לבחור בין שני טרקים אחד 18 יום והשני 16 יום.
הויזה לבורמה היא ל 28 יום.
כך שעלי לטייל אחרי הטרק במספר הימים שנותרו.
אני גם לא כזו שמשאירה את הטיסה ליום האחרון.

-
BURMA מיאנמר.היי צילה,
שלחתי לך המידע כי אם לא תוכלי לעשות את הטרקים המתוכננים, בגלל סיבות שהועלו ע"י אחד מהגולשים,תוכלו לעשות את הטרק הזה.
בנוסף,מומלץ מאוד לבקר בפגודת שוודאגון(הכי יפה שראיתי עד היום בטיולי במזרח הרחוק).להתחיל באור יום(אחה"צ) ולהמשיך , כשהיא מוארת-מדהימה.
לגבי אינלה לייק,לקחת סירה ליום טיול באגם שיכלול גם ביקור באחד השווקים המקומיים(הם יודעים בכל יום איפה ייש שוק ).
אם יש זמן כדאי מאוד לבקר בסיפו.ניתן לטרק באיזור (הסוכנות של צ'ארלס מארגנת.אני מקווה שלא שיבשתי את השם של הסוכנות.יש לו גם גסטהאוז)..לא פחות חשוב ולדעתי אולי יותר חשוב מהטרק שם זה לבקר אצל מיסטר BOOK .אדם מדהים,אינטלגנטי,מוסלמי שאוהב ומעריץ את ישראל.ממנו תוכלי לשמוע על מה קורה בבורמה היום לעומת מה היה בתקופת השלטון הצבאי.הוא אופוזיציונר שהשלטון התנכל לו.אנחנו ביקנו אותו פעמיים ובכל פעם ישבנו אצלו 2-3 שע'.היה מדהיים.ידענו שכדאי להביא לו מזכרות מהארץ.הבאנו לו שרשרת של דגלי ישראל ווגם דיסק עם שירים עבריים,שכלל גם את "התקווה".איך שהוא שמח!! עיניו ברקו משמחה כשקיבל את הדגלים.הוא מייד תלה אותה.
בן של חברים שביקר אצלו לפני כשנתיים ראה את שרשרת הדגלים תלויה(יש עליה הקדשה ממשה וזהבה מאלקנה)
-
BURMA מיאנמר.שלום צילה,
אם את רוצה ליסוע ברכבת, אני הייתי ממליץ לך על כיוון צפון.
יציאה ממנדלי לסיפו או פין או לווין (סיפו בהמשך המסילה) תעביר אותך על הגשר המדהים ותיתן לך נוף מרשים!
מעבר לזה, אני רואה שדואגים לך פה יופי

-
BURMA מיאנמר.אני תכננתי לנסןע ברכבת מפי און לין לסיפו. אמאו שיש רכבת ואין בעיה לקנות כרטיסים. הגענו לתחנה ולא היתה רכבת. בוטלה ללא הודעה מוקדמת. היינו צריכים לחכות לאוטובוס.
-
BURMA מיאנמר.היי בון בון - מזמן לא דיברנו ....... כאן

תודה.
תודה משה.
טוב אז ככה- יש עוד המון זמן!
אבל-
את הטרק בצפון אני עושה אם החברה תבצע אותו. מענין אותי הנוף של ההימליה ״מהצד השני״. יש גם כפרים הום סטיי וכל מה שכרוך בטרק אנושי תרבותי ונוףף מה גם שאמורים לראות רודודנדרון שפורח בסתיו
.בסיומו טסים למאנדאליי - כולל גשר עץ הטיק . ביום ה 16!
משם אני חופשיה.
קראתי אכן שהעיר pyin Oowin הנה עיר פרחים. אולי.
מה שאני כושה כרגע תיכנון מכיוונים שונים.
ישנה רכבת מ thazi לאגם התחנה שלה היא shwenyuang בדרך יש את kalaw/
1)מאנדאלי - באגאן = המלצה שלך יוסי על הנהר- : באיזו חברה השתמשת?
2) באגאן- 2 ימים
3)באגאן טאזי ברכבת המשך ברכבת ל קאלאו - לילה .
4)קאלאו לשווניואנג =אינלה ברכבת.
5) אינלה 3 ימים .
6) טיסה מ peho ליאנגון.
7) יומיים יאנגון.
8)טיסה החוצה.
להכניס את הכל ב 10 ימים עם אולי יום ספר ביאנגון.
הערות בבקשה.
-
BURMA מיאנמר.הי צילה
אם כבר בורמה אז בחודש נובמבר (יש לבדוק לפי לוח הירח)
מתקיים hot air balloon festival
בעיר taunggyi shan state
http://www.myanmars.net/myanmar-culture/hotair-balloon-festi val.htm
יופי של פסטיבל .
הכל טוב לך
-
BURMA מיאנמר. -
BURMA מיאנמר.צביה תודה-
נראה מקסים. צריך לבדוק מתי השנה - הלוח כמובן לפי הירח אז זה משתנה.
-
BURMA מיאנמר.היינו בנובמבר ונסענו במונית ,יחד עם עוד זוג,מאינלה לייק,לראות את הפסטיבל.
הדרך ארכה מאוד לא בגלל המרחק אלא בגלל אלפי האופנועים ומכוניות שנסעו לשם.
אחרי שהפריחו 2 בלונים הבא אחריהם התלקח באויר ונפל והיה בלגן גדול ובזה נפסקה הפרחת הבלונים.אמרו לנו שכל שנה זה קורה.
היה שם הפנינג עם עשרות דוכני אוכל ואלפי חוגגים.
-
BURMA מיאנמר. -
BURMA מיאנמר.הייתי יומיים בחגיגה וראיתי הפרחות של הרבה בלונים יפים וכמובן את השמחה של ההמונים שזה בפני עצמו כבר עשה לי טוב.
-
BURMA מיאנמר. -
BURMA מיאנמר.תודה יוסי.
-
BURMA מיאנמר.שלושה ימים באינלה זה קצת יותר מדי. אין שם גנים צפים וגם לא שדות, זה יותר קרוב לערוגות....מה שמאוד מומלץ זה כשנמצאים שם לקחת שייט לסאגאר, למקדשים המוצפים. כשהיינו שם ב2010 המקום כמעט ולא היה מתויר, היה צריך לקבל אישור לבקר שם והיתה חובה לקחת מדריך משבט מקומי. משערת שהכל פשוט יותר עכשיו.
-
BURMA מיאנמר.תודה - קרני,
כל טיפ נוסף שיוצא מן השבלונה מבורך - למרות שכמובן אני גם ממדיכה לחפור באינטרנט.