טיול כושל בפיליפינים
-
חזרתי זה עתה מטיול בפיליפינים מתאריך 13לינואר עד 31 לינואר-והתאכזבתי קשות .חברה -לא שווה לטוס 12 שעות הלוך להונג-קונג בתנאים קשים במטוס ולאחר מכן להמתין לקונקשן לפיליפינים במשך 4 שעות ואז לטוס עוד שעתיים למנילה--בכדי לראות איזה פארק לא יפה במיוחד(ריזאל שמו)ואחר כך נוסעים למבצר ולעיר העתיקה.למחרת נוסעים להר געש במשך 3 שעות ומתענים עם סוסים כדי לעלות להר.יום אחרי זה נסענו שוב 3 שעות לשוט בנהר הפאגאסחאן ולראות מפל קטן בסדר גודל התנור במטולה .אני חייב להוסיף שהנהיגה קשה בכבישים עמוסים ללא אוטוסטרדות.לאחר מכן טסנו לבוהול(אחד האיים)--ביום הראשון נתבשרנו שמשמר החופים בטל כל שייט ולכן התרוצצנו במלון .חברת השטיח המעופף בקשה לפצות ולקחה אותנו שוב 3 שעות בכביש לא כביש למשהו שנקרא אומגה אבל של ילדים --בושה לאיטליגנציה שלנו.יום אחרי זה בקרנו אצל קוף התייסיר ולאחר מכן בקרנו אצל נחשים ופרפרים --מה אגיד לכם לטוס חצי עולם ולחזות בפרפרים ,קופים שבקושי רואים אותם.יום אחרי זה הוסענו במעבורת שעתיים ומשם 3 שעות בוואנים שמצטופפים בתוכם לחוף לויתנים ושם הובטח לנו שנאכיל אותם .מה אגיד לכם --הלויתנים לא הגיעו היום.משם חזרנו בוואנים 4 שעות למלון ---סיוט שאין כדוגמתו-אני מוכן להתערב שהמארגנים ידעו שאין היום האכלת לויתנים .לכל מתכנני טיול לאזור --חבל על כספכם .כל מה שתארתי אפשר למצוא גם באירופה ולחסוך טיסות מפרכות .
-
חוויה מתקנתהיי לדעתי היה כדאי לבדוק לפני כן עד כמה הטיסה ארוכה ואת המסלול אותו מתכננים. זה באמת מייאש כשיש כ"כ הרבה נסיעות ומעט מאוד רואים בפועל.
אני הייתי רק שבוע בפיליפינים לפני כשנתיים. במסגרת טיול בתאילנד, חיפשנו איפה לבזבז את השבוע הנותר. הטיסה לא הייתה נורא ארוכה. אבל טיסות פנים בפיליפינים יקרות וכבר די התרוששנו, כך שלא לקחנו אותן וניסינו להסתדר באוטובוסים. הגענו למנילה ולא היה לנו מלון לכן נסענו עם מישהו מהטיסה למלון שלו- מלון מהמם וענק של קזינו שנקרא "סולייר" אבל רצו 900 ש"ח אם-לא-יותר ללילה ואנחנו הגענו ממש מאוחר אז העברנו לילה לבן בנסיון למצוא מקום לישון. יצאנו הסתובבנו שם קצת היה כמו למיני לונה פארק ומשהו שנראה כמו קניון עם מסעדות. הכרנו שם כמה נערים פיליפינים שניסו לעזור לנו לחפש ושמרו עלינו (מסוכן שם לבנות להסתובב בלילה)- עם כל החיפושים לא מצאנו מקום נורמלי, אז חזרנו למלון וניקרנו עד הבוקר. למחרת כבר בדקנו איך לצאת משם לא התלהבנו ממנילה בכלל, היא הזכירה קצת את בנגקוק אבל בקטע רע. נסענו משם באוטובוס לעיירה שאני לא זוכרת את שמה. אני אישית התבאסתי שלא היו מלונות נורמליים והכל נראה עני כזה ונסענו בטרייסיקל שזה אופנוע שמחובר אליו דבר כזה ממתכת שבו ישבנו וזה הרגיש די מגוחך. עשינו סיור ב101 איים וזה היה שווה את זה. איזה 6 שעות באוטובוס מקפיא לכל כיוון, אם אני זוכרת נכון זה היה למפלי הפסנגהאן. ועל זה יש לי לומר וואו! ~~למרות שבפנים חששתי לא ליפול מהסירונת המתנדנדת הזאת. זה היה מהמם צילמו שם את "אפוקליפסה עכשיו"- לא שראיתי. אבל היה שליו ורגוע, אפילו ראינו פרפר או שניים בצבע טורקיז וכמה קופים רצים במעלה כל הירוק הזה שמסביב. לי לא הפריע גודל המפל ראיתי קטנים יותר וגם להגיע אליו על רפסודה ולחזור היה חוויה. בכל זאת היה לנו זמן ותקציב מוגבלים אז בסה"כ הספקנו לשטוף קצת את העיניים.
אם הייתי חוזרת, הייתי לוקחת טיסות פנים וחוקרת מסלול באינטרנט- אולי את הצריך חוויה מתקנת;)
-
טיול כושל בפיליפיניםאתה צודק אולי בטענותיך, אבל הבאת אותן לפורום הלא נכון. כאן בפורום, תמצא מטיילים (הרוב המכריע) שלא כמוך יוצאים עם חברה, אלא חורשים את הרשת במשך חודשים ושולחים כאן שאילתות מעל ומעבר ויורדים לפרטי פרטים. כך כשהם מגיעים, הם יודעים בדיוק (כמעט בדיוק) למה לצפות ואיך הטיול שלהם הולך להתבצע. לרוב, אנשים כאן חוזרים עם חוויות חיוביות שיהיו אתם למשך כל חייהם.
אני מאחל לך שבפעם הבאה תעשה כמו מטיילי אתר למטייל ותהנה בגדול.
יום טוב
-
טיול כושל בפיליפיניםתודה על שיתוף המידע אבל...
אתה בחרת בטיול מאורגן.מי שהחליט בשבילך מה לראות,לאן לנסוע ואיזו אטרקציה לעשות כל יום היא חברת הטיולים.
לכן יש בזה טעם לפגם שאתה קורא למטיילים לא להגיע למדינה כלשהי על סמך טיול מאורגן שעשית...
-
טיול כושל בפיליפיניםאני מתנצל בשם אלה שמאשימים אותך שהתאכזבת ושלא נהנית. נכון, הפורום מיועד לאלה שמתכנים את הטיול לבד אבל גם אלה שמתכננים את הטיול במשך חודשים ולא מפסיקים לשאול שאלות עד כדי דקויות שעות אוטובוס וכדומה קורה שהם מתאכזבים אבל בניגוד אליך אין להם את מי להאשים ובינינו גם לא צריכים להאשים זה פשוט חלק מהטיול רק חבל שבמקרה שלך זה היה הטיול כולו.
בהצלחה יתרה בטיול הבא
-
פיליפינים יפה .אחרי חודש בפיליפינים שמתוכם 3 שבועות בלוזון נשארתי עם טעם של עוד.
-
טיול כושל בפיליפיניםאני חושב שקצת פספסת את הנקודה.
זה בסדר להתבאס (לא משנה אם בפרטי או במאורגן) אבל מכאן ועד להגיד משפטים כמו "לכל מתכנני טיול לאזור-חבל על כספכם" זו קצת היסחפות.
-
פיליפינים יפה .אני חושב שאחת הבעיות היא שזה טיול משפחתי עם מסלול מאוד לא אטרקטיבי, ולדעתי נבחר כי הוא הכי זול לשטיח המעופף -
הפעילויות בקרבת מנילה הן לא ממש מרגשות וגם הר הגעש הוא למי שיש יום פנוי לשרוף.
בוהול ואוסלוב נחמדות, אבל אלה פעילויות קטנות
אם המארגנים היו מתכננים לכם את רוב הזמן בנופש בבורקאי משולב עם אל-נידו
יכול להיות שהתמונה הייתה אחרת.
ולהשוות אירופה לפיליפינים זה כמו להשוות סוס ליקינטון, אין קשר -
פיליפינים יפה .בסה"כ יש יתרון בטיול מאורגן, אם משהו לא מסתדר יש למי להפנות את הטענות. כשאתה מארגן לבד אתה יכול לבוא בטענות רק לעצמך.
-
פיליפינים יפה .מצטרף לדברי eytanin, מילה במילה.
והצחיקה אותי ההשוואה בין סוס ליקינתון (או יקינטון?)
תודה על השיתוף, מאחל לך טיולים מהנים ומוצלחים בעתיד.
-
פיליפינים יפה .לדעתי האישית בלבד,פליפינים הוא לא בין היעדים הכי מרתקים במזרח ( ושוב רק דעתי כן ) יחד עם זאת מהמידע המועט שיש לי על המדינה בהחלט ניתן למצוא מה לעשות בה בטח בסדר גודל של שבוע.
לגופו של עניין בחרת בטיול מאורגן,כלומר כל ההחלטות מחליטים בשבילך ראית מה המסלול,ולקחת בחשבון שאם יהיו שינויים עקב מזג אויר ( למשל ביטול השייט ) לא יפצו אותכם בתוספת ימים אלא במקרה הטוב יקחו למקום אחר בקרבה או יתנו עוד איזו ארוחה על חשבון החברה.
אלו הן היתרונות והחסרונות של טיול מאורגן,בחוברת הכל יתואר במילים נוצצות מה שצריך לעשות זה להכנס לגוגל או לפורום פה לשעה ולהבין מה באמת מעניין ומה סתם דחפו כדי למלא את הברושור.
מאחל לך טיולים מוצלחים יותר בהמשך
-
חוויות לא נעימות- טיול זה טיולגם אני חוויתי חוויות לא נעימות בטיול שלי. אני וזו שטיילה איתי, אותה הכרתי באתר- לא הסתדרנו ורבנו המון, אפילו נפרדנו שם (אבל התחברנו בסוף). היה לי קלקול קיבה רציני בריילי ביץ' ויציאות מלמעלה ומלטה, אנשים ראו וגם אלו שטיילתי איתם והרגשתי סמרטוט (לכן חשוב נורא לקחת בית מרקחת) ולא שאכלתי משהו חשוד- פיצה, צ'יפס וירקות- שמן או מים לדעתי הם הגורמים לכך. ולכן גם חשבתי על המקום ההוא כבעייתי אבל בתכלס שמעתי שזה מקום מהמם, רק שלא יצא לי לראות בגלל החוויה הזו. גם באותו היום לא היה לנו איפה לישון זה היה רה"ש הסיני ובסוף ישנו באוהל- הזוי לגמרי. ואני עוד מתבאסת מהר מדברים אבל עצה מנסיון- תציץ בתמונות, תזכר בחוויות, באותנטיות, בעצמאות שלך שם ותראה שזה היה שווה כל רגע ושאתה לומד להעריך את הטוב בזכות הפחות טוב. מספיק להעיף מבט מסביב.