ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מפלי איגואסו - תכנון זמן

פורום דרום אמריקה
    2
    4
    2456
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אין כמו אירופה
      אין כמו אירופה נערך לאחרונה על ידי

שלום,

הטיול בתחילת אוקטובר (אב ובנו  . גיליים 66 +36 ) 

אנחנו מתכננים להגיע לאיזור המפלים בטיסה מריו ולעזוב בטיסה לבואונוס איירס .

האם 3 ימים נטו יספיק לנו ?

כנראה שננחת בשדה בצד הברזיאלי ונמריא בצד הארגנטנאי - יש דרך אחרת זולה ונוחה ?

במה להתמקד ? טיפים ?  איך חוצים את הגבול יעיל ?

האם ללון רק בצד הבזיליאי או שזה טעות ?

תודה רבה . 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • chenchen1234
        chenchen1234 נערך לאחרונה על ידי

מפלי איגואסו - תכנון זמן

כן, 3 ימים נטו יספיקו בהחלט.

לנחות מברזיל ולהמריא מארגנטינה זו בחירה מצוינת.

ההמלצה שלי:

תתחילו מביקור בצד הברזילאי (2 דקות נסיעה במונית משדה התעופה). תוכלו לשלב גם ביקור בפארק הציפורים הסמוך אליו (מומלץ). מדובר בביקורים די קצרים, שניהם ביחד לא צפויים לקחת יותר מ-3-4 שעות, וכאמור מאוד קרובים לשדה ולכן חבל על הטרטור של נסיעה עד למקום הלינה לפני הביקור שם. יש לוקרים גדולים בכניסה לפארק שתוכלו לנעול בהם את המזוודות והתיקים הגדולים.

לפני שנעבור לארגנטינה, עוד אתר מומלץ בצד הברזילאי הוא סכר איטאיפו, סכר הידרואלקטרי ענק על גבול ברזיל-פרגוואי. ב-3 ימים נטו יהיה לכם זמן לעבור לבקר גם שם, אם זה מעניין אתכם.

לגבי מעבר הגבול - הכי יעיל לעשות זאת עם מונית צמודה. הנהג יראה לכם לאן לגשת ויחכה לכם בזמן ההחתמות של הדרכונים. זה בהחלט לא סיפור.

לגבי הביקור בצד הארגנטינאי - הוא הרבה יותר גדול מהצד הברזילאי ויש הרבה יותר מסלולים. בהנחה שתלכו לכל התצפיות, זה יכול לקחת לכם יום שלם. יש שם גם מסלול הליכה של כמה שעות ביער הגשם (נקרא Sendero Macuco וכתבתי עליו טיפ באתר), ואם הוא ממש מעניין אתכם, אז רוב הסיכויים שלא תספיקו אותו באותו יום אלא תצטרכו לבוא לפארק לחצי יום נוסף.

בשני הצדדים יש גם מגוון אפשרויות לשייט בסירות שמתקרבות מאוד למפלים מלמטה. אני לא יודע לגבי המחירים, לדעתי בארגנטינה האטרקציות האלו יותר זולות.

לגבי לינה - העיר הברזילאית מעט מנוכרת לעומת העיירה הארגנטינאית. שיקול נוסף זה המקומות בהם תרצו לבקר (אם למשל תרצו להגיע יומיים לפארק הארגנטינאי אז ברור שכדאי לישון שם). בכל מקרה אם תטוסו מהצד הארגנטינאי אז לדעתי יותר נוח כבר לישון שם, זה כנראה יחסוך כמה מעברים של הגבול.

• אין כמו אירופה
          אין כמו אירופה נערך לאחרונה על ידי

מפלי איגואסו - תכנון זמן

היי,

ראשית תודה רבה על התשובה המפורטת.

להשאיר בלוקר - ציוד (מזוודות ואפילו תיק גב עם מחשב) זה נראה לך בטוח ומעשי ?

אני כמעט בטוח שנחלק את הלינות ללילה אחד בצד הברזילאי ועוד 2 בצד הארגנטינאי. האם זה הגיוני ?

לגבי המרחק מהמלון בצד הברזיליאי למפלים אני מבין שזה כ 10 ק"מ כלומר כ 15 דקות נסיעה.

לגבי ההגעה לסכר , איך נכון לעשות את זה לדעתך וכמה זמן צריך להקדיש לטיול הזה הלוך - חזור לשכר וביקור שם.

ועוד שאלה סתם שיהיה לי מושג - מונית מהעיר הברזילאית ועד העיר בצד הארגנטנאי - מה העלות ?

ואולי השאלה הכי חשובה - האם יש שם נוכלים/ שודדים או שזה איזור יחסית סביר ?

• chenchen1234
            chenchen1234 נערך לאחרונה על ידי

מפלי איגואסו - תכנון זמן

אם המלון שלכם הוא רק 15 דקות נסיעה מהשדה, אז כדי שתהיו שקטים אולי באמת כדאי לכם לקחת את הציוד למלון. אני הרגשתי בנוח להשאיר שם תיקים, כי נעלתי את הלוקר והמפתח נשאר אצלי.

החלוקה של הלינות נשמעת הגיונית (אישית אני לא אוהב לעבור כל פעם מלון).

לגבי הסכר, אפשר לנסוע לשם במונית או באוטובוס, כמו לכל אתר באזור (מונית כמובן הכי נוח), ולמיטב זכרוני הביקור שם לא ארוך במיוחד, לכל היותר שעתיים.

בספטמבר האחרון לקחתי מונית מהמפלים הברזילאים אל העיירה הארגנטינאית במשהו כמו 80/100 ריאל (כלומר 80/100 ש"ח), כולל העצירה בגבול, ההמתנה וכו' . מהעיר הברזילאית זה אמור לצאת קצת פחות כי היא יותר קרובה למעבר הגבול ולא תיירותית כמו המפלים עצמם.

לא ידוע לי מעשי נוכלות מיוחדים באזור, צריך להפעיל את כללי הזהירות כמו בכל ברזיל והיבשת. מה שכן, אזור בעייתי הוא בין פוז דו איגואסו לסיודד דל אסטה בפרגוואי, אבל אין סיבה שתתקרבו לשם.

• 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון