מאורגן קרואטיה סלובניה
-
שלום לכולם, חיפשתי טיול למשפחתי השנה, הוריי ואחותי (אני 23 ואחותי 28) .
אחרי התלבטויות קודמות, ובשונה משאר הטיולים שלי החלטתי ללכת למאורגן. סגרתי דרך חברת אשת טורס, 7 ימים מלאים, ללא תוספות תשלום, חצי פנסיון וכולל טיסה וכניסות לכל האתרים ב1024$. מחיר שנשמע לי סבבה לגמרי וזה נראה אחלה מסלול ההחלטה ללכת למאורגן הייתה כדי לחסוך כאבי ראש בארגון הטיול, לסגור טיסות מלונות וכ'ו, וגם עקב קצת קשיי השפה האנגלית. הייתי מודעת לזה מהתחלה ש99% מהמטיילים היו מבוגרים אך בכל זאת סגרנו. לפני כמה ימים עלו לי חששות לגבי הטיול המאורגן, והחלטתי אולי לבטל ולתכנן מסלול לבד, לפי מחירי הטיסות, השכרות רכב ולינה, הגענו לסכום התחלתי של 3000 ש"ח. אז אני מתלבטת אם ללכת בכל מקרה למאורגן או לבטל ולהתחיל לתכנן לבד. חשוב לציין שהורי כבר קצת מבוגרים, אז הנסיעות באוטובס תיירים די נוח להם, מה גם, שהחברה לוקחת אותנו למקומות שאנחנו רוצים. מה דעתכם?
-
מאורגן קרואטיה סלובניהלפני שנה,בהמלצה שלי אחיינית שלי טיילה בטיול מאורגן לסלובניה קרואטיה באשת טורס. הטיול היה לשבוע גם,הם זוג בני 40+.נהנו מהטיול,הייתה קבוצה מגוונת.
אנחנו,טיילנו גם אך בחברת סביב עולם. תחילה נרשמנו לטיול 11 יום,אבל בגלל מצב בדרום הטיול הנ"ל לא יצא ויצאנו לשבוע.
יכולה לספר יותר על הטיול שלנו בסביב עולם.
התקשרות מול החברה הייתה נהדרת. קיבלתי תשובות לכל השאלות והחששות. הקבוצה הייתה מאוד מגוונת. היה אפילו זוג בירח דבש,אימא+2 בנות(24 ן27) בני 40 ובני 50 וכמו כן כמה זוגות מבוגרים יותר. התמזל מזלנו כי הייתה באמת קבוצה נהדרת.
זכותך המלאה לברר את גיל הנרשמים,את מיקום הלינה..
לא כל החברות מפרסמות את שם המלון מראש.למה זה נחוץ כי אתם הרי במאורגן? אם המלון מאוד מרחוק מהעיר ובא לכם לצאת,תהייה בעיה.
בסלובניה גם לאחיינית באשת טורס וגם לנו המיקום היה נהדר.
גיל הנרשמים- יכול להיות שלזמן הרישום שלכם עדיין אין את כל הקבוצה,לכן לא ידעו..
אז לפחות לברר אם יש כבר נרשמים ומה תווך הגילאים.
באשת טורס הטיולים ללא ימים פנויים,תוספת יכולה להיות על דברים כמו שייט,סיור ערב,,רכבל(אם לא כלול)
כנ"ל היה בטיול סביב העולם,הוצאה יחידה הייתה עליה ברכבל כ10 יורו לאדם.
לגבי ארגון עצמי,תוכלי ללמוד מבלוגים הרבים באתר ,להתייעץ מול סביב העולם,לגבי רכב,טיסות,,,לבדוק מלונות דרכם או לבד..
אמה
-
מאורגן קרואטיה סלובניהמקווה שנהניתם. יש לטיול מאורגן יתרונות ולדעתי הרבה יותר חסרונות. אי אפשר לומר לכם שאתם טועים. בין אם יש לכם קשיי שפה או קשיים פיזיים של הליכה, עדיף אבל תמיד עדיף לעשות טיול שאינו קבוצתי. אשר לי הוא נראה כטיול של בית אבות. הכל אבל הכל הוא פשרה אחת עצומה של משתתפי הטיול. נכון, לעיתים יש טעויות בניווט אבל לעיתים כיף ללכת לאיבוד ולגלות פרטים חדשים ולהבדיל אלפי הבדלות...לא לחכות לאיזה "הוצמח" טורדני.
-
מאורגן קרואטיה סלובניההיי
אני לא בעד טיולים מאורגנים.
פעם אחת בחיי הייתי לפני המון שנים בטיול מאורגן הראשון והאחרון שלי.זה היה דרך העבודה ועם חברים לעבודה.
לא אהבתי את האינטנסיביות ואת חוסר הגמישות.מה גם שחודש לא יספיק לקרואטיה סלובניה,אז בשבוע תקבלו רק טעימה.
אם יש לך את האפשרות לבטל בלי קנסות,אני מצרפת לך כמה דילים מאתרי הדילים גרופון באליגם ביי2 שאולי בתוספת מחיר כמו שעשיתי תוכלו לצאת ל10 ימים ורכב יותר מרווח.עלויות הלינה הםל 4 נפשות בין 80-120 אירו ממוצע ללילה תלוי איפהוהחברה בפורום ישמחו לעזור,גם אני.
-
מאורגן קרואטיה סלובניהחבר'ה,לא באנו לשפוט וגם לא להחליט במקום,,,מה מתאים ומה לא.
בהחלט מסכימה שיש לא מעט פשרות בטיול מאורגן.טיול שלא תלוי רק ברצונות הפרטיים שלך, קצב שלך,תחומי עיניים שלך.
אבל להגיד שטיול מאורגן הוא בית אבות או תמיד האופציה הגרוע-אינו נכון.
קודם כל,בטיולים מאורגנים מטיילים,תתפלאו לשמוע,לא מעט אנשים צעירים.
לא מעט אנשים דוברי שפות זרות,אנשים עם תארים שאיך להגיד ...אין להם את זה בלארגן טיול,מקומות,לקרוא על המקום,,פשוט לא בא להם.וזה בסדר,מותר להם!
חלקם יודעים שיצטרכו להתפשר,חלקם מקבלים זאת,חלקם יקטרו ויצאו גם לטיול הבא,במאורגן.
יש שיפחדו לפתוח פה בחו"ל,יש שיגמגמו כל שפה מוכרת ויסתדרו.
יש שלא יעלו על ההגה,למרות שבארץ אין להם בעיה.
יש שרוצים לראות גם ולהנות ..ותוך נהיגה,שילוב בין חיפוש,וויז,נוף,,,לא עושה להם טוב.
יש שקשה להם לבחור מסעדה,כשרות,עלות,יש שיעדיפו שיקחו אותם,ירכשו עבורם כרטיס כניסה,ידאגו עבורם להגיע בשעה הנכונה...
אני נותנת את חבר לעבודה כבר שנה בתור דוגמא.
לברלין הוא יצא בטיול מאורגן,ונהנה מאוד.למרות שהבאנו לו את כל החומר,התנדבנו להזמין עבורו הכול,,ללעוס הכול ואולי אף לבוא

אני בעד,כמעט תמיד,אם אין אפשרות לטייל לבד והאופציה המתאימה היא טיול מאורגן-צאו לטייל.
תבחרו את המתאים לכם ביותר.זה לא חייב להיות גרוע.צריך לעשות שעורי בית באיך לבחור חברה מתאימה,קבוצה מתאימה.
אגב,כמעט רצחתי מישהיא בעבודה...יש לנו קבוצה "XXX טורס" קבוצה סגורה לאנשים חיצוניים,שמטיילית כל שנה יחד.מצטרפים אליהם רק אנשים המוכרים אישית.כולם ממקום עבודה,מכירים שנים,טיילו בחצי עולם לבד ומחצית יחד,אנשי תואר שני,סמכלים ואף מנכ"ל...השנה הם במוסקבה וסנט פטרסבורג עם כל הפינוקים.
והXXX שכחה להודיע לי בזמן.למרות שאני דוברת רוסית,מאוד רציתי להצטרף

ללא שום צל של ספק שניתן לטייל עצמאית גם במקום ללא ידע שפה,לעשות את המסלול כפי שבא או יצא לך,ואם בפעם הראשונה יהיה פחות ממצא,לפעם השניה כבר תהיו למודי ניסיון...
אבל,אם מתאים לכם ונוח לכם טיול מאורגן-זכותכם!
רק תבואו עם מידות נכונות של ציפיות וכן תעשו שעורי בית.
ויש אופציה לא פחות נוחה וטובה אף יותר,,,לפנות לאיש מקצוע,שיתפור עבורכם את הטיול המתאים,כולל כל הסגירות וההסברים,גם לתחבורה ציבורית וגם רכוב.אפילו בנהיגה עצמית או ע' נהג מקומי מקתועי.
בסלובניה קרואטיה,אגב,זאת אפשרות שהוצאה לנו.
בהצלחה בכל מה שתבחרו.
-
מאורגן קרואטיה סלובניהשלום לך עינב
אני נוסעת בטיולים פרטיים ולעיתים במקומות שאני מרגישה חוסר בטחון כמו טורקי ומרוקו או חוסר רצון לארגן טיול עם רכב ונהג צמוד שאיתנו כמעט 24 שעות כמו בסין
אני גם נהנית מטיול מאורגן.
היתרון בטיול מאורגן שיש מסלול ידוע מראש וכל המשתתפים מסכימים עליו ואין ויכול בין המשפחה אם כדאי לראות את המוזיאון הזה שחלק רוצה וחלק לא זה גם תורם לשלוות הטיול וגם לתא המשפחתי.
בטיול מאורגן עלות הטיול ידועה מראש פלוס מינוס עוד הוצאות על ארוחה נוספת וקניות. בטיול פרטי יכולות להיות גם הוצאות בלתי צפויות. בטיול מאוראגן בד"כ מקבלים מלונות מאד טובים בטיול פרטי אם אין מספיק נסיון (ולעיתים גם אם יש) יכולים ליפול עם מלון. אם לא שמת לב שאין לו חנייה צמודה, אם לא שמת לב שאינו צמוד למקום שרצית לטייל בו, אם אינו כולל ארוחת בוקר ולא נערכת לכך ועוד הפתעות.
ברוב המקרים טיול פרטי עולה פחות מאשר בטיול מאורגן כיון שאינך משלם על מדריך אבל למדריך לעיתים אם הוא מדריך טוב יש ערך מוסף של מקומות שלא ידעת עליהם למרות החריש שעשית באינטרנט .
לכן תעשו חושבים משפחתי ולפני הכל תבדקו האם הביטול לא יעלה לכם כסף.
רחל לבון
-
מאורגן קרואטיה סלובניהנכנסתי רק לחיזוק.
מסכימה עם רחל.
טיול פרטי לא מתאים לכל אחד בכל מקום והוא בד"כ זול יותר.
הצורך בהכנות: קריאה מרובה, בחירת מסלול, רכב, מקומות לינה ארוחות...
נהיגה במקומות זרים שדורשת מהנהג רכוז כך שהוא לפעמים נהנה פחות ומתעייף יותר. בעיות חניה, טעויות בדרך שגורמות עצבנות.
לדעתי, למרות שאני עדיין מעדיפה טיול פרטי לא שוללת את הטיול המאורגן.
בטיול מאורגן מספיקים בעצם יותר , אין מישהו מבין המטיילים שמבלה אינספור שעות בתכנון (ולפעמים חבריו לטיול עוד כועסים עליו ) מתעייפים פחות. מחכים לך במלון גם אם הגעתם מאוחר. הייתי אומרת שמנסיוני מטיילים בראש שקט יותר.
טוב אם יש מידע על המדריך.
טיילתי באירלנד והיו רק 2 זוגות צעירים. רוב הנוסעים היו בני 50 + אבל הרוב אנשים צעירים ברוחם "אימצנו" את הצעירים והם לא הרגישו מבודדים, נהנו מאוד (למרות שביום הראשון היה ניתן לחוש את חששותיהם) האוירה היתה מצוינת.
מי שקלקל אותה מידי הפעם היה דוקא המדריך ש"הכריח" אותנו לבלות במרכזי קניות הרבה מעבר למה שהיה בתכנון , על חשבון טיול בטבע או עיירה חמודה . או כעס כשלא הצטרפנו לבילוי ערב בתשלום נוסף. בטיול שני הכל היה מעולה. היתה אי נוחות קלה, זניחה לאור העובדה שלא כל האנשים שמרו על סבב מושבים כמו שהמדריך ביקש והיה מי שהתמרמר. אם באים במטרה להנות אז לא קטנוניים, לא אגואיסטיים ונהנים. ואני משוכנעת שבפרק הזמן בו טיילנו בטיול זה ראינו לפחות פעם וחצי ממה שהיינו יכולים להספיק בטיול עצמאי.