תקציב סין / יפן
-
היי
אני מתלבטת בין טיול בסין או יפן, כשהשיקול המרכזי הוא המחיר... (מעדיפים יפן אבל שמענו שזה ממש יקר) כמה אמור לעלות חודש טיול בכל אחת מהמדינות? מדובר בטיול זוגי,כשאנחנו מחפשים רמה סבירה לא של התכלבות ולא יותר מידי התפנקות...תודה!
-
אם השיקול המרכזי הוא מחיר אז סין -
תקציב סין / יפןיפן יקרה, אבל בעיקר ביחס למדינות מזרח אסיה (ובכללן סין). כדאי שתצייני מה התקציב שלכם, כי גם ביפן אפשר לטייל עם תקציב סביר.
-
תקציב סין / יפןסין זולה משמעותית מול יפן.
יפן יקרה אולי במונחי המזרח ובמונחי טיולי תרמילאים, אבל זולה יחסית לאירופה או ארהב או ישראל, למעט התחבורה. מלון הגון ונקי אם כי קטן מחוץ לטוקיו אפשר למצוא ב 60-70$ לחדר מבהיק בנקיונו.
בסין תמצאי מקומות לינה טובים עד 50$, מוניות ורכבות רגילות לא יקרות (המהירות, הבולט, יקרות) ואוכל מאד זול, כל זה בלי להתכלב.
אין לי פרוט הוצאות בסין אבל ביפן, חודש טיול כולל שכירת רכב, JR פאס, בתי מלון וכל היתר, לא כולל הטיסה ליפן עלה לי קצת פחות מ 6000$ או 155$ ליום, ליחיד בזוג.
-
תקציב סין / יפןוואו, זה המון. התקציב שלנו הוא גג 15000 לחודש כולל הכול - אוכל, שופינג, נסיעות ומלונות. לא כולל טיסה כמובן.
-
תקציב סין / יפןוטיילת ברמה יחסיץ גבוהה או לא?
-
תקציב סין / יפןהתקציב שלנו הוא 15000 שקל לחודש כולל הכול חוץ מטיסה. זה הגג כמובן שנעדיף פחות מזה.
-
תקציב סין / יפןלדעתי לא משנה איך תטיילי ביפן זה כמעט תמיד יהיה טיול על רמה. אני בספק (לא ניסיתי) אם ניתן בכלל להתכלב שם.
לעומת זאת סין הרבה יותר ידידותית לתקציב וניתן לבצע טיולים במגוון רחב יותר של מחירים.
ארשה לעצמי לומר למרות שסביר שלא כולם יסכימו שיפן היא יותר טיול למיטיבי לכת כלומר לכאלה שקצת ראו עולם וקצת קשה לקטלג את יפן עם מדינות המזרח הרחוק.
אזי ,סין זולה הרבה יותר ואם זו פעם ראשונה שלכם באזור אז אין ספק שסין משקפת הרבה יותר את המזרח הרחוק.
-
תקציב סין / יפןאני מכיר חבר טוב (צעיר מאד, מיד אחרי צבא) שטייל ביפן מספר חודשים כמעט בלי כסף, אבל "התכלב" במונחים של יפן שזה בכלל לא רע.
למשל - נסע בטרמפים (איזה חוויות מענינות עברו עליו כך). למשל לן בשק שינה או באונסנים או בקפסולות. למשל אכל רק בחנויות נוחות. הלך הרבה ולא קנה מזכרות או מותרות.
הערה לגבי ההוצאות שלי -
הן כוללות השכרת רכב בסדר גודל של 800$ לאדם. אם תפחיתי את זה תגיעי לקצת יותר מ 5000$ (החלפת רכב בתחבורה ציבורית נלקחה בחשבון).
אפשר גם להשתמש בתחבורה יותר זולה מ JR (אוטובוסים, רכבות רגילות ולא שינקנזן) וזם זה יוזיל אם כי יאריך את זמני המעבר ממקום למקום.
כמו אחרים ציינתי שסין תהיה זולה משמעותית.
-
תקציב סיןאני יכולה לתת לך תמונת העלויות שהיו לי בסין. אני לא תרמילאית צעירה. אני אמא וטיילתי שם עם הבן שלי שהיה בן 6 (רק שנינו). ישנו בחדרים פרטיים עם שירותים ומקלחת צמודים אבל באכסניות. השיקול היה מלבד המחיר גם שבאכסניות יש בד"כ צוות דוברי אנגלית (כמובן בחרתי לפי המלצות שמתייחסות גם לנקודה הזו). כמו כן היה נחמד לפגוש מטיילים אחרים. לתרמילאים צעירים, גם כשמטיילים בזוג, זה אפילו עוד יותר משמעותי מאשר היה לנו (כי המטיילים האחרים שפגשנו היו ברובם גם צעירים).
מבחינת מחירים העלויות שלי טיפה לא משקפות בגלל הדברים הבאים:
באתרים היתה הנחה לילד כך שזה מוזיל
מצד שני אכלנו הרבה אוכל מערבי בגלל הבררנות שלו, וזה מייקר מאד. אפשר לחסוך הרבה בעניין של האוכל.
טיילנו 3 שבועות שכללו 3 טיסות פנים + רכבת לילה אחת בתא הכי יקר שעלתה כמו עוד טיסה.
המחירים רשומים אצלי בשקלים - שער היואן לשקל מאד דומה למה שהיה כשטיילנו באפריל 2014. לגבי אינפלציה בסין אין לי מושג.. אבל לא נראה לי שהמחירים שם קפצו משמעותית.
לינה, כולל 2 לילות בהונג קונג היקרה - 2400 ש"ח. זה מחיר זוגי, לא היתה פה הנחה לזה שהייתי עם ילד.
אוכל 3000 ש"ח (כאמור פה היה אפשר לחסוך הרבה אם היינו אוכלים יותר אוכל מקומי).
טיסות פנים, כולל רכבת הלילה 3700 ש"ח
מוניות, אוטובוסים ויום אחד רכב שכור עם נהג (נהיגה עצמית לא אפשרית שם) 1800 שח. כל טיסת פנים "עלתה לי" מונית לשדה ומונית מהשדה, לכם זה ממש לא יהיה חובה כי בד"כ יש תחבורה ציבורית, אני בעניין הזה התפנקתי כי סחבתי לבד ציוד של שניים ואני אורזת לא יעיל
.כניסות לאתרים ואטרקציות (מופעים, שייט) 1500 ש"ח. פה יש הנחה לילדים, לזוג יעלה יותר אם יעשו מה שעשינו. הורדתי את דיסנילנד מהחשבון.. אבל היינו ב-3 מופעים שזה יקר, לא חסכתי על זה (אקרובטיקה, אופרה סצ'ואנית, המופע המפורסם של יאנגשו).
עוד 2600 על כל מיני שטויות שלא נופלות בקטגוריות שפירטתי..סה"כ לא כולל הטיסה הבינלאומית הוצאתי 15000 שח
אני לא יודעת אם התקציב שרשמת הוא לאחד או לזוג, אבל בהחלט יכול להספיק לזוג גם לטיול של חודש בסין כי את יכולה להוריד קצת טיסות פנים ביחס למה שאני עשיתי, אוכל יותר זול (וזה ממש לא התכלבות, אני הייתי שמחה לאכול פחות אוכל מערבי גרוע..), להוריד מוניות.
ביפן הייתי רק בנסיעת עבודה קצרה אז לא יכולה להשוות בין 2 המדינות אבל מאד מאד נהנינו בטיול בסין. כל כך נהנינו שאנחנו חוזרים שוב - יש כבר כרטיסי טיסה (אם כי המועד עדיין קצת רחוק).
אם בא לך את יכולה לקרוא ולראות את ההתלהבות שלי בסיפור שהעליתי בפורום משפחות
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3945348
-
תקציב סיןאני יכול להגיד על סין,טיילתי שם מספר פעמים ישנתי בעיקר באכסניות אבל בחדירם פרטיים עם מקלחת ושירותים, השתמשתי רק בתחבורה ציבורית ללא טיוסת, ואכלתי אוכל בעיקר סיני.
טיול של 45 ימים ב2011 יצא לי בסביבות 14 אלף שקל זה כולל טיסה בינלאומית לא זולה עם לופטאנזה.
התקציב בערך מקום לינה 180 שקל לחדר פרטי באכסניות או מלונות קטנים של 2-3 כוכבים
אוכל צהריים במסעדה ברמה בינונית 30-40 שקלים.
ארוחת ערב במסעדות קטנות ודוכנים 10-15 שקלים.
אתרים בערים הגדולים יכולים לנוע בין 20-40 שקלים לכניסה ואף יותר בהרים והשמורות המורסמות.
ועד 1-2 שקלים בערים הקטנות.
אזורים המרוחקים מהערים הגודלות בחוף המזרחי זולות יותר.
-
תקציב סיןהדגשה קטנה שחברת הפורום שמה על זה דגש, אני טיילתי בזוג ולכן עלויות הלינה אצלי התחלקו ב2 רוב רובן של עלויות הלינה אצלי הסתכמו ב 150-180 יואן שהם חלקי 1.6 לערך בשקלים.