אקוודור-היכן אמצא אותנטיות:אנשים,לבוש,שווקים..
-
שלום טיילים,
כיוון שעיקר הסיבה לטיוליי היא צילום אני זקוק לעזרתכם -
הבנתי שאקוודור היא מדינה יותר מתקדמת משכנותיה בדרום ובמזרח, ולכן אני חושש שיהיה לי קשה למצוא מקומות, כפרים שווקים, אנשים בלבוש מסורתי צבעוני (הכובעים המיוחדים זה כאן?
) וכו...אשמח לרשימת מכולת פשוטה של מקומות מומלצים בהם אוכל למצוא נוף אנושי לצילום. כמובן שאם יש לכם זמן, אשמח אם תפרטו כמה שתוכלו, ואם לא, אז פשוט אנסה אח"כ לחבר בין הקווים
תודה
-
אקוודור מתקדמת יותר?זה ממש לא מה שזכור לי מהטיול שלי. אלא אם התרחשה שם תנופת פיתוח מטורפת בעשור האחרון, אז מדובר במדינה אנדינית על כל המשתמע מכך, לטוב ולרע. עם אוכלוסייה אינדיאנית או מעורבת גדולה מאוד, ובניגוד לפרו ובוליוויה, גם אוכלוסייה משמעותית של יוצאי אפריקה.
נוף אנושי מעניין תמצא כמעט בכל מקום במדינה, להוציא אולי הרבעים החדשים והנוצצים יותר של קיטו וגוואיאקיל. בשביל שוק ענק וססגוני תוכל לנסוע לאוטוואלו [Otavalo], וכדאי להגיע בסוף השבוע, אז השוק גדול ומרשים במיוחד. כפרים קטנים ומעניינים ממש לא תתקשה למצוא בכל רחבי המדינה. עיר מאוד יפה, מעניינת וצבעונית, לדעתי, היא קואנקה [Cuenca], "עיר הפרחים". יש שם גם עתיקות פרה-קולומביניות חביבות.
בכל מקרה, אני מבקש לרשום בפרוטוקול שאני מוחה על עצם השימוש במושג 'אותנטי'. אנשי עסקים מעונבים בעיר החדשה של קיטו הם לא פחות 'אותנטיים' מאינדיאניות ישישות עם שן אחת בכפר עלוב למרגלות הצ'ימבוראסו, או מתיכוניסטיות מעריצות מוסיקת פופ מערבית בריובמבה. ולטעמי, כל שלוש הדוגמאות יכולות להוות נוף אנושי נהדר לצילום.
-
אקוודור מתקדמת יותר?תודה על המידע "חתול רובוט"... זה מעודד, אך פוסטים שקראתי מתקופה אחרונה מציינים שאקוודור התפתחה. אני מקווה שבהחלט אמצא מקומות עם הרוח המקומית (שלא לומר "אותנטית") שאני מחפש.
-
אקוודור מתקדמת יותר?לפני שנים הייתי בשוק מעניין ב-Saquisilí. זהו כפר לא רחוק מקיטו. היו מגיעים לשם איכרים למכור חיות משק. (הגעתי לשם דרך טיול מאורגן של יום אחד דרך אחת הסוכנויות בקיטו)
תחפש מידע באינטרנט אם השוק עדיין רלוונטי...
-
אקוודור מתקדמת יותר?נשמע מצוין ! תודה