Google flights
-
למנוסים שביניכם,
איך מתבצעת ההזמנה דרך Google flights??
ההבדל בין האתר לסוכן זה 200$ מתלבטת מה לעשות.
אני מניחה שחוק הגנת הצרכן לא חל על רכישה מסוג זה האמנם???
תודה על המענה
-
Google flightsאי אפשר להזמין מגוגל פלייטס. זה רק מנוע חיפוש.
או שתנסו סוכן אחר, או את אתר חברת התעופה (לעיתים יש כפתור שמפנה לשם)
-
Google flightsבגוגל פלייס מצוין בסוף העמוד של הטיסות שבחרתם את האפשרויות שקיימות ע"מ להזמין אותן הטיסות. כאשר כתוב שהאפשרות היחידה או הזולה ביותר היא דרך סוכן, הייתי בודק את אותן הטיסות בתארים כדון: EXPEDIA.COM, PRICELINE.COM, ORBITZ.COM וכד'. אם לא רואה את הטיסות שאתם רוצים לבחור באתרים הנ"ל, אפשר להתקשר לשירות הלקוחות שלהם.
הנה דוגמה של האפשרויות האלה מתוך האתר של גוגל פלייס:
-
Google flightsמבדיקות והזמנות שעשיתי בשבועות האחרונים המחירים והזמינות ב google flights די נכונים לאותו רגע ולכן ברגע שמצאתי טיסה מתאימה פניתי לסוכן ( במקרה הזה לאיסתא) וביקשתי הצעה לטיסות הספציפיות. בשלושת ההזמנות שבוצעו לטיסה ללוס אנגלס המחיר היה ב 20$ יקר יותר אצל הסוכן וחוק הגנת הצרכן תופס - כמובן שהזמנו דרכו. עופר
-
Google flightsהוא אכן מפנה לאתר של אמריקן איירליינס אבל קצת מלחיץ אותי עדיין לקנות ככה
בוואלה טורס למשל ביקשו ממני 7% תוספת על כרטיס אשראי למשל...
אני אנסה מחר את איסתא
אגב גם אשת טורס למשל לא היו מסוגלים לתת את המחיר הזה...
-
Google flightsאני לא מבין למה צרייך לשלם יותר לסוכן אם אפשר להזמין ישירות מאמריקן איירלנס.
לאחרונה בדקתי מחירי כרטיסים באתר של AA ובכרטיסים הזולים ראיתי שקנס הביטול או השינוי לא גבוה מאוד, משהו כמו 100 או 150 דולר שבעיני זה סביר ביותר. ברור שצריך לבדוק את התנאים לגבי כל כרטיס וכרטיס.
-
Google flightsעדיין מלחיץ אותי לקנות באינטרנט. פרימיטיבית כנראה חחחח
-
Google flightsהי,
לדעתי אין שום סיבה להילחץ לרכוש כרטיסים דרך Google flights.
אני תמיד בודקת דרכם ולאחרונה רכשתי כרטיסים גם עבורי וגם עבור חברה
דרך האתר Cheapoair במחירים ממש טובים שהיו יותר זולים ממה שראיתי ב- Google flights. יש אפשרות להוסיף סכום כסף כדי שיהיה אפשר לבטל את הכרטיסים ולקבל החזר של 100% במקרים של מחלה או כל דבר קריטי אחר.
אם לא רוצים אפשר לבטח את הכרטיסים דרך האתר הזה לביטול מכל סיבה שהיא והחזר של 80% מערך הכרטיס.
רכשתי כרטיס עבורי ב 600 דולר לבוסטון ועבור זוג חברים ב 1000 דולר בבריטיש לטיסה לסן פרנסיסקו עם קונקשיין מווגאס לניו יורק וחזרה לארץ.
שוב... אם מצאת מחיר טוב באינטרנט לכי על זה לדעתי...
פוריה
-
Google flightsבדקתי אותם. הם יותר יקרים
דרך אגב כבר הבנתי שכל מנוע חיפוש משווק חברות מסויימות על פני אחרות...את הטיסה שאני בחרתי למשל אין שם
-
Google flightsהקשיבי: אפשר לרכוש ישירות באתר AA, רק צריך להקפיד מאוד מאוד על כתיבת השמות הנוסעים במדויק כפי שמופיעים בדרכונים. שמות פרטים ומשפחה במשבצות הנכונות. אם לא מסתדרת לבד, נסי להיעזר בחבר/קרוב שמבינים היטב בשפה האנגלית, אם בכלל זאת הבעיה.
-
Google flightsהאנגלית היא לא הבעיה. האותיות הקטנות הן המלחיצות נבדוק שוב מחר. תודה בכל מקרה על הסיוע
-
Google flightsמנסיוני, אני מוצא רק יתרונות בהזמנה דרך google flights, אבל נכון, זה לא מתאים לכל אחד. אני מתעסק די הרבה בחיפוש טיסות ולא מצאתי תחרות למחירים של google flights, לדוגמה- טיסה רבת יעדים(מונטריאול,מיאמי,ניו יורק) ביולי 2016, זולה בלפחות 400 דולר(לזוג) מהטיסות באיסתא .
לגבי האותיות הקטנות- הכל ניתן לבדיקה בלחיצת כפתור(תנאי ביטול,תשלום על מזוודות,תשלום עבור מושבים), בחברות התעופה שgoogle flights מקשרת אליהן את הטיסות הרלוונטיות.
-
אם יש לך שאלות גבי AAזה הטלפון של הנציגות בארץ
03-7548400
-
אם יש לך שאלות גבי AAאפשר להזמין דרכם??
-
לא יודע, לא ניסיתי לאחרונהאבל לפני כמה שנים כן הזמנתי טלפונית, כאשר זה היה US AIRWAYS ש-"נבלעה" ע"י AA.
-
הזמנה ישירות מחברת התעופההחשש שלך להזמין באתר חברת התעופה הוא לא רציונלי משתי סיבות עיקריות:
- רמת אבטחת המידע באתר של אמריקן גבוהה משמעותית מרמת אבטחת המידע במערכת של סוכן נסיעות שיבקש ממך את מספר כרטיס האשראי שלך בטלפון או במייל. אלא אם את משלמת על הכרטיסים בכסף מזומן בסניף פיסי של הסוכנות. אני מזכיר לך שאמריקן היא כיום חברת התעופה הגדולה ביותר בעולם.
- סוכני נסיעות מוכרים כרטיס שמשווק ע״י חברת התעופה. לכרטיס הזה יש תנאים והסוכנים לא יכולים לשנות אותם אלא רק להוסיף עליהם תנאים חיצוניים שלהם (עמלות נוספות של שינוי/ביטול ועוד). כלומר, ׳פחד מהאותיות הקטנות׳ נכון יותר דווקא להזמנה דרך סוכן נסיעות.
הזכרת לי אירוע מלפני שלוש שנים. במהלך סיור במתקני אלעל בנתב״ג אמר מי שאז היה אחראי על מוקד שירות הלקוחות שהחברה מרחיבה משמעותית את המוקד שלה ומגייסת עובדים רבים. באותה עת, וזה נכון עד עכשיו, כמעט כל חברות התעופה עשו מאמצים הפוכים - צמצמו למינימום מוקדי שירות, קיצצו כוח אדם ואפילו החלו לגבות עמלות על ביצוע הזמנות באמצעות המוקדים לעומת אתר האינטרנט. הטענה הייתה שישראלים מרגישים בנוח יותר למסור את פרטי האשראי בטלפון ולא באתר אינטרנט. המציאות הפוכה, כמובן, ובטוח יותר להעביר פרטים דווקא באינטרנט - בהנחה שהאתר מאובטח ע״פ התקנים המחמירים המקובלים.
- רמת אבטחת המידע באתר של אמריקן גבוהה משמעותית מרמת אבטחת המידע במערכת של סוכן נסיעות שיבקש ממך את מספר כרטיס האשראי שלך בטלפון או במייל. אלא אם את משלמת על הכרטיסים בכסף מזומן בסניף פיסי של הסוכנות. אני מזכיר לך שאמריקן היא כיום חברת התעופה הגדולה ביותר בעולם.
-
אני יודע חוק הגנת הצרכן לא חל על רכישה דרך סוכןהחוק חל רק על עסקת רכש מרחוק וכמובן רק מגורם בישראל.
מנסיון גם דרך סוכן כדאי מאוד לקרוא את האותיות הקטנות.
ההבדל הוא כשאת רוכשת דרך האינטרנט את יכולה להשקיע כמה זמן שאת רוצה בקריאת האותיות הקטנות, את גם יכולה להתייעץ עם מי שבא לך. תנסי לעשות את התרגיל הזה כשאת יושבת מול פקיד ויש עוד כמה אנשים מאחורייך בתור.
-
Google flightsכל חברת תעופה שטסה לישראל חייבת להחזיק נציגות כאן. בנוסף, כל חברה כזו כפופה לחוק הישראלי, למשל בעניין חוק טיבי. וכמובן נמצאת בתחום שיפוט של בית משפט ישראלי, כך שאם יש בעיות אפשר לתבוע את החברה די בקלות.
לכן רכישה של כרטיס טיסה באינטרנט הוא יחסית בטוח מאוד. כן יש בעיה עם רכישת שירותי תיירות אחרים כמו רכב ומלון שאז יתכן ואין תחום שיפוט בישראל.
לגבי האתרים - לרכוש רק באתר גדול, מוכר ורציני. כבר הופיעו סיפורים על אתרי מרמה. אם את לא בטוחה באמינות האתר, מאוד קל לרשום את שם האתר בגוגל, או לחפש כאן בפורום, או אפילו לשאול ולקבל תשובה.
-
Google flightsחולק על מה שכתב flyingout בסעיף 2 , לאחרונה עשיתי כמה הזמנות טלפוניות דרך סוכנויות בארץ והתנאי ביטול/שינוי היו טובים יותר מאשר באתרי החברות עצמן (שוב בזכות חוק הגנת הצרכן).
לפני פחות מחודש הזמנתי כרטיסים לאמסטרדם ישירות באתר KLM וחייב לציין שהיה די קשה להשיג את הסניף שלהם בישראל לבירורים.
מה יותר פשוט מלדבר עם נציג בעברית,לקבל את כל התנאים מודפסים בעברית ואפשרויות לתשלומים עבור כמה דולרים יותר לכל כרטיס?
האנגלית שלי ברמה טובה (ואיפה שצריך גם נעזר בתרגום) ועדיין מרגיש יותר בטוח להזמין דרך סוכנות בארץ.
עופר
-
Google flightsעופר,
חשוב לי להבהיר שאין לי דבר נגד סוכני נסיעות ואין לי דבר נגד מי שבוחרים להעזר בהם לביצוע הזמנות. הסוכנים המקוונים (אתרי ההזמנות) לא ׳הרגו׳ את סוכן הנסיעות הקלאסי - הם רק דרשו ממנו שינוי.
בהחלט יש יתרונות להזמנה באמצעות סוכן נסיעות, למשל: היכולת לעזור ללקוח בעת פעילות בלתי רגילה (IRROPS), תקשורת מול חברת התעופה במידת הצורך, ביצוע שינויים להזמנה לרבות בחירת מושבים, פירוט תנאי הכרטיס בשפה של בני אדם וכו׳. כאמור, אני מאמין גדול בזכות הקיום של המקצוע הזה. אבל כל היתרונות האלו עדיין לא מאפשרים לסוכן הנסיעות לשנות את תנאי הכרטיסים שקבעה חברת התעופה.
אם סוכן נסיעות הציע לך תנאים טובים יותר לכרטיס טיסה הוא ב-99.9% הציע לך כרטיס במחלקת כרטוס אחרת מזו שמצאת באינטרנט. לפעמים ׳הרכבה׳ נכונה יותר של הכרטיס יכולה להוזיל אותו - וזה בהחלט מה שמסוגל לעשות סוכן נסיעות מיומן.
ליאור.