חזרנו הלילה ממירהופן
-
פתחנו את חופשת הסקי השנתית ביום חמישי שעבר ביומיים באישגיל, אתר שדי מושמץ לאחרונה בפורום, ושלא בצדק לטעמי. מזג האוויר היה בהיר רוב הזמן ואפשר לחרוש את המסלולים , האווירה באתר היא של פאן טהור רוב הזמן ובעיקר משעות אחר הצהריים, אל תוך הלילה, המקום שמח ביותר והאווירה מגניבה. התגוררנו במלון Alp Larain בעיירה Mathon הממוקמת 4 ק״מ מאישגיל , המלון (4*) היה מעולה ואין לי מה לחדש על אישגיל מעבר.
במוצ"ש עלינו על הרכבים (שמונה חברים , שלושה סטישנים) ויאללה למיירהופן. השתכנו במלון בוטיק Huber, שבין הדברים הטובים שאפשר לומר עליו זה שהמיקום מעולה (190 מטר מהפנקן, ויותר חשוב מהקצביה של גסר...), ארוחת הבוקר מצוינת, חדרים נקיים , נוחים ומרווחים, בנוסף היינו הישראלים היחידים במלון כך שהרגשנו באמת בחו״ל, דבר שאינו טריוויאלי כלל וכלל במיירהופן הדוברת עברית שוטפת בעיירה ועל המסלולים בעיקר....
והדברים הפחות טובים במלון? - בעלת בית די אנטיפטית, ושף יצירתי שניכר כי הוא משקיע מידי ערב את הנשמה אבל איך נאמר - לא תמיד מצליח לו ויש לא מעט נפילות בארוחת הערב בת חמש המנות.
למזלנו המצב של אין שלג מלפני שבועיים בערך, השתפר מאוד, וכמה דאמפים מילאו את המדרונות בשלג טרי. תופעה חדשה אותה איני זוכר משנים קודמות היא שיום אחרי סופה הטמפרטורה עולה משמעותית לרמות של 5 מעלות ויותר , מה שגורם לגולש להזיע ולשלג להתחרבש די מהר.
הספקנו לגלוש יום אחד בהינטרטוקס (2 מעלות בצהריים בגובה 3,000!), יום אחד בזילרטל ארנה - האתר השווה באזור עם נוף מדהים ומסלולים ארוכים שיכול להספיק לבדו לשבוע שלם, שאר הימים באזור הפנקן ( למרות שזה בהחלט האתר הפחות שווה באזור), ביום שתכננו לנסוע להוכצילרטל מזג האוויר לא הסתכל בסנואופורקסט והתנהג בצורה שונה שגרמה לנו להישאר קרוב למלון. בסך הכול צילרטל אחד האתרים האהובים עלי, פעם חמישית שלי באזור ובהחלט מתכוון לחזור.
המעלית החדשה שבנו במרכז מיירהופן ועולה ישירות לפנקן שינתה לחלוטין את התמונה ומי שזוכר את התורים הארוכים שהשתרכו לאורך המדרגות העגולות יכול לנשום לרווחה, הקרוניות גדולות מאוד ומהירות ובכל שעה התנועה זורמת ואין כלל תורים בעלייה לאתר. בכלל לאורך כל תשעת הימים בהם גלשנו באתרים השונים , לא נתקלנו בתורים משמעותיים וגם האתרים עצמם לא היו עמוסים למרות שמדובר בשיא העונה.
ולסיום , למי שמכיר, מלון פיץ בויין מהותיקים באישגיל , ובו נמצא "Nikies Studle", בר האפרה סקי השמח בניצוחו של ניקי הדי ג׳י ובעל המלון, הגענו להשתולל כמו תמיד וגילינו שניקי לקה בהתקף לב ונפטר לפני ארבעה חודשים במפתיע ( אם כי המקום נשאר שמח...)
-
חזרנו הלילה ממירהופןאני חזרתי ב23/1 ממאיירהופן וכל השבוע היתה לנו טמפ' ממוצעת של מינוס 13 עם שמש יפה רוב הזמן.נראה לי טמפ' חריגות לזילרטל.בהחלט היה כיף אך אני די מופתע שדילגתם על הוכזילרטל ורק יום אחד בארנה.
-
מסכים איתךשאתר הטוב בעמק ומתחם ארנה ולבד יכול לספק עבודה לשבוע. גם מסכים שהפחות טוב, הצפוף לעייפה וללא חניה הוא הפנקן. אז למה אם היה לכם רכבים לנתם בתוך מהירופן הצפופה במקום בעיירות השלוות בעמק? אני יודע את התשובה: בגלל האפרה סקי (והמעדנייה...).
-
אדווארדו ויגאל אתם צודקיםהאמת היא שבפעמיים האחרונות שלי בעמק הזילרטל לא התגוררנו במיירהופן אלא בקלטנבך, אבל הפעם התחשק לנו לישון בעיירה עצמה, יש לזה גם לא מעט יתרונות
(שאדווארדו פירט אותם), את הוכצילרטל פספסנו כי דווקא ביום שתכננו היה מזג אוויר גרוע, ובכלל העצלנות, ככה זה כשאתה מתגורר ממש מתחת למעלית שעולה לפאנקן...אל תשכחו שהיינו גם יומיים באישגיל, קפצנו גם ערב אחד לאינסברוק, בקיצור משעמם לא היה, והטמפרטורות, זה כנראה עניין של מזל, במיוחד השנה....
אגב ביום האחרון עינו לפאנקן בתשע בבוקר (שבת), האתר היה ריק לגמרי, השלג משובח, ודווקא אז כמעט לבד על המסלולים נהנתי מאוד אפילו בפאנקן...
-
חזרנו הלילה ממירהופן"מיירהופן הדוברת עברית שוטפת בעיירה ועל המסלולים בעיקר...."
מעניין אם זה בגלל שאנחנו יותר צעקנים או שבאמת הישראלים הפכו לקבוצה הגדולה ביותר בעיירה. עוד מעט ישימו מוזיקה מזרחית באייס בר

-
חזרנו הלילה ממירהופןאז אתה אומר שלא להשקיע על פנקן יותר מיום אחד?
-
חזרנו הלילה ממירהופןבהנחה שאתה גולש סביר
והגעת לעמק לשבוע סטנדרטי של שישה ימים בפעם הראשונה
אין סיבה להקדיש לפנקן יותר מיומיים
ואת השאר לפזר בין זילרטל ארנה, הוכצילרטל והינטרטוקס
וכמובן שעדיף להגיע עם רכב
הנושא נטחן כאן בעבר עד דק....
-
פנקן אתר סקי מצויןחברים, בואו לא נגזים!!!
פנקן אתר מצוין. גלשתי בו מספר פעמים ומאד נהניתי.
כמו כן, "פנקן", או מה שכאן בפורום קוראים לו פנקן זה לא מדויק.
המתחם המקושר מעל מירהופן כולל מספר אתרי משנה שפנקן הוא אחד מהם והוא זה שמגיעים אליו ממעלית באותו שם. אך לרכס הזה מספר מעליות נוספות. מעלית הפנקן מצוינת לאנשים שלנים בעיירה, אך אין לו חניה. לכן אף פעם לא עליתי משם להר.
עליה מעולה היא מהצד של HIPPACH או SCHENDAU לכוון ההר HORBERG. שם חניה בשפע. למעלה, המרכז עמוס מסלולים כחולים למתחילים. אבל מיד ניתן לעלות עם הגונדולה ה-150 איש ולגלוש באזור העליוניים מעלל פנקן. מסלולים כחולים ואדומים מדהימים.
כמו כן, אפשר לגלוש לקצה השמאלי של המפה (מזרחה) למתחם EGGALM המדהים. אפשר להגיע עם אוטו ישר לכניסה למתחם EGGALM או לעלות מ-FINKENBERG.
בקיצור, "פנקן" בפרט, ו-"פנקן" המורחב, אתרים מצוינים.
-
פנקן אתר סקי מצויןגם אנחנו חזרנו לפני כשבועיים מהעמק ואני מסכים שהפנקן לא כזה קריטי. אמנם זו שנה שניה ברציפות שאנחנו שם ואת הפנקן גלשנו שנה שעברה אבל הפעם לא גלשנו שם בכלל. 2 האתרים האחרים מספקים מדרונות גלישה לבד ל 6 ימים מלאים, אוכל נהדר על ההר וגם אחלה פאבים עם אווירה נהדרת בסוף יום סקי.
תהנו

-
אדווארדו אתה שוב צודק!הבעיה במתחם הפאנקן היא שהוא מאוד עמוס והמסלולים קצרים יחסית
אבל אם לוקחים את הקרון ועולים לאזור RASTKOGEL יש מספר מסלולים ארוכים יחסית ונחמדים , ואם ממשיכים ל EGGALM זה כבר ממש טיול נחמד (אם כי הירידה ל EGGALM לא נעימה במיוחד, מסלול ארוך, צר מאוד , נמוך ומחורבש שאף חוויתי בו התרסקות קלה תוך כדי צניחה מצוק...)
גם המסלול השחור הארוך שממוקם ממול לחראקירי ובכלל הכחולים והאדומים שם די נחמדים
אבל אין ספק שהאתרים האחרים בעמק מכילים מסלולים יותר ארוכים ומענינים.
-
RASTKOGELזה החלק מעל פנקן. יש שם מסלולים כחולים ואדומים מצויינים, רחבים וללא ספק עמוסים פחות מפנקן.
הראל הפעם אני חולק עליך. המסלול שיורד ל-EGGALM המוגדר במפה כ-SKI ROUTE (כלומר מסלול שלא מפלסים אותו) זה לא נכון. אכן היא דרך עפר מכוסה שלג, אך בין עצים ולעיתים נפתח הנוף. אני נהנתי מאד ממנה ולהגיע ל-EGGALM עם המסלולים הטובים (בעיקר אדומים) שם, החוויה שווה מאד.
-
כנראה תלוי מתיביום שירדנו את המסלול ההוא בקושי היה עליו שלג
ומה שהיה היה בוצי מאוד
תענוג גדול זה לא היה אלא גלישת הישרדות...
לא נראה לי שמישהו בכלל מצא רגע להרים את הראש ולהביט בנוף מסביב...
-
סקי זה תמיד ספורט תלוי בחסדי מז"אוכמות השלג. אין ספק.
אני מניח שעשיתי את הדרך הזו פעמיים לפחות, והיא הייתה בתנאים טובים. כי זוכר אותה ככייפית.