עזרה במסלול: למטיילת לבד
-
היי!
בחודש מאי אני מתכננת לנסוע לטיול של חודש ומתבלטת בין שני יעדים..
אחד מהם הוא טיול ברחבי אירופה..
אני יודעת שהרבה שמטיילים לבד עושים טיול רכבות.
אשמח לעזרה בתכנון מסלול שכולל (לא בהכרח את הכל..) את ספרד (פורטוגל, ברצלונה), איטליה, אמסטרדם... אולי אפילו אירלנד אם יכול להשתלב איכשהו
אני ממש לא יודעת מאיפה להתחיל. אני בטח אצליח להרכיב טיול בכל ארץ בנפרד אבל מבולבלת לגבי איך לעשות את השילוב.
אני אציין שמבחינת תחומי עניין אני יותר אוהבת לבלות בעיר, לראות אומנות ולספוג את האווירה של כל מקום.. אני אשמח לטייל גם בטבע אבל אני ללא רכב ולא טיילנית קשוחה במיוחד - אם בכל זאת יש המלצות, אשמח!
תודה רבה על כל עזרה שתוכלו להציע

-
עזרה במסלול: למטיילת לבדלא החלטת שאת טסה לארה"ב במאי?
-
עזרה במסלול: למטיילת לבדחודש זה לא כל כך הרבה זמן, ואם את מתעניינת בערים, בעיקר גדולות, יש לך זמן ל-3-5 כאלה בסה״כ. חלק מהמקומות שכתבת הם מדינות ולא ערים. כלומר, את יכולה לטייל חודש בפורטוגל וכמה ימים בברצלונה, אבל אז את צריכה לתכנן טיול בהרבה מקומות בפורטוגל (או איטליה, לצורך העניין).
את צריכה להחליט על אסטרטגיה - או לבחור כמה ערים גדולות ולנסוע ביניהן, למשל, רומא, ברצלונה, מדריד, אמסטרדם ופריז. זה די ימלא לך חודש, כולל נסיעות ממקום למקום.
לחילופין, תבחרי מדינה או שתיים ותטיילי במקומות שונים בהן. נניח, מרומא צפונה לונציה עם עצירות בערים של טוסקנה ושל אמיליה רומאנה (פירנצה, פיזה, פדובה וכו׳); ברצלונה, מדריד, פמפלונה, בילבאו וסן סבסטיאן, או דווקא הערים הדרומיות יותר - גרנדה, טולדו, סביליה ועוד.
תחליטי איזה סגנון יותר מדבר אליך ואז תבחרי מקומות שיותר מושכים אותך. אז יהיה קל יותר לארגן תחבורה ודברים כאלה.
-
עזרה במסלול: למטיילת לבדציינתי שאני מתלבטת בין שני יעדים.. אר"הב או אירופה - במיוחד אחרי שקצת הלחיצו אותי על ארה"ב.. אני רוצה לעשות החלטה מושכלת

-
עזרה במסלול: למטיילת לבדיצאתי מבולבלת

אחלה טיפ שקד, תודה!
-
עזרה במסלול: למטיילת לבדאפשר עצת המשך במקרה הזה? לכי על ארצות הברית. יש לך הזדמנות לטיול של חודש שלם. זה לא קורה הרבה ואת לא יודעת מתי זה יהיה שוב. אח״כ יש לימודים ומבחנים ועבודה ובדיוק התחלתי עבודה חדשה והחיים. אני לא רואה יתרון משמעותי ללטייל שבוע בפריז ומשם לאמסטרדם לשבוע על פני לנסוע עכשיו לפריז ובשנה הבאה לאמסטרדם. ההבדל היחיד הוא של עוד טיסה. עלויות של טיסה לאירופה היום זה לא דבר מאוד יקר. לארה״ב הטיסות יקרות יותר, וסביר להניח שלא תסעי השנה לשבוע בניו יורק ובשנה הבאה ל-3 ימים בוושינגטון ו-2 בפילדלפיה, ובוודאי שלא תטוסי ליומיים במפלי הניאגרה. עכשיו זה הגיוני לבקר בכל המקומות האלה ברצף. בזה יש יתרון. תמיד תוכלי לקפוץ לשבוע-שבועיים באירופה. חודש זה זמן ארוך ואת לא יודעת מתי תהיה לך עוד הזדמנות. אישית יש לי 3 תוכניות מגירה למצב שבו תאורטית היה לי עכשיו חודש פנוי.
-
עזרה במסלול: למטיילת לבדיש משהו במה שאת אומרת.. ואם כבר הגבת על העניין אני אשמח אם תגידי מה דעתך על ההתלבטויות העיקריות...
1. אני רוצה במהלך החודש להיות בעיקר בניו יורק וכמו שאמרת: לעשות טיולים קצרים באזור - הבנתי שזה יכול לצאת מאוד מאוד יקר, בעיקר מבחינת המגורים בניו יורק.. לעומת אירופה שהיא יחסית לניו-יורק יותר זולה..
2. אני טסה לבד-לבד ולא מפסיקים להגיד לי שיהיה לי בודד מידיי.. - לעומת אירופה, ששם יש יותר הוסטלים והזדמנויות להכיר מטיילים צעירים ככה.. אם יתחשק לי מידי פעם לטייל עם אנשים.. זה יותר עניין אישי האמת, אבל אף פעם לא טיילתי לבד ואני לא באמת יודעת מה יהיה לי הכי טוב...
-
עזרה במסלול: למטיילת לבדהערה לגבי החברה - גם בארה"ב, לא פחות מאירופה, יש תרבות של הוסטלים, של צעירים שמכירים ומטיילים ביחד וכו. אולי לא במקומות שכוחי אל, אבל בטח במקומות תוססים כמו סן פרנסיסקו, ניו אורלינס וניו יורק (שם זה גם עניין של הכרח עקב מחירי הדיור).
-
עזרה במסלול: למטיילת לבדאף פעם לא הייתי בארה״ב (אם כי עוד חודש אני נוסעת לקנדה לבד....) ואני חושבת שבפורום צפון אמריקה יוכלו לתת עצה טובה יותר לגבי פרטים ספציפיים. יחד עם זאת, כמה נקודות בכל זאת -
מנהטן באמת מאוד יקרה, כמה יקרה בהשוואה לאירופה? צריך להשוות נקודתית. אני לא בטוחה עד כמה זה מעשי להתמקם במנהטן ומשם לנסוע לטיולים ״בסביבה״ כי זה קצת כמו לישון בתל אביב ולצאת ממנה לטיולים בגולן, בים המלח ובאילת. מעריכה שבפורום השכן ידעו יותר.
בכל מקרה, גם להחליט על תקציב ולבנות מסלול לפיו זו החלטה הגיונית וטובה, וברור שכסף זה שיקול.
לגבי הטיול לבד - זה לא משנה כמה הוסטלים יש בסביבה. משנה אחד שבו את ישנה. יצא לי לישון בהוסטלים בכמה מדינות באירופה, בחלק מהם התחברתי עם אנשים אחרים ובחלק לא. כשמטיילים לבד מכירים יותר אנשים מאשר כשמטיילים 2 או יותר. דרך נוספת להכיר אנשים היא בכל מיני סיורי חינם בעיר ודברים כאלה. לפעמים יש אנשים בקאוצ׳סרפינג שפשוט רוצים להכיר אנשים חדשים ומוכנים ללכת איתך לסיבוב בעיר או לקפה. ראיתי את זה, אין לי ניסיון אישי.
אני לא רואה למה קל יותר להכיר אנשים חדשים במדריד מאשר בניו יורק.
-
עזרה במסלול: למטיילת לבדעצה עקרונית: אל תקשיבי לעצות של אנשים שמדברים מתוך הפחד שלהם עצמם. החלטת לנסוע לבד, את יודעת מה את רוצה, אלה שאומרים לך שיהיה לך לבד מביעים באוזנייך את הפחד שלהם, שמונע מהם אפילו לחלום על טיול כמו שלך, שלא לדבר על לתכנן אותו. נקי את רעשי הרקע הללו, החוויה הזאת תעשיר ותלמד אותך, גם אם יהיו קשיים פה ושם.
סעי ותהני.
-
אני מסכימה!היו פעמים שהיה לי יותר קל לבד והיו פעמים שהיה יותר קשה. בחוויה שלי - בהוסטלים יש הרבה אנשים חברותיים והאווירה הרבה פעמים מאוד פתוחה וידידותית. אם את תהיי חברית ופתוחה את כנראה תצליחי להתחבר עם אנשים. אני לא חושבת שאני מכירה מישהו שבאמת טייל לבד ואמר שהיה מאוד קשה ובודד, זה הרבה יותר נפוץ כאמירה של מי שלא עשה את זה.
-
עזרה במסלול: למטיילת לבדאני גם מסכימה מאוד עם שקד שאם יש לך עכשיו חודש פנוי, שווה לנצל אותו ליעד מרוחק יותר - אליו הטיסה יקרה יותר וקשה להגיע אליו לכמה ימים בלבד.
אירופה כמו שציינו לפני לא בורחת, במיוחד שאת חובבת ערים בעיקר. אז לטוס פעם בשנה / שנתיים "לגנוב" כמה ימים בברצלונה / רומא / אמסטרדם ושות' בטוחה שעוד יצא לך גם בהמשך.
אין סיבה ספציפית לחבר אותם לטיול אחד ארוך אם אפשר לנצל ליעד מרוחק יותר..
זה בכל אופן מה שאני הייתי עושה..
לגבי עלויות, ברור שמנהטן יקרה, אבל אם תמצאי טיסה בעלות סבירה (לא בהכרח ישירה), תשני בהוסטל.
סה"כ עלויות המחייה לא כאלה בשמיים כל עוד לא הולכים כל היום למסעדות יקרות ועושים שופינג . יש הרבה מה לטייל ולחוות בעיר, יש מוזיאונים שימים מסויימים לא עולים בכלל (או שהעלות היא סמלית - תבדקי כבר בפורום צ. אמריקה). לא הולכים כל יומיים להצגה, המזון מהיר זול שם.
לא בטוחה בכלל שחודש שם יהיה יקר משמעותית מחודש בבירות אירופה היקרות... בטח עם המעברים בין המדינות באירופה.
בכל מקרה תהני!
מעין
-
עזרה במסלול: למטיילת לבדמצטרף להמלצה על ארה"ב
ממליץ לשלב את ניו יורק ומיאמי/אורלנדו
את בחורה צעירה ומנסיון
לקח לי 10 שנים עד שהצלחתי לפנות 10 ימים לארה"ב
אחרי עשרות נסיעות לאירופה
את מחיר הטיסה תוכלי להוזיל עם קונקשיין
וגם תוכלי לגנוב 24 שעות כל פעם במדינה אירופית אחרת
יש הרבה קונקשיינים שמשלבים את רומא ופריז
בהצלחה