יפן - מחירי ציוד ובגדים
-
היי!
רציתי לשאול לגבי המחירים ביפן של ביגוד וציוד של תרמילאים (אוהלים, ביגוד טרמי, גזיות...). איך הם לעומת בארץ?
רקע: אני נוסע במרץ לחודשיים ביפן. אמור להיות עוד די קריר בתקופה הזאת ואני רוצה לעשות כמה טיולים רגליים של יום יומיים. אבל...אני לא רוצה להביא איתי יותר מדי ציוד ובסוף סתם להיסחב איתו.
תודה מראש!
-
יפן - מחירי ציוד ובגדיםאתה יכל להחליף בפוסט שלך את המילה 'קריר' במילה 'קר'.
ציוד ספורט ומחנאות ביפן הוא יקר יותר מאותו ציוד שתקנה בארץ.
לפעמים יש מקומיים שפשוט מוציאים ציוד משומש (כמעט חדש) לרחוב לאיסוף על ידי הזבלנים כאשר הם קונים ציוד חדש. זו גם דרך לקבל ציוד כמעט חדש, אבל לא הייתי ממליץ לך 'לבנות' על זה. זה יתאים למישהו שנמצא זמן רב ביפן.
-
יפן - מחירי ציוד ובגדיםתודה רבה על התגובה (המהירה מאוד).
לגבי הטמפרטורה.. יהיה קר מדי במרץ ללינה באוהל? באפריל כבר יהיה סביר?
-
יפן - מחירי ציוד ובגדיםארכה של יפן מצפון לדרום הוא מעל 1000 ק"מ. יש הפרשי טמפרטורה קיצוניים בין שני הקצוות.
אתה שואל שאלה כללית מדי ואין אפשרות לענות לשאלה שכזו. אם תציין נתיב ותאריכים, יהיה קל בהרבה להתייחס לשאלותיך.
השאלה רק מראה שכלל לא התכוננת לטיול זה וכי אתה רוצה לצאת על 'הבאב-אלה'.
אם בכוונתך לצאת ליפן עם גישה זו, הייתי מיעץ לך לעצור לרגע. לקחת אויר ולהתחיל לקרוא ולתכנן. טיול ליפן, זו אינה יציאה לטיילת של אשדוד.
-
יפן - מחירי ציוד ובגדיםאפרט קצת את דברי צפריר - טיילתי ביפן ממחצית מרץ עד סוף אפריל מהוקאידו בצפון ועד קיושו בדרום הוקאידו היתה קפואה. רוב האגמים היו משטחי קרח, שלג בצידי הדרכים ואפילו הים, על יד החופים היה תערובת של מים וקרח. לעומת זאת בטאקאיאמה צפינו בפריחת הדובדבן אבל כמה עשרות קמ צפונה במסלול האלפי צפינו בקירות שלג של שבעה מטרים. בקיושו, בתחילת אפריל היה חם מזיע.
-
יפן - מחירי ציוד ובגדים -
יפן - מחירי ציוד ובגדיםאני מתנצל שהייתי כל כך כללי. זה פחות עניין של חוסר התכוננות ויותר שהזנחתי לפרט בפוסט.
אז ככה, ספציפית - אני מתכנן לנחות בנריטה ברביעי במרץ, שבוע בערך בטוקיו, ומשם מערבה. אחרי זה התאריכים יותר כלליים כי אני רוצה להישאר גמיש, בכל זאת כשנוסעים לחודשיים אי אפשר באמת לדעת שייקח בדיוק 42 יום להגיע לX.
יותר ספציפית - בחצי השני של מרץ אני רוצה להגיע לKumano Kodo ולעשות שם מסלול של יומיים או יותר. לפי מה שראיתי האופציות ללינה שם הן בעיקר במינשוקו (יקר לי) או באוהל (קר לי). אז רציתי לדעת אם לדעתך יהיה סביר לעשות את זה באוהל או שעדיף לנסות לחזור לשם בסוף הטיול (או לאכול את העלות של המינשוקו).
שוב, מתנצל, נראה לי שקצת הכעסתי אותך.
*רוני, תודה גם לך. אני לא מתכנן להגיע עד הוקאידו אז שלג כנראה לא יהיה לי הרבה. אפריל היה חם כמו בארץ?
-
יפן - מחירי ציוד ובגדיםתסתכל בטבלאות אלה שנותנות מושג לגבי מזג האויר בחודשים השונים באזורים השונים.
לא ברור, עדיין, הכיוון שלך, אבל אם אתה הולך לבלות חודשיים ולעבור ממקום למקום למה לא תתחיל דווקא בדרום החם ותצפין. זה עושה הרבה יותר שכל.
ואם אתה גם יוצא מיפן דרך נאריטה אז זה באמת לא משנה כיצד תעשה את הסיבוב.
ואם אתה מגיע עד מאי - אז למה לא הוקאידו? יש שם מסלולים יפים עם נופים מהממים (לא שעשיתי, אבל ראיתי
) -
יפן - מחירי ציוד ובגדיםחשבתי על זה באמת אבל זה נראה לי קצת דיכאון להתחיל את הטיול בנסיעה ארוכה מאוד ודי יקרה מטוקיו להירושימה (אני נוסע בלי JrPass). אני באמת אקדיש לזה עוד מחשבה, יכול להיות שזה שווה את זה.
אני לא חושב שאני אספיק לשלב גם את הוקאידו פשוט כי יש כל כך הרבה מה לראות ולעשות, ורוב הדברים שאני מעוניין בהם נמצאים במערב, ככה שתמיד יהיה משהו שהרבה יותר קרוב אליי מהוקאידו. אני משאיר את זה כאופציה לסוף הטיול ("אם ישאר זמן...").
-
יפן - מחירי ציוד ובגדיםבוקר טוב
לא הכעסת אותי מכוון שאיני נוהג להתערב בענינים של אנשים שאין לי אתם מגע ישיר. פשוט, מתגובתך, השתמע שלא התכוננת מספיק.
בעקבות הסבריך המעודכנים (שגם הם מעורפלים) הייתי מיעץ לך כמו שרוני ייעץ לך. התחל בדרום וזחל צפונה. הייתי בהחלט שוקל לשנות את יעד הנחיתה ולנחות בשדה הבי"ל היפני הדרומי ביותר שאליו תמצא כרטיס. השינוישל יעד הנחיתה, אינו יכל להיות יקר מ350 ש"ח.
-
יפן - מחירי ציוד ובגדיםבדקתי והמחיר באמת לא נורא. אני אשקול ברצינות לשנות את התוכנית ולהתחיל באמת בדרום.
תודה רבה לשניכם.
-
יפן - מחירי ציוד ובגדיםאם אתה בלי פאס כדאי לשקול נסיעה באוטובוסים. גם זול בצורה משמעותית וגם חוסך מלון
-
יפן - מחירי ציוד ובגדיםתודה. אכן אופציה שאני מתכוון להשתמש בה הרבה במהלך הטיול, אבל ספציפית לקפיצה מטוקיו להירושימה או פוקואוקה נראה שעדיף או לנחות בדרום מראש, או לקחת טיסה פנימית, שיוצאת גם זולה וגם מהירה יותר מכל האופציות האחרות.