ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אופנועי שלג ומזחלות כלבים

פורום אירופה
    7
    17
    5702
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • שקד
      שקד נערך לאחרונה על ידי

בוגרי לפלנד ואחרים - בוקר טוב!

מבקשת עצות:

1. מזחלות כלבים - האם לדעתכם זו התעללות בכלבים או שנראה שהם דווקא נהנים?

2. אופנועי שלג - כמה זמן אתם הייתם צריכים כדי להנות מזה מצד אחד אבל שלא ימאס מצד שני?

אני שואלת כי אני מתלבטת האם לקחת יום משולב שכולל את שתי הפעילויות הנ״ל ועוד כמה נוספות, או שמא לבחור רק באופנועי שלג ל-3-4 שעות.

אם יש פעילויות שלג אחרות שנהנתם מהם במיוחד אני אשמח לשמוע גם. אני נוסעת לקנדה עוד חודש בערך אבל מאמינה שההיצע די מקביל.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • lbd
        lbd נערך לאחרונה על ידי

לפי דעתי הצנועה, אם המקומיים משתמשים בהם לצרכי הקיום שלהם אז הם עובדים כמו כל בהמת עבודה אבל בוודאי שלא נהנים.

אם אתה לצורך שעשוע תסע במזחלה כזאת אז זה התעללות.

• liebe
          liebe נערך לאחרונה על ידי

שלום רב!

כלבי המזחלות הם כלבים מיוחדים למטלה, בדרך כלל כלבי האסקי סיביריים או אלסקיים. אלו כלבים שצריכים את פעילות הריצה היומיומית, אחרת הם "עצבניים". כמדריכת טיולים שמוציאה טיולים ללפלנד, הנהיגה בהם היא תענוג. ברגע שעוצרים מסיבה כלשהי הם מפנים את מבטם אל הנוהג בהם בתחינה להמשיך... זו לא התעללות, הם מטופלים בצורה יוצאת מן הכלל במשך כל השנה, גם כאשר אין כבר שלג ואז דואגים שלא יסבלו מהחום. אלו כלבים ייעודיים ומשפחות שלמות דואגות לרווחתם במשך כל השנה. זה מה שאני ראיתי במהלך שנים של טיולים איתם. לגבי אופנועי שלג - שוב, תלוי בכם, תלוי במזג האויר, אם הוא קיצוני הנהיגה בהם קשה אבל חוויתית. מקווה שתהנו...

• yaffabe
            yaffabe נערך לאחרונה על ידי

אני בטוחה שהם היו מעדיפים לרוץ בשלג ללא מזחלת תיירים.....

• lbd
              lbd נערך לאחרונה על ידי

יפה, אני משער שקראת את הספר היפפה של ג'ק לונדון:

The call of the wild
              • שקד
                שקד נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה על ההתייחסות!

אני מניחה שאם יהיה מזג אוויר קיצוני (מה זה בדיוק אומר?) כנראה שלא אצא. לפי הניסיון שלך - טיול של 3-4 שעות זה זמן טוב? יותר מדי?

• שקד
                  שקד נערך לאחרונה על ידי

תודה גם לך על ההתייחסות! נשארתי בהתלבטות.

• נירית
                    נירית נערך לאחרונה על ידי

הי שקד,

מבינה מאד את ההתלבטות שלך. בעיני כל ניצול של בעל חיים לצורכי שעשועי אדם הוא פסול וסוג של התעללות.

מדובר עכשיו לדעתי בסוג של "תעשייה" וצריך לבדוק לא רק איך הכלבים שמחים לרוץ, אלא גם איך הם מוחזקים בזמן מנוחה, מה עושים כשהם מזדקנים (איך הם יוצאים ל"פנסיה") , האם הם משמשים גם במירוצים וכו'.

באלסקה למשל חלק מהכלבים הללו משתתפים במירוץ שבמהלכו נפצעים ונהרגים לא מעט כלבים.

מציעה לך לקרוא את הכתבה הזו. בכל מקרה-טוב לעורר מודעות.

וכן-מודעת לזה שהכתבות מתוך אתרים של ארגוני זכויות בעלי חיים. ובכל זאת.

ואשמח אם תשתפי בהחלטה הסופית ונימוקיה.yes

בנוגע לאופנועי שלג-עשינו באיסלנד. אישית-ממש לא אהבתי. זה היה בשבילי בזבוז זמן וכסף. מי שאוהב אקסטרים ואדרנלין-נהנה. טיול טבע זה לא בעיני.

• שקד
                      שקד נערך לאחרונה על ידי

תודה למגיבים

העצות שלכם, בצירוף כמה נקודות נוספות למחשבה שאספתי, עזרו לי להחליט לוותר על החוויה. זה לא יעזור ל״פנסיונרים״ בני ה-6 אבל כנראה שאני ארגיש נוח יותר לא לשתף עם זה פעולה.

אשמח לחוות דעת נוספות בנוגע לאופנועי השלג. זה סיפור די יקר ואני חושבת שיכול להיות שבכל מקרה 3-4 שעות זה הרבה ובחצי שעה אמצה את החוויה.

• מיכל בן אריה
                        מיכל בן אריה נערך לאחרונה על ידי

נמצאת כרגע בלפלנד. שלשול נסענו במזחלות כלבי הסקי והמזחלות איילים. לא נראה שהכלבים סובלים. היינו בחווה שמגדלת ומאמנת אותם מגיל צעיר והם מורגלים לקור ולריצות ארוכות. אתמול עשינו טיול על אופנועי שלג היה מדהים. טיול של כ-3 שעות בערבות השלג. מחר מתוכננת נסיעה בשוברת קרח וציפה בים. מקוה שגם זו תהיה חוויה

20160208_133223~2.jpg
                        • שקד
                          שקד נערך לאחרונה על ידי

תודה מיכל, המשך טיול נעים ובהצלחה בזוהר!
                          • yaffabe
                            yaffabe נערך לאחרונה על ידי

שקד, מספר שעות בטיול אופנועי השלג זו חוויה נפלאה, רק לא ברור לי לגבי בני ה-6, האם יתנו להם לשבת מאחור?

לגבי הכלבים וגם האיילים זה מאד תלוי בהרגשה אישית.

האם להחזיק כלב סגור בדירה קטנה בתל אביב זו לא התעללות?

• שקד
                              שקד נערך לאחרונה על ידי

יפה, התכוונתי לכלבים בני ה-6 או בני כמה הם כשהם נהיים זקנים מדי לעבודה. אני מקבלת את הדברים שלך שניצול או התעללות זה דבר יחסי וכל אחד מותח גבול אחר.

לי קשה מאוד עם כלבים שסגורים בדירה קטנה כל היום ויוצאים החוצה ל5-10 דקות פעמיים ביום. זאת הסיבה שאני לא לוקחת כלב.  גדלתי בקיבוץ עם כלב שאת פותחת לו את הדלת כשהוא מבקש והוא הולך לבד מתי שהוא רוצה. קשה לי לחשוב על מישהו שיושב ומחכה לי בבית עד שסופסוף אני אחזור 10 שעות אחרי שהלכתי.

תודה על חוות הדעת. אני כנראה אלך על אופנועים או משהו כזה. 

• נירית
                                נירית נערך לאחרונה על ידי

גם אני חושבת שהתעללות היא יחסית ובכל זאת לדעתי יש הבדל גדול בין כלב סגור בדירה ומטופל היטב לבין כלב שבעצם לא יודעים בוודאות מה עובר עליו בין העונות וכשהוא מזדקן. וכמובן שמחה שכולם ראו כלבים ,שמחים" ושמעו סיפורים טובים, בייחוד מתיירנים שזו פרנסתם.

מי שלוקח כלב בעיר ומציל אותו מהמקלטים למיניהם-עושה לדעתי מצווה גדולה, גם אם הכלב יהיה בדירה רוב היום.

ורק לסבר את האוזן לגבי כלבים בקיבוצים-הקיבוץ של היום לא דומה לזה של פעם. גם כאן מעדיפים לא לתת לכלבים להסתובב חופשי. מעבר לכך שהם עלולים ואכן נדרסים, יש לוכדים וטיפולים בכל מיני דרכים. למרות שאני מאד אוהבת כלבים, כלב שמסתובב ונובח על ילדים ומבוגרים זה לא כזה תענוג, גם.

• שקד
                                  שקד נערך לאחרונה על ידי

נירית, אני לא אומרת שככלל כלבים עירוניים הם מסכנים. אני מעריכה שאם ״ישאלו כלב מה הוא מעדיף״ הוא כנראה עדיין יעדיף דירה עירונית קטנה על כלוב במקלט. הקושי הוא שלי. לי יהיה קשה להשאר לעבוד מאוחר או לפגוש חברים אחרי העבודה כשאני יודעת שבבית מחכה לי כלב שמת להתפנות אחרי 12 שעות. 

• yuval_s
                                    yuval_s נערך לאחרונה על ידי

היי שקד,

דיון מעניין. כשטיילנו בלפלנד התחבטנו לא מעט בעניין. סיפור ארוך. בסופו של דבר טיילנו יומיים עם מזחלות כלבים, וזה היה אחד הטיולים היפים ביותר שלנו. התרשמנו שהכלבים חיים ומטופלים טוב מאוד. זה היה עסק משפחתי ומאוד התרשמנו מהיחס של בעלי הבית לכלבים. כולם נראו מאושרים ומטופלים היטב, וקיבלו הרבה יחס אוהב, ממש לא כמו של בהמות עבודה. בכל הפסקה הכלבים קיבלו אוכל הרבה לפנינו... בילינו יומיים במצפון שקט לגמרי. אני מניח שצריך לבדוק כל מקום לגופו, אבל לא הייתי פוסל על הסף.

לגבי אופנועי שלג - לנו הספיקו 3-4 שעות. מאוד תלוי באיזה נוף נוסעים.

יובל

• שקד
                                      שקד נערך לאחרונה על ידי

תודה על חוות הדעת!
                                      • 1 / 1
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון