הכנתי מסלול - מה דעתכם?
-
היי! אשמח לשמוע מה דעתכם על המסלול הבא
(אני מטיילת לבד..)
-שבועיים וחצי בניו יורק
-טיסה לסן פרנסיסקו: 4/5 ימים שם (מתלבטת אם לנסוע לטיול יום ביוסמיטי)
-אוטובוס ללוס אנג'לס, בעיקר בשביל פארק יוניברסל.. וכבר להישאר לילה
-אוטובוס לסן דייגו: להיות שם יומיים (נראה כמו מקום עם אווירה שונה ורגועה..)
-טיסה לניו יורק לעוד כמה ימים לפני הטיסה הביתה..
תודה

-
הכנתי מסלול - מה דעתכם?אני מניח שבקליפורניה את ללא רכב.
בכל מקרה, אין כל טעם בטיול של יום מסן פרנסיסקו ליוסמיטי. משך הנסיעה לכל כוון הוא 4-5 שעות. טיול סביר (עם רכב) יהיה של 2.5 - 3 ימים, כולל נסיעות.
הנסיעה בכביש המהיר מסן פרנסיסקו ללוס אנג'לס תקח כ- 7 שעות. לכן, אם את נוסעת ללוס אנג'לס וגם רוצה לטייל שם, בני על לינה של 2 לילות כמינימום.
-
הכנתי מסלול - מה דעתכם?אני אכן בלי רכב..
תודה על העצות!
המרחקים לא מפסיקים להפתיע אותי כל פעם מחדש

-
-
הכנתי מסלול - מה דעתכם?אל תגידי נואש לגבי יום טיול... או יומיים ... http://www.greentortoise.com/adventure-bus-tours-yosemite.ht ml
-
הכנתי מסלול - מה דעתכם?מציע לך לשלב את בוסטון בטיול - אולי במקום סן דייגו.
בוסטון היא עיר סטודנטיאלית (בעיקר הפרבר קמבריג) עם אוירה צעירה. מרכז העיר קומפקטי, תחבורה ציבורית מצויינת, כולל רכבת תחתית. בשבילך זה יעד מתאים מאוד. קל להגיע מבוסטון לניו יורק עם רכבת.
יעדים נחמדים נוספים לטיול כמו שלך: ניו אורלינס, שיקאגו.
-
הכנתי מסלול - מה דעתכם?המחשבה הראשונית שלי היתה ניו אורלינס, היא מאוד מושכת בעיניי אבל ככל שהתייעצתי דווקא הרגשתי שאולי היא לא מתאימה לבד..
ומעניין אותי, מה יש לעשות בשיקגו?
תודה

-
ואווהטיול של פזית נראה מדהים@
תודה על הקישור

-
הכנתי מסלול - מה דעתכם?היי
כדאי לבדוק אופציה של טיסה מסן פרנסיסקו ללוס אנג'לס. זה יחסוך לך הרבה זמן וכאב גב, וגם זה לא בהכרח יותר יקר (או יקר משמעותית) מאוטובוס של 7 שעות או רכבת של 5 שעות.
חוץ מזה, אם את עדיין בשלבי התכנון, הייתי ממליץ באופן כללי להגדיל את נפח הימים מכיוון שאת ללא רכב, וכל תנועה היא יותר איטית ויותר תלויה בלוחות זמניים חיצוניים לך.
לגבי סן דייגו. לא הייתי שם מעולם, אך לא קיבלתי כזה רושם ממה שקראתי ולמדתי מאחרים. אמנם זו עיר קטנה יותר, אבל זו עדיין עיר. ואם את מחפשת משהו רגוע, אני בטוח שבלוס אנג'לס תוכלי למצוא כאלה מקומות, חוץ מזה שבסן פרנסיסקו בטוח יש כאלה מקומות (מניסיון).
למה אני אומר לך את זה? כי אם את גם ככה תלויה בתחב"צ, ולחוצה בזמן, אולי סן דייגו לא תספק לך את מה שאת מחפשת וחבל. גם על הכסף של הנסיעות.
חוץ מזה.
אמנם כמעט כולם עושים עם רכב את האטרקציה הבאה. אבל כביש 1, למעשה "כביש החוף" המערבי של ארה"ב, שעובר בין סן פרנסיסקו לסן דייגו הוא כביש יפיפה ומעניין. יותר מעניין החלק בין santa barbara ל- monterey, והעיקר בין morro bay ל- monterey.
לא העמקתי בחיפושים, אך אני יודע שישנם טיולים מאורגנים של הכביש הזה. עם אוטובוס או משהו קטן יותר, מדריך, עוצרים בנקודות וכו'...
אולי זה משהו שיכול לעניין אותך. גם יאפשר לך לראות טבע יפיפה, וגם להגיע מסן פרנסיסקו ללוס אנג'לס.
לגבי יוסמיטי. מסכים עם זה שצריך יותר זמן בשביל יוסמיטי, ובכללי כדאי לשם רכב. אך עם זאת, אני זוכר שכשהייתי שם פעלו שם שאטלים (שירות אוטובוסים חינמי שעובר בפארק) חינמיים באופן קבוע ותדירות גבוהה מכל מיני נקודות שהובילו מטיילים לנקודות מסלול, לחניוני לילה וכו'...
אני יודע שיש רכבת שמגיעה עד נקודה מסויימת שקרובה לפארק ואז אפשר לקחת אוטובוס. או רק אוטובוס מסן פרנסיסקו ליוסמיטי. נכון זה לוקח כמה שעות אבל אם מתכננים את הזמן נכון ונותנים מסגרת זמן מספיק גדולה, אפשר ליהנות מהטיול ביוסמיטי גם ללא רכב.