חופשת פסח במונטנגרו
-
היי חברים

אני ובן הזוג שלי מצאנו אחלה דיל למונטנגרו בפסח,
ורציתי לשאול מי מכם שהיה שם,
האם אפשר להסתדר שם בלי השכרת רכב,
וראיתי בשרשורים קודמים שהרבה עשו שם טרקים.
השאלה שלי אם יש אפשרות לטייל שם בצורה נוחה וללא טרקים?
טיול רגוע ושניתן להינות מהנוף.
-
חופשת פסח במונטנגרובהחלט ניתן לטייל במונטנגרו בלי טרקים ובלי ג'יפים. ובהחלט להינות מהנוף.
אבל העיתוי? להבנתי מוקדם מדי, גם אנשים שהיו במאי דווחו על דרכים חסומות ושלג בחלקים ההרריים.
ולהתמקד בחוף ורק בחוף?-לדעתי לא ממצה ובוודאי לא באפריל שזה לא מאד רלוונטי בהיבט תיירות חוף ,רחצה וכו.
תקציר-כן אפשר
לא באפריל.
(או לפחות עם הרבה מגבלות)
-
חופשת פסח במונטנגרודווא המזג אוויר נראה נוח במהלך פסח.
פודגוריצה 12-22
https://weatherspark.com/averages/32461/4/Podgorica-Monteneg ro
יש דיון בלונלי פלאנט
https://www.lonelyplanet.com/thorntree/forums/europe-eastern -europe-the-caucasus/topics/montenegro-in-april?page=1
-
חופשת פסח במונטנגרושימו לב - למונטנגרו יש שני חלקים מהותיים ששונים בתוואי הנוף,אקלים ופעילות.
החוף- יכול בהחלט להיות נגיש ובר טיול (ראו גם תשובות בקישור)
מאידך - ההרים -שם מתבצעים טיולי הטראקים והטבע (כמו בשאלה של פותחת השרשור הנעלמת) -הם באזור אקלים אחר וקשה להניח שיהיו נגישים, כמו אתרים מושלגים אחרים באירופה-עדיין מוקדם מדי.
גם ניסיונם של מטיילים "שלנו" כאן בחודשים מאוחרים יותר מאי ואפילו יוני- השאיר אותם עם לא מעט שלוגיות ומסלולים לא עבירים.
שווה לחשוב על יעד אחר לאפריל אם מדובר בטרקים ומסלולי טבע.
-
חופשת פסח במונטנגרוציטטה -
"אבל העיתוי? להבנתי מוקדם מדי, גם אנשים שהיו במאי דווחו על דרכים חסומות ושלג בחלקים ההרריים.
ולהתמקד בחוף ורק בחוף?-לדעתי לא ממצה ובוודאי לא באפריל שזה לא מאד רלוונטי בהיבט תיירות חוף ,רחצה וכו.- תקציר-כן אפשר'
לא באפריל."
אני בהחלט מתנגד לקביעות הכמעט מוחלטות של יונית בעניין מונטנגרו.
מכמה סיבות שעיקרן נובעות מניסיון אישי רב יותר ובזה פעמיים באפריל בפסח. השנה הפסח נגמר כבר במאי וסיכויי מז''א ממש טובים (אף כי הנבואה ניתנה לשוטים).אכן היו "אחלה" דילים בשני המקרים שהיינו בפסח ומזג האוויר היה נפלא-ממש כמו בימים החמים עכשיו אצלנו.
לטעמי אזורי הים וההר שלידו,הם בהחלט הסיבה הכי טובה לטייל למונטנגרו גם בלי כניסה לים, כי הנופים והערים העתיקות - נפלאים. אפשר לוותר על פנים הארץ והפארקים המושלגים בצפונה ששיאם בדורמיטור שאינם משהו מיוחד ויש אלטרנטיבות יפות במקומות אחרים. דווקא הטיולים שתוארו כאן באתר כולל הטיול של יונית, טויילו במרבית הזמן לפנים הארץ ומעט בחוף. הכתיבות, הגבירו איזו שהיא תחושה רומנטית ממש לא מאוזנת לדעתי על מונטנגרו. לא מוכרחים "למצות" את מונטנגרו הקטנה , אם אין מספיק זמן ורכב פרטי וכאשר פנים הארץ שבה עלוב, מול אופציות אחרות.
במסגרת דיל, לעתים רחוקות אפשר למצות ארץ, אבל ברוב המקרים יש טיולים יומיים יפים מאורגנים מהמלון ולא צריך כמעט תחבורה ציבורית כשאינפורמציה ואופציות עדכניות אפשר לקבל גם בחברה המארגנת וגם במלון.
אינני יודע בדיוק להייכן הדיל הנידון ולכמה זמן ,אבל בכל מקרה של עודף זמן אפשר ומומלץ לטייל גם סביב דוברובניק הקרובה בקרואטיה ולאיים הסמוכים אליה וזה עדיף על טיול לתוך מונטנגרו עם טרקים למינהם.
-
חופשת פסח במונטנגרוelana- איפה נוחתים?
כמה ימי טיול יש?
אפשר לטייל ללא טרקים.
את מבקשת לטייל בצורה נוחה. כל אחד והנוחיות שלו.
יש טיולים מאורגנים. האם נוח לך לקום מוקדם?
מאמינה שיש גם תחבורה ציבורית בין ישובים מרכזיים ובינם ונקודות קרובות.. מה התדירות ? נוח? האמת שבטיולי לא ראיתי אוטובוסים מלבד טיולים מאורגנים בהר לובצן.
יש נקודות עניין לאורך החוף וההרים הקרובים אליו. לא לכולם הגעתי כי ההרים הגבוהים עניינו אותי ושמחה שלא ויתרתי עליהם.
כנראה שיש טיול יום מאורגן מקוטור (האכסניה) לצפון. תקראי פרטים בקישור.
תנסי ליצור איתם קשר כי מדף זה לא הגעתי לטיול שהם מארגנים או ארגנו בעבר וצרפתי אליו קישור למטה .
יעדים פופולאריים קרובים לחוף/לאורכו: קרובה לגבול קרואטיה Herceg Novi. לאוהבי טיול עירוני, לא טיילנו בה. הבנתי שיש בה כמו ברוב הישובים לאורך החוף מדרגות רבות.
בדרך מהרצג נובי לקוטור יש חופים וישובים בהם טיילת קרובה לחוף. יש המטיילים ב ריסאן (עתיקות) וחוף Perast,
אנחנו טיילנו לאורך החוף בDobrota (בה מצאנו מקום לינה קרוב לחוף).
העיר העתיקה של Kotor , בה אפשר במזג אויר נוח לעלות לאורך החומה. שווה את הנוף . מתאים לכם?
טיול של חצי יום ...
הר Lovcen. אפשר להגיע מקוטור לעיירה נייגושי ולא רחוק משם למוזוליאום של נייגוש.
תעשי חיפוש בגוגל lovcen park daily tour ותמצאי טיולים מאורגנים. (בדרך לאנדרטה היו שאריות שלג לצד הדרך בסוף מאי האחרון )
העיר העתיקה של Budva קטנה, טיול של כשעה וחצי שעתיים.
בהמשך החוף דרומה יש חופים יפים באזור Sveti stefan (גם מצפון וגם מדרום לה)
קצת יותר רחוק מהחוף האדריאטי נמצא אגם סקאדר. מצאתי טיולים מאורגנים מקוטור כשחיפשתי אפשרות הגעה לרייקה צ'רנוייביצה http://www.hostel-kotor.me/a-full-day-tour-of-skadar-lake.ht ml
לפי הבנתי סוף אפריל מתאים לטיול לאזור האגם.
ועוד לאורך החוף, בדרום, יש את אזור Olcinj אליו לא הגענו ..
-
חופשת פסח במונטנגרו-תיקוןלא קראתי בקפידה.
חשבתי שפותחת השרשור מחפשת טרקים.
בקריאה חוזרת- מסתבר שהפוך.
-
חופשת פסח במונטנגרואהלן,
אני מתכנן טיול משפחתי בחופשת פסח, זוג צעיר +ילדה קטנה, ברכב פרטי (כנראה לא ג'יפ בגלל העלויות).
אנחנו בהחלט מתכננים לנסוע לתוך פנים הארץ ולעבור מאכסניה לאכסניה
רציתי לדעת אם הכבישים סלולים ומתאימים לרכב פרטי ואיזה יעדים עלולים להיות חסומים.
בין היעדים שסימנתי לעצמי: ביוגרדסקה גורה, האגם השחור, שמורת דורמיטור/ קניון טארה, אגם סקאדר וכמובן החוף.
-
חופשת פסח במונטנגרוחבל שלא הוספת הודעה נפרדת. כאן מדובר בטיול ללא רכב שכור.
אם לא יהיה קור חריג/שלג, לפי הבנתי כל הדרכים הראשיות תהיינה פתוחות.
תוכל לעלות מפטרובץ (או בדרך דרומה ממנה שחלקה במנהרה) לאגם סקאדר ולשוט מרייקה צרנויביצה לכוון אגם סקאדר.
באשר לאזור ההררי
לפי מה שקראתי בימים האחרונים תוכל להגיע לקולשין ולאגם ביוגרדסקה, גם לנסוע עד לנהר פיבה. דרך ההרים /מעבר סדלו תהיה סגורה.
תסתכל על הטיולים המוצעים בקישור בתגובה קודמת שלי ותראה מסלולים.
-
חופשת פסח במונטנגרורק לגבי הצורך בג'יפ
שאלתי את אותה השאלה לפני שנה.
בפועל לא שכרת ג'יפ (אבל דאגתי לרכב שיש לו כיסוי ביטוחי למרכב התחתון)
הדרכים עבירות לחלוטין
הכבישים (אם הGPS לא לוקח אתכם לאמצע שדה תירס) סלולים, תקינים, גם אם יותר בסיסיים בחלק הצפוני של מונטנגרו. אבל רוב המסלול סלול ואפילו רחב מהצפוי או מה שדמיינתי טרום הנסיעה.
-
חופשת פסח במונטנגרותודה על התגובה.
ולהיות עם ג'יפ נותן יתרון נוסף?
האם כל טיולי הג'יפים המוצעים מגיעים לכל מיני מקומות שחבל לי לפספס?
אני שואל כי אולי אפשר להצטרף לטיול ספיציפי ליום-יומיים.
-
חופשת פסח במונטנגרוהתשובה תתחלק ל 2
מי שנסע בטיול ג'יפ מקומי ליום אחד- לתוך עומק השמורה (דורמיטור לרוב) יגיד שהגיעו למקומות שלא היו מגיעים עם מכונית (הגיוני)
מי שלא נסע בטיול כזה -יגיד שלא הרגיש חסך.
גילוי נאות- במודע, ויתרתי על האופציה של הגי'פ ,גם בגלל לוחות הזמנים הלא נחמדים בספטמבר (חוץ עונה כאילו למרות שהיה קיץ מוחלט בחוץ) וגם משיקולים של ניצול זמן ליעדים אחרים.