מסלול באלפים הצרפתים
-
היי,אודה לחוות דעתכם לגבי המסלול.2 זוגות ללא ילדים + רכב שכור.אמצע אוגוסט.אוהבים נופים ומסלולים לא קשים מידי...שני-----הגעה אחה"צ\ערב.התמקמות והצטיידות בשאמוני.שלישי-------רכבל AGUILA DE MIDIרכבת ומערת הקרח MAR DE GLACE(כרטיס משולב באותו יום.יום יפה בלבד)העיירה sixt fer a cheval (המפל הגדול ליד העיירה) שמורת הטבע Cirque du Fer à Cheval
רביעי-------פארק מרלט (merlet)Gorges de la Diosazאגם lac vertחמישי-------אגם אנסי והעירGorges du Fierמעבר ההרים Col De Forclazחזרה לשאמוני דרך מג'רב אפשרות למפל\מערה (ברח לי השם)שישי--------טירת שיון (?)העיירה YVOIREמהצהריים החזרת רכב והתמקמות בג'נבה לשמור שבתראשון בבוקר - חזרה---------------------------שלישי עמוס מידי? רביעי דליל מידי? מקומות נוספים ראויים?תודה מראש -
מסלול באלפים הצרפתיםאכן לדעתי יום שלישי עמוס מדי.
אם אתם אוהבים מסלולים לא קשים מדי הייתי הולכת ברגל מהתחנה האמצעית של הרכבל לאגי דו מידי לתחנת הרכבת, מבקרת במערת הקרח ויורדת חזרה ברכבת לשאמוני. עם ביקור בעיירה עצמה זה יום טיול ולא נראה לי שכדאי לצרף את שמורת הטבע Cirque du Fer à Cheval.
ביום רביעי אכן ניתן להוסיף עוד כמה אתרים. אם מגיעים לאזור של האגם הירוק אפשר גם להציץ לכנסייה Église Notre-Dame-de-Toute-Grâce, שווה כמה דקות של ביקור. בנוסף יש גן בוטני אלפיני יפה- Jardin des Cimes. כדאי גם לתצפת קצת על המונבלאן באזור של plaine joux ולהנות ממראה מצנחי הרחיפה הרבים היוצאים משם. אם עדיין נשאר זמן אפשר לטייל שוב בשאמוני או
ב- Saint-Gervais-les-Bains-. אהבנו גם את ה Nid d'Aigle אליו מגיעים ברכבת שיניים מסיינט ז'רוויז. בהמשך לעיירה הזו יש אזור יפה ופחות מטוייל les contamines.
ממליצה גם לנסוע לאנסי דרך col des aravis-נוף מרשים מאד.
-
מסלול באלפים הצרפתיםמסכימה עם נירית. היום שהשלישי אכן עמוס.
אנחנו טיילנו ב Cirque du Fer à Cheval + Samoëns.
אחר כך המשכנו ל Morzine בכביש D354 הפתלתל וחזרנו לשאמוני דרך כביש D902. טיול של כ 200 קמ' שנמשך יום שלם בנחת.
ממש לא כדאי לצופף את זה באותו יום עם העליה לאגי דו מידי.
בנוסף, לדעתי גם היום החמישי עמוס מידי וכדאי לפצל.
אנחנו אהבנו מאוד את אנסי והקדשנו לה כיומיים, עם גיחות קטנות לאזור מסביב.