ברצלונה - אנדורה- ניס
-
אהלן,
תכנון גס, טיול בפסח הקרוב .
19.04 נחית בברצלונה -
3 ימים ברצלונה
3 ימים לפרינאיים - אנדורה
3 ימים באיזור ניס - צרפת
חזרה מניס 28.04
משפחה - זוג הורים + ילד בן 6, ילד בן שנה
אשמח להערות בעניין -
1. אתרים מומלצים באנדורה באפריל .
2. בכלל במעבר בין הפרינאיים לניס , מקומות חובה?
3. ניס אפשר לתכנן 3 ימים נופש בבית מלון ברמה גבוה , בדגש על מים חמים?
ובכלל משעולה לכם בראש (יש זמן לשנות טיסות אם צריך,
תודה
עמרי
-
ברצלונה - אנדורה- ניסמה בדיוק אתם מתכננים לעשות ב"אנדורה פירנאים"? במהלך יומיים וחצי (כי חצי יום הלך על הנסיעה לשם) בחודש אפריל? עם ילד בן 6 ותינוק בן שנה?
ומשם במטה קסם הגעתם לניס--- במרחק של 700 ק"מ כמעט (יותר מיום נסיעה, זה ברור)
ביליתם שם יומיים
וטיסה חזרה מניס.
מכאן
השכרת רכב בספרד והחזרתו בצרפת -אפשרית? עלות הקנס?
יש טיסות ישירות מניס לישראל באפריל? או טיסות המשך? ועם קטנים? שווה לך?
מציעה מאד לחשב מסלול מחדש.
-
ברצלונה - אנדורה- ניסאיזה עינוי. הייתי אפילו משלמת קנס על שינוי כרטיסי טיסה.
-
ברצלונה - אנדורה- ניסמראש, לא הייתי בוחר לעשות את הטיול הזה כי הוא מערבב מין בשאינו מינו. אבל אם בכל זאת, אז הייתי מוריד את אנדורה והפירנאים. זאת אומרת:
3 ימים לברצלונה
3 ימים לנסיעה עד ניס: יום אחד עד פרפיניאן
יום אחד עד אקס-אנ-פרובנס
ויום אחד עד ניס
3 ימים בניס
ככה זה נראה לי טיול שאפילו הייתי שמח לעשות בעצמי.
בשנים הקודמות באמת אי אפשר היה לקחת רכב בספרד ולהחזיר אותו בצרפת. אבל עכשיו אני רואה שזה אפשריץ למשל דרך יורופקאר.מחיר ההשכרה עולה פי ארבע אבל אפשרי.
אפשר לשכור מהרץ. סכום ההחזר על השכרה חד כיווניות: 355 אירו לפני מס.
באמת כדאי שתבדוק את השכרת הרכב החד כיוונית לפני שאתה סוגר את הטיסות.
-
ברצלונה - אנדורה- ניסהאמת היא שהמסלול שאלעד מציע נראה אחרת והרבה יותר הגיוני, ובכל זאת, אם טרם נקנו הכרטיסים, הייתי מציעה להתמקד באזור אחד. תשעה לילות זה בכלל לא פרק זמן ארוך לאזור אחד. אפשר לחלק בין ברצלונה ואזור נוסף במרחק סביר. בפסח לפני שנתיים הייתי שבוע בניס (שכלל הרבה מאוד יציאות מחוץ לעיר) ועוד שלושה לילות בעיירה סמוכה. כל כך הרבה תכניות השארנו בצד כי לא ניתן להספיק. לפני שנה בתחילת מאי הייתי שלושה ימים רק במשבצת אחת קטנטנה שהיא קטע מצומצם בקוסטה ברווה. בעיני רואים וחווים יותר דווקא כשמצטמצמים ביעדים.
סוף אפריל - תקופה עם מזג אוויר נוח בדרך כלל לאזורי החוף (לא בטוחה שלאנדורה והפירנאים). כדאי לטייל וחבל לבזבז את הזמן במלון עם מים חמים והרבה פינוקים. מילא אם הייתם בשהות ארוכה באזור, אבל בטיול קצר - כל כך חבל. האם אתם מודעים לרמת המחירים הגבוהה של המלונות באזור הזה? גם עם ילדים אפשר לעשות הרבה דברים ולטייל. ראיתי בריביירה הצרפתית מתקני משחק לילדים קטנים בכל חור. מה שבטוח הוא שהחלפת הרבה מקומות לינה ונסיעות ארוכות זה לא מה שמייצר חווית טיול טובה לילדים.
מתנצלת על התגובה הקשה. אם תחזור ותגיב אפשר יהיה להציע גם יעדים בדרך או מיקוד על יעדים לשהות בת כמה ימים.
-
ברצלונה - אנדורה- ניסאהלן חברים,
מזל שהייתם נוקבים,
נתמקד באיזור ברצלונה,
טיסה ב 19.04 וחזרה מברצלונה ב 26.04 (סה"כ 7 ימים).
עכשיו נשאר להחליט על איזורי טיול מחוץ לברצלונה , רוצים קצת חוויה מהפראניים (שלג) יש למישהו מלון מפנק (מים חמים) ואם בכלל יש מה לעשות באיזור הזה בחורף?
לברצלונה אנחנו נקצה 3-4 ימים מלאים .
יום הנחיתה ( יום ג') - לקחת רכב ולצאת מחוץ לברצלונה , פראניים? קוסטה בראווה?
יום שבת - חזרה לברצלונה , החזרת רכב.
יום א' - ברצלונה העיר (יש משחק ליגה של בארסה בערב) .
יום ב' - כנ"ל .
יום ג' - טיסה חזרה.
מה הכוונה למלונות יקרים ? בדקתי כמו בכל מקום תלוי איפה וכמה זה קרוב למרכז העיר?
קוסטה בראווה , אשמח לאתרים מומלצים, שנוכל להכריע בינה לבין הפראניים...
שוב תודה לכולם...
-
ברצלונה - אנדורה- ניסיופי!
שמחה שדברים נופלים על אוזניים קשובות.
לא הבנתי מה זה מלון עם מים חמים?
כן נכון להתחיל את הטיול עם נסיעה ולסיים בברצלונה העיר (כמובן גם בגלל הכדורגל אבל גם תכנונית)
מכאן יש לך
נחיתה ביום שלישי 19.4- בתקווה שנחיתה במחצית היום הראשונה - להשתמש ביום הזה (מעוך בכל מקרה אחרי טיסה, אחרי לילה ועם נסיעה) להגיע לאנדורה (למשל)
ימים רביעי-חמישי- שישי -אנדורה
שבת חזרה לברצלונה אולי דרך עמק נוריה .
באנדורה- תלוי במזג האוויר, אבל יש אופציה עדיין לשלג
יש הרבה מלונות ספא
יש פארק מים (קאלדה)
יש פארקים מתאימים לילדים - ברוב אתרי הסקי - אם יש עדיין שלג המתקנים והמשחקים הם "חורפיים" יותר.
קניות אם זה הקטע שלכם.
לא כל כך רלוונטי לטיולי טבע.
-
ברצלונה - אנדורה- ניסאהלן,
אתר האינטרנט על אנדורה מאד מאפס ועוזר.
יש לי עוד כמה התלבטויות -
1. האם יש מקום בפרינאיים הספרדיים (מומלץ) שקרובים לברצלונה יותר מאנדורה?
2. בהמשך לשאלה הראשונה, ההתלבטות האמתית אם בכלל ללכת לפראניים או יש אתרים לאורך קוסטה בראווה שמתאמים להרכב שלנו ?
תודה על הייעוץ, בלעדיכם הינו משותתים בלי סוף....
-
ברצלונה - אנדורה- ניסבפירנאים עדיין לא הייתי וגם בקוסטה ברווה זה היה טיול ללא ילדים, ובכלל די שונה מהסטנדרט, אבל ראיתי כמה דברים והתרשמתי מהאופי. אני חושבת שבשני האזורים אין המון אטרקציות מיוחדות לילדים. כלומר, בקוסטה ברווה יש הרבה פעילות קיץ אבל אתם מטיילים באביב. אם אתם מתורגלים בטיולי טבע עם הילדים או מעריכים שאתם ערוכים לזה - אין בעיה.
לדעתי צריך להיות מאוד נעים בסוף אפריל לטיולים קלים ברגל במסלולי החוף היפים (הייתי בתחילת מאי במסלולי חוף בקוסטה בראווה ושנה לפני כן באפריל במסלולי חוף בריביירה הצרפתית). קצת קריר עדיין לרחצה. אפשר לשוט בסירה. אולי זה קצת בעייתי לגיל שנה אבל קלאסי לגיל 6. אפשר לטייל על החומה של ג'ירונה או לבקר במוזיאון המינאטורות בבסלו. יש פארק פרפרים ליד אמפוריה בראווה. מצאתי גם פארק שעשועים קטן אבל לפי אתר האינטרנט הוא כנראה בקנה מידה מאוד מקומי.
תכנים אחרים:
הרבה גנים יפהפיים (הייתי בשניים ויש לפחות עוד אחד)
הרבה כפרים עתיקים ועיירות עתיקות
המוזאון של דאלי בפיגרס (ויתר אתריו, למעמיקים)
יש לא מעט על האזור בבלוג שלי כאן באתר.
ממילא אין לכם הרבה ימים. האזור של קוסטה ברווה קרוב יותר לברצלונה. את הצורך בשופינג אפשר למלט בג'ירונה או בעיירות החוף יורט דה מאר וטוסה דה מאר.
אבל הפירנאים בטח מקסימים. מניחה שדי מושלגים בתקופה הזאת בפסגות הגבוהות.
-
שופינג יש הרבה גם בברצלונה עצמהכולל לילדים, החל מזארה קידס, דרך פרימרק ודקטלון... היא עיר משופעת מרכזי קניות גדולים.
עם הילדים יכול להיות כייף לבקר באקוואריום, והבנתי שישנו גם מוזיאון מדע מאד מוצלח (טרם הייתי).
-
ברצלונה - אנדורה- ניסברור שיש פירנאים יותר קרובים מאנדורה.
יש מקום מומלץ שנקרא עמק נוריה. מגיעים אליו ברכבת שיניים מהעיירה Ribes de Freser. צריך לבדוק מה יש לעשות בעמק נוריה בתאריך שלכם כי זה אחרי סוף החורף. בטוח תראו שם שלג.
אם תוסיפו לדרך טיול ב:בסאלו
ג'ירונה והרובע היהודי שלה
טוסה דה מר
הגן הבוטני של בלאנס
אז יש לכם טיול יפה של כמה ימים מחוץ לעיר עם נגיעה בפירנאים וכמה פנינים של קוסטה בראווה.
עמק נוריה בתחילת מאי:

-
ברצלונה - אנדורה- ניסברנדי צודקת. ברור שקניות יש בברצלונה. הנסיעה לאנדורה נראתה לי חשודה כנסיעת שופינג ולכן העליתי את הנושא. פעם בדקתי ונדמה לי שמנקודה מרכזית בסביבת בסלו ניתן להגיע גם לעמק נוריה וגם ליעדים בחוף. הנסיעות יהיו למעלה משעה לכל זרוע של הכוכב אבל זה אפשרי.
-
אנדורה לילדיםאנדורה דווקא מציעה אטרקציות לילדים -
פארק נטורלנדיה, עם הטובוגן (מזחלת הרים על מסילה) הארוך באירופה - מעל 5 ק"מ + גימיק - גם העליה היא בקרונית, שנמשכת ע"י כבלים, ועוד.
יש מלונות בסגנון קלאבים (אירופאים. לא קלאב הוטל טבריה ודומיו) שמציעים חדרי משפחה מרווחים מאד, כולל מטבחונים, וכן פעילויות שונות ובכללן ספורט ובריכות מקורות כיפיות (Anyospark - מלון/ריזורט שהתארחנו בו פעמיים, פעם בחורף ופעם בקיץ, ובהנאה רבה), רכבלים לנוף (וסקי), ויש גם קצת מסלולי הליכה, שבאפריל כנראה יהיו מושלגים למדי.
עם זאת, זה מאד לא זול ואם יש לכם בסה"כ 7 לילות לא בטוח שהייתי מרחיק עד שם.
שיקלו לשמור זאת להזדמנות אחרת של ביקור קצת יותר מקיף בפרינאים (שיש להם הרבה מה להציע).
-
אנדורה לילדיםחברים באמת תודה,
אנחנו נלך על ארבעה ימים באנדורה, ברצלונה נהיה שלושה ימים .
אנדורה -
לקחנו את המלון על פי ההמלצה של יאיר (אגב המחיר הוא 1100 ש"ח לארבעה לילות דרך בוקינג)מלון באנדורה Aparthotel AnyosPark. והמלון מציע לא מעט אטרקציות ביום עם מזג אוויר קשה.
1. יאיר, לא הבנתי למה התכוונת יקר? הבתי מלון ? או בכלל השהייה באנדורה?
2. הקיצר כשאנדורה סגורה, האם יש המלצות וטיפים לאיזור (מסעדות, הדרך מברצלונה לאנדורה, מעברי הרים, ) ?
ברצלונה -
עוד לא סגרתי לינה, אשמח להמלצה .
1. אני מתכוון להחזיר את הרכב בהגעה לברצלונה, לכן אשמח על בתי מלון/ דירות שקרובות למרכז.
2. המלצה לסיורים מומלצים בעיר (אני מזכיר שני קטנים ) ? יום א' בערב אנחנו במשחק של בארסה.
שוב תודה
-
אנדורה לילדיםמה הכוונה כשאנדורה "סגורה"?
-
אנדורה לילדיםטוב טעות בניסוח, הכוונה שהולכים על טיול משולב, אנדורה 4 ימים, ברצלונה 3 ימים .
-
אנדורה לילדיםשמח לשמוע שהמחיר מתאים לכם.
בעת טיולינו המלון הספציפי הזה היה בין הפחות זולים (אני לא משווה למחירים בארץ. ברור שמול זה הכל יותר זול. ההשוואה היא למחירים ששילמנו בעיירות בפרינאים), וכך גם האטרקציות בנטורלנדיה.
שוב - הכל יחסי.
אם טרם ביקרתם בברצלונה לטעמי נכון יותר להפוך את החלוקה (4 ימים ברצלונה, 3 באנדורה).
למרות שיש לילדים מה לעשות בה, היא אנדורה איננה משופעת באתרים מעניינים, בטח לא כמו ברצלונה.
מצד שני, אם חשקה נפשכם בנופש (להבדיל מתיור בשכיות חמדה בחו"ל) - זו אופציה לא רעה