כפר הנופש Les Trois Forêts
-
בוקר טוב לכולם, לאחר הרבה לבטים החלטנו להתמקם בכפר הנופש הצרפתי Les Trois Forêts.
יש לנו שלושה ילדים בגילאים 1.5, 6 ו-8.
אנחנו רוצים להזמין שבועיים בכפר הנופש - בהנחה שנבלה את מרבית הזמן בכפר ולא בנסיעות ארוכות לכיוון היער השחור, האם זה מוגזם שבועיים ? או שיש מה לעשות שם ?
לגבי הזמנת הבקתה - הבנתי שהחניות ממוקמות מסביב לכפר כך שאין בעיה של מרחק, אז למעט הקירבה לאקווה מונדו Aqua Mundo, יש עוד משהו שצריך לקחת בחשבון.
ושאלה אחרונה ... מכיוון שעדיין לא הזמנו אשמח לשמוע חוות דעת על כפר הנופש.
המון תודה
-
כפר הנופש Les Trois Forêtsאנחנו היינו לפני שנתיים , עם ילדים בני 2,9,15. היה מקסים וכיפי אבל כדאי לדעת שהבקתות הלא משודרגות הן פשוטות מאוד ופחות מפנקות . הבקתות המשודרגות הן משופצות , חדישות ובאמת ברמה גבוהה ומאובזרות להפליא. כמו כן רכשנו גם חבילת ניקיון ומגבות נוספות אך כמובן שזה מייקר את העלות . חניות יש די קרובות לכל מקבצי הוילות , כך שהרלוונטיות היא קירבה למרכז ולנסות להתרחק ממקורות המים , שם יכולה להיות בעיית יתושים (אגם ). גם חשוב לדעת שאין מיזוג (רק חימום) ולכן מזג אוויר חם מאוד יכול להיות בעייתי . לנו היה מזל עם מזג אוויר נוח מאוד .
לדעתי אם אתם לא יוצאים משם בכלל , שבועיים זה יותר מדי אך כמובן זה תלוי בכל משפחה ובילדים וכמה זמן מסוגלים לבלות בבריכות . אנחנו בילינו שם 4 ימים מלאים בברכות ופעילויות הנוספות (פארק חבלים, פעילויות ספורט, מיניגולף )וטיילנו בשלושת האחרים וזה היה בהחלט מספק מבחינתנו .
תהנו!
לורה
-
כפר הנופש Les Trois Forêtsבהנחה שאתם רוצים לבלות את מרבית הזמן בתוך כפר הנופש
למה בחרתם דווקא בזה?
אם זה השיקול
ואם רוצים להיות בפארק של סנטר פארק-
הייתי בוחרת פארק שהמרחק משדה תעופה בינלאומי בטיסה ישירה הוא קצר.
שיש בסביבתו מספיק אפשרויות ואטרקציות לילדים לימים של "בחוץ", במרחקי נסיעה קצרים .
בפארק "שלשת היערות" - המרחקים ליעדים "מקובלים" של חבל אלזאס רחוקים(!) ואילו בקרבת הפארק עצמו שנמצא בצפון חבל לורין בנפת מוזל (לא אלזאס ולא נעליים גם לא בהיבט הגיאוגרפי) כמות האטרקציות די קטנה. אגם , ניפוח זכוכית, גן חיות קטן-יש בכל מקום.
-
כפר הנופש Les Trois Forêtsלפני כמה שנים "נפלתי בפח" דומה
הזמו את כפר הנופש de vossemren בבלגיה. מתוך מחשבה שחלק מהימים נהיה בפארק וחלק נצא קצת. היינו אז עם פעוטה בת שנה (ובנוסף בן 4 ובת 7).
אחרי שנכנסנו יותר לעומק התכנון הבנתי:
1. יש לי קוצים ואני לא באמת יכול להיות בכפר כל הזמן
2. במרחק נסיעה קצר (חצי שעה ואפילו שעה) אין כמעט מה לעשות
בסוף שינינו את הטיול. מתחנו לשבועיים וטיפה כאשר מתוכו הינו שבוע בכפר ושבוע (וטיפה) טיילנו בבלגיה.
מתוך השבוע של הכפר 4 ימים היינו בכפר ועוד יומיים יצאנו לנסיעות ארוכות למקומות שנראו לנו מצדיקים את הנסיעה.
מה שאני מנסה להגיד:
שבועיים בכפר בלי לצאת זה יחסית הרבה. זה כמובן אישי לחלוטין, אבל אני מניח שהרבה אנשים יסכימו עם ההגדרה ששבועיים זה הרבה.
היות ולכפר הזה אין הרבה דברים "נחשבים" לא הייתי מנצל אותו כבסיס לטיולים באיזור
אז אם יש לכם תקציב של שבועיים בהחלט יתכן ששווה לכם לשלב שבוע בכפר עם שבוע טיול אחר
ו/או - להחליף כפר
-
כפר הנופש Les Trois Forêtsוואו ... קודם כל המון תודה לכולם. אין ספק שעזרתם מאוד.
הרעיון הכללי היה טיול של שבועיים שבעיקרו יהיה בילוי בכפר הנופש עצמו ומספר גיחות למקומות באזור. מכיוון שהיינו בהולנד וגרמניה חיפשנו יעד אחר באירופה וכך הגענו ל- Les Trois Forêts בצרפת.
האופציה השניה היא לפצל את השבועיים לשבוע בכפר הנופש ושבוע ביער השחור, כפי שהציעו כאן.
הבעיה באפשרות הזו היא שמדובר בדרך כלל במקומות פרטיים, פחות מתוחמים ובטוחים כמו פארק של חברה גדולה ומוכרת, וזה חסרון במצב הרגיש באירופה.
-
כפר הנופש Les Trois Forêtsאוקיי,
כל ההמלצות ודיס המלצות צריך להתאים לסוג המשפחה וסוג הטיול שבא לכם לעשות,
לנו התאים מאוד טיול "עצלני", נופש של גוף ונפש וזה מה שהיה.
כמעט נתק מוחלט מציביליזציה.
לגבי הכפר - מושקע ביותר, שבילים סלולים, דירות מתוחזקות טיפ-טופ, בריכה ברמה גבוה ביותר.
מגלשה "מאסטר-בלאסט" - ילד בילה מ 8 בבוקר עד 8 בערב,
הכל חדש-דנדש, משנת 2012
השנה רצינו להזמין כפר דומה בבלגיה - אמרה לנו הסוכנת שאחרי
"שלושת היערות" - כל מקום יראה לנו פשוט יותר ופחות שווה.
בשבוע שהיינו עשינו:
פארק חבלים,
פינבול,
טניס בחוץ
בולינג וסנוקר
לגבי הבית - היינו במס' 552, קומפורט ל -4.
היה נקי, מסודר, מטבח מאובזר, חניה די קרובה, כמו לא רחוק ממרכז+בריכה
- 7 דק' באופניים.
לגבי אופניים - להבדיל מהולנד, כפר לא ממש ישר, לא הרים וגבהות, אבל יש מקומות שצריך ממאמץ לדבש.
לגבי "מחוץ לכפר" - בעייתי, אומנם נמצא במקום פסטורלי, בין יערות ושדות, אבל...
לכל מקום תיירותי יחסית - נסיעה של 1 - 1.5שעות, עשינו את כמה פעמים,
לשטראסבורג - 1 שעה
לקולמר ויתר ערים של אלזס - 2 שעות
פארק אירופה (RUST) - 2 שעות)
Marlenheim - נס. של שעה, רק בשביל חגיגה מקומית ססגונית "חתונה של מרי ופריץ".
לדעתי קצת יותר מדי שבועיים, אבל לא לוותר אליו,
אנחנו חילקנו חופשה לשבוע בכפר ו4 ימים באזור פרייבורג.
בהצלחה
ליליה
-
כפר הנופש Les Trois Forêtsרק לגבי הפסקה האחרונה
לדעתי, רמת הביטחון האישי לא פחותה כאשר מתגוררים אצל מרתה בקומה שנייה, באיזשהו רחוב צדדי של כפר צדדי.
מאשר- מתחם גדול- מגודר -שמכיל מאות ואלפי נופשים .
אולי גם להיפך.
מעבר לכך ,ובלי להיכנס לפאניקה, רמת הבטחון האישי באירופה ,עדיין, הרבה יותר בטוחה מאשר במרכז רחוב דיזינגוף - יומולדת של שישי בצהרים.
נ.ב. עד כה פיגועי הטרור הגדולים של אירופה היו בערי הבירה (מדריד-אטושה, לונדון-רכבת תחתית, פריז -בטקלן,היפר כשר ,שארלי הבדו) ואני לא זוכרת הרבה יותר.
מה שכן---לא זוכרת פיגועים שהיו בעיירות .
ו...תחשבי על הפארק ווסרמן בבלגיה- יש (לגילאים שלך) לא מעט פעילויות ואפשרויות במרחק של שעה נסיעה. בהנחה ראשונית שלא נוסעים משם לא לארדנים,לא לברוז' ולא ליעדים אחרים מוכרים בבלגיה. אלא נשארים ב"ליד הבית" יש בסביבה מסלולי טבע חביבים ומתאימים לצעירים (ביצות, שיט,אופנים, אופני רכבת,) מוזיאון פתוח גדול(בובריק) פארק תותי שדה (תודות למיקה מיקה) ורבים אחרים-המתאימים לילדים בגילאים צעירים. גם אפטלינג הוא בטווח נסיעה קרוב.
-
כפר הנופש Les Trois Forêtsתודה רבה על התגובות ...
לאור ניסיון העבר החלטנו לוותר על פיצול וחלוקה עם היער השחור, ולחסוך לעצמנו יום של מעברים (בנוסף ליום ההגעה ויום החזרה).
יונית בדקתי את פארק ווסרמן בבלגיה ועד כמה שאפשר לדעת מרשמים של אחרים, נדמה שדווקא פארק שלושת היערות מדורג גבוה יותר מבחינת פעילויות לילדים בתוך הפארק עצמו. בנוסף ממה שקראתי נדמה שפארק ווסרמן פחות מוצלח באופן כללי מפארק שלושת היערות.
אשמח לשמוע דעתך ?
-
כפר הנופש Les Trois Forêtsאם זה מה שמצאת במידע המצטבר, כנראה שחכמת ההמונים-צודקת.
אני לא מתייחסת לאיכות הפארק ומתקניו
אלא האם יש מה לטייל בסביבה הקרובה בגילאי ילדייך.
אם זה השיקול- ווסרמן עדיף משמעותית על שלשת היערות.
-
כפר הנופש Les Trois Forêtsאנחנ היינו בשני הפארקים ויכולה לסכם כך: טרה פורה יותר חדש, יותר מתוחזק, עם הרבה פעילויות בתוך הפארק וחניה קרובה ליחידות הדיור. האקווה מונדו ענק ומושקע.
אין שירותי כביסה וצריך לנסוע בשבילם או לכל דבר אחר 20 קמ לעיירה הקרובה. רחוק מאטרקציות ומשדה תעופה. אנחנו שילבנו אותו עם היער השחור והיה נהדר אבל כל המגבלות של יונית תקפות פלוס פלוס.
ווסרמרן מיושן יותר אבל מאובזר להפליא (גם כביסה בפארק). האקווה מונדו חביב מאוד עם מגלשה גבוהנ חדשה, שונית אלמוגים ועוד. בנוסף, יש פארק הרפתקאות מקסים במבנה מקורה ליד. הוא פחות ענק מהטרה פורה לטוב ולרע, והוט הרבה יותר קרוב לעיירה (לומל), שעה מאפלינג, ליד בוקריק, לא רחוק ממכלן ושאר מקומות חביבים. יש אגמים עם חול ליד וספורט ימי.
אהבנו את שניהם אבל לשבועיים הייתי בוחרת את ווסרמרן
-
כפר הנופש Les Trois Forêtsמאד נהנינו בווסמרן השנה
אנחנו לא אוהבים פארקים ענקיים וחשוב לנו אפשרויות הטיול מסביב
כי משמעם לנו ימים שלמים בפארק
מספיק לנו חצאי ימים
אבל גם בו לא הייתי משקיע שבועיים
-
כפר הנופש Les Trois Forêtsהיית מציעה לך לשקול גם את כפר הנופש Erperheide של סנטר פארקס בבלגיה. מדובר בכפר קטן יחסית, כשלא כל הבקתות משופצות והוא די קרוב לדה ווסמרן ולדעתי גם יותר זול ממנו (דרוג של 4 פרפרים לעומת 5 פרפרים).
יתרון גדול הוא המרחק הקצר מבריסל (100 ק"מ) והעובדה שהטיסות לבריסל זולות יחסית.
היינו שם בקיץ עשרה ימים עם שני ילדים (6, 2) וכולם נהנו מאד. האקווה מונדו מעולה, יש ג'ימבורי נחמד (מתאים לילדים עד גיל 8 בערך), פארק חבלים, סירות פדלים, טניס, מיניגולף, אופניים וכו'. במרחק של עד שעה וקצת נסיעה ביקרנו באפטלינג, המוזיאון הפתוח בוקריק (לא צריך להכנס אליו אפילו, יש פארק שעשועים ענק, חינמי ומעולה בחוץ), טירת הואסנברוק, פארק Mondo Verde ועוד. נחמד גם לשכור אופניים ולרכוב באזור הכפרי מסביב לכפר.
-
כפר הנופש Les Trois Forêtsאם תחליטי לנפוש ב - trois forets ממליצה לא לוותר על שכירת רכב חשמלי (הם נחטפים אז צריך להזמין מראש).
-
כפר הנופש Les Trois Forêtsלמרות האקווה מונדו המדהים של הפארק , לא אהבנו את הפארק
בודאי דלא הייתי נמצאת בו שבועיים
1. הוא רחוק! רחוק מאד מכל מקום לטיול והדרך אליו ממש לא סימפטית, מלא סיבובים.
מתיש לצאת ממנו לטיול כוכב, הוא שעתיים לכל כיוון מכל מקום
2. הצוות היה מאד מאד לא סימפטי
3. אין פעילויות לבני נוער ( למעט החבלים שהיה סגור)
4. הכל מאד מאד יקר
5. בלתי אפשרי לרכב בו על אופניים רגילות, הכפר מאד גבעתי
יש לציין שאנחנו חובבי הזאנר של סנטר פארק
השנה טיילנו בבלגיה בארדנים ולקחנו רק סופש בווסמרן ופשוט לא יצאנו ממנו, היה נפלא למרות יושנו
-
כפר הנופש Les Trois Forêtsעפרית - איפה טיילת בארדנים?
איך כפר " דה קמפרוונן " - הוא נמצא ליד ווסרמן נראה לי...