טרק סובב מון בלאן
-
שלום לכולם,
אנחנו נערים דתיים שרוצים לעשות בקיץ חלק מהטרק של המון בלאן ושלב טיול באיזור שאמוני,
יש לנו מספר שאלות..
1. אנחנו מעוניינים לעשות 5-6 ימים מהטרק, יש המלצות?
בינתיים חשבנו על לעשות ב3 ימים את החלק שמתחיל ב Les Hourches ונגמר ב Courmayeur ללכת למילאנו לשבת ובראשון לעשות ביומיים את הטרק שמתחיל ב Champex ונגמר ב Trient, יש המלצות למקומות יותר יפים?
2. אנחנו רוצים לישון באתרי קמפינג, איפה נוכל לקבל פרטים איפה נוכל לפתוח אוהל, מחירים וכו'?
3. יש אטרקציות ממולצות באיזור שאמוני חוץ מה- Lac Blanc , עליה לרכבל Aiguilles du Midi ואיזור אנסי?
4. כמה זמן כדאי לטייל באנסי ואיך התחבורה לשם?
5. איך התחבורה מסביב לטרק וכמה היא עולה למטיילים?
6. באיזה נק' במסלול אפשר לקנות אוכל כשר?
-
טרק סובב מון בלאן1. אנחנו מעוניינים לעשות 5-6 ימים מהטרק, יש המלצות?
בינתיים חשבנו על לעשות ב3 ימים את החלק שמתחיל ב Les Hourches ונגמר ב Courmayeur ללכת למילאנו לשבת ובראשון לעשות ביומיים את הטרק שמתחיל ב Champex ונגמר ב Trient, יש המלצות למקומות יותר יפים?
את הקטע בין לה-זוש לקורמאיור נהוג ללכת ב- 4 ימים. בוודאי אם הולכים בואריאנרט הגבוה ביום הראשון (בין לה-זוש ללה-קונטמין) שהוא מאוד מומלץ.
ב- 3 ימים זה יכול לצאת לחוץ (וכמובן שאין סיכוי להתנייד למילאנו בסוף יום 3).
בכלל - למה לסוע עד מילנו הלוך חזור? למה לא להשאר לשבת בקורמאיור? זה יגזול לכם זמן יקר וחבל, אלא אתם צריכים להגיע למילנו לשבת.
בנוסף - היום שאחרי קורמאיור הוא אחד הטובים במסלול. לא הייתי מדלגת לשאמפקס ובמקום זאת ממשיכה ברצף מקורמאיור. ביומיים אתם יכולים להגיע בקלות לשאמפקס בהליכה ולסיים שם.
לטעמי זה ניצול יותר טוב של הזמן שלכם.
2. אנחנו רוצים לישון באתרי קמפינג, איפה נוכל לקבל פרטים איפה נוכל לפתוח אוהל, מחירים וכו'?
בגדול זה מאוד טרק בקתות, הוא לא כזה בנוי לאוהלים. אבל כמובן שזה אפשרי לישון באוהל.
אני לא מכירה מקום שמרכז את המידע אודות לינה באוהלים ואין כיסוי מלא של אתרי קמפינג לאורך השביל.
אתרים שפגשתי בדרך במקטעים שציינת:
בלה-זוש Bellevue campsite in Les Houches
בלה-קונטמין le Pontent campground in Les Contamines
נידמה לי שגם ב- Les Chapieux היה איזה אזור קמפינג ממול ל- B&B de La Nova אבל לא מצאתי אותו ברשת אז אני לא בטוחה.
תריצו חיפוש "TMB camping" ותמצאו די הרבה מידע, גם אם מפוזר בכל מיני בלוגים.
5. איך התחבורה מסביב לטרק וכמה היא עולה למטיילים?
מכיוון שהלכתי את הכל המסלול, עם התחלה וסיום בג'נבה, השתמשתי רק בתחבורה משם/לשם. היא נוחה מאוד, התדירות גבוהה ולא מאוד יקר. יש המון חברות shuttle יצא לי עד היום להשתמש בשתיים מהן:
יש עוד חברות
בהצלחה!
-
טרק סובב מון בלאן1.הטיסה שלנו כנראה תיהיה ביום שני ככה שיצא שרק ביום שלישי נוכל להתחיל את המסלול, אז חשבנו ביום שישי ללכת למילאנו ולעשות שבת בבית חבד ולחזור בראשון/שני ולהמשיך את הטרק, יש לנו חברים שעשו את המסלול שמתחיל ב Les Hourches ונגמר ב Courmayeur ב3 ימים.
הבנתי שהטרק מ La fauly ונגמר ב champex פחות מומלץ ככה שאין לנו כל כך רעיון מה לעשות ואיפה להמשיך את היומיים-3 שנשארו לנו.
-
טרק סובב מון בלאןהבנתי.
תבררו איך מגיעים מקורמאיור למילנו. אני לא חושבת שזה משהו כ"כ קצר (כמו ההסעה משדה התעופה בג'נבה לשאמוני שזה רק שעה וחצי).
בוודאי שאפשר ללכת מלה-זוש לקורמאיור ב- 3 ימים. השאלה היא באלו ואריאנטים הולכים ועל מה מדלגים.
ביום הראשון (בין לה-זוש ללה-קונטמין) יש ואריאנט נמוך שעובר בעמק וואריאנט גבוה שעובר דרך קול דה טריקוט ושאלט מיאז'. ההבדל בין הואריאנטים הוא גדול! השני הרבה יותר ארוך וקשה וגם הרבה יותר מומלץ.
בקטע שלפני קורמאיור, אפשר לקצר ע"י שימוש ברכבל מ- Plan Checrouit ואפשר בכלל לרדת בעמק מבקתת אליזבטה עד לקורמאיור תוך דילוג על כל המקטע הגבוה בקטע הזה (כלומר לא לעלות מעל ואל וני).
אני לא יודעת איך החברים שלכם הלכו. אבל בעיני זה פספוס גדול לדלג על המקטעים הללו!
ואם אתם לנים בקורמאיור בשישי, לא רק שזה חוסך לכם התניידות ארוכה (כפולה - בהלוך ובחזור) זה מאפשר לכם ללכת לפחות חצי יום בשישי ולא לפספס כלום.
אבל זה כמובן תלוי בכם...
אולי אפשר גם להגיע בצהרים לקורמאיור בשישי ועדיין להספיק למילנו בזמן לשבת - תצטרכו לברר.
אני חוזרת על ההמלצה שלי לא לדלג על הקטע מקורמאיור ללה-פולי! הוא ממש נפלא. אין שום בעיה לתפוס אוטובוס קצר מלה-פולי לשאמפקס בסוף יום ההליכה אם אתם רוצים לדלג על המקטע לה-פולי - שאמפקס. זו נסיעה קצרה ותוכלו למחרת להמשיך משם.
בכל אופן - כל האפשרויות מבטיחות הנאה מרובה! פשוט מאוד - כל האזור נפלא.
-
טרק סובב מון בלאןגם אני ממליץ ללכת מקטע שלם בלי "קפיצות"
שלישי, רביעי, חמישי תלכו לפי הספר עד אליזבטה
שישי תרדו למטה לעמק (בערך שעתיים הליכה) ותסעו למילנו להעביר את השבת
תחזרו בראשון ותמשיכו מ combal (שאותו חלפתם ביום שישי בבוקר) לקורמיור ולמחרת עד chalete val ferret שממנו יש אוטובוס חזרה לקורמיור. המסלול הזה מאוד פשוט (וזול) מבחינת הסעות (למעט מילנו)
מי שסיפר לכם שהמקטע מ la fouly ל champex לא יפה, לא יודע שלווה מה היא. קטע מקסים. שמעתי מסביבי אנשים שהיו מוכנים להשבע שהוא היפה בטרק (וכן - אני מסכים שהוא לא הכי "קרבי")
ללכת בשלושה ימים (ועוד הימים הראשונים) עד קורמיור זה סתם להקרע (ולהסתכן בפציעות). אל תשכחו שבאתם להנות.
בעניין אוהלים - למיטב ידיעתי, קחו בחשבון שבאיטליה אסור לעשות קמפינג שלא באתרים מוכרזים מתחת ל 2500 מטר.