עזרה בהתלבטות
-
עזרה בהתלבטותאם אתם נוסעים לפראג אז זלצבורג קרובה יותר מאשר סלובקיה.
לטיול בסלובקיה כדאי לטוס ליעדים קצת יותר קרובים כמו בודפשט או לקטוביץ בפולין.
לדעתי הנופים של סלובקיה הרבה יותר מרשימים מאלה של צ'כיה. טיילנו בצפון צ'כיה טיולי טבע באזורים שנחשבים מהיפים שיש לצ'כיה, והם לא היו מרשימים במיוחד.
-
עזרה בהתלבטותהיי telo, תודה על התגובה.
זה נכון, אבל האמת שכבר היינו באיזור הזה, למרות שלחזור לשם לעוד סיבוב זאת בהחלט אופציה שלא חשבנו עליה.
יש כאן עניין כפול בעצם - לפראג יש לי אפשרות להזמין טיסות די זולות, ולכן זה שווה מבחינתי קצת טרטור עם הרכב (עשינו דבר דומה בקיץ בטיול לסקוטלנד), מה גם שעושים עצירה בדרך (ב-brno למשל).
מה שכן, יכול להיות ששווה להוסיף לטיול את וינה, שנמצאת קרובה מאוד לברטיסלבה. אמנם קצת מתפרסים כאן, אבל אם מוסיפים שבוע, אז זה נראה לי נחמד, לא?
בכל אופן, אני מודה לך על התגובה לגבי צ'כיה ואשמח לשמוע דעות נוספות.
-
עזרה בהתלבטותהיי,
שמחה שהבלוג עשה לכם חשק
סלובקיה נהדרת, אמנם קצת פחות מרשימה מהמדינות האלפיניות שלצידה, אך נחמדה מאוד, מסבירה פנים לתייר וכיף לטייל ביעד בלי MUST SEE ואפשר להתאים את הטיול לדרישות של כל אחד.למרות שטיילנו הרבה פעמים בשנים האחרונות בצ'כיה ומאוד אהבנו את הטבע שלה, אני מסכימה עם TELO, הוא אכן פחות מרשים מסלובקיה.
לדעתי אם יש לכם שבועיים - וזו פעם ראשונה בפראג - ועוד יחד עם בראטיסלבה - עדיף להתמקד במיוחד בסלובקיה. במיוחד אם רוצים לא לרוץ ממקום למקום. אפשר לעשות כוכב ארוך בין הטטרה הגבוהים לנמוכים/ שניים קצרים בכל אחד מהם. (תלוי בכם -אם מעדיפים קרבה מקסימלית לאתרים ומינימום נסיעות/ הישארות באותו המקום בלי בעיה לנסוע לעיתים שעה-שעה וחצי לכיוון).
בקלות אפשר למלא 8-10 ימים באזורים האלו ואף יותר, ויחד עם עוד 2 לילות בבראטיסלבה (בעיני יום וחצי יספיקו לטעום ממנה, היא חמודה וקומפקטית), פלוס ימי הנסיעה הלוך וחזור מפראג ועצירת לילה בדרך, ועוד כמה לילות בפראג - הנה מילאתם שבועיים.
וינה מקסימה גם היא אבל ציינת שאתה פחות אוהב טיול עירוני, במיוחד בקיץ, ושתרצו להפחית עומס, ולכן אני לא רואה סיבה לשלב 3 ערים באותו טיול. פראג נהדרת וטיול בשתיהן בעיני יצור מעין תחרות ורף מסוים שהעיר "הבאה בתור" צריכה לעמוד בו.
בקיצור - ההמלצה שלי - להתמקד בפראג וסלובקיה.
אשמח לענות על עוד שאלות

הדר
-
עזרה בהתלבטותהיי הדר,
תודה על הטיפ.
בפראג כבר היינו, אפילו פעמיים בעבר, ככה שפראג זה רק בשביל השדה והכרטיסים הזולים יחסית.
אני בערך מבין את הכיוון. זה נראה יותר כמו שני כוכבים כי חבל לשרוף זמן (שעה לכל כיוון זה בהחלט זמן).
וינה היא אופציה מעניינת כי לא היינו בה, והיא באיזור יחסית.
אנחנו צריכים לחשוב האם משהו כזה סביר מבחינת הנסיעות.
תודה בכל אופן על ההמלצות.
-
עזרה בהתלבטותאם מוותרים על פראג אז לעצור בוינה בהחלט הגיוני. היא שעה נסיעה מבראטיסלבה ולדעתי הכביש ממנה לכיוון פראג יותר טוב. בראטיסלבה עצמה שעתיים וחצי בערך מהטטרה הנמוכים כך שזה בהחלט לא נורא מבחינת נסיעות.
תכוונו כך שוינה תהיה אחרי בראטיסלבה כי אחרת היא מאוד תאפיל עליה מבחינת מה שיש לכל אחת להציע.
שימו לב רק ששתי ההרים באזור נמוך יחסית וחמות למדי בקיץ. בשתיהן עשינו את הטעות של להזמין מלון ללא מזגן והצטערנו על זה מאוד. וכמובן צריך לברר עם חברת ההשכרה של הרכב על המעבר בין המדינות.
אה, ועוד משהו שנזכרתי בו הרגע - מוזיאון הBIBIANA בבראטיסלבה מוקדש כולו לילדים והוא מקסים לכל הגילאים, וגם ממש באמצע העיר העתיקה. מומלץ בחום
-
עזרה בהתלבטותתודה רבה הדר.
כרגע נראה לי המסלול המתגבש משהו בסגנון הזה:
לילה 1 בBRNO לצורך מעבר.
4-5 לילות בטטרה הגבוהים (איפה עדיף להתחיל בגבוהים או בנמוכים?)
4-5 לילות בטטרה הנמוכים
2 לילות בברטיסלבה
3-4 לילות בוינה
ואולי עוד לילה אחד לפני החזרה בפראג.
סה"כ - 15-18 ימים של טיול. לי אישית לא איכפת שיהיה קצת יותר ארוך.
אולי להוסיף עוד לילה או שניים בוינה לטובת איזה טיול עם רכב באיזור.
אשמח לשמוע את דעתך.
תודה רבה על העזרה.
-
עזרה בהתלבטותהיי,
אהבתי את המסלול - מרווח ורגוע, יהיה לכם זמן גם לאזורים כמו הטטרה המערביים, המאלה פאטרה וכו' ולא תצטרכו לרוץ לשום מקום.
אנחנו התחלנו בגבוהים כי העדפנו בתחילת הטיול לעשות את הנסיעה הכי ארוכה. אין בסלובקיה פרות קדושות ואתרים שמשאירים לסוף כי הם השיא הכי גדול - כך שאין לכך חשיבות רבה.
מה שכן, אם רוצים להאריך את הטיול וכן מן הסתם מעדיפים לבנות בהדרגה את ההתלהבות מהאתרים - הייתי שוקלת להפוך לגמרי את המסלול: להתחיל מ1-2 לילות של טיול מתגלגל לוינה, ומשם לטטרה וחזרה לפראג דרך ברנו. ככה גם תטעמו מהאתרים של דרום צ'כיה , שהיא אמנם נהדרת אך הטבע בה הרבה פחות מרשים מבסלובקיה, ומסביבות וינה, ותקנחו בהרי הטטרה הנהדרים.
למשל - בלילה הראשון לינה בצ'סקי קרומלוב (עיירה מדהימה), משם לוינה ובדרך העיירות הציוריות שטייר וקרמס ומנזר מלק, 3-4 לילות בוינה, 2 בראטיסלבה, משם לטטרה הגבוהים, משם לנמוכים ומשם חזרה לצ'כיה עם עצירה ללילה בברנו. בנסיעה מברנו לפראג אני ממליצה מאוד על סטייה קלה מהמסלול לטלץ', גם כן עיירה ציורית ומקסימה. הנה הרעיון על מפה
-
עזרה בהתלבטותהיי הדר.
תודה רבה על ההצעה. זה נשמע מצויין.
אני אעבור על זה ובוודאי יהיו לי שאלות, כך שאחזור להציק שוב בקרוב...

תודה