ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

    סקויה פארק עם קרוואן

    פורום צפון אמריקה
    10
    25
    4881
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • pazitgo
      pazitgo נערך לאחרונה על ידי

      שמתי לב שיש הגבלת אורך לרכב שמורשה לנסוע בפארק סקויה - עד 22 פיט

      מה אני אמורה לעשות עם הקרוואן? 

       

       

      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עמיחי13
        עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

        סקויה פארק עם קרוואן

        היכן ראית את המגבלה הזו? אולי למקום מאוד מסויים?

        בחניונים של הנקודות הפופולריות בפארק חונים גם אוטובוסים כך שאני יכול להגיד בוודאות שאין מגבלה כזו ברוב הפארק.

         

        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • עמיחי13
          עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

          סקויה פארק עם קרוואן

          האם הכוונה לדף הזה?

           

          קודם כל, מדובר בהמלצה. הבעיה היא כביש מפותל. יש כמה אפשרויות:

          • נסיעה בשמורה מהכניסה הצפונית ונסיעה דרומה עד Giant Forest Museum, ואז חזרה צפונה (עיקוף גדול)
          • נסיעה בזהירות בקטע הבעייתי בשעה שבה התנועה לא עמוסה. למשל מוקדם בבוקר עם אור ראשון.

          ממליץ להתקשר לפארק עצמו ולשאול. יש כמובן בפארק חניוני RV רבים כך שאני בטוח שהם יבינו מהר וייעצו לכם.

           

          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • Yuv83
            Yuv83 נערך לאחרונה על ידי

            סקויה פארק עם קרוואן

            פשוט תגיעו מהכניסה השניה (כביש 180 מפרנזו). האזהרה היא על כביש 198 שהוא דיי מפותל ולא נראה לי כיף לנהיגה עם RV.

            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • ערבה
              ערבה נערך לאחרונה על ידי

              סקויה פארק עם קרוואן

              היי, פזית!

              היינו בסרט הזה... עם קרוואן 30.

              יש המלצה ברורה לא לנסוע עם קרוואן באורך כזה בכביש הדרומי של הפארק. 

              היתה לנו התלבטות במהלך התכנון. תוך כדי טיול בחלק הצפוני, ממש לפני שהיינו אמורים לנסוע בקטע הזה לכיוון היציאה הדרומית, שאלנו לגבי הסוגיה הזו גם נהגי קרוואנים וגם את הריינג׳רים. כולם אמרו חד משמעית שממש לא כדאי לנו לנסות. אבל, מכיוון שלא היה איסור ברור, החלטנו (יותר נכון בעלי החליט), שאנחנו עושים זאת. חשוב לציין, שאם היה איסור ברור, לא היינו מעלים בדעתנו לא להשמע לאיסור. מכיוון שזו היתה ״רק״ המלצה, לא היינו ממושמעים. 

              בסופו של דבר, זו היתה חוויה נהדרת! כביש מדהים!

              אבל, אני חייבת להסתייג ולהזהיר - אכן, מדובר בכביש אתגרי לנהיגה בקרוואן גדול. לנהג לא מנוסה, או לא בטוח ביכולותיו, לא הייתי ממליצה לנסות זאת! במהלך הנסיעה הרחנו ריח בלמים שרופים של הרבה מכוניות לפנינו (לא של הקרוואן שלנו!). אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה לנהגים האלה אם היו נוהגים בקרוואן!!!

              בקיצור - אם לא מדובר בנהג מקצועי ומיומן, אני ממליצה לא לנהוג בקטע הזה של הכביש עם קרוואן גדול!!!!

              שום כביש יפה, ושום חוויה לא שווים תאונה כזו שיכולה להגמר באסון!

              ערבה. 

              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • pazitgo
                pazitgo נערך לאחרונה על ידי

                סקויה פארק עם קרוואן

                תודה לכם, תכננתי לישון בקמפ בthree Rivers ולהיכנס מדרום, אבל נראה לי שאצטרך לבוא מכייון אחר, על איזה קמפ אתם ממליצים?

                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • עמיחי13
                  עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

                  סקויה פארק עם קרוואן

                  לא הייתי שם עם קרואן, אבל יש גם קמפים בתוך השמורה. יש למשל מקבץ באיזור אגם HUME

                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • ערבה
                    ערבה נערך לאחרונה על ידי

                    סקויה פארק עם קרוואן

                     

                     

                    אני מצרפת ציטוט מסיפור הטיול שלנו, הכולל חוויות מפארק הסקויה-קינגז, ומקום הלינה:

                     

                    "יום שבת, 3.7.10 - Sequoia & Kings Canyon National Parks

                    נסענו בדרך יפהפייה לכיוון הפארקים. הנוף השתנה מצהוב ושטוח לירוק והררי. נכנסנו ל- Kings Canyon NP. תחנה ראשונה – מרכז המבקרים Grant Grove VC. לקחנו חוברות ג'וניור ריינג'ר, וצפינו בסרט על הפארק. עד עתה הורגלנו בסרטים מרתקים ויפים, בכל הפארקים שביקרנו בהם, אבל, הסרט הזה היה ממש לא מוצלח, ונטשנו באמצע. עשינו את המסלול הקצר (חצי ק"מ) לעץ הסקויה השלישי בגודלו, המכונה "עץ הכריסמס הלאומי" – General Grant – פשוט אי אפשר לקלוט כמה שהדבר הזה גדול, וגם אי אפשר לצלם... על התצפית הפנוראמית (Panoramic Point) וויתרנו, כי אי אפשר להיכנס עם קרוואן. נסענו לכיוון החלק הצפוני של ה- Kings Canyon, על הכביש הנופי 180. זהו כביש ללא מוצא, שאורכו – 60 ק"מ, ושמסתיים בנקודה, שנקראת בפשטות אך בחגיגיות: "Road's End". אז הגענו עד לנקודת "סוף הדרך", וחזרנו את כל הדרך היפה הזו בחזרה. דרך אגב, כמאמר השיר, הדרך חזרה הייתה יפה לא פחות מהדרך הלוך. נקודות העניין בהן עצרנו היו: Roaring River Falls – לא נפלנו מהכסא, Canyon Viewpoint – נחמד, Grizzly Falls – יפה מאוד, ו- Junction View – מראה מרשים על צומת של שני ערוצי הנהר. יצאנו ונכנסנו שוב מ/אל Kings Canyon NP , ואחרי כמה קילומטרים נכנסנו ל- Sequoia NP. עצי סקויה ענקיים קיבלו את פנינו – וואוו! האם העצים כ"כ גדולים, או שאנחנו כ"כ קטנים?! הגענו לקמפ כייפי, בלי חיבורים על שפת הנהר.

                    לינה – Sequoia NP (Lodgepole Campground)

                     

                    יום ראשון, 4.7.10 (יום עצמאות שמח!) - Sequoia National Park והגעה ל- Valencia

                    נסענו דרומה לראות את עץ הסקויה הגדול בעולם – General Sherman Tree - גובהו 84 מטר, והיקפו 31 מטר. למרות היותו גדול כ"כ, האצטרובלים שלו קטנים מביצת תרנגולת, והזרעים החבויים בהם, גודלם כפתיתי שיבולת שועל. כל אצטרובל מכיל כמאתיים זרעים, והוא יכול להישאר קשור לעץ 20 שנים. עץ בוגר יכול "ליצר" 2000 אצטרובלים כאלה בשנה. מנקודה זו התחלנו את שביל הקונגרס (3.2 ק"מ)– מאוד יפה, מרשים, שקט ונעים. ראינו שם עץ סקויה ענק המכונה "The President", ושתי קבוצות עצים: האחת מכונה "The Senate" והשנייה "The House" – ממש שיעור בדמוקרטיה אמריקאית. בצער רב, החלטנו לוותר על Moro Rock ועל Crescent Meadow, משום שהדרך אליהם אינה מומלצת לקרוואנים באורך של הקרוואן שלנו. בהמשך נצטער על ההחלטה הזו אפילו יותר. המשכנו ל- Giant Forest Museum, החנייה הייתה עמוסה מאוד. זה היה סוף השבוע של יום העצמאות, והרגשנו את זה היטב, למרות שאנחנו בטבע... בכלל, הכול היה מלא בחמולות ענקיות של מקסיקנים, שעשו חפלות של אוכל – קופסאות הדובים היו קטנות מלהכיל את כמויות האוכל שהם הביאו. המוזיאון קטן ומאוד נחמד. יש בו מצגות נחמדות מאוד, המנסות להדגים לנו עד כמה עצי הסקויה גדולים. הבנות החזירו את חוברת הריינג'ר הצעיר האחרונה בטיול שלנו – הייתה התרגשות מהולה בעצב: "מה, לא יהיה יותר?" אחרי התלבטויות קשות, לגבי המשך הנסיעה שלנו דרומה, ויציאה מהיציאה הדרומית של הפארק, הגענו לנקודה שחייבים להחליט מה עושים. זוהי דרך שאינה מומלצת לרכבים שאורכם יותר מ- 22 feet, וקרוואננו היקר אורכו 30 feet (ארוך כמעט בשני מטר וחצי מהמומלץ). לפני היציאה לטיול התייעצתי עם אושרה, שנסעה עם משפחתה על הכביש הזה. בדעה אחת עם בעלה, הם טענו שלא צריכה להיות בעיה - זה כביש יפה ומאתגר, אבל, בהחלט אפשרי! בכ"ז, אני (המבוגר האחראי היחיד בטיול הזה), לא הייתי שקטה - מדובר פה בשניים וחצי מטר נוספים! לכן, בכל הזדמנות במהלך ביקורנו בפארק, שאלנו כל ריינג'ר מזדמן לדעתו בסוגיה זו. כולם – פה אחד -טענו, שלדעתם זה ממש בלתי אפשרי. שאלנו גם כל מיני אנשים שפגשנו בדרך, ושנראה לנו שהתנסו בחוויה – הדעות היו חלוקות. בסופו של דבר, מכיוון שנאמר שהדרך "אינה מומלצת", ולא נאמר במפורש שהיא "אסורה", זה נתן דרור לאגו של הנהג לצאת לדרך, ויהי מה!!! ומה התברר: היה שווה כל רגע! דרך מקסימה! ובלי בעיות בכלל! צריך רק לקחת את הסיבובים בזהירות, ולשמור על הברקסים!!! איזה כובע גדול הייתי צריכה לאכול. ועכשיו אנחנו יותר מצטערים שוויתרנו על סלע מורו. המשכנו בנסיעה ארוכה דרומה ל- Valencia, לקמפ שליד הסיקס פלגס..."

                     

                     

                     

                     

                    תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • אושרה קמחי
                      אושרה קמחי נערך לאחרונה על ידי

                      ערבה - זה לא הכביש שדיברנו עליו לפני נסיעתכם?

                      אנחנו (ז'תומרת, בעלי) ירדנו אותו עם 30 פיט בזהירות אבל בלי בעיה.

                      כביש מקסים שהתמונה עושה לו עוול נורא.

                      IMG_1088.jpg
                      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • ערבה
                        ערבה נערך לאחרונה על ידי

                        אכן, זה הכביש! את זוכרת את הדיונים המעמיקים בנושא?
                        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • pazitgo
                          pazitgo נערך לאחרונה על ידי

                          אכן, זה הכביש! את זוכרת את הדיונים המעמיקים בנושא?

                          רמת הלחץ ירדה מעט

                          נראה לי שבעלי יהיה כבר מנוסה קרוואן כשנגיע לסקויה (אחרי ציון, ברייס, פייג'...)

                          אז אולי נכנס מכביש 198 

                          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • lbd
                            lbd נערך לאחרונה על ידי

                            אכן, זה הכביש! את זוכרת את הדיונים המעמיקים בנושא?

                            אני מקווה שקראתם את זה:

                             

                            Generals Highway

                             

                            The section of the Generals Highway leading from the Sequoia park entrance to the Giant Forest sequoia grove was built in the early 1920s and connot accommodate longer vehicles.

                            • Vehicles longer than 22 feet (6.7 m) are not advised between Potwisha Campground and the Giant Forest Museum in Sequoia National Park.
                            • Vehicles longer than 24 feet (7.3 m) are not advised between the Foothills Visitor Center and Potwisha Campground in Sequoia National Park.
                               

                            Crystal Cave Road

                             

                            Vehicles longer than 22 feet (6.7 m) are prohibited on Crystal Cave Road. The road is open during cave tours and is gated each night after the last tour. Crystal Cave is generally open from May through late November, weather permitting.
                             

                            Mineral King Road

                             

                            This road is extremely narrow and winding and is unpaved in some areas. It's open from late May through October, weather permitting.
                             

                            Moro Rock/Crescent Meadow Road Length Limit

                             

                            Single vehicles longer than 22 feet (6.7 m) and towed units are prohibited during shuttle season, May through Labor Day weekend. In summer, park vehicles longer than 22 feet (6.7 m) at Giant Forest Museum and take a park shuttle.
                             

                            Panoramic Point Road

                             

                            RVs and trailers are prohibited on this extremely narrow and winding road.

                             

                             

                             

                            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • ערבה
                              ערבה נערך לאחרונה על ידי

                              אכן, זה הכביש! את זוכרת את הדיונים המעמיקים בנושא?

                              ואכן, בכל הכבישים שהיה איסור מפורש, לא נסענו!

                              ולכן לא היינו ב-

                              ~Panoramic Point Road

                              ~Moro Rock

                              ~Mineral King Road

                              ~Crystal Cave Road

                               

                              בכביש הגישה הדרומי לפארק, שעליו יש "רק" המלצה, נסענו מצפון לדרום - ירידה!

                              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • shemer_t
                                shemer_t נערך לאחרונה על ידי

                                אכן, זה הכביש! את זוכרת את הדיונים המעמיקים בנושא?

                                עליתי עם RV באורך 32 פיט לפארק, בכניסה אמרו לי "תיסע כל עוד אתה יכול, מכסימום תחזור"... אז המשכתי...smiley

                                למעט סיבוב אחד שהתהדק עד כדי שפשוף קליל של דופן הקרוואן, לא נרשמו בעיות מיוחדות, כמובן ששמרתי על הילוך נמוך.

                                 

                                הסתייגות שעלולה להיות משמעותית - מדובר על 2007, ייתכן שמאז השתנו דברים (וכבישים. בדיוק עשו שם עבודות סלילה בזמנו).

                                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • אושרה קמחי
                                  אושרה קמחי נערך לאחרונה על ידי

                                  בלי לזלזל, אבל

                                  האמריקאים נוטים להיות הרבה יותר זהירים מהישראלים.

                                   

                                  חרשנו את כבישי ארהב וקנדה עם קרוואן. ראינו לא מעט מקומות שכתוב בהם שלא ניתן לעבור עם קרוואן כמו שלנו, ועברנו בהם בלי כל קושי. עם זהירות, כן, אבל לא עם קושי.

                                   

                                  זו לא קריאה לעבור על חוקים או המלצה לקחת סיכונים, אלא לקחת בחשבון שבחלק מהמקרים יש מדיניות של כסת"ח.

                                   

                                  הנה כמה דוגמאות: 

                                  הקניון השחור של הגאניסון בקולורדו - בכביש היורד לנהר יש אזהרה שרכבים מעל 22 פיט לא יכולים לקחת את הסיבובים, אמנם היינו שם עם רב, אבל בעלי, שיש לו וותק בנהיגת קרוואנים, אמר שאפשר לעבור שם עם 30 פיט ללא בעיה. 


                                  באריזונה יש מסלול נסיעה מקסים שנקרא אפצ'י טרייל . הוא עבור בין אגמים וכפרים. חלק גדול מהמסלול עובר בדרך לא סלולה. כשנכנסנו אליו אנשים שבאו מולנו אמרו שלא ניתן לעבור עם קרוואן 30 פיט. נסענו שם כמו גדולים ונהננו מאוד. 
                                  (גילוי נאות - הקרוואן בו נסענו היה קנוי, לא שכור. יש איסור של חברות ההשכרה לנהוג בדרכים ללא אספלט). 
                                  הנה הפוסט מהטיול

                                   

                                  בכביש המוביל ל Takakkaw Falls בפארק יוהו יש אזהרה לרכבים ארוכים בגלל הסיבוב החד שיש שם. היה צורך בתמרון קל מאוד כדי להתגבר על הסיבוב.

                                   

                                  שוב, אין כאן התהדרות או המלצה, אלא רק מידע מנסיון.

                                   

                                  אושרה

                                   

                                   

                                   

                                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • segev17
                                    segev17 נערך לאחרונה על ידי

                                    בלי לזלזל, אבל

                                    ונניח שבזמן שנסעתם בכביש שאסור לקראוונים, קרתה תקלה, נניח תקלה שלא קשורה לכביש עצמו ותנאיו, אלא כתוצאה של בלאי... (שלא לדבר על תאונה או על נפגעים חס וחלילה) ... כדאי לזכור שאין ביטוח, הכל עליכם...

                                    אגב - אפילו ביטוח הבריאות שקניתם בארץ לא בטוח שיהיה תקף... ובוודאי הביטוח נזק/צד שלישי שקניתם מחברת ההשכרה לא יהיה תקף...

                                    ועכשיו שכל אחד יעשה כרצונו...

                                    תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • pazitgo
                                      pazitgo נערך לאחרונה על ידי

                                      בלי לזלזל, אבל

                                      טוב, נגיע ל Three Rivers ונחליט אם להיכנס או לא...

                                      קצת מבאס להיות ליד סקויה ולא להיכנס...

                                      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • lbd
                                        lbd נערך לאחרונה על ידי

                                        בלי לזלזל, אבל

                                        שגב-----הדבר לא כל כך פשוט. דובר על קטע של כביש 198 באורך כ-20 ק"מ אשר בו מומלץ לא לנסוע אבל בפירוש לא אסור כמו בכבישים האחרים שהם אסורים לכניסה לקראוונים. השאלה, אם בחוזה השכירות מופיע סעיף ששמבטל את הביטוח בנסיעה על קטע לא מומלץ אבל לא אסור. לי נראה שאין סעיף כזה. אבל הכי טוב לברר עם חברת ההשכרה.

                                        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • segev17
                                          segev17 נערך לאחרונה על ידי

                                          בלי לזלזל, אבל

                                          מסכים, דיברתי בופן כללי על קטעים אשר אסורים במפורש. 

                                           

                                          אגב - צריך לבדוק באופן כוללני בהסכם לגבי כבישים לא סלולים...

                                          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • אושרה קמחי
                                            אושרה קמחי נערך לאחרונה על ידי

                                            בלי לזלזל, אבל

                                            למיטב ידיעתי, חל איסור על נסיעה בכבישים לא סלולים ברכב/קרוואן שכור

                                            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון
                                            ×