טיול לסרביה -הונגריה
-
אשמח לכל מידע,מאחר ובמיוחד בעניין סרביה המידע ברשת לוקה בחסר לדעתי
בתחילת ספטמבר בתוכניתינוחת בבוקרשט וחוזר מבוקרשט
הטיול ל 17 יום מתוך זה מתכנן 10-11 ימים לטיול
כרעיון ראשוני המסלול הוא מעגלי,סרביה הונגריה וחזרה לבוקרשט כשבדרך חזרה ליומיים אחרונים בבוקרשט,יש לי כמה התחייבויות ביקור ופגישות ברומניה עד ההגעה חזרה לבוקרשט
ביום הנחיתה מגיע לדרובטה טורנו סברין,למחרת עובר לסרביה ומשם להונגריה,אשמח לטיפים רעיונות ומסלולים,אני גמיש יש מקום גם לשינויים במסלוללגבי רומניה לא צריך להתאמץ בתגובות ,מכיר אותה מצויין,אחרי כמעט 40,000 קמ בטיולים בה
-
טיול לסרביה -הונגריהסתם רעיון. מכוון שאתה מכיר את רומניה אפשר לנחות בקלוג' ולחזור מבוקרשט.
אבל לשאלתך, באיזה מקום אתה מתכנן לעבור מהונגריה לרומניה? אורך הגבול כ-450 ק"מ.
-
טיול לסרביה -הונגריהתודה לוי
הטיסות סגורות
כל היצר גמיש,אינני נעול כרגע על כלום,חוץ מימי השהייה ברומניה
כך שאשמח לכל רעיון
ועוד יותר אשמח למסלול מעניין בהונגריה מניסיונך
-
טיול לסרביה -הונגריההונגריה מבחינה תיירותית זה בודפשט ועוד מספר מקומות מפוזרים. אין בהונגריה נופים מרחיבים כמו ברומניה. וגם אין ריכוז של אתרי תיירות אחד ליד השני. אני יכול לציין מספר אתרים, השאלה אם שווים נסיעה של מאות ק"מ.
בעיר SZEGED יש בית כנסת גדול אחד היפים שאני ראיתי (וראיתי הרבה).
ליד DEBRECEN יש השמורה HORTOBAGY אפשר לראו שם גם חקלאות וגידול בקר מסורתי.
בעיר EGER יש מבצר גדול, סיורים מודרכים. זה היה המצדה של ההוגרים, שהצליחו להגן נגד הטורקים. ישנם שם גם יקבים נחמדים עם סיורים וטעימות.
ליד MISKOLC יש מרחצאות שחלקן בתוך מערות בהר.
ב-AGGTELEK מערת נטיפים מרשים ביותר. סיורים מודרכים.
-
טיול לסרביה -הונגריהתודה על המידע. אין הרבה המלצות לאתרים בהונגריה מחוץ לבודפשט
-
טיול לסרביה -הונגריהאני התיחסתי רק לצד המזרחי של הונגריה. במרכז יש עוד ברך הדנובה ואגם BALATON.
-
טיול לסרביה -הונגריהמחזקת את דברי lbd.
רוצה להוסיף העיר דברצן נחמדה לשיטוט של יום. יש בה רחוב ראשי יפה וכיכר מרכזית. מסביב לעיר יער עבות ומספר בריכות על מעיינות חמים (בני למד שם שנתיים כך שביקרתי בה מספר פעמים) כמו כן יש בה שוק מקורה יפה והיסטוריה יהודית מענינת- דברצן
הפארק הלאומי נחמד בייחוד עם מגיעים עם ילדים. יש אפשרות לרכב על סוסים, לנסוע במרכבות סוסים, לבקר במוזיאון פולקלור במקום וכן נמצא שם הגשר הארוך ביותר בהונגריה 167 מ' הפארק הלאומי הורטובאגי
אגר עיר נחמדה מאד ואפשר בהחלט לבלות בה יום-יומיים. לשוטט בין היקבים, לבקר במרחצאות ובעיקר לשתות הרבה יין אדום...אגר
מערת הנטיפים אגטלק מדהימה. מגיעים אליה מהכפר בעל השם הזהה הנמצא 50 ק"מ מהעיר מישקולץ. יש בה חלל ענק זכינו לשמוע בו קונצרט
יכולה להוסיף עוד עיר נחמדה טוקאי גם בה אפשר לעשות סיבוב נחמד שגם הוא מתבסס על יין.
-
טיול לסרביה -הונגריהגילוי נאות מראש
לא הייתי.
אבל---בטיסה האחרונה בשדה התעופה בבלגרד נתקלנו בזוג ישראלי שטייל שבועיים (סתיו) בסרביה וטען ש"אנחנו לא יודעים מה אנחנו מפסידים , והרבה יותר יפה ממונטנגרו ומאד זולה" התחושה שלי שהוא יותר התלהב מהזולה מאשר מכל דבר אחר. אבל כאמור--- לא רוצה סתם להשמיץ.
התחושה האחרת שלי שהמיקוד התיירותי הוא יותר לכוון דרום והבלקן- אבל כאמור רק תחושה
אולי זה יעזור-לשכת התיירות
המיטב לפי לונלי פלנט
-
טיול לסרביה -הונגריהיונית,
עברתי על הכל ברשת,רציתי לדעת יותר מחוויות של ישראלים,למרבה הצער,גם כאן וגם בקבוצות אחרות שאני משתתף,בקושי יש תגובות,מה עוד כשסרביה היתה חלק מיוגוסלביה,נמל התעופה בבלגראד היה המוביל כנקודת מוצא לכל אתרי הטיול בארצות שמתויירות היום כקרואטיה מונטגרו ושכנותיהן