עד כמה לתכנן את הטיול ?
-
בשנה שעברה אני ואישתי עשינו טיול בארה"ב (שנות ה-30 ללא ילדים)
במשך שלושה חודשים ביליתי שעות על האינטרנט (חלק נכבד מהזמן היה בפורום הזה)
אני חובב טבלאות אקסל והכנתי תוכנית טיול מפורטת וקובץ תקציב
את כל ההזמנות סגרתי מהארץ וניצלתי אתרים כגון PRICELINE ואתרי הנחות שונים בשביל למצוא מחירים טובים.
הטיול דפק כמו שעון שוויצרי והכל הלך בדיוק לפי התוכנית.
מצד אחד התכנון היה חלק גדול מהכיף וגם היתה תחושת סיפוק מאוד גדולה לראות איך כל התוכניות הופכות למציאות.
אבל מצד שני זה פגע בספונטניות ולפעמים שכבר עושים הזמנה של טיסת פנים או חדר במלון לתאריך מסויים זה יכול קצת להגביל.
השנה אנחנו שוב רוצים לחזור לארה"ב (יש לנו כרטיסים לתאריכים 28/09 ועד 15/10)
אחת המחשבות שלנו הייתה לא לעשות תכנון מפורט וללמוד על האזור הכללי שאנחנו רוצים לבקר בו ולתת לטיול לזרום (האזור המערבי של פנים היבשת וויומינג, קולורדו, יוטה, נבאדה ואריזונה)
אנחנו רצינו מאוד ל YELLOWSTONE אבל זה ממש גבולי בכלל שהחגים יצאו מאוחר השנה
אנחנו רוצים לטייל בתקציב נמוך ולכן גם מציאה של הזדמנויות כגון החזרת רכב ממקום למקום (עלות השכרה נמוכה) יכולה להיות מעניינת עבורנו.
פעם שעברה מאוד נהנו מהנסיעות הארוכות והתחושה של מרחביים אינסופיים ככה שגם ROAD TRIP בהחלט בא בחשבון
מה דעתכם על נסיעה ללא תכנון מפורט (בניית מסלול לא מפורט ולא לסגור בתי מלון וטיסות פנים)
-
עד כמה לתכנן את הטיול ?אני מבין שסגרתם את הטיסות בטורקיש ל-LA וחזרה מאותו המקום, אז בעניין הרכב לא תהיה בעיה אם לוקחים אותו לכל התקופה.
עם זאת, למיטב ידיעתי - אני מקוה שהנושא עדיין תקף - לקיחת רכב בקליפורניה בחברת דולר והחזרתו בנבדה או באריזונה לא כרוכה בתוספת תשלום של ה-DROP FEE.
-
עד כמה לתכנן את הטיול ?אחת הדרכים להגדיל את הספונטניות ולהוריד את העלות זה טיול קמפינג.
לפני קצת יותר מעשור יצאתי עם אשתי (אז זוג בגילאי ה30 ללא ילדים...) לטיול ארוך במערב מLA עד סיאטל דרך נבאדה, אריזונה, יוטה, קולורדו, ויומינג ומונטנה.
הטיול היה באוגוסט והבחירה הייתה טיול קמפינג. זה הוזיל מאוד את העלויות, נתן לנו אפשרות ספונטיות (היתה לנו תוכנית כללית והיינו מאוד ספונטניים) וגם הלינה בשמורות חסכה הרבה זמן. למשל בקטעים של נהיגה פשוט נהגנו כמה שהיה כוח ולא לפי הזמנה מראש. היה עוד כוח - התקדמנו יותר. אשתי פחות אהבה את וגאס - צימצמנו לילה אחד והוספנו ביקור במסה ורדה.
אתם מגיעים באוקטובר. יותר קר לקמפינג. אבל אולי תוכלו לעשות קמפינג בחצי טיול הדרומי (אריזונה ויוטה). טיול מחוץ לעונת התיירות בקמפינג אומר שאין צורך להזמין מראש לינות. ישנים היכן שמתאים.
-
עד כמה לתכנן את הטיול ?ספונטניות זה אחלה, ובאמת לא חייבים להזמין לינות בעונת המעבר, בעיקר אם הולכים על קמפינג, אבל לתכנן את מסלול הטיול בהחלט כדאי כשיש לכם רק שבועיים וחצי לטייל. גם תכנון של הרבה נקודות עניין באיזור כללי זה טוב, ולא חייבים לתכנן איפה תהיו בכל רגע נתון. העיקר שלא תגיעו למצב שבו אתם פשוט לא יודעים לאן לנסוע הלאה, ותבזבזו זמן יקר על החלטות שיהיה לכם קשה לקחת בלי ידע מקדים.
-
עד כמה לתכנן את הטיול ?אני בעד תכנון מפורט ככל האפשר, אבל ללא הזמנת בתי מלון מראש למעט ללילה הראשון וללילה האחרון. רצוי לבחור לכל יעד שבו מתוכננת עצירה רשימה קצרה של כ-3 בתי מלון, כדי לבחור מביניהם, ולא להתחיל מחקר שלם בכל עצירה.
בקשר לטיסות פנים, אין לי נסיון, ולכן לא אמליץ.
לא לוותר על ההנאה מהתכנון, שכמו שציינת היא חלק מהנאת הטיול.
יחד עם זה, דווקא תכנון מפורט מאפשר באופן פרדוקסלי גמישות וספונטניות, כי בכל מקרה של רצון לסטות מהמסלול המתוכנן, אתה רואה מה עוד לפניך, על מה אתה מוכן לוותר למען הספונטניות ועל מה לא, וכיצד להתאים את שארית הטיול להתקף הספונטניות.
כמו שציינו לפני, דווקא בטיול קצר כמו שלכם, 18 יום ברוטו, חשיבות התכנון אפילו גדולה יותר!
-
עד כמה לתכנן את הטיול ?היי
אני חושב שהרעיון לטיול שיהיה ספונטני וגמיש הוא מעולה.
כבר טיילתם בעבר בארה"ב ואתם מכירים ויודעים איך הדברים עובדים. ארה"ב לא זרה לכם.
צריך לראות שאתם עושים הערכת תקציב נכונה ולוקחים הרבה מרווח נשימה, כי טיול ספונטני יכול לעלות לכם הרבה כסף (ולפעמים גם לחסוך).
הייתי מציע גם לשלב couchsurfing בתוך זה. ממש יכול לחזק את הגמישות וליהנות באמת מאמריקה.
-
עד כמה לתכנן את הטיול ?לתקופה קצרה של שבועיים וחצי שבה כל יום משמעותי וחשוב, לדעתי יש חשיבות לתכנון מפורט ברמת הימים. בכל מקרה יש את האטרקציות המרכזיות שתנועו בינהן, אז זה לא שתחליטו פתאום לקפוץ לפלורידה או משהו כזה, אז לא יהיה לכם מקום לספונטניות.
גם אני לא מבין מה היתרון בלא לסגור מלונות מראש אם כבר יודעים את המסלול ואת האטרקציות. יותר נוח לחפש ולסגור את המלונות על כוס קפה בניחותה בבית מאשר לבזבז על זה בלחץ זמן בטיול ולגלות שחלק מהמקומות כבר תפוסים.
-
עד כמה לתכנן את הטיול ?shmoob לכל דבר בחיים יש יתרונות וחסרונות ולכן יש פה דילמה.
ברור שהזמנת מלונות מהבית על כוס קפה חוסכת זמן ומאמץ בחיפוש מלון תוך כדי הטיול.
אבל מצד שני זה פוגע בדברים אחרים. לפעמים מתחשק לקצר או להאריך יום במקום מסויים. לפעמים בשעה 16:00 נגמר הכוח לנהוג ורוצים לעצור ללילה ולפעמים יש כוח להמשיך עוד 2-3 שעות נהיגה.
לדוגמה בטיול הקודם שעשינו בילינו 6 לילות במנהטן אלה היו הלילות היקרים ביותר בטיול וזה המקום שהכי פחות אהבנו בטיול. אם כל הכבוד למנהטן (ויש כבוד) אם לא הייתי סוגר הכל מראש הייתי עובר ליעד אחר כבר אחרי הלילה השלישי.
-
עד כמה לתכנן את הטיול ?ולכן כתבתי (וכנראה לא קראת):
"...ללא הזמנת בתי מלון מראש למעט ללילה הראשון וללילה האחרון. רצוי לבחור לכל יעד שבו מתוכננת עצירה רשימה קצרה של כ-3 בתי מלון, כדי לבחור מביניהם, ולא להתחיל מחקר שלם בכל עצירה".
-
עד כמה לתכנן את הטיול ?זה החלק מהקטע של הספונטניות והטיול שזורם באותו הרגע.
כמובן שבטיול של שבועיים וחצי לא יתקבלו החלטות דרמטיות. אבל סגירת ההזמנות מראש מחייבת גם לעמוד בהן.
האופציה של לעשות רשימת מלונות לכל יעד היא אופציה טובה. אבל לסגור את המלונות מונע למשל לקבל החלטה להישאר עוד לילה או לקצר לילה במקום אחר. אם פתאום אני באיזה פארק והחלטתי שלא מיציתי ואני רוצה להישאר. או לחילופין אם תכננתי 3 ימים וביום השני הבנתי שאני רוצה להתקדם הלאה.
גם בתקופה של שבועיים וחצי אפשר להיות ספונטניים ועדיין לא חסרי אחריות ועדיין ליהנות מהטיול. כל עוד זה לא הפעם הראשונה שלהם, זה אחלה.
בפעם הראשונה כדאי להגיע מתוכננים (אלא אם זו תקופה ארוכה והתקציב גדול מספיק כדי להכיל את הטעויות והשינויים).
-
עד כמה לתכנן את הטיול ?לטעמי, דווקא כדי להיות ספונטניים צריך לעשות עבודת הכנה ממש טובה, כדי לדעת מה יש ולתעדף תוך כדי.
אני מאד בעד רוד טריפס ספונטניים ובפועל, כל טיול שלנו (שתכננתי מראש יום אחרי יום) הפך באמצע לטיול ספונטני (כולל שינויי כיוון של חצית היבשת לכיוון ההפוך...). אבל, וזה אבל גדול, היה לנו הרבה יותר זמן ממה שיש לכם. אם אתם נוחתים וממריאים מלוס אנג'לס, ורוצים טיול רוקיז/ילוסטון, אתם קצרים בזמן. המרחקים גדולים, ובין מקום למקום יש לפחות יום נסיעה (לפעמים יותר). אני מציעה כן ללמוד היטב את המפה ואת המקומות שתרצו לבקר בהם, לקרוא הרבה סיפורי טיולים ולדעת מה מעניין אתכם וכמה ימים תרצו להיות בכל מקום. ילוסטון עצמו, למשל, זה מקום שאין טעם להגיע עד אליו ולגלות שנשאר לכם רק ארבעה ימים עד הטיסה חזרה מלוס אנג'לס.
מה שכן. בתאריכים שלכם אפשר לוותר על הזמנת לינה מראש אבל להניח שיתכן וזה יעלה לכם בתוספת ניכרת למחירי הלינה. כלומר, יהיה מקום, לא בטוח שיהיה מקום במקומות הזולים יותר.
אני גם לא בטוחה שקאוצ'סרפינג יתאים לכם הפעם. זו דרך נפלאה להכיר את ארה"ב והאמריקאים וגלשנו על לא מעט ספות שם, אבל שוב, זה דורש זמן וגמישות מעבר למה שיהיה לכם בטיול קצר כל כך. בנוסף, אלו איזורים שאין בהם הרבה אוכלוסיה וגם לא הרבה ספות לגלישה.
-
עד כמה לתכנן את הטיול ?עם אופציות ביטול נוחות, אפשר גם להזמין את כל המלונות מראש ועדיין להיות גמישים. בטיול האחרון הזמנתי 80% מהמלונות מראש, ויצא בסוף ששיניתי יותר מ50% מההזמנות שלי.
-
עד כמה לתכנן את הטיול ?לגבי הזמנת לינות כל אחד עם העדפות שלו.לדעתי בטיולים לפרקי זמן קצרים של עד חודש מכין הכל מראש כולל הזמנת לינות עם אפשרות ביטול של 24 שעות במידת האפשר יש מקומות שפרק הזמן הזה גדול יותר.
בטיולים לפרקי זמן קצרים ה"ספונטניות" כמעט לא קיימת בגלל המרחקים הגדולים בין האתרים ואם החלטת לוותר על אחד כנראה שיהיה צורך לעבור מרחק גדול מאד לצמצם את הפער.
בטיול שלא בעונה ישנה גם אפשרות של הזמנה כל ערב ליעד הבא זה מאפשר לטייל מאוחר ללא דאגה של איפה לשים את הראש בלילה הבא.
מהסיבות האלו טיול שלישי שלנו בקיץ כולו מוזמן ומחכים ליום.
-
עד כמה לתכנן את הטיול ?למען האמת לא כ"כ מבין את ההתלבטות. זה לא שיש לכם חודשים שלמים
לטייל ולהיאבד לכם במרחבי הספונטניות, אלא בסה"כ שבועיים וחצי. וזה לא שאתם
הולכים לישון באהלים אי שם בערבות, אלא בכל אופן תצטרכו מלונות\מוטלים.
בחלק מהמקומות האלו, ובעיקר בשיא העונה, יש מצב לא רע שתבזבזו שעות
בערב על נסיון למצא מקום עם מלון פנוי, ואם תמצאו בסוף יכול להיות שהוא
ממש לא יהיה לטעמכם ותצטערו על כך. ואם אתם בענייני כסף, הייתם רוצים
שהכסף שתבזבזו על טיסות ורכב ינוצל היטב לנקודות העניין החשובות שכולם
ממליצים לכם עליהם, "חוכמת ההמונים", ולא "לגלות את אמריקה".
האקסל עם התכנון עד לרמת השעה וכמות השקלים המדויקת הוא אולי הגזמה, אבל ההיפך
הוא לא הפתרון. תתכננו שלד כללי ומתאים, ובתוכו שמרו לכם על רמת גמישות גבוהה. הגמישות מתבצעת באמצעות הקפדה על הזמנה ממלונות של ביטול עד
יום-יומיים לפני לכל היותר והכנת חלופות כלליות למקרים של מזג אוויר לא מתאים
וכדומה. אבל אם אתם רוצים לנצל את הזמן שלכם כהוגן ולא להתברבר סתם
ולבזבז שעות על נסיעות אל הלא נודע, כדאי מאוד שיהיה לכם מסלול כללי ונקודות עניין.
תובנה נוספת לדעתי, שבעידן האינטרנט והמידע של היום, היכולת לתכנן
ו"לחוש" מראש את הטיול באמצעות שיטוט ב google maps / street view למינהם,
היא חלק גדול מהכיף. האינטרנט גם מוסיף מימד רב של ספונטניות וגמישות,
כשבכל רגע נתון אפשר כמעט לשנות את המבנה ולבצע דברים שונים ואחרים
ולהזמין\לבטל הכל במיידית מתוך הרכב.
הרצון להיות ספונטני לגמרי הוא מובן, אבל מתאים יותר לפרופיל אחר של טיולים
ובעיקר לזמן רב יותר שלהם, כאלו שלוקחים חודשים ארוכים לפחות.