עצות לטיול בקולורדו
-
היי
מחפש רעיונות ועצות לטיול במדינת קולורדו. בתכנון המקורי לא הקדשתי לשם זמן ובדיעבד אני מבין שזו תהיה טעות והבנתי שיש הרבה לראות.
אז יש בערך 2 עד 4 ימים כשהמוצא הוא canyonlands ביוטה והיעד הוא denver/boulder ואח"כ rocky mountain NP.
לפני canyonlands אני אהיה (בתכנון) ב- Zion, Page, Monument Valley.
הבנתי שיש את independence pass, שזה מקום שכדאי לנסוע דרכו.
התקופה תהיה תחילת יוני.
אטייל עם רכב, כנראה מסוג SUV כלשהו, אין בעיה עם לישון בקמפינג, יש בעיה עם לישון במקומות יקרים.
מתעניין בנופים וטבע פראי. גם היסטוריה אמריקאית/מקומית זה אחלה אבל לא בקטע טרחני (לא מוזיאון של עגלות או משהו כזה...). ובכל מקרה זה לא מחייב אשמח לעצות מכל סגנון אני כבר אדע לסנן.
תודה מראש
אלון
-
עצות לטיול בקולורדוממערב ל Independence pass יש את Glenwood Springs שם אפשר לבלות ב Hanging Lake ובמעיינות חמים, ואת Maroon Bells שליד אספן, אחד המקומות הכי יפים בארה"ב לטעמי. בסביבת אספן יש עוד הרבה מסלולי הליכה שווים שלי אישית לא היה זמן לעשות אבל שמעתי דברים טובים.
אני יצאתי מקניונלנדס אחה"צ והגעתי בערב לגלנווד, ולמחרת ביקרתי ב Maroon bells עד אחה"צ (יש בשמורה סה"כ 4 מסלולי הליכה) ומשם דרך Independence Pass לכיוון Rocky Mountain NP ולינה ב Frisco. אם היה לי יותר זמן, בטוח הייתי מבלה יותר באיזורים שהזכרתי.
שים לב לנסוע על כביש 128 הנופי בדרך ממואב לקולורדו. אני למדתי על הכביש הזה רק אחרי הטיול באיזור ולצערי פספסתי אותו.
-
עצות לטיול בקולורדוקבל קישור שעשיתי על טיול סובב קולורדו שעשיתי לפני 4 חודשים. קולורדו
מופיעה בימים הראשונים והאחרונים ובאמצע גם מזרח יוטה וניו מכסיקו.
-
עצות לטיול בקולורדוכמובן לא לשכוח גם את הקניון השחור של הגאניסון. אם יש זמן אז גם הפארק הלאומי מסה ורדה מעניין מאוד (וקשור להסטוריה של התושבים הילידים).
-
עצות לטיול בקולורדוחוץ מכביש 128, אין לי מה לעשות בין canyonlands ל- glenwood?
אני יכול להחשיב את היום הזה כיום טיול בקניונלנדס ולצאת בצהריים המאוחרים/אחה"צ בראש שקט?
כן חשוב לי לנסוע בכבישים הנופיים והמעניינים כשיש עוד אור. למשל ב- independence pass או כביש 128.
-
עצות לטיול בקולורדוניסיתי לחשוב במשך כמה סקיצות שהיו לי למסלול הטיול איך אני מכניס את מסה ורדה. ולצערי זה יהיה פשוט יותר מידי סיבובים וידרוש יותר מידי ימים. יש עוד אופציה שאעשה את זה אבל אם כן, אוסיף את מסה ורדה לפני canyonlands. ואחרי monument valley.
-
סקיצההיי
אז סקיצה לפי העצות:
היום הראשון: יציאה מקניונלנדס בבוקר, נסיעה ל- Black Canyon of the Gunnison NP. נסיעה של 3 שעות בערך
מציאת קמפגראונד, התמקמקות. טיול בפארק, לילה בפארק.
היום השני: יציאה מהפארק בבוקר לגלנווד ספרינגס, 3 שעות נסיעה בערך. קצת מעיינות חמים. משם המשך ל- snowmass village או aspen כדי להגיע ל- maroon bells או maroon bells lake. מדובר על נסיעה של שעה. לא הבנתי עדיין איך מגיעים ל- maroon bells ומטיילים שם. אם יש לכם הסברים אשמח.
(עריכה: מצאתי את Maroon Creek Rd שאני מניח שמוביל עד לנקודה קרובה לאגם. אני משער שלפסגת ההרים לא ניתן להגיע, אלא רק לאזור ולאגם. נכון?)
משם אחה"צ נסיעה דרך independence pass והגעה ל- Campground בסביבת twin lakes שבצומת הדרכים. (מחיפוש בגוגל יש שם קמפגראונדים בשפע).
היום השלישי: עדיין לא מתוכנן, בעקרון רצוי להגיע בצהריים לדנבר. חשבתי לעבור דרך buena vista ו- fairplay. לחובבי סאות' פארק זה יכול להיות מקום נחמד לסמן עליו V. (אני מחובבי סאות' פארק)
דעותיכם?
ישנה עוד אופציה להוסיף יום. אני מעדיף שלא בפארק הלאומי אלא דווקא במקום אחר בקולורדו.
-
עצות לטיול בקולורדוזה גם מה שאני עשיתי בטיול במערב קולורדו: הגעתי אל מסה ורדה אחרי מוניומנט ואלי ולפני מואב (קניונלנדס). המשמעות של הוספת הפארק הזה הייתה תוספת של יום למסלול (כי יש גם נסיעות עד הפארק.
יום טיול זה די הרבה. מצד שני, השיקול שלי היה שבכל זאת זה אתר מיוחד מאוד - התיישבות של "פואבלוס" - עם ילידי אמריקאי בתרבות מאוד מתקדמת (שונה מאוד מה"אינדיאנים" של המישורים הגדולים), ערי קבע מסודרות ומבנים מרשימים (מבנים בעלי 5 קומות!!!). זה גם קצת שבר לי את ההתמקדות של טבע וגם את הרצף המדברי בין אריזונה ליוטה.
-
Maroon Bellsאם יוצאים מוקדם בבוקר, נדמה לי עד 8, אפשר להגיע עם הרכב. אחרי כן רק עם שאטל. חונים באיזה מלון בדרך לשם, יש שילוט ברור ומשם ממשיכים עם השאטל עד לאגם.
-
סקיצהמקומות נוספים שאני אהבתי:
- Royal Gorge - גשר שכשביקרתי בו לפני יותר מ-20 שנה, היה בשלבי ניסוי ואיפשרו רק להולכי רגל לעלות ו"לדבג" אותו
- Pikes Peak - מסלול נהיגה מאוד מפותל (כאן מתקיים גם ראלי מפורסם) ואפשר גם ברכבת שיניים, כדי שיהיה אפשר גם להסתכל על הנוף בדרך ולא רק לחפש את הפניה ההדוקה הבאה
- Garden of the Gods
עידכנתי אותם במפה המבוססת על המפה שלך.
ב-Denver עצמה לא מצאתי ענין רב
אבל אחריה, אני מבין, אתה ממשיך לרוקיס האמריקאים ושם גם נהנתי.
אם מענין אותך לראות עצמות שרידי דינוזאורים, אז יש ליד ה-Grand Junction. אני פחות אהבתי אתר זה.
-
עצות לטיול בקולורדוהוספתי

הוספתי בפועל יומיים...
מוניומנט וואלי > מסה ורדה
מסה ורדה > מסה ורדה
מסה ורדה > קניונלנדס
אולי בלילה השני אני אישן קצת יותר לכיוון קניונלנדס אבל לא ארחיק בנסיעה בערב.
כדי להגיע בבוקר לקניונלנדס, אם אגיע בערב לא אצליח לתפוס מקום בקמפגראונד. וגם כדי לא להעמיס על עצמי בנסיעות.
-
סקיצההכניסה למארון בלז בחודשי הקיץ היא רק עם שאטלים שיוצאים מאספן. אם תגיעו לפני 8 בבוקר תוכלו להיכנס עם הרכב ולהגיע עד לחניה של השמורה.
לגבי השמורה עצמה, אכן אי אפשר להגיע לפסגות (גם מטפסים מקצועיים לא מגיעים לפסגות משום שמדובר באבן רכה שלא מצליחה להחזיק יתדות וגרמה כבר ללא מעט מטפסים לקפח את חייהם). בשמורה יש סה"כ 4 מסלולי הליכה. שלושה מסלולים שסובבים את האגם הראשי ועוד מסלול אחד שנקרא Crater Lake שבו כלול קצת טיפוס לגובה ובסופו מגיעים לאגם נוסף יותר קרוב לפסגות. לא לוותר!
היום השני שלך עמוס מידי. לא רואה איך אתה מספיק נסיעה של 3 שעות עד גלנווד, ביקור במעיינות, נסיעה לאספן, המתנה לשאטל לשמורה, טיול בשמורה, חזרה בשאטל והמשך דרך אינדפנדפס פאס (דרך פתלתלה עם נסיעה איטית).
המלצתי - תפצל ליומיים. ביום הראשון גלנווד ספרינגס, וביום השני תגיעו למארון בלז בבוקר ותקדישו את רוב היום, וכשלוש שעות לפני השקיעה צאו לכיוון אינדפנדנס פאס ועד twin lakes לשקיעה.
-
סקיצהנשמע כמו הצעות טובות וסיבות להסתובב עוד בקולורדו

royal gorge - חוץ מהלסתכל על הגשר ולהגיד וואו (שזה חוויה בפני עצמה בלי זלזול כלל), יש שם אטרקציות נוספות? מסלולי הליכה עם תצפית טובה וכו'?
pike's peak - ב- google street view נראה שהעלייה מלאה בשלג אפילו באוגוסט, מדהים לדמיין מה יהיה כשאגיע ביוני

היית מגדיר את הנסיעה המפותלת כחוויה בפני עצמה או שאין סיבה לעשות אותה ועדיין לקחת את הרכבת?
מהסרטון הזה אפשר לראות את הדרך. זו דרך יפיפיה ונראה לי ששווה לעשות אותה אם יש רכב מתאים. (מבחינת העליות הקשות).
garden of the gods - היית שם? מישהו? מיוטיוב והאינטרנט זה נראה כמו פארק של סלעים בצורות שונות... לא בטוח שיהיה שווה להכניס את זה ללו"ז.
לגבי denver. באמת הבנתי מכמה מקורות, גם כאן בפורום, שהיא משעממת ואין בה שום עניין. בטח שלא לאוכלוסייה צעירה. עם זאת, חשבתי שאם כבר אני בקולורדו וארה"ב, בטוח שווה לי להשקיע חצי יום בעיר הזו. כן ראיתי ב- wikitravel שיש שם מוזיאון על ההיסטוריה של האפרו אמריקאים, זה היה נשמע מעניין. כך או כך, אני הולך אחרי זה ל- boulder שזו כנראה העיר היותר מעניינת עם אוכלוסיית סטודנטים צעירה, תרבות ואומנות וכו'... בכל אופן, היעד העיקרי הוא הפארק הלאומי.
אז הסקיצה המחודשת:
1. Canyonlands > Black Canyon NP
2. black canyon NP < glenwood springs > maroon bells > twin lakes
3. Twin Lakes > Royal Gorge > Pike's Peak > Denver
-
סקיצהחשבתי לישון בקמפגראונד שנמצא ב- Maroon Creek.
מה דעתך?
-
סקיצהאלון,
Royal Gorge - כפי שכתבתי, אני טיילתי שם לפני יותר מ-20 שנה. ממה שזכור לי החוויה היתה ההליכה על הגשר, תצפית לקניון, ירידה לקניון בעזרת קרונית משופעת וזהו. לא זכור לי מסלולי הליכה. בהחלט יתכן שמאז פיתחו שם אטרקציות נוספות.
Pikes Peak - כחובב הגה, אני נהנתי מאוד לנהוג את הדרך ולא היה צורך בשום רכב מיוחד. היתה לי אז כמדומני טויוטה קורולה רגילה לגמרי ולקח לי יותר משעה בכל כיוון. אני טיילתי שם ביוני והדרך עצמה היתה פנויה.
כמובן שבמכונית ראלי זה יראה אחרת לגמרי. להשוואה: סבסטיאן לאוב במכונית ראלי עושה זאת בפחות מ-9 דקות !!!
יש שם 156 פיתולים שצריך לקחת אותם בהרבה זהירות ובחלק ניכר מהם אין שום גדר בטחון בינך לבין התהום למטה. זהירות גם על הבלמים !
אני נהגתי כדי להנות ואח"כ עשיתי את הדרך גם עם הרכבת, שנותנת לך יותר הזדמנויות לראות את הנוף.
Garden of the Gods - נכון, פארק של סלעים בצורות שונות, אבל אני מאוד אהבתי. אני לנתי ב-Colorado Springs, כך שזה היה מאוד קרוב ולא גזל בכלל זמן.
-
סקיצהתודה על העצות!
-
סקיצהאלון
נראה שלא קראת או שטרם קראת את מה שכתוב בקישור שנתתי לך. ממליץ
לך לקרוא כי יש שם מידע טרי כמעט על כל האתרים שצוינו בשרשור הזה.
ולגבי שאלותיך הספציפיות. כיוון שאתה קצר בזמן יחסית לכמות האפשרויות
הייתי ממליץ לך לתכנן על שהות לילה בגלנווד ספרינגס וזאת בגלל שהבריכה
ומקורות המעיין כפי שתוכל לקרוא בשרשור שלי פתוחים עד 10 בלילה. כלומר
תוכל לנצל את הערב לפעילות הזו.
לגבי Royal Gorge זה מקום מרשים מאוד. לצערי הגענו קצת אחרי שעת הסגירה
ויכולנו רק לצפות על הכשר. בכל אופן ידוע לי שפרט למה שאפשר לעשות בפארק
עצמו יש גם רכבת שיוצאת מקאנון כמה פעמים ביום הישר לתוך הערוץ והרכבת
של הערב גם כוללת פענוח תעלומה (Mystery) אם זה מעניין אותך.
לגבי ה- Pikes peak העיקר זה הנופים. תיקח בחשבון שזה לוקח זמן. העלייה
לא מסוכנת. הירידה לא מסוכנת רק אם תשעה להוראות שנותנים בכניסה
להעביר את האוטו למצב ידני ולנסוע במהלך ראשון/שני. ירידה במצב אוטומטי
יכולה להיות מסוכנת עד כדי שחיקת הבלמים באופן קיצוני. אנחנו היינו באוקטובר
ולא היה שלג בכלל.
לגבי דנוור היא באמת לא משהו ואם יש לך זמן מצומצם לך רק לבניין הממשל
היפה ותעשה בו סיור. כדאי סיור מודרך (חינמי) כי רק איתו אפשר לעלות לכיפה.
לגבי קניונלנדס אתה מציין את זה כל הזמן כאילו זה פארק עם כניסה אחת אז
לא ברור לי אם אתה מודע לזה שיש שני חלקים מתויירים שנראים ה- needles
ו- Islands of the sky. לעשות את שניהם כולל הדרך ביניהם ותצפית ה-dead horse היפפיה שנמצאת קרוב לכניסה ל- islands of the sky לקח
לנו יום וחצי.
לגבי הדרך מקניונלנדס לגלנווד. כביש 128 זה כמו פארק בלי לקרוא לזה פארק.
מרשים ביותר ונו זה לקח 4 שעות. בדרך מיוטה לגלנווד יש גם נופים יפים
ומומלץ לעצור מדי פעם לצילומים. סה"כ מגלנווד למואב כולל כביש 128
לקח לנו שלושת רבעי יום.
עוד משהו. Mesa Vede פארק שווה ולקח לנו נטו כשלושת רבעי יום. בסביבה
יש את הרכבת מדורנגו לסילברטון שזה חוויה נהדרת. אין לך זמן לכל אז אני רושם
לך את זה רק כאופציה לבדיקה.
-
סקיצההיי
עדיין לא התפניתי לקרוא. הרבה מלל מרוכז קצת מקשה עליי. אני אצטרך להקדיש לזה זמן.
לגבי קניונלנדס. עדיין לא התחלתי לתכנן את הביקור שם. מדובר בכ-3 ימים שמוקדשים לפארק כולו אז אני לא מודאג. אני אתכנן אותו כך שהוא יתאים למה שקורה לפני ומה שקורה אחריו. אם האילוץ הוא שהיום האחרון יהיה כמה שיותר קרוב לכביש 128, זה מה שיהיה

תודה על כל העצות.
מה שאמרת על זמן הנסיעה ב- 128 חשוב כדי לקבל פרופורציות על כמה זמן יש לי ליום הזה.
לפי הדברים שאתה מציע, מה דעתך על המסלול הבא:
היום הראשון:
יציאה בבוקר מקניונלנדס, דרך 128, הגעה עד הצהריים לבלאק קניון. חצי יום + לילה בבלאק קניון
היום השני: בוקר עד צהריים בבלאק קניון, משם נסיעה לגלנווד ספרינגס. מעיינות חמים ועוד דברים אם יש בסביבה. לינה באזור גלנווד ספרינגס.
היום השלישי:
בבוקר יוצא מגלנווד ספרינגס למרון בלס. מגיע לפני 8 כדי להיכנס עם הרכב (כמו שאמרו כאן), עושה מסלולי טיולים בסביבה. בצהריים המאוחרים יוצא לאינדיפנדנס פאס, ומשם ללינת קמפגראונד באזור twin lakes.
היום הרביעי:
יציאה בבוקר לרויאל גורג'. בצהריים המשך ל- Pikes Peak. נסיעה למעלה. ומשם המשך לדנבר, קולורדו. הגעה בערב לדנבר.
-
סקיצהאלון
אתה לא צריך לקרוא הכול. תתרכז רק בדפים שמתארים את האתרים אותם אתה רוצה. פשוט יש שם תיאורים שיעזרו לך לקבל החלטות.
הקניון השחור לקח לנו 3 שעות נטו.
לגבי גלנווד שים לב שיש את הבריכה הגדולה של המים החמים ויש את מקורות
המעיין שממש ליד. בבריכה אתה טובל/שוחה ולמקורות המעיין אתה יורד במדרגות
ממש לתוך הסלע ושם יש ממש סאונה טבעית מעולה. אנחנו עשינו רק את הסאונה.
אתה יכול להחליט גם לעשות את אחד מהם בלילה ואם זמנך בידך את השני בבוקר.
בסאונה שעה זה די והותר.
לגבי היום הרביעי שקול להוסיף את פארק האלים שכבר המליצו לך וגם ליד קולורדו ספרינגס.הפארק פלוס ה- Pike peak פלוס נסיעה לדנבר לקחו לנו כמעט יום. אני פשוט לא יודע כמה זמן נסיעה יש לך בבוקר עד קולורדו ספרינגס אז אני לא יודע אם
יהיה לך זמן לפארק האלים. תבדוק.
-
סקיצהזה שעתיים מ- twin lakes עד ל- royal gorge.
שעתיים מ- royal gorge עד ל- pike's peak (בעקרון עד לפסגה... לפי גוגל מפס)
עוד שעתיים מ- pikes peak עד לדנבר.
אם אני יוצא ב-8 בבוקר מ- twin lakes, מגיע ב- 10 לגשר. ב-12 יוצא לפייקס, ואז באזור 17-18 יוצא לדנבר. אם אני מתאם מקום לינה מראש ומוודא שיש צ'ק אין גם בערב, אז אין בעיה להגיע באזור 19-20 לדנבר. ולמצוא משהו לעשות בערב/לילה או גם סתם לנוח. אחר כך יש לי יומיים שלמים ל- boulder ואם ארצה גם דברים בדנבר. המרחק בין בולדר לדנבר הוא זניח מהבחינה הזו. אבל זה כבר תכנון שמיועד לזמן אחר ולא לעכשיו
