קראקוב
-
שלום לכולם
אני מבקשת לדעת כמה ימים להקדיש לקראקוב ולהנות בניחותא והאם כדאי לשלב טיול לזקופנה ליום אחד .לא חובבת במיוחד מוזאונים. תודה לעונים
-
קראקובלקרקוב - לפחות יומיים , גג 3. בתכלס העיר העתיקה קטנה ומטיילים ברגל את כולה.
-
קראקובמעבר לעיר העתיקה האם יש לה רחובות שכייף ומעניין לטייל בהם?
-
קראקובעיקר העניין בקראקוב הוא אכן בעיר העתיקה ובמצודה, אך לטעמי לא פחות מכך (ובהקשרים מסוימים אף הרבה יותר חשוב) - הרובע היהודי.
הסיורים ברובע היהודי נמשכים כ- 3 שעות
אם מוספים ביקורים בבתי הכנסת השונים זה עוד כמה שעות לכל היותר (תלוי ברמת העניין שיש לכל אחד בכל אחד מבתי הכנסת).
חוצמזה יש חיי לילה הומים ברובע היהודי.
מעבר לכך יש בעיר, כמו בכל עיר, פינות עניין וחמד, כגון לאורך הנהר, ובקרבתה יש עוד קצת נקודות עניין (שלוחת האוניברסיטה ללימודי השואה, למשל, היא נקודה שלא עולה בד"כ על המפה, אך שווה ביקור, והנוף הפנורמי ממנה כלפי העיר מרשים מאד), ולחובבי קניות יש דקתלון, מרכזי קניות ועוד.
במרחק של כחצי שעה תמצאו את מכרות המלח, שאפשר להקדיש להם כ- 1/2 יום (כולל הנסיעות הלוך ושוב).
זקופנה אמנם לא מאד רחוקה (כשעתיים נסיעה), אך הייתי מקדיש לה גם לילה.
יש הרבה טבע סביבה ואפשר לסייר בסביבה, ואם רוצים - גם מסלולי הליכה רגלית בהרים.
-
קראקובהעיר לא גדולה זה נכון..
השאלה מתי? וכמה זמן בכלל יש לטיול הזה.
כל הזמן יש איזה פסטיבל או אירוע בעיר.
לדעתי האישית כדאי לשלב יום זאקופני או אפילו יותר. אפשר בכלל לטייל גם בטאטרי הגבוהים בצד הסלובקי.
אם מתכוונים גם יום ביקור במחנות,אז להוסיף יום..
ממליצה לבדוק לוח אירועים בעיר. גילינו הרבה דברים נעימים..
-
קראקובמצטרפת לשאלה
על מנת לטייל בזאקופני ומכרות המלח יש צורך ברכב או שעש תחבורה צבורית נוחה ?
תודה
-
קראקובלמכרות המלח ניתן להגיע ללא כל בעיה עם תחבורה ציבורית
טיפ ... ממכרות המלח יש אוטובוס ישיר לדקטלון ... חחח ...

-
קראקובאיריס,יש גם תחבורה ציבורית וגם טיולים מסודרים.
יש כמה חברות ברחוב הראשי Grodzka. אפשר להזמין גם דרך המלון כטיול מאורגן או פרטי.תלוי בעלויות,כמות אנשים, מול עלות הרכב..
-
קראקובלמכרה המלח אין כל צורך בטיול מאורגן, תחבורה ציבורית, והופ את שם ...
הסיור הוא בלאו הכי מאורגן ...
מה שכן, אם אני זוכר נכון כדאי להזמין כרטיסים לשעה מסויימת בכדי לא "להיתקע" בתור ..
-
קראקובתודה רבה לכם
עוד לא נוסעת, בינתיים אוספת מידע

-
קראקובהייתי לפני שנה בקרקוב בפסטיבל היהודי שמתקיים ברובע היהודי בשבוע האחרון של יוני
בטיול שילבנו גם יום סיור באושויץ ובירקנאו שהוא אתר שיש חשיבות רבה לבקר בו
גילינן בקרקוב את הסיורים החינמיים שהם ברמה נפלאה ומועברים על ידי סטודנטים מקומיים
היינו בסיור מודרך בעיר העתיקה וברובע היהודי שהיו מחכימים ביותר ונהננו מהם מאד
השנה אנחנו חוזרים לקרקוב לפסטיבל ושילבנו גם יומיים בזקופנה ובמכרה המלח
אין בקרקוב רגע דל
העיר נפלאה והייתי מקדישה לה לפחות 5 ימים
קרקוב נפלאה ומרגשת!
-
קראקובהי.. אני מתעניינת באופציה של ללכת לפסטיבל היהודי בקראקוב. אפשר לדבר איתך? תודה