ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דיון בנושא תכנון טיול

פורום אירופה
    19
    44
    7748
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • גילי ט
      גילי ט נערך לאחרונה על ידי

דיון בנושא תכנון טיול

imeshy - ההערה הצינית לא באה לזלזל בעוז או מי מהמגיבים כאן. 
      בכל זאת אני מתנצל, אני לא מרגיש יותר טוב מאחרים כאן אם זה מה שהובן. 

אתה צודק, זה היה מיותר לכתוב את זה.

אגב, לא סתם פתחתי את הדיון הזה כאן בפורום אירופה ולא בפורום אסיה או אחר.
      אני יודע שרוב המטיילים כאן מתכננים מסלול די פרטני.

תודה לכם על התגובות

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ח.ג
        ח.ג נערך לאחרונה על ידי

דיון בנושא תכנון טיול

גילי,

קראתי את השאלה הראשונית ואת התגובות.

הנושא עלה בצורה דומה כבר בעבר.

אני לא בטוחה שיש מקום לדבריך בענין בחירת מושב במטוס בדיון על תכנון טיול.  המטוס הוא אמצעי הגעה ליעד/ אזור הטיול במדינה X.

נדמה לי שכמוני רוב החברים כאן מוגבלים במשך הטיול מסיבות אלה ואחרות ולכן אנחנו חושבים שכדאי לתכנן מראש ולא לבזבז זמן במהלך הטיול. מי ערב לכך שנפגוש את המקומי שידע להפנות אותנו למקום מעניין?

מיגבלות התקציב שונות אצל מטיילים שונים והם מתארגנים בהתאם בבחירת היעד בהתאם לעלויות טיסה, שהייה והתניידות במקום. 

תחבורה ציבורית /רכב שכור הם אמצעי מעבר בין יעדים בטיול.  

מישהו הזכיר מכשיר ניווט. לא פעם אנחנו רוצים להגיע ליעד בדרך שונה ממה שהוא בוחר. 

נדמה לי שכל אחד בוחר מסלול בהתאם ליעדים שהרשימו אותו כשקרא או שמע אודותם ובהתאם לאופיו מטייל.     

האם לבנות רק "שלד". אני מעדיפה בנק מטרות ובד"כ מדרגת אותן על פי מה שקראתי. 

מקום לדמיון? למה כוונתך. אם לא היה לי לא הייתי כלל נוסעת אלא מסתפקת באלבומי תמונות של מטיילים.

אני מזדהה עם קודיהל ויונה וקשת.

.  בעבר הרחוק פרשתי מפות על הרצפה וסימנתי לי מסלולי טיול בהתאם למידע שקיבלתי מחברים והוספתי, אם היה מה להוסיף ממעט הספרים שהיו זמינים.

המידע הנגיש באינטרנט  הרבה יותר נרחב מאותם ספרים שלרוב התפרסו על מספר אזורים והיה בהם פחות מידע בכל אזור ממה שיש לנו כיום. מרגישה שפספסתי דברים בדרך באותם ימים. 

• yaffabe
          yaffabe נערך לאחרונה על ידי

דיון בנושא תכנון טיול

אמרו פה כמעט הכל...

אין לי/לנו דרך אחת לטייל, תלוי בהרכב המטיילים, במקום בעולם וגם במצב הרוח.

ברור שלומדים ככל הניתן את היעד ומצטיידים במידע ובמפה, אבל לא תמיד מזמינים מלונות.

למשל בינואר החלטנו על טיול זוגי 5 ימים בפולופונז, סומנו כל היעדים האטרקטיביים על המפה, הוזמנו טיסות ורכב. לא ידענו מה יהיה מזג האויר ואיפה נרצה להתעכב וכך התגלגלנו, הורדנו/הוספנו וברור שנחזור שוב.

לעומת זאת בחגי תשרי האחרונים נסענו כל המשפחה (5)לצפון הודו, אז הכל תוכנן לפרטי פרטים כולל נהג/מדריך, מלונות טיסות פנים וכד'. הייתה גמישות אבל מינימלית.

בסתיו הקרוב נצא כנראה לסרדניה, בהרכב של שני זוגות, אז כבר יש ספר ויש מפה מעולה ומתחילה לחפש באינטרנט אבל אופי הטיול טרם הוחלט...

לא חושבת שיש מישהו שמטייל בדרך אחת וזהו..

• ?
            משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

דיון בנושא תכנון טיול

...ואחרי שכתבתי את מה שנכון לנו היום, אוסיף רק שיש לי בהחלט חלומות על טיולים מסוג אחר שדומה יותר לרוח הדברים שהצגת, ואולי אפילו אגשים את חלקם במוקדם או במאוחר...

למשל, חלום לונדון: חולה על העיר הזאת. בביקורנו האחרון (מאי 2015) היינו 4 ימים שהיו בחציים מתוכננים וחציים ספונטניים ונפלאים (כולל מפגש אחד לא צפוי ואינטימי עם ג'ורג' קלוני wink - יש כאן איפשהו סיכום טיול על זה כולל תמונות..). ואני רוצה בפעם הבאה לקחת שם דירה ב-Airbnb, להיות בה לפחות שבוע, עדיף שבועיים, שבעלי יעשה קורס השתלמות במקצוע שלו ואני אהיה חופשיה להסתובב בעיר ולחקור את רחובותיה באיזורים דווקא לא תיירותיים ובלי "אטרקציות".

ועוד חלום גדול יותר, בעוד כמה שנים כשהילדים יגדלו ואני והאיש או נצא לפנסיה או נזכה בפיס או משהו - לסוע לחודשיים או אפילו יותר לאיזה כפר או עיירה באירופה ולגור בה, כולל טיולים ספונטניים כמובן.

• ?

דיון בנושא תכנון טיול

מפגש ספונטני

20150517_164247.jpg20150517_164248.jpguntitled.png
              • גילי ט

דיון בנושא תכנון טיול

יונה וקשת - כמעט כתבתי לפני כן שאני מאחל לך לצאת פעם אחת ללא כל תכנון.
                היתה לי הרגשה שאת מבינה את היתרון בכך אבל פחדתי להישמע מתנשא אז ויתרתי..

אז מאחל לך ללכת לאיבוד בלונדון! (שאותה אני מכיר כמו כף ידי מנסיעות רבות למטרת קניית תקליטים).

ח.ג. - לגבי תקציב זה נכון, כל אחד והתקציב שלו.
                אבל לגבי הזמן, מי קבע שחייבים למלא את הזמן בבנק מטרות? אולי זה סתם כיף להסתובב ולהכיר תוך כדי? רק אזכיר שגם אני מתכנן, אבל לא לפרטי פרטים.

מקום לדמיון - לנסוע ליעד שאני לא יודע עליו הכל. לגלות שם.

יפה - ברור שאין דרך אחת יותר או פחות טובה, רק מזכיר שפעם כשלא היה כ"כ הרבה מידע נגיש גם נהננו מטיולים.

• דוקטור דו ליטל
                  דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

פעם גם לא היה מזגן במכונית

השימוש בכרטיסי אשראי היה נדיר

מבחר פתרונות הלינה היה עלוב ומה שהזמינה הסוכנת זה-מה-יש גם אם ממוקם בטיז-אל-נאבי ובמחיר דומה היה מלון הרבה יותר טוב במיקום הרבה יותר שווה.

לא ידעת מתי ימי ושעות הפתיחה של האטרקציה ואם הגעת כשסגור אז היה סגור.

אנשים היו נוסעים לחו"ל כאילו יצאו למשימה בעורף האוייב וקרוביהם ידידיהם ומוקירי זכרם היו באים להפרד מהם בטרמינל 1.

פעם לאנשים לא היה מושג לאן הם נוסעים ומה הם יכולים לראות ולחוות ולכן טיולים של "4 ארצות ב 7 ימים" היו מאוד נפוצים ומה שהרג אותם היה רק "5 ארצות ב 7 ימים".

ואכן אנשים נהנו.

ומי שרוצה לותר על חלק או כל המודרניזציה שמסייעת למטייל גם במנהלות כדי שלא ילון במלון בכי ואכסנית עולב במחיר מופקע וגם במה לראות ולעשות כדי שהמשימה לא תהיה X מדינות ב Y ימים יכול ואין בכך שום דבר רע - אם זה מה שמתאים לו.

אני בוחר להשתמש בכל דבר שיכול לסייע לי למקסם את חווית הטיול.

• ?

נראה לי שנוסחת הקסם כיום היא "ספונטניות משולבת". אני לפחות מייצרת לנו "מובלעות" של ספונטניות בתוך טיול מובנה.

למשל, בנוגע ללינות - הספונטניות ממני והלאה. מקלחת מג'וייפת יכולה להרוס לי  את כל הטיול, ובטח שלא בא לי להגיע לתאילנד עם כל המשפחה, ובמקום להכנס ישר לבריכה היפה בריזורט היפה שבחרתי בבוקינג - להתחיל להתזז בין מלונות כדי לבחור אחד מהם שגם ימצא חן בעיני כולם וגם יהיה לו מקום בשבילנו וגם יעמוד בתקציב... בעיני זה ממש ביזבוז זמן יקר אבל מטיילים רבים לתאילנד עושים את זה!

לעומת זאת, בימינו על האי, בוקר אחד כשרבצנו בבריכה/ים עד הצהריים, החבר'ה רצו כבר משהו קצת יותר יבשתי ומקפיץ-אדרנלין - הופס טלפון אחד ל"מרכז למטייל" ותוך שעה אוספים אותנו לטיול טרקטורונים מסעיר באי. כמובן שעזרה מאוד העובדה שידעתי על האפשרות הזאת מראש וכבר היה לי בסלולרי את הטלפון של הסוכן.

אז היה לי "בנק אטרקציות" אבל ידעתי שפשוט נזרום שם וכנראה לא נעשה את רוב מה שכתוב לי (כפי שבאמת היה, וטוב שכך - כי בתאילנד הדבר שהכי חשוב לעשות הוא לשנות את קצב הזרימה לזמן מקומי...)

• ?

דיון בנושא תכנון טיול

גילי - אשמח להתייעץ איתך בנוגע לקניית תקליטים בלונדון.. כן יש לנו פטיפון wink

• ozzz
                        ozzz נערך לאחרונה על ידי

דיון בנושא תכנון טיול

גילי,  רק עכשיו אני קורא שהתחוללה מלחמה קטנה בשירשור במהלך היום. הכל בסדר ובטח שלא לוקח את הדברים אישית (הרי אנחנו כלל לא מכירים). 

ובכל מקרה, תחום ההתעניינות שלי הוא באיזו דקה של הטיסה יחליטו הדיילים לעבור עם עגלת הדיוטי פרי וממש לא המרווח בין המושבים blush

• ?

דיון בנושא תכנון טיול

למה עוז? אתה רוצה ש-ו-ק-ו-ל-ד???laugh

• ozzz
                            ozzz נערך לאחרונה על ידי

דיון בנושא תכנון טיול

יונה וקשת, עלית עליי!  no

• ח.ג
                              ח.ג נערך לאחרונה על ידי

הדרקון...כמה שאתה צודק.

בכלל היו כרטיסי אשראי?

אכן היו אכזבות גדולות בבחירת מקומות לינה ע"י סוכנים וכשלא הזמנו מראש קרה שחיפשנו לינה עד השעות הקטנות של הלילה..

גם בעידן המודרני כשיצאתי ללא רשימה של אופציות לינה במסלול הטיול מציאת לינה היתה מתישה כי לא היה לנו אינטרנט זמין וג'יפיאס רק "התחזה" לידען. הסקתי מסקנות ומאז אני לא רק מכינה מסלול אלא גם משקיעה זמן באיסוף מידע על מקומות לינה בדרך.

גילי,  למה כוונתך סתם כיף להסתובב ולהכיר תוך כדי?

על איזה סגנון טיול אתה מדבר? עירוני, כוכב, מתגלגל?

למה אתה חושב שבנק מטרות זה תכנון לפרטי פרטים?  עד כה לא התעלמתי מעצה, שנשמעה לי טובה, בדרך אבל גם נשארתי עם סימן שאלה כשמקומיים לא הכירו את הסביבה .. 

את קניון אנטילופ, ותצפית הפרסה קרוב לפייג' בארה"ב פיספתי ולא מחוסר זמן אלא כי לא ידעתי על קיומם. בעידן המודרני  זה לא היה קורה.

איך אתה בוחר/בונה מסלול ללא מטרות? 

• okmju
                                okmju נערך לאחרונה על ידי

עוד נקודה- טיול עם ילדים

נקודה נוספת בכל העניין של תכנון או ספונטנית-כשנוסעים עם ילדים, התברברות בדרכים או פספוס של רכבת יכולה להיות קשה להם מאד.סף הסבלנות שלהם נמוך יותר... שלא לדבר על לינה ואוכל שחייבים לדעתי להיות מאורגנים!

ושוב כמו שאמרו פה לפני-אצלי הטיול מתחיל כבר בתכנון, אני נהנית מזה מאד! לכן אני גם כאן בפורום...

• PiniFru
                                  PiniFru נערך לאחרונה על ידי

עוד נקודה- טיול עם ילדים

מסכים עם כל מילה שלך. אני בהחלט נהנה משלב התכנון לא פחות מאשר הטיול עצמו.

ועוד דבר,

ישנם מקומות שימי ושעות הפתיחה שלהם משתנים מספר פעמים בשנה (חורף / קיץ / חודשים מסוימים / חגים). למקומות אלו אני מתקשר כדי לוודא איתם את ימי ושעות הפתיחה.

• גילי ט

עוד נקודה- טיול עם ילדים

פיני ו-okmju  -
                                    לא ציינתי טיול עם ילדים כי אנחנו לא בפורום משפחות,
                                    סתם כי התמקדתי ברעיון עצמו ולא בהרכב זה או אחר של טיול.
                                    אבל נכון אתם צודקים שזו אופרציה אחרת עם ילדים. 

דרקון, אתה קצת מוציא דברים מהקשרם.
                                    אם אני מתעלם לרגע מהציניות, אני נשאר עם שאלה אחת לגבי המשפט האחרון שלך - 
                                    מי קבע ששימוש בכל כלי אפשרי ממקסם את חוויית הטיול?

ח.ג., אם היה ספק עד עכשיו - גם אני מתכנן. גם לי יש בנק מטרות (אמנם קטן יותר אבל יש) 
                                    העניין פה הוא על כמה, עד איזו רמת פירוט. לא על האם כדאי לתכנן - "כן או לא".
                                    המדינה היחידה שנסעתי אליה די בספונטניות היתה ג'מייקה, דווקא יעד שכן מצריך תכנון כי אין הרבה מידע. אבל החלטתי להגיע ולשאול והסתדרתי מעולה (!!).
                                    לנתי אצל מקומיים ונעזרתי בהם. העדפתי להכיר את המדינה דרך העיניים שלהם ומה שלדעתם כדאי לראות ולחוות. ואם מצטייר מכך שאני איזה "גיבור" שמחפש משימות בעורף האויב אז בכלל לא, אני אחד הפחדנים והזהירים הכי גדולים..

שוב - אין פה טוב או לא טוב, חכם או פחות חכם.
                                    וברור לי שזה עניין של טעם והשקפה. 
                                    לטעמי החוויה קצת נפגמת כשיודעים בדיוק איפה אהיה כל דקה ביום, כל יום.

יונה וקשת - כבר שולח לך הודעה.

ועוז, תודה על ההבנה. לא נראה לי שאתה מהחוצפנים האלה ש"מבקשים" שוקולד.

• ח.ג
                                      ח.ג נערך לאחרונה על ידי

עוד נקודה-

גילי, בן כמה היית בג'מייקה, כמה זמן? אתה זוכר למה בכלל החלטת לטוס לשם ולא למקום "נידח" אחר. איך הכרת את המקומיים שהתארחת אצלם? 

אני בטוחה שטרום החלטה היה לך שמץ מידע שסיקרן אותך.

קראתי כל מילה שלך וכבר מהודעה 26 הבנתי שגם אתה מתכנן ומעניין אותך איך אחרים מתכננים,  יחד עם זה נדמה לי שאתה עדיין מתייחס לבנק מטרות כתכנון לפרטי פרטים.

בנק מטרות עשיר מאפשר בחירה בנקודת עניין תוך כדי טיול.

אני חושבת שטיול עירוני, טיול כוכב  מאפשרים גמישות/ספונטניות רבה יותר מטיול ארוך מתגלגל. האם מידת ההשקעה בליקוט מידע צריכה להיות זהה?

כשאין מידע אי אפשר לתכנן ובהחלט מסתמכים על המקומיים. מזלך שהדריכו אותך.

קרה לנו שיצאנו לדרך ממינכן דרומה לטיול קצר יחסית. בתכנון היה להדרים דרך אוסטריה ללון לילה או 2 בדרך (מידע ספציפי לא היה לי על הדרך) ולהגיע למרנו  שבאיטליה לפחות ל 3ימים כשברור שנסיעה של יום אחד מספיקה לחזרה למינכן. הטיול היה טרום עונה לא הזמנתי לינות. בדרך בקושי מצאנו לינה (העיקר שמצאנו גם אם זה היה מורט עצבים) התאהבנו בעמק אוטס בזכות פגישה עם מטיילים בסגנון שלנו שהוסיפו לנו מידע. בנק המטרות שלנו נשמר לטיול אחר, ועד שיצא לפועל התעשר. מאז ועד היום למדתי שגם בעמק אוטס יש עוד נקודות ענין מרהיבות אבל אני לא חיה בהרגשה שהפסדתי. אולי אם המקומות שהיינו בהם היו פחות מרשימים הייתי חשה אחרת..

להגיד לך שבטיול מאוחר יותר בו התמקמנו במרנו לשבוע ימים הייתי בכל היעדים שרשמתי לי בבנק המטרות. האם היתה לי תכנית יומית ברורה? ממש לא. לא בקרתי בבולזנו ולא במערב בעמק ונוסטה כי שמעתי בעצת בעל המלון..

אבל קרה לנו בטיולים אחרים שנתקלנו במקומיים שבקושי הכירו את הכפר בו גרו או שלא מצאנו איש דובר שפה מוכרת לנו ולכן לא אוותר על איסוף המידע והכנת בנק מטרות...

ד.א. נדמה לי שאף אחד כאן לא קובע לאחרים. אנחנו נענינו להשתתף בדיון ומביעים דעתינו האישית פרי אופיינו ודרכינו עד כה.  

• גילי ט

עוד נקודה-

1. כשנסעתי לג'מייקה הייתי בן 39.
                                        2. חודש ושבוע.

3. זוכר למה החלטתי לנסוע לשם. כי תכננתי.
                                        4. הכרתי חלק מהמקומיים לפני שנסעתי כי גם אני מתכנן.

5. היה לי שמץ של מידע כי גם אני מתכנן.

6. לא. כבר בהודעה הראשונה ובתשיעית כתבתי שגם אני מתכנן.
                                        7. מעולם לא אמרתי שבנק מטרות ופרטי פרטים זה אותו דבר. זה לא אותו דבר.

מה שאת מספרת מהווה דוגמה טובה למה שאני מתכוון. נסעתם לאיטליה ללא הזמנת לינה מראש, ולמרת שבנק המטרות נשאר בכיס כן נהניתם.

נכון, אין פה נסיון לקבוע לאחרים.
                                        כמו שכתבתי בהתחלה - דיון בלבד.
                                        מודה לכם שהשתתפתם, המשך טיולים מהנים.

• רבקה.ק.
                                          רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

עוד נקודה-

דיון מעניין.

אני חושבת שרמת התכנון לא רק שונה מאדם לאדם, אלא מטיול לטיול אצל אותו אדם. זה די עניין של מצב רוח וציפיות מהטיול הספציפי.

אם אני מצפה להגיע למקום חדש ובלתי מוכר לגמרי, גם מבחינת התרבות אני אשקיע הרבה זמן בתכנון, כמו שסיפרתי כאן על תכנון הטיול ליפן, ואף אהנה משלב התכנון גם כשהטיול לא יוצא לפועל.

אם אני מצפה מהטיול איזו אתנחתא בחיים, קצת מנוחה מהיום יום, אני עשויה לא לתכנן כלל (טוב, זה ברמת השאיפה) או לרשום לי רשימה מינימלית של האתרים הקיימים במקום.

וברור לי לחלוטין שבטיול שעולה יותר ראוי להשקיע יותר בתכנון. הבעיה היא שהאינטרנט מאפשר היום ירידה לרזולוציות ממש נמוכות, גוגל מאפשר טיול בחדרי ארמונות ובחדרי מוזיאונים... אז מה משאירים להנאה במקום עצמו?

ואני גם חושבת שמדיון כזה אפשר בהחלט ללמוד על דרכי הכנה נוספים.

רבקה

• דוקטור דו ליטל
                                            דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

אלף בית של צרכנות נבונה לדעת מה אתה מקבל וכמה משלם

לא יחודי למוצרי תיירות.

בצרכנות נבונה חשוב מאוד לדעת איך יראה הסלון שאתה קונה, ארונות המטבח, מצב המכונית המשומשת ואיזה טלפון סלולרי הכי מתאים לך.

וכמובן מהו מחירם של כל אלה.

מוצרי תיירות לא שונים.

אם היית אומר שאתה מבין את היתרונות שבצרכנות מתוכננת אבל אתה מעדיף רכישה אימפולסיבית ללא ידיעת העובדות - ניחא. יותר מקטונתי מלתכנן לך את החיים.

מה שמטריד הוא שאתה לא מבין מה היתרונות ברכישה מתוכננת.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון