ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עצות לטיול בקולורדו

פורום צפון אמריקה
    7
    27
    3619
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • עודד
      עודד נערך לאחרונה על ידי

סקיצה

טוב בלוח זמנים כזה אין סיכוי לעשות גם את פארק האלים באותו יום. רק שים לב

לא לעלות מאוחר מדי להר. הירידה איטית ולוקחת הרבה זמן.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • alonmore28
        alonmore28 נערך לאחרונה על ידי

סקיצה

אלא אם אני אבלה את הלילה ב- colorado springs. אבל זה כבר שיקול לעוד הרבה זמן Smile

• עודד
          עודד נערך לאחרונה על ידי

סקיצה

גם זה אפשרי. אנחנו גם העברנו לילה בקולורדו ספרינגס. המלון היה best western

והשתמשנו בקופון שהוריד את המחיר מ-100 ל- 75$.

• dhz
            dhz נערך לאחרונה על ידי

עצות לטיול בקולורדו

בסוף הקיץ האחרון טיילתי באיזור קולוראדו, יוטה והמדינות הצפוניות ממנה (ויומינג, מונטנה, דקוטה הצפונית).

סיכום הטיול שלי נמצא ב: סיכום הטיול להרי הרוקיס האמריקאניים + מזרח יוטה

ראשית, אני מניח שאתה כולל את פארק Arches בתכנון שלך, היות והוא קרוב לקניונלנדס, והוא בודאי הרבה יותר פופולארי (ובצדק) מקניונלנדס.

יש הרבה מה לראות בקולוראדו בדרך לדנבר, וקשה להחליט היכן לבקר ובמיוחד על מה לפסוח.

בדרום מערב קולוראדו ישנו פארק מסה וורדה, שהפוקוס שלו על ה- cliff dwellings, ששוחזרו.  ישובים על אדני הסלעים שבנו האינדיאנים הקדומים לפני כ- 600 שנים.

קצת מזרחה משם שוכנת דוראנגו, כאשר הענין בה הוא יותר הדרך ממנה צפונה לכוון סילברטון ואח"כ Ouray, כביש 550 הנופי.

צפונה מ- Ouray ניתן להגיע ל- Montrose ומשם ל- Black Canyon of the Gunnison.

ממשיכים צפונה עד ל- Glenwood Springs ומשם ניתן לעבור לכביש המוליך ל- Aspen ולביקור ב- Maroon Bells הסמוכה.   המשך לצד השני של אספן יוליך לכביש העולה ל- Independence pass ומגיע ל- I-70, וקצת מזרחה משם דנבר.

ביקור בכל המקומות הללו יצריך לפחות 4 ימים, לא כולל את פארק ארצ'ס אם פסחת עליו.

בטיול האחרון ביקרתי לראשונה גם ב- Colorado National Monument על כביש I-70 ליד Grand Junction.  זה פארק יפה שיש בו תצורות סלע המזכירות קצת את ה- Monument Valley.  מספרם קטן יותר, ובכל זאת זה מקום יפה.  מזכיר זאת, למרות שנראה לי שתאלץ לפסוח לאור הזמן המועט שיש לך.

אגב, אפשרות שניה, שאני רואה שעלתה בתשובות האחרות היתה להגיע לקולוראדו ספרינגס.  במקרה זה, ניתן להתחיל ממסה ורדה, להמשיך מזרחה לדוראנגו, לחזור דרומה לכוון אלאמוסה, שם תוכל לבקר בפארק הדיונות (המפתיע, לדעתי) ומשם לקולוראדו ספרינגס - חציה של הרי הרוקיס במסלול הדרומי.

אגב, כאשר מזכירים את הכביש מגלנווד ספרינגס לכוון אספן, יש לקחת בחשבון את התנועה בשעות הלחץ.  הרוב הגדול של העובדים באספן לא יכולים להרשות לעצמם לגור בישוב (מחירי בתים שם הם במיליוני דולארים), כך שהם באים לעבודה וחוזרים ממנה באותו כביש שהזכרתי.  קח זאת בחשבון בחישוב הזמנים.

עוד הערות לגבי מה שנכתב:

יציאה בבוקר מקניונלנדס (לא כתבת מאיזה חלק של קניונלנדס, כלומר היכן בדיוק אתה מתכנן ללון.  במואב, באיזור Islands in the sky או באיזור Needles), עליה על כביש 128 (אני מניח גם עצירות לצילום בדרך) וכוונה להגיע לקניון השחור עד הצהריים - לא בטוח שזה אפשרי, ואם אפשרי, לא נראה לי שיהיה לך זמן מספיק לעצירות בדרך.

הקיץ הזה נסעתי על כביש 128 בפעם השלישית.  הקודמת היתה ב- 2007.  מאז חלו שינויים רבים לאורך הכביש.  המקום נהיה הרבה יותר מפותח.  יש מקומות לראפטינג, יש מסלול אופניים ועוד.

• alonmore28
              alonmore28 נערך לאחרונה על ידי

עצות לטיול בקולורדו

היי

תודה על כל העצות והפרספקטיבות החשובות על המרחקים והזמנים.

לגבי arches, חשבתי דווקא לוותר על זה כדי שאוכל להוסיף עוד קצת גיוון לטיול שהוא לא פארקים לאומיים. עם זאת, יכול להיות שכן אקדיש לפארק כמה שעות של טיול ברכב, ולא משהו מעמיק יותר מזה. הבנתי שיש שם כביש שעושה נסיעה נופית מעניינת וזה יכול להיות רלוונטי. אם יש הצעות אשמח.

לגבי כמות הימים. הפרק של קולורדו הוא חלק קטן מתוך טיול גדול מאוד. אני מגיע מיוטה אחרי ביקור בציון, ברייס, פייג', מוניומנט וואלי, מסה ורדה, קניונלנדס. אין לי בעיה לעשות שינויים דרמטיים במסלול. הטיול מתוכנן לעוד הרבה מאוד זמן ובכוונה. ויש לי את השקט לעשות שינויים כאוות נפשי כדי למצוא את הקומבינציה הטובה ביותר. אני יכול לעשות גם 4 וגם 5 ימים בקולורדו אם זה מה שמצריך. מבחינתי העיקר הוא טיול מגוון, מעניין, טבע וחוויה.

לגבי איפה אהיה בקניונלנדס. זו לא הרזולוציה שאני מסתכל עליה כרגע, וכמו שכתבתי פה בתגובה אחרת. אני אתכנן את קניונלנדס בצורה הכי מתאימה למה שקורה לפני ומה שקורה אחרי. כלומר, בלילה הראשון אשן בחלק הדרומי ובלילה האחרון אישן כמה שיותר קרוב לכביש 128. ברור לי שכל חלק בטיול צריך להיות קשור לשאר הטיול.

תודה על הכל. אמשיך לעדכן בהמשך כשאפתח עוד את המסלול Smile

• SJM
                SJM נערך לאחרונה על ידי

עצות לטיול בקולורדו

לטעמי דווקא ארצ'ס הרבה יותר יפה ומיוחד מקניונלנדס ושווה להשקיע בו לפחות יום אחד שלם. יש בו מגוון מסלולי הליכה. אם הייתי עושה טיול ארוך כמו שלך, הייתי מבלה בפארק יומיים שלמים.

• עודד
                  עודד נערך לאחרונה על ידי

עצות לטיול בקולורדו

פארק ארצ'ס דורש יום שלם. לא ברור לי מה זה טיול רכב. בהתחלה אתה יכול לצפות בנופים מנקודות תצפית בכביש אבל אח"כ בלי לעצור וללכת קצת לא תוכל לראות

את רוב הקשתות. אני לא הייתי עושה חצי עבודה. אם החלטת להכנס תקדיש לו

יום. זה פארק יותק שווה מקניונלנדס ובמידת הצורך הייתי שוקל להוריד אחד החלקים

של קניונלנדס לטובתו.

אגב לינה הכי קרוב לכביש 128 זה לינה במואב.

ואם אתה מוסיף ימים לקולורדו הייתי שוב מציע לשקול את הרכבת מדורנגו לסילברטון.

• 1
                  • 2
                  • 2 / 2
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון