התייעצות טרם תכנון מסלול
-
שלום לכולם,
אשמח לעצתכם לפני שבכלל נתחיל לתכנן מסלול.
האם 20,000 ש"ח לזוג (לא כולל טיסות) יספיק לטיול של כשבועיים בניו יורק והסביבה (ניו אינגלנד,ניאגרה ואולי גם נשלב וושינגטון).
אנחנו זוג צעיר לא מחפשים מלונות יוקרתיים או מסעדות מפוצצות אלא רמה ממוצעת ויותר להשקיע את התקציב באטרקציות.
תודה מראש לכל העונים אין עליכם!!!
אינה.
-
התייעצות טרם תכנון מסלולהיי
כדאי לדעת מה אופי הטיול. היכן אתם הולכים לטייל, באיזה סוג מקומות תישנו וכו'...
בעיקרון אני חישבתי כמה סוגים של "ימי כלכלה" (3 ארוחות וקצת ביניים).
1. יום כלכלה קנוי - שכל היום כל מה שנאכל הוא בעיקר קנוי. ברמה בינונית. כלומר, לא ג'אנק פוד (מקדונלנדס וכו') וגם לא מסעדות יוקרה. זה אומר בתי קפה ברמת מחיר לא גבוהה, ומסעדות פשוטות או אוכל מהיר ברמה שהיא בסדר. בשביל זה, כלומר לשבוע במהלך כל היום וגם ליהנות מהאוכל, וגם קצת פינוקים פה ושם (נגיד שתיה, גלידה, בירה וכו'...) יהיה בערך 40-50$ ליום לבן אדם.
2. יום כלכלה מבושל - מתבסס על זה שתקנו מצרכים ותבשלו בעצמכם. זה נכון בעיקר למי שהולך לטיולי טבע בפארקים, עם רכב, ויכול לאחסן אצלו אוכל בצידנית. בישול עצמי בגזייה או מדורה, ובעיקר דברים שהם לא יקרים, חומרי גלם, דברים שהם מזינים ומשביעים לאורך זמן. למשל לאכול דייסת קוואקר בבוקר - זה זול, זה משביע, ובזמן טיול זה טעים מאוד. לא הייתי קונה את זה בבית קפה לצורך העניין. החישוב הזה נהיה יותר משתלם ככל שהתקופה יותר ארוכה. כי מצרך שאתה קונה יכול להספיק לך לשבוע או יותר (למשל חבילת אורז, דגני בוקר או קוואקר). באופן עקרוני החישוב הוא בערך 16$ ליום אבל זה תלוי מה רמת המצרכים שתקנו, איפה תקנו, וכמה זמן תבשלו בעצמכם.
3. אפשר לעשות יום כלכלה קנוי, שקונים בעיקר ג'אנק פוד. זה לא דבר "גס" לעשות. משיקולים כלכליים, וגם משיקולי זמינות, טעם ופחד לנסות דברים לא מוכרים - עושים את זה. לאכול במקדונלנדס מרגיש יותר בטוח מאשר בדיינר המקומי שאין לדעת מה האיכות שלהם. מקדונלנדס, פיצות, ודברים בסגנון יכולים לעלות לכם דולרים בודדים לארוחה מאוד משביעה. זה לא כמו בארץ, שם זה באמת זול. בארץ זה לא הופך להיות חוויה משתלמת ללכת לאכול ברשתות המזון המהיר. כשארוחה במקדונלנדס עולה כמעט כמו ארוחה בבלאק. ואז אפשר לחשב כ-30$ ליום.
מבחינת עלויות רכב -
אם אתם מעל גיל 25, אז זה לא נורא. עלויות רכב נעות בין 30$ ליום ל-60$ ליום או יותר. זה משתנה בהתאם לאורך ההשכרה (יש הנחה להשכרות ארוכות טווח), סוג הרכב, מקום ההשכרה ועוד כל מיני מיסים שמקבלים. בכל אופן, העלות שציינתי אמורה לכלול גם חישוב של דלק ממוצע וביטוחים שצריך לקחת.
אם אתם מתחת לגיל 25, תצטרכו לחשב עוד כ-15-25$ ליום לכל נהג מתחת ל-25. ככה זה...
הדלק זול. זה לפחות הדבר החיובי בסיפור.
לינה -
לינה זה כבר הופך להיות דבר לא זול. מחיר הלינה משתנה בהתאם לסוג שלה, למיקום ולתקופה. מחיר יום חול אינו כמחיר סופ"ש. וגם יש שוני בתקופות עומס.
מבחינת רמות יש מוטל בכמה רמות (הכי נמוך, פשפשים כזה... בינוני שזה הרשתות הגדולות, ומוטלים יקרים יותר שהם כביכול "דלוקס"). יש מלונות, שמציעים גם אוכל בחלקם ועוד דברים. ויש אפשרות ללון בקמפינג. אם יש לכם אוהל וזה הקטע שלכם. קמפינג זה הוזלה משמעותית.
חוץ מזה, תמיד יש את האופציה של airbnb. שברוב המקומות (בעיקר באזורים המרכזיים) מציע מחירים משמעותית יותר משתלמים ואופציות לינה נוחות (הן מבחינת מיקום הדירה והן מבחינת האיכות שלה). אבל גם זה לא תמיד. יכול להיות שהדירה שתרצו תהיה תפוסה, יכול להיות ביטולים ברגע האחרון (זה לא דבר שקורה הרבה אבל אולי).
קשה להגיד מחירים כי אני לא יודע איפה אתם מתכננים ללון. אבל בעיקר זה יכול להיות, לזוג, בערך 100$ ללילה בממוצע. מוטל בינוני (שזה סבבה בעיני) יכול לעלות גם פחות, בערך 60$.
אגב, ככל שתקבעו יותר מראש כך תשיגו מחיר יותר משתלם.
אטרקציות תצטרכו להבין מראש מה אתם מתכננים לעשות ולחשב לזה עלויות. אני מציע לחשב אקסטרה כסף לדברים שתגלו תוך כדי הטיול ותרצו לעשות.
תשבו עם מחשבון ותנסו להכניס את הדברים לרשימה מסודרת.
הדולר היום נע בסביבות ה- 3.9 ש"ח.
-
התייעצות טרם תכנון מסלולגבולי מאוד - אבל אפשרי
בהנחה שתהיו 4 ימים בניו יורק (3 לילות) + 10 ימים בשאר הטיול
חישוב בגדול:
השכרת רכב - 10 ימים - כפול - 50$ - 500$
הוצאה ממוצעת ליום - 150$ (אפשר גם פחות) - כפול 14 ימים - 2100$
בתי מלון - 14 לילות - 3 לילות בניו יורק - כפול 250$ - 750$
11 לילות נוספים - כפול 150$ - 1650$
סה"כ (בלי קניות כמעט) - כ - 5000$ שזה 20,000 ש"ח
כמובן שיכולים להוזיל או לייקר כמעט כל דבר - אם מתפשרים על מלונות פשוטים מאוד (כמו מוטל 6) או לוקחים רכב טיפה יותר קטן (למרות שהפרש לא משמעותי)
וכמובן ההיפך. וכמובן קניות
-
התייעצות טרם תכנון מסלוללילה בניו יורק ב- airbnb יכול גם לעלות כ- 90 דולר. עם זאת קראתי כאן בפורום שהיו בעיות עם airbnb בניו יורק לאחרונה. ענייני חוקיות וכו'... אז לא יודע מה יהיה עם זה.
-
התייעצות טרם תכנון מסלולהנוסחה שלי לעלות טיול בארה"ב היא 2000$ לשבוע לזוג פלוס מחיר כרטיסי הטיסה.
-
התייעצות טרם תכנון מסלולאינה שלום
כל אחד והנוסחה שלו ובסוף לכולם יוצא דומה.
לטיול הקרוב שלנו לקיץ אני מחשב לפי 350$+- לא כולל טיסה.לפי כל ההזמנות שנעשו נראה שנעמוד בתקציב.
-
התייעצות טרם תכנון מסלולתודה רבה על כל ההעצות שלכם עזרתם לי מאוד להבין סדרי גודל,
עכשיו הגיע שלב החישובים וטבלאות האקסל.
בטוחה שיצוצו עוד שאלות.
תודה לכולכם ושבת שלום

-
התייעצות טרם תכנון מסלולכלל אצבע מאד גס לטיול זוגי לטעמי הוא 200-400 דולר ליום במוצע. לא כולל טיסות או הוצאות בארץ.
20 אש"ח הם 5000 דולר שהם 350 דולר ליום בקירוב, כך שאתם נכנסים בטווח.
אבל - זה טווח מאד ממוצע ומתייחס לכלל ארה"ב. ולא פחות חשוב - הזכרתם התמקדות באטרקציות.
צפון מזרח ארה"ב ככלל, וניו יורק בפרט יותר יקרים משאר ארה"ב (למעט האטרקציות של דיסני וכדומה). הלינה יותר יקרה, האטרקציות יותר יקרות, האפשרויות לבילוי חינמי או כמעט חינמי יותר נמוכות (למעט וושינגטון ששם רוב האטרקציות הן חינמיות)
למשל הופעה טובה בניו יורק יכול לעלות 50-150 דולר לאדם. וזה להופעות הרגילות (כמו ברודווי וכדומה) ולא איזה מופע רוק/פופ מיוחד. אם תלכו לאחד כזה בכל הטיול זה לא נורא. אבל שניים כבר מתחיל למשוך את התקציב. בניו יורק יש המון אטרקציות שעולות סדר גודל של 20-30 דולר לאדם (מוזיאון, תצפית וכו'). השאלה היא אם תשלבו אחת ביום או 3.
אז 20 אש"ח זה בהחלט תקציב סביר שלא יכריח אתכם לישון ברחוב ולאכול שימורים כל היום. אבל לא תוכלו להשתולל במיוחד.
בכל מקרה - אני מציע את המדריך שלי אז כמה עולה טיול לארה"ב שיתן לכם עוד נקודות למחשבה