La Grande Motte
-
שלום לכולם.
סקרנית, האם מישהו ביקר שם?
מתעניינת בעיקר כרגע בפוניקולור שם ובעלייה לקרחון.
http://www.savoie-mont-blanc.com/offre/fiche/telepherique-de -la-grande-motte/574300
https://www.youtube.com/watch?v=wLFbPQq0DzM
מצאתי חומר בעברית שעוסק בעיקר בסקי.
תודה
-
La Grande Motte -
La Grande Motteיונית, נראה לי שהתמונה שצרפת שייכת לאתר באזור שאמוני, ואם הבנתי נכון השאלה הייתה לגבי קרחון בטין?
אם כך-היינו שם בקיץ 2013.
הרזורט עצמו -מתאים מאד לטיולי משפחות עם נוער אנרגטי וספורטיבי. ניתן לעשות שם ספורט מים באגם, מצנחי רחיפה מההרים סביב וסקי קיץ בבקרים (בעיקר) בקרחון עצמו. אופניים ועוד ועוד.
העלייה לקרחון בפוניקולר תת קרקעי. התרשמתי שהפוניקולר חדשני מאד, אבל אישית לא אוהבת את הנסיעה במנהרה חשוכה...
העליה לקרחון ברכבל המשך קצר. הנוף מרהיב מאד, כמובן עם תצפית על הרבה פסגות מסביב. יש עוד רכבלים באזור רובם היו חינמיים בקיץ ומשרתים בעיקר רוכבי אופניים או כאלו שרוצים לעשות מסלולים בשמורת הונואז הנהדרת.
אם רוצים לבלות באתר כמה ימים -נהדר בעיקר עם נוער.
לדעתי-הנופים בשאמוני מרשימים יותר ויש אתרים שאהבתי יותר למי שרוצה לטייל בשמורה עצמה-לחובבי טבע. השאלה מה מחפשים. בטין ניתן לשלב את הכל במחירים סבירים. לפחות כך היה בעבר.
-
La Grande Motteתודה לשתיכן, נירית כשת כותבת טין את מתכוונת לתרגום של Tignes?נוסעים בלי ילדים כך שמסתפקים בעלייה לקרחון, האתרים באמת מספקים מון אפשרויות בילוי ולמרות זאת כמה שאני בודקת לא מצאתי למשל שעות פתיחה, מחיר וכ
"ו. מחכה לתשובה מלשכת התיירות שם.נירית, אם יש לך פרטים נוספים אשמח לשמוע.
יונית, האזור שאנחנו מחפשים הוא בואל דיזאר אם אני לא טועה, יתכן שטעיתי בשם?
-
La Grande Motteאכן לפי מה שאני יודעת tignes=טין בעברית (הנ' עם מבטא הצרפתי כמובן..)
והרזורט בעצם באחד העמקים הצדדיים של עמק איזר.
סמדר, אתם נוסעים בלי ילדים ובקיץ? באזור שאמוני כבר הייתם או מתכננים להיות?
אם כן-ואתם לא מעוניינים בכל הצע הספורט של הרזורט אז יש בסביבה מקומות יותר אטרקטיביים לדעתי.
בכל אופן, נכון לקיץ שעבר הפוניקולר +הרכבל עלו 14.5 אירו לבן אדם.
שאר הרכבלים היו חינמיים. היה רק צריך לקחת כרטיס בטוריסט אינפו.
-
La Grande Motteהביה כשבועיים ביולי, מבוגרים בלבד.
נהיה גם באזור שאמוני ורוצים להגיע גם למקום הזה.
תודה על הקישור, עדיין לא נכנסתי ורק שואלת האם העלייה מטין עצמה? יש שילוט ברור?
הכרטיס מהטוריסט אינפורמישיין מתייחס ל-? רכבל אחר בחינם או למדובר?
בעצם, כל פרט שיכלה בזיכרונך יביא תועלת.
תודה
-
La Grande Motteהעלייה מהאתר עצמו-מעבר לאגם. יש שילוט ויש חנייה ענקית שהייתה די רייקה בקיץ (היינו בתחילת יולי). לא בעייה להגיע. האתר מחולק לחלק שליד האגם ויש חלק מעבר לו והפוניקולר דרומית לאגם.
הרכבלים החינמיים עולים למקומות פחות גבוהים ומתאימים למי שרוצה לעשות מסלולים ולרדת באופני הרים.
כמה ימים אתם מתכננים שם?
-
La Grande Motteנגיע לשם ליום אחד בלבד ממקום הלינה בפברז׳, לא מחפשים אקסטרים כך שהמקום יתאים לנו, בסך הכל נהיה באזור 12 יום .
-
La Grande Motteטעות שלי-
לגמרי--- באזור Argentière - ליד שמוני
Grands Montets
טעות שלי ---- כמה אותיות הבדל בין Grande Motte ל Grands Montets ועשיתי סלט -- (באמת לא הבנתי את השאלה על הפוניקולר
)בכל מקרה תודה נירית
והתעלמי מהתשובה שלי- לא הרכס הנכון.
-
La Grande Motteתודה על ההסבר,שינוי קטן שעשוי לבלבל.
-
La Grande Motteאתם מגיעים מ Faverges וחוזרים לשם באותו יום?
זו נסיעה של כ100 ק"מ לכיוון, אבל זה אפשרי.
אנחנו מאד!! אהבנו את שמורת ונואז ויחד עם זאת לא בטוחה עד כמה באמת אפשר להתרשם ממנה ביום טיול אחד. מעניין עם אילו רשמים תחזרו.
בכל אופן, נכון שהפוניקולר חביב אבל אישית לא הייתי מגיעה לאזור בשבילו.
באותו זמן נסיעה יש את Pralognan-la-Vanoise או Champagny-en-Vanoise. מבחינת הנופים -הרבה יותר מרהיב לדעתי, אבל צריך לבדוק את הרכבלים שפעילים בזמן ההגעה שלכם. מפרלונין יש מסלול מקסים אבל קצת קשה ל col de la vanoise , אחד הטובים באלפים, לטעמי.
בנוסף-שווה מאד מאד לנסוע עד מעבר col de l'iseran ולהגיע לכפר המקסים!! bonneval sur arc.
אבל גם השמורה la grand sassiere לא רחוק מטין שווה מאד מאד טיול.
מקווה שתסעו לאזור יותר מפעם אחת.
-
La Grande Motteהיי
כתבתי על הפוניקולור אבל מתכוונת גם לקרחון.
לקחנו בחשבון ליום הזה כל מיני אופציות בדרך ובסביבה כמו bonneval sur arc שהזכרת כאן.
קראנו באחד המקומות שבתקופה זו יש פסטיבל ב Fete des Edelweiss, אולי נצליח לשלב אותו. לגבי col de la vanoise , פחות מוכר לי.
הולכת לחפש..
תודה
-
La Grande Motteהקרחון עצמו לא כל כך שונה מקרחונים אחרים שרואים באזור שאמוני , לטעמי.
טין נמצאת בקצה עמק קצר, מגיעים דרך כמה מנהרות (נדמה לי שחלקן נועדו לעמוד במפולות שלג). מכל האתרים שהיינו באזור-זה הכי פחות מצא חן בעיננו -מלונות גדולים ורבים והכל נועד לפי תחושתנו לאטרקציות ספורט וכאלו. נחמד, בעיקר עם נוער כפי שציינתי, לנסוע במיוחד? לא בטוח.
לנו, שמחפשים את נופי האלפים הקסומים-לא תרם רבות.
לא רוצה לחרב שמחות
אבל הרגשתי שאני חייבת לציין זאת במפורש. אם יש לכם רק יום אחד לטיול באזור הונואז כדאי לבחור את האתרים ממש ממש בפינצטה, לדעתי.וגם קחו בחשבון שהירידה האחרונה בצהריים, מקסימום 3.5 אחרי הצהריים.