נפאל עזרה בתכנון טרק
-
שלום
אנחנו זוג אנחנו מתכננים חופשה של 13 יום בנפאל ,מתוכם 12 יום לטרק
אנחנו מתלבטים בין 2 טרקים , "Annapurna circuit" או Mustang
האם ניתן לעשות את ה around ב 12 (נראה לי לחוץ מדי)
ראיתי יש את הטרק Annapurna sancturaty trek מה דעתכם
יום העלתי תוכנית של 2 הטרקים
אשמח למשוב
תודה
טל
-
נפאל עזרה בתכנון טרקהי
אם אתם לא מגיעים מורגלים בגובה אז גם אם אתם בכושר מצויין לא הייתי בונה על קיצור הסובב ולכן הוא באמת לחוץ על 13 יום.
המוסטאנג נשמע מצויין רק קחו בחשבון שהפרמיט שלו יותר יקר.
בשניהם נקודת המוצא הקרובה היא פוקהרה אבל לקגבני זמן הנסיעה הוא בערך יום או טיסה לג׳ומסום ונסיעה לקגבאני.
בלוח זמנים הזה יהיה לכם אולי כדאי לשקול את הABC ואפשר לחבר לו את פון היל. גם זה יצא צפוף (אנחנו עשינו בנסיעה של 16 יום וטסנו ישר מקטמנדו לפוקהרה כדי שיהיה קצת זמן גם אחרי הטרק)
יש כמובן טרקים נוספים קצרים יותר
-
נפאל עזרה בתכנון טרקאהלן,
אם משך החופשה שלכם הוא 13 ימים סה"כ, איך אתם יכולים לתכנן לצאת טרק שנמשך 12 ימים?
יש הכנות (פרמיטים, ציוד וכו'), נסיעות אל אזור הטרק וחזרה ממנו, ויש גם הרבה מה לראות בעמק קטמנדו.
צאו לטרק שנמשך 8 ימים לכל היותר (ABC, פון היל, "האגמים הקפואים").
טיול מהנה,
-
נפאל עזרה בתכנון טרקשלום דני,
ראשית הבהרה, הטרק Annapurna sanctuary וטרק ה-Annapurna Base Camp (ABC שהוזכרו פה, הם אותו אחד (רק השמות שונים).
אני חושב שהשילוב שלו עם הפון היל יהיה הטרק האידיאלי עבורכם.
אני מסכים שכדאי לכם לצאת לטרק שמשכו לכל היותר 8-9 ימים. ה-ABC+poon hill (עשיתי אותו ב-9 ימים) עדיף לדעתי על האגמים הקפואים, ראשית כי באגמים יש עלייה יותר קשה ומהירה לגובה (התאקלמות בעייתית), שנית כי אזור האגמים/לנגטאנג נפגע די קשה ברעידת האדמה האחרונה, לעומת אזור האנפורנה.
טרק הפון-היל לבדו לוקח כ-4-5 ימים, טרק ה-ABC לבדו לוקח לדעתי כ-8 ימים וכולו הלוך-חזור (שזה מבאס), אבל שילוב של שני הטרקים הופך את הטיול ליותר מגוון, עם פחות חזרות, עם תוספת של יום-יומיים בלבד.
-
נפאל עזרה בתכנון טרקתודה רבה על התשובות
אני אעשה את מה חן חן הציע אנחנו נשלב את ABC+poon hill
האם משהו יכול לתת את התוכנית של הטרק
אנחנו נטוס מקטמנדו לפוקרה , האם משם ניתן לסגור את הלוגסטיקה
פורטר , פרמיט וכו?
-
נפאל עזרה בתכנון טרקמצרף סקיציה של תוכנית שחשבתי אליה
השאלה שלי האם אפשר ביום ה 9 להגיע ל Naya Pul במקום ל Chhomrong ?
נשמח להערות משובביום העשירי אנחנו צריכים לישון בקטמדנו (ניקח את הטיסה הכי מאוחרת )האם ניתן להזמין כרטיסי טיסה מראש דרך האינטרנט (דרך איזה אתר מזמנים)תודה לכל העוזריםDay 1 Flight From Katmandu (First Flight In the morning) to Pokhara , Bus to Phedi (1.5 Hour)
Day 2 Phedi to Tolka
Day 3 Tolka to Chhomrong
Day 4 Chhomrong to Bamboo
Day 5 Bamboo to Himalayan
Day 6 Himalayan to Machhapuchhare Base Camp
Day 7 Machhapuchhare Base Camp to ABC
Day 8 ABC to Himalayan
Day 9 Himalayan to Chhomrong (Naya Pul)
Day 10 Naya Pul to Pokara and then flight
-
נפאל עזרה בתכנון טרקאהלן,
א. לעשות את שילוב שני הטרקים (ABC + פון היל) ב- 9 ימים זה יומרני.
ב. מצ'ומרונג לנאיה ביום אחד - גם כן יומרני מאוד, למרות שרוב הדרך בירידה (בדרך כלל עושים זה ביומיים).
ג. אתה לוקח כאן חישובים שהם על הקשקש...
ד. לשלאתך על שילוב שני הטרקים:
צ'ומרונג - טאדה פאני.
טאדה פאני - גורה פאני
גורה פאני - פון היל - גורה פאני - נאיה פול - פוקרה (יום ארוך, בדרך כלל מפצלים אותו ליומיים, לא נראה לי שתוכל להגיע ביום זה לקטמנדו בטיסה...).
ה. כרטיסי טיסה פנימיים אתה יכול לקנות דרך הסוכנויות בקטמנדו/פוקרה (סוויסה האדום, סוויסה הצהוב, שי וכו'
טיול מהנה,
-
נפאל עזרה בתכנון טרקההערות שלי:
א. דני, נראה שהתכנון שצירפת הוא לטרק ה-ABC בלבד.ב. לא יודע אם זה רעיון טוב לבנות על נסיעה לפדי ביום הראשון. צריך להתארגן בפוקרה - ציוד, פרמיט, פורטר, אני לא חושב שהדברים האלו יהיו זמינים לפני הבוקר שלמחרת (בפרט הפורטר).
ג. ביום ה-9 אין סיכוי שתגיעו ל-Nayapul, זה הרבה מדי ליום אחד.
ד. אני בזמנו עשיתי מסלול שהתחיל דווקא בפון היל ומשם המשיך ל-ABC:
Day 1 bus to Nayapul (2 hours), walk to Ulleri
Day 2 Ullery to Ghorepani
Day 3 - Poon Hill (sunrise), then Ghorepani to Tadapani
Day 4 - Tadapani to Sinuwa/Bamboo
Day 5 - Sinuwa/Bamboo to Deurali
Day 6 - Deurali to A.B.C
Day 7 - A.B.C to Himalaya/Dovan
Day 8 - Himalaya/Dovan to Jhinu (Hot springs)
Day 9 - Jhinu to Nayapulה. המסלול שתיארתי אולי טיפה לחוץ ל-9 ימים, אבל אני דווקא עשיתי אותו בלי להיות בכושר מי יודע מה... אפשר אולי להוסיף יום כדי יותר לרווח, או לחילופין להסתפק ב-ABC trek בלבד.
ו. היתרון במסלול בכיוון הזה הוא שניתן ביום הלפני אחרון ללון ב-Jhinu שיש שם מעיינות חמים, פינוק גדול אחרי טרק מפרך
גם אם תעשו את ה-ABC בלבד אני ממליץ לישון ב-Jhinu בדרך חזרה, (אם יהיה לכם כוח להמשיך עוד קצת אחרי צ'ומרונג).
-
נפאל עזרה בתכנון טרקהאם לא ניתן להזמין טיסות באינטרנט , האם זה לא לחכות לרגע האחרון יומיים לפני הטיסה
תודה
-
נפאל עזרה בתכנון טרקchenchen
עשית מה שעשית אבל דאורלי ל-ABC זה יותר מ900 מטר בין לילה ללילה וזה לקיחת סיכון מיותר אם לא היית מורגל בגובה.
לגבי מי שמורגל בגובה 4000 זה כבר סיפור אחר..........................
לגבי הירידה ראיתי כמה מקרים של אנשים שירדו מ-ABC לנאייפול ביומיים וזה אפשרי לבעלי כושר אם חייבים.
לא ניתן לדעתי לטוס באותו היום לקטמנדו אבל אולי אפשר לתפוס ג'יפ עוד הרבה לפני נאייפול ולהגיע לפוקרה ביומיים מ-ABC (גם כאלו פגשתי)
מצטרף לתאי ואני גם לא אוהב תכנון על הקשקש......
לגבי טיסות אז כמו שתאי הציע אפשר להיכנס לסוויסה והאחרים ולהזמין. כמו כן אפשר גם מהארץ דרך פלייאיסט בתוספת של 20-30 דולר על ה"כרטיס הנפאלי"(יש מקום להתמקחות במיוחד אם אתה נכנס לאתר של YETI ויודע את המחיר שלהם). יתכן שניתן להזמין גם מ-YETI ישירות דרך האינטרנט ויש להם צ'אט די נחמד.
אני הזמנתי כרטיסים מהארץ דרך סוויסה אבל אני לא יודע אם זה אפשרי יותר בעידן שאחרי לקשמן?
-
נפאל עזרה בתכנון טרקלאקשמן הלך לצערי, אבל הסוכנות עובדת ומתפקדת.
-
נפאל עזרה בתכנון טרקברור תאי
נראה לי שלקשמן הזמין לי כרטיס (מאוד זול) בלי ששילמתי לו (שילמתי בפוקהרה שעות אחרי שנחתתי) כי הכיר אותי אישית הכרות טריה מפסח שעבר.
אני בחיים לא טסתי לפני זה בלי לשלם מראש..........................
-
נפאל עזרה בתכנון טרקקיימת עוד אפשרות לקיצור זמנים למי שלחוץ בזמן, (ראיתי שאנשים עושים את זה) -
מי שישן ב-Machhapuchhare Base Camp, יכול על הבוקר לעלות לA.B.C (כשעתיים עלייה), להסתובב שם ולהתרשם מהנוף, ולהתחיל לרדת כבר באותו יום, מבלי לישון שם.
-
נפאל עזרה בתכנון טרק -
נפאל עזרה בתכנון טרקכן. הם בסדר.