טיול משפחתי למערב ארה"ב
-
שלום לכל חברי הפורום הנהדר,
מצטערת מראש על אורך ההודעה...אנחנו מתעתדים לצאת לטייל במערב ארה"ב ל- 5 שבועות בקיץ הקרוב, זוג הורים+ שני ילדים קטנים (יהיו בני 2.5 ו- 4). כבר תכננו מסלול ואפילו הזמנו את רוב מקומות הלינה (ישנה אפשרות ביטול בכולם), אך החלטתי להתייעץ איתכם ולשמוע את דעתכם בכלליות לגבי המסלול, המלצות ספציפיות ובנוסף לקבל תשובות לשאלות ספציפיות שאעלה לגבי ימים ספציפיים בהמשך. עבורי זהו ביקור ראשון בארה"ב. בן זוגי ביקר בעבר בסן פרנסיסקו, ל.א ויוסמיטי. ההעדפה היתה בגדול לאזורים הפחות חמים ולכן החלטנו בטיול זה לוותר על הפארקים הנהדרים (כך קראתי) בדרום מערב. לינות הקמפינג מתייחסות לאוהל.
טיסה עם טורקיש דרך איסטנבול.
20.7- נחיתה ה- 16:40 בסן פרנסיסקו. איסוף רכב והגעה לאירוח בברקלי. הצעות לרכב מתאים?
21.7 סן פרנסיסקו
22.7- סן פרנסיסקו
23.7- סן פרנסיסקו
24.7- יציאה צפונה. לינה בפורט בראג, עצירות קטנות לאורך החוף.
25.7- נסיעה לרדווד וטיול בשמורות. לינה בקמפינג ב- Del Norte Coast Redwood
26.7- טיול ברדווד. לינה בקמפינג ב- Del Norte Coast Redwood
27.7- נסיעה צפונה לאורגון לאורך החופים עד Bandon. לינה במוטל ב- Bandon.
28.7- נסיעה לקרייטר לייק. טיול ולינה בקמפינג (Mazma).
29.7- טיול בקרייטר לייק. לינת קמפינג בקרייטר לייק. האם זה לא יותר מידי זמן בקרייטר לייק?
30.7- נסיעה למונומנט ניוברי + טיול. לינה בבנד אורגון.
31.7- מתלבטת האם להמשיך בנסיעה צפונה או להקדיש עוד יום לסביבת בנד. במידה וממשיכים לינה בקנוויק.-
01.8- נסיעה צפונה לקנוויק או עד לספוקן וסיור בעיר.
08.2- הגעה לחווה ב-Thompson falls, Montana, לינה בחווה.
03.8- יום רגוע, קניות והתארגנות לקראת גליישר. לינה במלון בקליספל.
04.8- גליישר פארק. לינה בקמפינג ב- fish creek- הוזמן. במהלך הטיול בפארק אנחנו מתכננים טיולי יום יחסית קלים עם אופציה להתפצל כדי לאפשר לבן זוג לעשות מסלול must. יש המלצות?
05.8- גליישר פארק. לינה בקמפינג ב- fish creek.
06.8- גליישר. הכוונה לישון בקמפינג. מתלבטים איפה.
07.8- גליישר ויציאה ללינה בדרך לכיוון ילוסטון.
08.08- נסיעה לכיוון ילוסטון. לינה במלון בגרדינר.
09.8- כניסה מגרדינר לילוסטון פארק. לינה בקמפינג canyon. הוזמן.
10.8- ילוסטון. לינה בקמפינג Canyon.
11.8- ילוסטון. לינה בקמפינג Canyon.
12.8- השלמות ילוסטון אם צריך. נסיעה לטטון וטיול בטטון. לינה בג'קסון.
13.8- טטון ולינה באזור Idaho falls.
14.8- טיול בדיונות ברונאו ולינת קמפינג בפארק.
15-16.8- נסיעה חזרה לקליפורניה לכיוון Lee vinning. התלבטות איפה לעשות את העצירה ללינה. מעדיפה להזמין מראש. האם חושבים שנספיק לראות משהו מאגם טאהו?
17.8 כניסה ממעבר טיוגה ליוסמיטי. מתלבטת האם לישון את כל הלילות בעמק (לפחות לנסות ממה שהבנתי קשה ביותר לתפוס מקום.
18.8- יוסמיטי. לינה בקמפינג היכן שנתפוס מקום.
19.8- יוסמיטי. לינה בקמפינג.
20.8- נסיעה מערבה לכביש 1. לינה ב- pacific Grove. הוזמן מלון.
21.8- מונטריי. אקווריום, כרמל, דרך 17 מייל, אולי פוינט לובוס- מה שנספיק. מתלבטת לגבי לינה, אולי להתחיל לנוע דרומה ולישון ב- state park.
22.8- כביש 1 עד אזור מורו ביי.
23.8- סיום כביש 1 והגעה לל.א לינה באנהיים.
24.8- דיסני
25.8- ל.א
26.8- החזרת רכב והראה ב- 18:00 חזרה.
תודה למי שקרא עד כאן. ברור לי שהמון אתרים חסרים, צריך להשאיר דברים גם לטיול הבא. אשמח להערותיכם.
-
טיול משפחתי למערב ארה"בהיי,
לטעמי יום אחד בקרייטר לייק זה מעל ומעבר. אם תצאו מבנדון בבוקר ותגיעו לאגם לקראת צהריים, תוכלו לטייל בפארק בנינוחות ולמחרת כבר תוכלו להתקדם הלאה על הבוקר.
לגבי גליישר, מציע לבלות לילה אחד בפיש קריק ואת השאר בצד המזרחי שלטעמי יותר יפה ומיוחד. תוכלו ביום הראשון לטייל בצד המערבי, למחרת לעשות את GTTS כולל מסלולים בלוגאן פאס, ועוד יומיים באיזור מאני גליישר. הקמפינג במאני גליישר הוא על בסיס First come first serve כך שהוא פחות מתאים כי צריך להגיע ממש מוקדם כדי לתפוס מקום. מציע את St. Mary Campground שבו ניתן להזמין מקומות מראש.
לגבי לינה בדרך ליוסמיטי, העיר הכי נורמלית היא Elko אך היא לא ממש באמצע הדרך כך שיוצא יום אחד קצרצר ועוד יום יותר ארוך. תוכלו ללון ב Battle Mountain, אבל מדובר בחור. הייתי שוקל לקצר את היום בברוניאו ולהתחיל נסיעה ל Elko ללינה, ולמחרת כבר להגיע ליוסמיטי בנסיעה אחת ארוכה.
פוינט לובוס - לא לוותר! לטעמי המקום הכי יפה בקטע הכביש.
-
טיול משפחתי למערב ארה"בעכשיו אני קורא באתר של גליישר שהחל מהשנה, ב Many Glacier Campground ניתן להזמין חצי מהחלקות מראש. הייתי קופץ על זה.
-
טיול משפחתי למערב ארה"באנחנו דרומית לפוינט לובוס ישנו בביג סר בקמפינג. קחו בחשבון שהמקומות מתמלאים שם ( להזמנות) די מהר, סביבות מרץ- אפריל אתם יכולים להישאר עם המקומות האחרונים שזמינים להזמנה מראש.
-
טיול משפחתי למערב ארה"ב28.7 - אם יש כוונה לבקר ב-Bandon ב-West Coast Game Park, גן החיות הקטן שבו ניתן ללטף גורי חיות שונות, זה אומר שתעזבו את Bandon רק בצהרים ואז לפניכם נסיעה פתלתלה של כ-360 ק"מ (דומה לת"א-אילת) עד Crater Lake, כלומר תגיעו רק בערב.
אם אתם פוסחים על גן החיות הנ"ל ותצאו מוקדם, אז ניתן להגיע בצהרים, כפי שאבי כתב, אם כי אני מניח שעם ילדים קטנים, יהיה צורך במספר עצירות בדרך, אז אולי אחה"צ.
בכל מקרה, הקפת ה-Crater ועצירה בנקודות תצפית שונות לא תיקח יותר משעתיים-שלוש, כך שאפשר לעשות זאת ביום ההגעה ולהשלים בעזיבה כבר למחרת בדרך צפונה ל-Bend, או אם לא הספקתם ב-28.7, אז בבוקר ה-29.7.
אפילו אם תבחרו ב-29.7 לשוט אל האי שב-Crater, דבר המחייב הזמנה וגוזל זמן, עדין תוכלו להספיק להגיע ל-Bend באותו יום. זיכרו שיש הפרשי גובה של 300 מ' בין הלולאה המקיפה את ה-Crater, לבין המעגן שממנו יוצאים לשיט. בתום השיט זוהי עליה לא קלה ולכן אנחנו ויתרנו.
בקיצור, אינני חושב שיש צורך בשתי לנות ב-Crater Lake.
לעומת זאת אנחנו מאוד אהבנו את Bend והחלטנו מראש לשהות שם שני לילות, כאתנחתא באמצע טיול גדול.
אם תרצו, תוכלו להתרשם מהקטעים הרלבנטיים בסיפור הטיול שלנו ב-2013.
-
טיול משפחתי למערב ארה"בתודה רבה על כל התשובות. לא הצלחתי בתאריכים שלנו לבצע הזמנה ל- סנט מרי בגליישר. המערכת נתנה הודעה שניתן רק מיולי (אולי זה הסתדר אבדוק). בכל מקרה, אם ניתן להזמין למאני גליישר אעשה זאת ואתגבר על הפחד המאוד גדול שלי מהדובים (שהבנתי ששם זה האזור עם הסיכוי הכי גבוה להיתקל בהם), כי בהחלט קראתי דברים טובים על המקום.
-
טיול משפחתי למערב ארה"בתודה על התשובות!
מרפרוף מהיר בבלוג שלך התרשמתי ממש מהטיול שלכם. אפנה לי זמן לקרוא בעיון וללמוד ממנו.
נוית
-
טיול משפחתי למערב ארה"בכל המקומות כבר תפוסים!!! עד סוף אוגוסט.

-
טיול משפחתי למערב ארה"ב... מה שאומר שמי שמתכנן להגיע על בסיס מקום פנוי, יש לו עוד פחות סיכוי.
לא נורא. בטוחה שנהנה בכל מקרה.
-
טיול משפחתי למערב ארה"בהאם הכוונה ל- Pfeiffer Big Sur? או Julia Pfeiffer Burns? רציתי לישון בקמפינג באזור, אך מפחדת שזה מעט רחוק בכדי לנסוע אחרי טיול במונטריי ופוינט לובוס ולא נספיק.
כמה זמן כדאי להקדיש לפוינט לובוס?
-
טיול משפחתי למערב ארה"בכשאני הגעתי לקמפינג במאני גליישר בשעה 11 בבוקר כל המקומות כבר היו תפוסים, וזה היה באמצע ספטמבר כשיש פחות מבקרים. יש עוד אופציות לקמפינג בסביבה מחוץ לפארק. אני בחרתי ב KOA St. Mary שנמצא בסמוך לכניסה ל GTTS. הוא טיפה יותר יקר (אם אני לא טועה, 38 דולר ללילה) מהקמפינגים בתוך הפארק אבל יש יותר facilities כמו מקלחות, ג'קוזי, הזמנת פיצה (!) עד האוהל ועוד כמה פינוקים. הנסיעה משם ועד לכניסה של מאני גליישר היא משהו כמו 20-30 דקות. בכלל לא נורא.
-
טיול משפחתי למערב ארה"בהיי, נוית!
אני מצרפת לך שני סיפורי טיול שלנו, שכל אחד מהם חופף בחלקו למסלול שלכם.
כאן תוכלי לקבל רעיונות למקומות נוספים, שבין לבין המקומות שציינת. כמו-כן, תוכלי לקבל סדר גודל של זמן ומרחק, לביקור באטרקציות השונות, ולנסיעות ביניהן.
כמובן, שיש בסיפורים חוות דעת אישיות (גם על קמפים) - אולי גם אלה יעזרו.
טיול מערב ארה"ב - תוכלי לוותר על חלק ב'.
טיול צפון מערב ארה"ב - תוכלי להתחיל מהודעה 71.
כיף לכם,
תהנו.
-
טיול משפחתי למערב ארה"במצוין. תודה רבה.
נראה מדהיםםםם