ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

קפיצה קטנה לאיסטנבול

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    6
    13
    2191
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • חתול-רובוט
      חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

אמנם לא ממש המזרח הרחוק, אבל כבר ראיתי שלהמון אנשים כאן יש ניסיון עם קונקשנים של טורקיש איירליינס, אז אני מנסה את מזלי. Smile

הטיסה שלי נוחתת בנמל התעופה אטאטורק בשלוש לפנות בוקר, ואני ממריא לוושינגטון רק ב-12:30 בצהריים. עשר שעות בשדה התעופה ישגעו אותי, אז אני מקווה מאוד לקפוץ לראות קצת את העיר. לכן רציתי לשאול:

1. מאיזה שעה אפשר ובטוח לצאת מהשדה לכיוון העיר?

2. כמה זמן זה לוקח?

3. מה הדרך הטובה ביותר לעשות את זה?

4. לאן כדאי לי להגיע ומה לעשות שם?

לצערי, הטיסה שלי ממריאה מוקדם מכדי שאוכל לנצל את הסיור החינמי שמציעה חברת התעופה, אבל אני מקווה מאוד שאצליח לראות את העיר עצמאית. כדאי לציין שמעולם לא הייתי באיסטנבול, אז אין לי באמת מושג מה הולך שם.

תודה! Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Eytanin
        Eytanin נערך לאחרונה על ידי

קפיצה קטנה לאיסטנבול

נניח שתצא מהשדה בשש וחצי עם הרכבת. תגיע לככר סולטן אחמט לאחר שלושת רבעי שעה עם החלפת רכבת אחת וצפיפות שעות הבוקר. תשתה תה ותאכל בייגל כי הארמון החדש והישן, מסגד האייה סופיה (למבקרים) ומאגר המים התת קרקעי עדיין סגורים לקהל בשעה כה מוקדמת ובעשר וחצי עליך להיות כבר חזרה בשדה, ז"א לעזוב מהעיר בתשע וחצי....... אז אולי ביקור בבזאר הגדול???

בעקרון, החברה צריכה לתת לך מלון, אז אתה יוצא דרך האימיגריישן והמכס וצועד ימינה עד לדלפק טורקיש ששם אתה נותן את הכרטיס שלך והם יתנו לך וואוצר למלון והסעה הלוך וחזור. אזלפחות תישן כמו בנאדם עד האיסוף חזרה לשדה. המלון שהם נותנים, יכל להיות רחוק מאוד מהעיר וקרוב לשדה.

• חתול-רובוט

אני קצת יותר אופטימי

תודה על התשובה. Smile

התחבורה הציבורית לעיר פועלת כבר מארבע. אני מניח שעד חמש כבר אצא מהשדה, ולא אמורה להיות הרבה תנועה בשלב הזה.

אני לא בונה על יום סיור באיסטנבול, שעתיים-שלוש יספיקו לי. אף פעם לא הייתי בעיר ואני אשמח סתם להסתובב שעתיים במרכז ולראות את כל הבניינים המפורסמים. ברור לי שלא אספיק להיכנס אליהם. גם לא נראה לי שאצטרך להגיע לשדה שעתיים לפני הטיסה אם התרמיל שלי כבר יופקד בלוד.

למרות שאני חייב לומר שאופציית המלון נשמעת מעניינת. זה תקף גם לכרטיסים מוזלים דרך אתרי טיסות?

• Eytanin

אני קצת יותר אופטימי

ראשית, שילוב של הרכבת התחתית והרכבת הקלה בהגעה לעיר 'העתיקה': זמן הנסיעה לא ישתנה אם תצא בחוצת הלילה או בחצות היום. שלושת רבעי השעה. תצא בארבע לפנות בוקר מהשדה ותגיע לכיכר סולטן אחמט בשעה רבע לחמש בבוקר. תסתובב בחשכה לבדך עד שיעלה השחר? אולי שוטרים יעצרו אותך ולך תסביר להם שאין לך אחות. לא הייתי מסתובב לפני עלות השחר! מסגד סולטן אחמט שמול למסגד אהייה-סופיה, יהיה פתוח מכוון שהוא פעיל ואנשים מתפללים בו אז לצעוד בחשכה למסגד זה, להסתכל על המתפללים ולהמתין לעליית השחר???

דוכני המזון והשתייה בכיכר לא יהיו לדעתי 'מאורגנים' להגשה לפני שבע בבוקר. אם לא יהיה לך מטבע מקומית, זו תהייה בעיה! זכור להחליף בשדה לפחות $50 ובשטרות קטנים.

לגבי מלון על ידי טורקיש: זוהי מדיניות החברה. מלון עבור 8 שעות המתנה ומעלה. לא ידוע לי שהמדיניות השתנתה.

• חתול-רובוט

שוב תודה

אני לא אצא בארבע, כמובן. אצא בחמש, אגיע בסביבות שש, אראה את העיר מתעוררת לחיים, ואחזור לטיסה שלי. אם אהיה מחוסל באמת אז אבדוק את אופציית המלון [ותודה שגילית לי על זה Smile ], אבל אני מקווה שהאדרנלין יחזיק אותי. לא מחפש אוכל ושתייה, רק לשטוף קצת את העיניים...

• Eytanin

שוב תודה

איני יודע על איזו תקופה בשנה אתה מדבר, מכוון שלא ציינת.

בכל מקרה, א זה בחודש הקרוב, יתכן מאוד שיהיה קר בשעות הבוקר המוקדמות ובנוסף, הייתי בודק את מועדי החושך והאור בתקופה המדוברת (זריחה ושקיעה)

• dregev03
                  dregev03 נערך לאחרונה על ידי

חתול חדור מטרה

הייתי ב2002 בדרך לטרק והיה נחמד.

לא הייתי יוצא העירה בקונסטלציה שלך אבל שיהיה בכייף.

אם כבר הייתי יוצא אז לא למסגדים (בהם הייתי) אלא דווקא לראות זריחה בבוספורוס באיזה בית קפה שווה

• דן
                    דן נערך לאחרונה על ידי

קפיצה קטנה לאיסטנבול

אפשרות נוספת, כ 5-7 דקות נסיעה במונית משדה התעופה (מוניות  באיסטנבול  יקרות,לא מכיר תחבורה ציבורית למקום מהשדה) 

שכונת Yesilkoy,בשכונה מעגן יאכטות נחמד ובתי קפה,אפשר להעביר את הזמן בכיף

חפש  את המקום ב GOOGLE EARTH

• חתול-רובוט

תודה לכולכם!

הרבה חומר למחשבה.

עדיין נראה לי שאצא, אפילו בשביל שעתיים בעיר. זה מין חלום ישן שלי לבקר שם. אבל גם השכונה הקרובה הזאת נשמעת מעולה - אולי בדרך חזרה [קונקשן של שש שעות באמצע היום].

לא נורא אם יהיה קר, בכל מקרה אני אהיה לבוש לקראת וושינגטון. Smile

שוב תודה לכולכם!

• ribel
                        ribel נערך לאחרונה על ידי

תודה לכולכם!

לגבי החוק של מלון כאשר הקונקשן ארוך מ 8 שעות -

ראיתי באתר שלהם (באותיות די קטנות) שכאשר ישנה טיסה נוספת בקטע הראשון, כך שזמן ההמתנה שלך מתקצר ויורד מ 8 שעות אז הם לא חייבים לתת לך מלון.

מאחר ולטורקיש יש חמש טיסות יומיות נראה שהם מסודרים לחלוטין.

למשל בטיסה שלך תוכל לקחת טיסת בוקר ב 07:00 ולחכות 3 שעות בלבד בשדה.

מישהו ניסה וקיבל מלון כאשר הזמין טיסה עם טורקיש והקונקשן היה מספיק ארוך ? 

• חתול-רובוט

כן, זה מה שהנחתי

בכל מקרה, אני בהחלט מתכוון לצאת ולראות את איסטנבול מתעוררת. אפילו בשביל שעתיים של שיטוט בעיר. זה עדיף על להיתקע בשדה, שלא לדבר על להירדם בטעות על איזה ספסל ולפספס את הטיסה...

• papkin
                            papkin נערך לאחרונה על ידי

כן, זה מה שהנחתי

האמת שגם אותי איסנטבול מרתקת אז שיהיה בהצלחה תביא כמה תמונות להצצה 🙂

• Eytanin

תודה לכולכם!

Me At least 5 times

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון