מה לעשות בין rocky mountain NP ל- Grand Teton NP
-
רעיון שעלה ליהיי
פייקס פיק ובכללי החלק של קולרדו הם לא באותו "פרק" בטיול. ולכן לא יעזור לי להוריד אותם כדי שיתווסף לי עוד יום בוויומינג. אני אצטרך בשביל זה להוריד יום שלם + לילה. ופייקס פיק זה רק חלק מיום בקולורדו.
אני הורדתי יום שלם מהחלק של קניונלנדס+ארצ'ס. שהיה אמור להיות לו 4-5 ימים. עכשיו יהיה לחלק הזה 3-4 ימים. ואני אסתדר עם זה.
תגיד לי אם זה תכנון רלוונטי:
להתחיל את היום בראפיד סיטי בבוקר, ארוחת בוקר וקצת מהאטרקציות של העיר. בערך ב-10-11 לצאת להר ראשמור. להיות שם שעה, שעה וחצי. (בעיקר ההר ולא להסתובב יותר מידי בסביבתו). משם לצאת לכיוון דווילס טאוור. בדרך לעצור בדדווד, להסתובב בעיר איזה שעה-שעתיים. ואז בצהריים המאוחרים, אחה"צ להגיע לדווילס טאוור. להסתובב שם קצת, ומשם לנסוע לג'ילט.
אם יהיה לי מספיק זמן והשעה תהיה רלוונטית אז גם להגיע לבפאלו ולישון שם. אם לא, אז לישון בג'ילט.
דעתך?
-
רעיון שעלה ליהיי תודה. אני אמצא את הזמן לקרוא.
יש לי קצת בעיה עם להגיע לילוסטון מצפון. כי אני כן רוצה לבקר בטיטון ובכל מקרה רוצה להגיע לגליישר. ובכלל אני מתכנן לצאת צפונה דרך beartooth pass.
אני לא יודע איך לשלב את זה כל כך.
אפשר אולי להתחיל ביקור בילוסטון, ובאחד הימים להגיע לטיטון, ולחזור צפונה לילוסטון ואז לצאת צפונה דרך המעבר.
יש לכם רעיונות איך לבנות את זה מבחינת לו"ז?
-
ניסיון לבנות את זה לו"זיתאני מנסה לשלב את הרעיונות שלכם. תגידו לי איך זה נשמע:
אגיד שבכל מקרה, תכננתי להקדיש לילוסטון + טיטון 6 ימים מלאים. כשאחד מהם זה היום שבו אני מגיע מחוץ לפארקים, ואחד מהם (היום השני או השלישי) זה היום שבו אני עובר בין הפארקים (שזה חצי שעה נסיעה אז זה לא נחשב כמעבר באמת אלא כפשוט יום טיול משולב). היום השביעי זה היום שבו אני יוצא צפונה.
בנוסף יש כאן כמה ימים לפני שאני יוצא מהרוקיז וממשיך צפונה.
יום 1:
רוקיז > שאיין > ראפיד סיטי - לינה
*יש אטרקציות בשאיין, וערב בראפיד סיטי מה שיתאפשר
יום 2:
ראפיד סיטי > הר ראשמור > דדווד > לינה ב- spearfish.
*הבוקר כולל הסתובבות ואטרקציות בראפיד סיטי. אחר כך הר ראשמור ומה שיש לסביבתו להציע. ובצהריים המאוחרים דווד ומה שיש ליישוב הזה להציע. את הלילה אעביר בספירפיש בגלל העלות הזולה יחסית לסביבה, והתקדמות למחר.
יום 3:
ספירפיש > דווילס טאוור > ג'ילט > בפאלו - לינה
* יציאה מוקדם לדווילס טאוור. ביקור שם. בצהריים ג'ילט ומה שיש ליישוב להציע. ונסיעה אחר כך לפאלו לצורך ערב ולינה.
יום 4:
בפאלו > קודי
*בוקר בבפאלו ומה שיש לעשות שם. נסיעה לקודי ומה שיש שם. ערב בקודי (רודיאו אם יהיה...)
יום 5: (1 בפארקים)
קודי > ילוסטון מזרחי-מרכז
*כניסה לילוסטון ממזרח
יום 6: (2 בפארקים)
ילוסטון דרומי
יום 7: (3 בפארקים)
ילוסטון > טיטון
יום 8: (4 בפארקים)
טיטון > טיטון
יום 7: (5 בפארקים)
טיטון > ילוסטון מערבי
יום 8: (6 בפארקים)
ילוסטון צפוני
יום 9:
יציאה מילוסטון דרך beartooth.
-
ניסיון לבנות את זה לו"זיתאלון
Pikes peak וגן האלים זה כן יום שלם כולל הנסיעה לקולורדו ספרינגס וההמשך
לדנבר. אני לא ממליץ לך לוותר אבל אם אתה צריך עוד יום לדרום דקוטה והאזור זו אפשרות להוריד את זה מחוסר ברירה.
לגבי קניונלנדס ופארק הקשתות לנו זה ארך יומיים וחצי. אני מניח שהקדשת לזה עוד יומיים כי אתה מתכננן טיולי הליכה ארוכים מאיתנו או שאתה מכליל גם את חלקו השלישי של הפארק שקשה יותר לתיור???
בשאיין תבקר בבניין הקפיטול ובמוזיאון המדינה שלידו.
איזה אטרקציות יש בראפיד סיטי??? לנו שם אבל לא ידעתי שיש מה לראות.
אני הייתי מנסה להגיע להר רשמור ולטכס בערב ההגעה לכיוון ראפיד סיטי.
לגבי הר רשמור מה שאתה עושה חוץ מלצפות עליו זה לרדת במסלול הליכה לא ארוך שמקרב אותך עוד יותר.
לגבי דדווד אנחנו לנו שם ב-80$ במלון לא רע בכלל. לא אספתי מידע אבל נראה
לי שדווקא בעיירת הימורים כמו דדווד המחירים לא אמורים להיות גבוהים במיוחד.
אני לא יודע מה יש ב- Spearfish חוץ מזה שנסעתי דרת הקניון Spearfish אבל
אין לי ספק שכשתראה את Deadwood תתאהב בה ותרצה להשאר בלילה.
שים לב שברוב ימות השבוע יש שם מופעי מערב פרוע ברחוב הראשי. תתעדכן
בלוח הזמנים. לרוע מזלנו באנו בדיוק ביום היחיד בו אין מופעים אבל היה כזה
בתוך הפאב בו היה הרצח המפורסם. מומלץ לך לעלות להר מוריה שמעל העיירה
לבית הקברות היפה בו קבורים הזוג מהסיפור הידוע על העיירה ומשם יש גם תצפית מצוינת על העיירה.
לגבי ההגעה לילוסטון, מבין את השיקול אבל אתה עושה סיבוב ענק לעומת
ההלוך חזור מילוסטון לטטון. ושלא תבין אותי לא נכון הדרך north river יפה מאוד
מהשמורה האינדיאנית ועד לטטון אבל גם ה- Big Horn יפה. אם תבחר דרך קודי
תוכל להגיע לילוסטון כמונו מנהר השושונה היפה או בדרך ג'וסף עליה המליץ לי
דורון ולא יצא לי להיות בה.
הרודיאו בקודי זה כל ערב ב- 20.00.
לגבי הילוסטון והטטון בדרך כלל מומלץ להקדיש 3 ימים לראשון ויום לשני אבל כמובן
למי שרוצה לעשות מסלולי הליכה או לצפות עוד בחיות השמיים הם הגבול.
-
ניסיון לבנות את זה לו"זיתהיי
לגבי ראפיד סיטי, לא התעמקתי אבל פתחתי wikitravel והיה שם לא מעט הצעות למה לראות ולעשות. כמו גם באתר trip advisor.
תודה על העצה לטכס בהר ראשמור. אני אשתדל לתכנן ככה את הדברים.
מה זה הטכס הזה בדיוק?
והאם כדאי לי, אפילו שהייתי בערב, להגיע שוב פעם להר ראשמור בבוקר למחרת?
מה שהתכוונתי על פייקס פיק וקולורדו. זה שפייקס פיק עצמו הוא לא יום שלם. אלא צירוף כל התכניות שאני מתכנן לאותו היום. אני לא ארצה לוותר על זה, כי מעבר לוותר ספציפית על פייקס פיק זה אומר להוריד יום מטיול בקולורדו. שזה נראה לי חבל. כך או כך, שיניתי את התכניות על חשבון קניונלנדס.
לגבי קניונלנדס וארצ'ס. לא תכננתי עדיין כלום בשהות שם. אני כן בקטע של מסלולי טיולים יומיים ודו-יומיים. בפועל אני אחליט בהתאם ללו"ז. נתתי לקניונלנדס 3 ימים מלאים ולארצ'ס יום מלא בשביל לקחת מרווח גדול וגם כי באמת הבנתי שקניונלנדס זה פארק מאוד גדול. אני אחליט יותר מאוחר איך תראה השהות שלי שם. ונראה לי שכן אעשה ערבוב של שני הפארקים האלו, וזה לא חייב להיות בהכרח אחד אחרי השני (קצת כמו שאני עושה עם ילוסטון-טיטון עכשיו).
לגבי הלינה. התבססתי על הממצאים באותו הרגע. בסוף זה עניין טכני שאני אחליט אותו בהתאם למה שהכי השתלם. אם זה פער של כמה דולרים בודדים אז נשמע מדבריך שאכן שווה להשאר ב- deadwood. בשביל החוויה והתרבות המקומית. אקשיב לעצתך

לגבי ילוסטון-טיטון. אתה צודק, היחס של הסיבוב באמת אחר. זה הרבה יותר בסדר לעשות ערבוב של ילוסטון-טיטון מבחינת זמני נסיעות, מאשר לעשות את הקיצוצים או ההרחבות של ימים שלמים בשביל הצורך הכרונולוגי (ותכלס קצת פטיש לסדר שיש לי). בפועל זה לא משנה ודווקא יכול להיות טוב לערבב את הפארקים.
אני אקשיב לעצה ואגיע לילוסטון קודם דרך big horn ו- cody.
אני אשתדל להגיע לקודי למופע הרודיאו, אם כי אני עוד מתלבט אם זה משהו שאני רוצה לראות (התעללות בחיות וכו'... כמו שלא אלך ל- sea world בסן דייגו).
תודה על כל העצות, גרמת לי לבנות מסלול מעניין הרבה יותר ממה שבניתי. קצת לראות עוד תרבות אמריקאית במקום להתפשר על מישורים אינסופיים שהם רק "בדרך" לאן שאני רוצה להגיע. ושכחתי מזה שבין פארק לפארק יש תרבות ואנשים שחיים וזה יכול להיות מאוד מעניין ומיוחד.
-
ניסיון לבנות את זה לו"זיתאלון
טוב לגבי ראפיד סיטי אני לא יודע על האטרקציות אבל אם הן לא משהו מיוחד
אז אני במקומך הייתי משקיע את הזמן באטרקציות אחרות באזור כמו ה- Badlands
הנפלא, פארק קאסטר,Crazy Horse וכולי. זה כמובן תלוי בכמה זמן יתפנה לך.
לארצ'ס צריך יום שלם ללא הליכות ארוכות. בסה"כ את מרבית העיקר אפשר
לראות מהכביש או לאחר הליכות קצרות.
לגבי קניונלנדס אכן כל זרוע של הפארק כרוכה בנסיעות ארוכות אליהן וגם בתוכם.
כמו שכבר כתבתי יום וחצי לשני החלקים העיקריים כולל הנסיעה הארוכה ביניהם.
אם אתה רוצה לעשות הליכות או להכנס עם ג'יפ למקומות שרכב רגיל לא יכול אז
כמובן שתוכל למלא גם את יתרת הזמן שהקצבת.
לגבי Deadwood תקרא קצת פרטים מהשרשור שנתתי לך.
ב- Big Horn אל תוותר על מפלי Shell.
לגבי מופע הרודיאו אתה בהחלט צודק. לאשתי מאוד הפריע קטע שבו תופסים
עגלים עם לאסו תוך כדי רכיבה על סוס ואז קופץ הבוקר מהסוס ורץ לעגל וקושר
אותו עם חבל בארבעת רגליו. אומנם הוא משחרר אותו תוך חצי דקה אבל בכל
זאת קשירה זה קשירה. אני אישית כשאני מבקר בחו"ל לא בא בתור שופט אלא
רוצה לראות את התרבות המקורית כמו שהיא. כך גם אני יודע במה מדובר ויכול לגבש דעה בנושא. לא נראה לי שיהיה לי צורך ללכת לעוד רודיאו בנוסף לאחד
שכבר ראיתי כך שאם אתה מרגיש שאתה לא רוצה לראות אפילו אחד זה בסדר גמור. קח בחשבון שהרודיאו יתקיים איתך או בלעדך. זה לא מופע במיוחד לתיירים
אלא מופע שהרבה מקומיים הולכים אליו באופן קבוע.
בכל אופן בקודי על תוותר על מרכז בפאלו ביל. זה 5 מוזיאונים תחת גג אחד. לא
חשבנו שנבקר בכולם אבל היה כל כך מעניין שהיינו בכולם וזה ארך כ- 4 שעות.
לגבי לינה קודי לא מאוד זולה. לא מצאנו בפחות מ-100$. אם יסתדר לך אז
בשרשור שנתתי לך כתבתי על מלון דרכים בדרך מקודי לילוסטון כרבע שעה
נסיעה אחרי סכר בפאלו ביל וליד הנהר שושונה. צוות נחמד,מסעדה טובה וברוב
ימות השבוע ערבי קריוקי בהשתתפות הצוות והאורחים. היה לנו כיף שם. המלון
הזה רלוונטי כמובן רק אם תבחר להגיע לילוסטון דרך הנהר שושונה (נסיעה ישירה
מקודי מערבה לילוסטון) ולא מדרך ג'וסף שזה להגיע לפארק מצפון.
עוד דבר לסיום. קח בחשבון שנסיעה מדרום דקוטה לכיוון הביג הורן בשעות
אחה"צ עלולה להיות מלווה ברוחות עזות. לנו הייתה כזו ובמלון בבפאלו אמרו לנו
שזה טבעי בהרבה ימים אחה"צ.
-
ניסיון לבנות את זה לו"זיתכן ראיתי שבקודי העלויות הן מאוד גבוהות ולכן אני אשן בקמפגראונד פרטי, יש שם כמה אפשרויות.
-
רעיון שעלה ליטיילתי מדנבר לגבעות השחורות ומשם לילוסטון.
אתה מוזמן לקרוא את הבלוג שלי (ומצטער אם כבר הפניתי אותך אליו).
מדנבר ועד ילוסטון דרך הגבעות השחורות
אפשר לעשות את הדרך, תוך טיול באיזור השבוע. לי לקח יותר. לנתי יומיים בפורט קולינס. ביליתי יומיים בדרך לגבעות השחורות (לילה אחד בגלל שננעלתי מחוץ לרכב ונתקעתי, כך שאין לספור אותו) ועוד 5 לילות בדקוטה הדרומית (קאסטר ורפיד סיטי).
אחר כך, בצפון וויומינג, לילה בג'ילט לאחר ביקור ב- Devil's Tower, עוד 2 לילות בשרידן (אבל אפשר גם לילה אחד) ועוד 2 או 3 לילות בקודי (אפשר אחד אם רק עוברים בה בדרך לילוסטון).
-
רעיון שעלה ליתודה אני אקרא