החמרה בדרישות הכניסה לירדן דרך מעבר גבול ערבה
-
החמרה בדרישות הכניסה לירדן דרך מעבר גבול ערבה: החל מה-1 בינואר הוחמרו הדרישות לכניסת ישראלים וזרים דרך המעבר, המצוי באזור הידוע בשמו הירדני ASEZA - Aqaba Special Economic Zone Authority.
לפי ההנחיות, הכניסה תותנה בקבלת אשרת כניסה (ויזה) מראש משגרירות ירדן או מהרשויות בירדן. בשונה מהנוהל שהיה עד כה, לפיו ניתן היה לקבל את אשרת הכניסה במעבר הגבול עצמו, כעת נדרש להגיש את הבקשה לוויזה 48 שעות לפחות לפני המעבר המתוכנן. -
נשאר רק לבכותהמקום הנהדר הזה לטיולים בנחלים ובכלל הוף נגיש פחות ופחות, וזה ממש חבל, במיוחד שזה בערך המקום היחיד שלא מחייב לצאת מהארץ בטיסה.
אנחנו חווינו את הקשיים הללו משנה לשנה - כשפעם היינו יוצאים לטיול בנחלי ים המלח בקלות, עם ציוד כמו אוהל ושק'ש, ובשנים האחרונות נערמים יותר ויותר קשיים. ניסינו לפני שנה וחצי לעבור במעבר בית שאן - והחזירו אותנו מייד לישראל, וגם לצערנו שילמנו ל'סוכן' שיעביר אותנו לצד השני (והכסף הולך לכיס של מישהו או שניים על הדרך).
לא ברור מה גרם להחמרה הנוכחית. רק נשאר לקוות שיום אחד זה יחזור למצב שלפני כמה שנים.
-
נשאר רק לבכותממה ששמעתי בביקור בירדן בסוף דצמבר, ומעדכונים שקיבלנו מכמה סוכנים ירדניים בשבועות האחרונים, ניראה שאין שינוי של ממש בנהלי המעבר, בהנחה ששוהים שני לילות ומעלה בירדן. (למיטב הבנתי הירדנים מנסים להכביד על מטיילי יום מאילת לפטרה, ו"לעודד" שהייה ארוכה יותר בירדן).
לפי העדכונים שקיבלנו, על מנת לעבור ללא הכנת ויזה מראש נדרשת התקשרות מוקדמת עם סוכן ירדני (עד שלושה ימים לפני המעבר), שיסדיר את המעבר מול הרשויות הירדניות. זה ממילא המצב "דה פקטו" מזה זמן עבור מטיילי שטח (וגם גולשים ומטפסים).
הסידור הזה מעט יקר ומסורבל יותר מבעבר, אבל לטעמי עדיין משתלם בהחלט לאור מה שיש לירדן להציע לנו המטיילים.
מקווה לבחון את זה במציאות בקרוב.
-
החמרה בדרישות הכניסה לירדן דרך מעבר גבול ערבהשלום. רציתי לברר בבקשה אם ידוע לכם אם גם לטיסה בעמאן צריך את כל הבלגן? או אם אני מראה להם כרטיס טיסה, נותנים לי לעבור? וגם אם יהא לי ויזה, האם זה לא הימור על הטיסה? שמא יעכבו אותי שעות על כל מיני שטויות?
-
עדכוןחזרתי שלשום מכמה ימים בירדן. למעשה אין שינוי בסדרי המעבר. אין צורך בהוצאת ויזה מראש, יש ליצור קשר עם סוכן נסיעות ירדני עד יממה לפני הכניסה, נציג שלו מחכה במסוף הירדני ומסדיר את המעבר (כמובן תמורת תשלום).
יש אפילו הקלה מסוימת - הנשארים שלושה לילות ומעלה בירדן פטורים מתשלום אגרת יציאה בחזרה לישראל (10 דינר).
-
עדכוןהיי, האם אתה יכול להמליץ על סוכן ירדני?
-
עוד עדכוןשקיבלנו היום, אני מעתיק אותו לכאן כלשונו
Starts from today 01/03/2016, here are the new rules of southern border
All clients comes to Jordan by a Jordanian travel agent will get a free visa to Jordan (Staying minimum 2 nights in Jordan)
Passports information should be sent to the travel agency 48 hours before arrival date.
Individuals can cross the border without travel agency if they don't want, and they can get a visa to Jordan, which will cost them: JD 40 for the visa + JD 20 for the ASEZA service at the border (JD 60 per person)
If they stay two nights in Jordan, when they come back they can refund above amount, but they have to keep the receipt they get on arrival when they pay.
If they come back from a different border or airport or port they don't get a refund.נצטרך לחכות ולראות איך זה עובד.
-
סוכן מומלץסוכן אמין ומומלץ (לא זול) - יוסוף חסנאת, טלפון/וואטסאפ 962777282730+
אימייל [email protected]
-
individual passage to jordanhello and thx for your details !
my question is : can we still get the visa to jordan individually by paying at the border these 40 JD + 20 JD for ASEZA without by passing true a tour operator from Jordan ??
thx for you reply !
-
סוף סוף עידכון חיוביחזרנו בשבוע שעבר מטיול קצר בדרום ירדן -
טיפוס על ג'בל בגובה 1600 מטר, טרמפ לילי מהשטח עם שני עירקאיים, משחק כדורגל עם ילדים בדואים שעזבו שיעור באמצע, הליכה נחמדה בוואדי רם, חקירה משטרתית קצרה (תמיד נחמדים), קצת סוטול על החוף בעקבה, תה מתוק עם בדואים, גמל מציק ועוד הרבה חוויות. כל זה בקצת יותר מ-48 שעות.
מעולה.
אנחנו עשינו ויזה בשגרירות (360 ש'ח, לא זול) ועבר חלק.
אם העדכון שלך נכון אז אם לנים יותר מ-2 לילות - אז מקבלים את סכו םהויזה חזרה. אם מישהו יוכל לעדכן אם אכן זה קורה, זה יהיה נהדר.