טיול חוף לחוף בארה"ב
-
שלום, אני כרגע בצבא.
חולם על לעשות "road trip" באמריקה כבר מי"ב. לפני כמה חודשים הצעתי את הרעיון לאחד החברים שלי והוא גם נדלק על הרעיון. הבעיה היא ששנינו לא מבינים גדולים בארצות הברית. יש לי המון שאלות ואני לא מוצא תשובות בשום מקום.
התכנון הוא להתחיל בחוף המזרחי (אולי ניו יורק) ומשם לקנות או לשכור רכב ופשוט להתחיל את הנסיעה למערב ולסיים בקליפורניה.
הייתי שמח לדבר עם אנשים שעשו משהו דומה או סתם לקבל טיפים.
בגדול התכנון הוא להיות כמה שיותר ניידים וספונטנים אבל עדיין להגיע עם תוכנית מפורטת של מקומות וארצות שנרצה לבקר בהן.
יש לי המון שאלות אז אני באמת אשמח אם מישהו שעשה טיול כזה יענה לי.
תודה רבה, איתי.
עריכה: נושא אחד שלחוץ לי מאוד הוא הכסף (כמו יהודי טוב), אני וחבר שלי משתחררים עוד שנה אבל שנינו כבר עכשיו מתחילים לחסוך לטיול. הדברים הקריטיים לפי דעתי הם הסכום ההתחלתי ורכב.
-
טיול חוף לחוף בארה"בזה בהחלט אפשרי, ואם תעשה חיפוש בפורום תמצא אנשים שעשו את זה.
אבל זה הרבה יותר מסובך ממה שזה נשמע, ובגלל זה רבים נוטשים את הפנטזיה באיזשהו שלב:
1. בחלקים גדולים של ארה"ב אסור לישון ברכב בצד הכביש. אפשר בחניונים מסודרים (ובתשלום) ברכב, או באוהל.
2. לחבר'ה צעירים קשה להשיג ויזה. אני מניח שזה קשור בתופעת עובדי העגלות שהאמריקאים מנסים למגר
3. אם אתם מתחת לגיל 25 - לשכור רכב זה מאד יקר כי חברות ההשכרה גובות תוספת ניכרת על נהג צעיר
4. גם לקנות רכב, ובייחוד לבטח אותו זה לא הכי פשוט או זול בעולם (אבל אפשרי)
5. ארה"ב ענקית. אם מדובר על חודש או שניים תגלו שתאלצו מאד מאד להצטמצם במה שתראו. אם יש לכם 3-6 חודשים תוכלו לעשות טיול מאד יפה, ועדיין כמובן שלא כל ארה"ב
6. עלויות המחייה בארה"ב סיבירות ביותר ביחס לאירופה (יותר זול ממערב אירופה). אבל יקרות בהרבה מהיעדים הקלאסיים למטיילים כמו המזרח ודרום אמריקה.
7. בנוסף למחייה הפיתוי לאטרקציות דברים יקרים גדול מאד בארה"ב (ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות). סתם כדי לסבר את האוזן כרטיס כניסה לדיסנילנד או פארק דומה יכול להגיע ל-100 דולר.
אז אני לא אומר שאי אפשר לעשות טיול כזה, אבל זה פחות קל ממה שזה נשמע.
-
אני חושב שכדאי שתתחילו בתוכנית של היעדיםלהערכתי תגיעו מהר מאוד לכמה תובנות:
1. בהרבה מאוד ערים גדולות כמו NY או SF רכב הוא נטל שעולה הרבה מאוד כסף ולא נכס.
2. שיהיו הרבה ימים בהם תראו רק אספלט שלטי חוצות וישובים די עלובים. תחשוב על לנסוע בכביש 6 הלוך וחזור יום אחרי יום כמה ימים ברציפות. זאת בערך החוויה שכמובן שעולה כסף כי צריך לישון לאכול וגם לשלם על הרכב.
3. שאם רוצים לרכוש רכב מדובר בעיסוק שגוזל לא מע זמן וכל יום עולה כסף. שאם רוצים לשכור רכב אז החזרה ביעד רחוק עולה הרבה כסף והשכרה בגיל צעיר גם כן יקרה.
4. שאלפ ק"מ אפשר לנהוג בטיול של חוף מערבי או מזרחי עם הרבה יותר אטרקציות מעניינות בדרך.
לא שאי אפשר ויכול להיות שטיול כזה בדיוק מתאים לכם אבל צריך לעשות את ההחלטה מתוך ידיעת העובדות ולא מתוך רומנטיקה של רכיבה אל השקיעה.
ראשית חוכמה, ויזה או אישור כניסה אחר לארה"ב יש?
-
אני חושב שכדאי שתתחילו בתוכנית של היעדיםשנכנסים לערים כרגע הרעיון הוא "להפקיר" את הרכב במקום כלשהו ולהתנייד ברגל או תחבורה ציבורית.
ברור לי שיהיו ימים עם הרבה נסיעות, זה הרעיון של הטיול... לפי מה שקראתי באתרים אמריקאים גם הימים האלה מעניינים אם עושים אותם מעניינים.
יש לשנינו משפחה בארצות הברית שישמחו לעזור ואני בטוח שיסכימו לעזור עם קניית הרכב. וגם אם זה יגזול כמה ימים זה יהיה יותר זול מלשכור רכב ולשלם עוד מאות דולרים על ביטוח על נהג צעיר ושמחזירים את הרכב במקום אחר.
לי כרגע יש אזרחות אמריקאית והחבר עובד על וויזה.
יש גם לא מעט מוטלים במקומות יחסית נידחים שהם לא כל כך יקרים.
אין לנו לחץ של זמן לחזור לארץ אז אנחנו לא מדברים על כמות הזמן שניהיה שם. להערכתי זה לא יגיע לחצי שנה
-
אם יש משפחה אמריקאית שמוכנה לעזור ברכישת הרכבהכל הרבה יותר פשוט.
אני מניח שהם מעורים בנהלים במדינה הספציפית שבה הם גרים (החוקים לא זהים בכל המדינות) יוכלו לשמש ככתובת לקבלת לוחית רישוי ואם הטיול מסלול הטיול יאפשר אולי יוכלו למכור בשבילכם את הרכב בסוף הטיול - אם המכירה תתעכב.
אם תרכשו רכב כנראה שאין מנוס מנהיגה של המון קלומטרים, אם אתם מודעים אז הכל בסדר.
עכשיו חוץ מויזה לחבר אתם צריכים לבדוק עם המשפחות שאכן יש נכונות לעזור ולהתחיל לתכנן את המסלול.
-
אם יש משפחה אמריקאית שמוכנה לעזור ברכישת הרכבברור לנו שננהג הרבה. זה לא הפתעה
אני מאמין שהמפשחות ישמחו לעזור אבל אני לא רוצה לדבר איתם עד כמה חודישם לפני שנטוס בשביל שלא יחפרו יותר מידי עד אז
-
טיול חוף לחוף בארה"בהיי איתי,
לפני הרבה מאד זמן
עשיתי טיול שכזה (בערך) שלושה חודשים, גם עם חבר קנינו רכב ישנו באוהל בקמפינגים. בערים הגדולות ישנו אצל חברים (או חברים של חברים).
אנחנו התחלנו בשיקגו וסיימנו שם.
אפשרי מאד ומומלץ מאד.
רונן
-
טיול חוף לחוף בארה"בהיי איתי
טיול ארוך בארה"ב זה נהדר, רק ברשותך כמה נקודות.
1. ארה"ב היא יקרה מאוד. לעשות חוף לחוף, שכולל גם לקנות רכב (לשכור רכב למי שמתחת ל- 25 זה יעלה לכם פי כמה וכמה מלקנות), זה יכול להיות לעלויות אסטרונומיות. בקלות ל-100 אלף שקל. אני מתכנן טיול יחסית חסכוני בארה"ב של כשלושה חודשים וכרגע בחישוב כלל הסעיפים התקציב נע סביב 80 אלף שקל. ואני חסכתי המון על מקומות לינה ועוד כל מיני סעיפים.
2. אין הרבה עניין בלעשות חוף לחוף חוץ מלהגיד "עשיתי חוף לחוף". אני בטוח שיהיו כאן שיחלקו עליי... ואני גם אסייג את דבריי. חוף לחוף יכול להיות חוויה מדהימה. אבל בתור טיול ראשון בארה"ב, לחבר'ה אחרי צבא, שמחפשים משהו יותר כלכלי - דווקא טיול חוף לחוף זו לא הייתה הבחירה הראשונה שלי. יש המון המון חלקים "מתים" או חלקים שבהם אין הרבה עניין תיירותי. ובפועל יוצא שמטיילים רק בחלק אחד של המדינה (צפון, דרום או מרכז) כשהמטרה היחידה הופכת להיות לנסוע מהצד המזרחי לצד המערבי. יש בעיניי הרבה יותר עניין בלעשות זיג-זגים. לנסוע מדרום לצפון, ממזרח למערב, סיבובים. מצליחים לראות הרבה יותר, לגוון הרבה יותר ולחוות הרבה יותר.
בתכלס, בשביל שטיול חוף לחוף יהיה באמת שווה את זה, הוא דורש ה-ר-ב-ה מאוד זמן. משהו כמו 4-6 חודשים.
גם אם הייתם חוסכים את כל המשכורת הצבאית שלכם במשך 3 שנים בלי להוציא שקל לא היה לכם מספיק כסף בשביל לטייל אפילו 3 חודשים.
3. אני ממליץ לחכות עם זה שנה. לא יודע מתי אתם משתחררים, אבל אחרי השחרור תקחו שנה, תעבדו ותחסכו היטב. כדאי להגיע לארה"ב בסוף החורף (החורף נגמר באזורים שונים בזמנים שונים). במהלך השנה הזו תבנו מסלול טוב בעזרת הפורום ותקציב מסודר ותדעו בדיוק מה אתם צריכים.
4. מה שאני מתכנן לעשות
גם לי יש משפחה בארה"ב, באזור סן פרנסיסקו. אחרי שהייתי שם בטיול קצר של 3 שבועות למדתי קצת את הסביבה והבנתי איך עובד "התיירות" שם. ואיך זה לטייל שם.
אני מתכנן לעשות טיול מעגלי של כ- 70 ימים שמתחיל אצל המשפחה ונגמר אצל המשפחה. אני איעזר בהם בכל ההקשר של רכישת רכב (גם אני מתחת ל-25 ולכן הסיפור של ההשכרה יקר מידי).
הטיול המעגלי עובר בהמון אטרקציות ובהמון פארקים ובהמון טבע ונקודות עניין. ולמרות זאת עדיין יש קטעי נסיעה ארוכים ומתים שאני כל הזמן מחפש איך לשנות ולהפוך אותם למענינים. איך שלא תסובב את זה, הנסיעה על כביש מהיר באמצע מדינה מדברית זה דיי משעמם. כמו שאמרו - לך תסע על כביש 6 כמה פעמים מדרום לצפון. לא תראה הרבה בדרך וזה דיי משעמם.
ממליץ לך לעשות משהו מעגלי שמתחיל ונגמר אצל המשפחה.
אני לא יודע איפה המשפחות שלכם גרות, אבל אם הם גרים בשתי נקודות שונות, אולי תעשו טיול שמתחיל אצל משפחה אחת ונגמר אצל אחרת. ותבקשו מהם עזרה ברכישת הרכב ובמכירתו בסוף. כך שלא תבזבזו על זה זמן.
-
נקודה בקשר לתקציבאהלן,
אלון אני חייבת להגיד שאני לא מסכימה איתך כלל.
נכון שארצות הברית יקרה, אבל אני חושבת שניתן לעשות טיול מצוין גם בהרבה פחות כסף ממה שאתה מדבר.
זה הכל עניין של סדרי עדיפויות ובחירה אישית.
אפשר לישון כל לילה בקמפינג במעט מאוד כסף (בנשיונל פורסטס ממה שראיתי לרוב יש אתרי קמפינג נחמדים ופשוטים בדולרים בודדים ולעיתים אף בחינם למי שיש את כרטיס הכניסה השנתי לשמורות), וקמפינג בתוך השמורות עולה בין 20-30 דולר.
אפשר רק לאכול אוכל מהסופר ולבשל לבד, אפשר לא לעשות שום אטרקציה שעולה כסף, אפשר לעשות קאוצ׳ סרפינג, אם מטיילים שניים עם רכב אפשר (כמובן בזהירות) לקחת טרמפיסטים מטיילים ולהתחלק גם איתם בדלק.
לפני כמה שנים נסעתי גם אני לטיול אחרי צבא של שמונה חודשים ביעד שנחשב יקר (אז, אני לא יודעת מה קורה היום..) והסתדרתי מ-ע-ו-ל-ה עם תקציב של שלושים אלף שקל לכל התקופה. (40 אם כוללים את הטיסה..)
כן, ישנתי באוהל 4 חודשים (ו-4 חודשים בואן), אכלתי בחודשים הראשונים בעיקר נודלס ושימורים, עשיתי מעט אטרקציות (גם ככה מה שעניין אותי זה הטבע), ולא עשיתי חבילת אינטרנט... ובכל זאת - הייתי מאושרת ולא הרגשתי שחסר לי דבר.
דווקא בטיול מהסוג הזה, של כמה חודשים, הרבה יותר קל לחסוך בכסף.
כלומר - תקציב של טיול של שלושה חודשים הוא לא תקציב של חודש כפול שלוש, וכן הלאה..
-
נקודה בקשר לתקציבאני מניח שהכי נמוך שריאלי לרדת הוא סדר גודל של 200 דולר ליום לזוג.
לטעמי זה מציג פשרה שהיא עדיין סבירה שכוללת לא רק נודלס, ולא רק טבע.
לא, זה לא כולל כל שבוע אטרקציה של 100 דולר, וזה לא כולל הרבה ימים בערים יקרות. אבל כן תקציב כזה מאפשר גם כמה לילות בערים, וגם אטרקציות שכן עולות.
ההנחה הכללית שלי היא לא קמפינג או קאוץ' סרפינג. אלו יוזילו עוד קצת, אבל שוב תלוי כמה ימים כאלה.
עם נניח לטובת הדיון 100 ימים זה 20,000 דולר לשהייה. ועוד סדר גודל של 3000 דולר להוצאות קבועות (טיסה, הצטיידות וכו'), ועוד נעגל ל-2000 דולר לבלת"מ ובלתי ידוע (נעגל כדי שזה יהיה נוח
)ומכאן סדר גודל של 100,000 ש"ח לזוג, או 50,000 ליחיד.
האם אפשר לעשות 100 ימים ב-40 אש"ח? אני מניח שכן, אבל זה כבר ידרוש רמה מאד נמוכה
האם אפשר לעשות 100 ימים ב-60-80 אש"ח - בקלות. זה לא יהיה רמה גבוה במיוחד
אבל - זה לא חייב להיות 100 ימים. אפשר גם 60 למשל והנה הורדנו 15 אש"ח לאדם.
שימו לב - התקציב שהזכרתי של 200 דולר ליום לזוג הוא ממש לא תקציב לזוג בוגר שכבר רוצה לחיות את החיים. אני מעריך טיול זוגי בסדר גודל של 300-400 דולר ליום. בתקציב של 300-400 דולר ליום נכללות מסעדות (ממש לא יוקרה), מלונות/מוטלים נורמאליים, רכב צמוד, אחוז גבוה של ימי עיר, ובילויים לא זולים (כולל דיסני, הופעות וכו'). כלומר 200 דולר בהחלט מציג פשרות לכיוון התרמילאי. לא לאכול מסטינג ולישון באוהל כל היום, אבל כן לחסוך. כלומר "להתקמצן" אבל לא "להתכלב".
אם רוצים "להתכלב" אפשר לרדת עוד במחיר. אבל להגיע לרמה של 100 דולר ליום לזוג כבר נראה לי מאד מאד להתכלב.
-
נקודה בקשר לתקציבמסכימה עם כל מה שאמרת,
רק יש לי קצת קושי עם המילה "להתכלב". (וגם עם "להתקמצן" האמת...)
אולי אני קיצונית לצד אחד, אבל בעיני לישון כל יום באוהל/ואן (כל עוד יש ציוד מתאים) זה מהנה ומדהים וחוויה ובכלל לא נעשה מטעמי חיסכון כלכלי אלא מתוך אהבה אמיתית לקמפינג, מתוך תפיסה שהחוויה של לישון ממש בתוך הטבע, לבשל לעצמי ארוחת בוקר וערב, לשמוע את הקולות (או השקט) מסביב, זה משהו שהייתי מוכנה לשלם עליו גם יותר כסף...
בטיול שעשינו בספטמבר האחרון - חודש במערב ארצות הברית, לצערי (!!) ישנו רק שליש מהטיול בקמפינג, וזה היה בעיקר בגלל מזג האוויר (לא היה לנו ציוד מתאים ללינה בקור) ומשך הטיול שהיה קצר יחסית לטיול תרמילאי ולא אפשר את הגמישות וזמן ההתארגנות הנוסף שלינה רציפה בקמפינג דורשת (וללא ספק יש יותר זמן התארגנות כללית בכל יום וגם מינהלות שונות בטיול שמבוסס כולו על קמפינג, וזה צריך להיות מחושב במשך הטיול...)
שוב, זה מאוד מאוד אישי, אבל עבורנו למשל הלילות בקמפינג בטיול זכורים בתור הלילות הכי חוויתיים ומהנים ומרגשים, וכל פעם ש"זכינו" לבשל לעצמנו ארוחת ערב ולא לאכול במסעדה פשוטה/פסט פוד, שמחנו מאוד שיש לנו את האפשרות, ותמיד היה טעים יותר (ובטח שבריא יותר) ממשהו שהיינו אוכלים בחוץ.
בקיצור - לאנשים שונים מתאימים דברים שונים, וזה מצוין ויוצר עניין.
לנו הספיק ערב אחד בוגאס, ורק חיכינו לברוח משם. יש אנשים שגם אחרי שבוע לא ישבעו מהעיר הססגונית הזו.
הנקודה שלי היא למעשה פשוט שהשיח סביב טיול מפוקס טבע יכול אולי להיות קצת אחר. והתנהלות שבמקרה היא גם חסכונית יותר לא צריכה להתפס כ"ירידה בתנאים".
שוב, לדוגמה אנחנו - מבחינה כלכלית יכולנו להרשות לעצמנו לישון כל לילה במוטל, זה פשוט לא שירת את הרצונות שלנו.
****כל האמור לעיל לא אומר שלא צריך להבין את התקציב הדרוש לטיול. אני חושבת שחשוב מאוד לצאת לטיול תרמילאי בידיעה שיש בידיך התקציב הדרוש/אפשרות לשנות תאריך חזרה אם הכסף נגמר. אני רק אומרת ש:
פשוט יותר =! (לא שווה) פחות מהנה...
-
נקודה בקשר לתקציבהטיול שאני תכננתי מתבסס על לינה במקומות הזולים ביותר (קמפינג, הוסטלים וכו'...) בתקווה להגיע לקאוצ'סרפינג.
כמו כן רוב הזמן אני מבשל.
אני עומד על ממוצע של כ-35$ ללילה, וזה בתקווה והכל ילך כמו שתכננתי.
ומבחינת אוכל כ-25$ ליום (ממוצע לכלל הטיול).
ועם זאת עדיין הגעתי לתקציב מאוד גבוה לטיול. כי חוץ מזה יש גם עלויות רכב, דלק, ביטוחים. יש ציוד שצריך לקנות. גם אם לא אלך בכלל לאטרקציות שעולות כסף (גם לא למקומות שעולים כמה דולרים בודדים כניסה) עדיין חסכתי רק כמה אלפים בודדים (לפחות ביחס לתכנון הטיול שלי). כשבתקציב של 70-80 אלף, זה לא הכי משמעותי.
צריך אגב לציין את זה שזו פעם ראשונה שלהם. בגלל שהייתי כבר בטיול אני יודע איך דברים עובדים ולכן אדע למה לצפות. מבחינת עלויות אוכל, לינה, איכויות וכו'...
קאוצ'סרפינג זה אחלה, אבל אי אפשר להסתמך על זה ב- 100%. לפעמים מארחים מבטלים, לפעמים לא מוצאים מארח. ולפעמים כשאתה מטייל בטבע ובמקומות "נידחים" - לא תמצא שם קאוצ'סרפינג.
זה נכון שככל שהטיול מתארך התקציב הופך להיות מחושב בצורה אחרת. אם הם קנו רכב הם לא צריכים לשלם עליו כל פעם מחדש. אבל יש דברים שהם פר יום. למשל אוכל, לינה, דלק. וזה ההוצאות העיקריות בסופו של דבר.