תכנון טיול במקסיקו
-
אהלן חברים שבוע טוב,
בקיץ אני ובת הזוג שלי מתכננים טיול במקסיקו לשלושה שבועות. המסלול שחשבנו עליו הוא כזה:
להתחיל בפלאיה חמישה לילות
משם לאיסלה לעוד כארבעה לילות
מאיסלה לקוזומול לשלושה לילות
מקוזמול לקנקון לשלושה לילות
עכשיו לפי חישוב פשוט נשארים קצת ימים, אשמח לשמוע קודם מה דעתכם על המסלול והאם כדאי לוותר על משהו ולהוסיף משהו במקום או לא להוסיף בכלל. או שפשוט להוסיף עוד לילה בכל יעד .
אגב, מתלבטים האם לעשות בכלל את קוזמול כי הבנו שזה בול כמו איסלה ובמקום זה לטייל באי HOLBOX
תודה רבה !
-
תכנון טיול במקסיקוהנסיעה שלכם היא רק ליעדי נופש מהם תצאו אולי לטיולי יום ברחבי יוקטן
הולבוקס הוא מקום פצפון- חוף עם אופציה לצפות בציפורים ומעבר לזה אתם עם עצמכם...אם אתם מתכננים לא רק שהות על החוף אלא להיות בפארקי המים , לנסוע לאתרי מאיה, לסנוטות וכו'- תצטרכו אולי להוסיף ימי שהות בפלאיה או בקנקון כדי גם להיות על החופים שם וגם לטייל.
אם אתם רק סביב החוף אז יש לכם גם את אופציית בקלר או טולום להחלפה בקוזומל. ואפילו את קי קולקר בבליז...
-
תכנון טיול במקסיקוקודם כל תודה רבה על העזרה. שנית, האם במקום לינה בטולום לא עדיף יהיה לצאת לטיול יום לטולום מפלאיה ?
אגב, היית מוותר על קוזומול לטובת יעד אחר?
-
תכנון טיול במקסיקושאלה נוספת, האם עדיף להתחיל באיסלה ומשם לרדת לפלאיה וקוזומול ולאחר מכן קנקון, או שעדיף להתחיל בפלאיה ?
-
תכנון טיול במקסיקוקצת קשה לי להגיד מה קודם ואיך לתעדף ( בהמשך לשאלה הקודמת)
המרחקים לא ממש גדולים בין המקומות ככה שאין בעיית התניידות
קחו בחשבון שקנקון סביר שתהיו באזור שנמצא על החוף וכולו מלונות , שמה גם המועדונים בעיקר וכו'. זה סגנון אחד. פלאיה היא גם ישוב תוסס מבחינת אוכל, בילויים, אבל באוירה יותר צעירה מזו של קנקון.
טולום או קוזומל הם מקומות שקטים יותר.
איסלה יותר צנוע- יותר תרמילאים ימצאו שם איפה לישון ( אבל יש גם לינות ברמה אחרת) ובגלל שזה אי זה קצת יותר מבודד ומציע פחות אפשרויות לפעילויות.
-
תכנון טיול במקסיקותודה רבה, אגב היית ממליץ לקחת טיול יום לטולום מפלאיה? ומה עלות של טיול כזה ?
-
תכנון טיול במקסיקוהכדאיות והעלות לטיול יום לטולום תלויים גם בעניין שלכם וגם באורך הטיול. טולום הוא אתר מאיה קטן יחסית שבעיקר מצטלם יפה ליד החוף לידו הוא יושב. ויש חוף יפה בסמוך.. ראיתי בהצצה חטופה שמחיר לטיול חצי יום לעתיקות כ-50$. יש טיולים ארוכים יותר שמשלבים עוד עצירות או את החוף הסמוך והעלויות גדלות לפי אופי העצירות. אם אתם בעניין עתיקות מאיה- הייתי בוחר אתר אחר. טיול יום לחוף- לא הייתי עושה דרך סיור. .. משיקול כלכלי נטו. כל עצירה אחרת במסגרת סיור משנה את כל סגנון ההחלטות וצריכה גם להתאים לרצונכם.